Политика, партии, лидери-отиваме надолу Продължаваме ли да вярваме?
Нима е възможен само един вариант на управление на една държава? Съмнявам се! Някой, някога, някъде е подхвърлил, а после спомогнал да се наложи системата, която ще реши проблемите на народите?! Историята е доста показателна-не само, че това не става, а напротив-хората живеят много по-зле от преди и проблемите им са се увеличили. И така, аз искам да ви попитам: Многопартийната политическа система ли е най-удачния и ефективен начин на управление на Българската държава в наши дни?
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Целта на една партия е да раздели народа на части, сегменти. Първата стъпка от хилядолетната формула "Разделяй и владей". Веднъж събрани, хората от една група, имат в кухата си тиква идеята да не се делят от групата, да отхвърлят всичко външно и противно на т.нар. Егрегор. На стъпка сме от втората част на плана - владеенето. Малко техника трябва придружена с наивни лъжи за светлото бъдеще и ето, че кръгът е затворен.
Друга основна техника. Хората искат религия, Християнство, национализъм, гласност, информация. Наред с гойските новородени организациики се създават още поне два пъти по толкова с привидно същите идеи. След време започват да се разиграват изкуствено създадените гафове, усмивания и безмислици и така, докато хората спрат да вярват в идеята. Накрая те са заринати с информация и вече не знаят на кого и на кое да вярват. Просто като фасул!
Затова...никакви партии, но това не е достатъчно. Не се ли скъса основната връзка между управляващи и управлявани - телевизията, с изтърсването на няколко стотин чисто нови телевизора пред свинегогата, опаковани с кравиви панделки и надпис "Помощи за Израел", няма да бъде поставен "елита" в шах.
Играта е ясна. Знаещите срещу незнаещите. Знанието срещу невежеството. Сещаш ли се, защо след като американците влезнаха в Ирак, първото нещо което сринаха беше националния музеи и една от най-старите библиотеки в света? Ами защо е била унищожена библиотеката в Александрия? Защо като идва червената армия унищожава само интелигентните и знаещи българи, а простите селяни оставя?
И така, аз викам: Игра с чужди правила не се печели.
Като пояснение на моя въпрос, правилата (системата) по-добре наши ли да са или чужди? Аз искам наши! А вярвате ли, че можем заедно да създадем система за управление? Защото знам, че който няма свой план, робува на чужд!
Ако имате конкретни въпроси, както и предложения, давайте
А вярвате ли, че можем заедно да създадем система за управление? Защото знам, че който няма свой план, робува на чужд!
Още не му е дошло времето. Аз наблюдавам българите около мен и виждам как им се разширява съзнанието. Те не виждат смисъл в това, което правят. Осъзнали са безсмислието. Първите признаци на шестата раса. Но още не му е дошло времето. Засега само трябва да се късат връзките с манипулацията. Чиста мисъл трябва и разум.
Nik, това с групите (наречи ги както искаш - партии, отбори, клубове) е стара схема, на която все още хората се подават. Чел ли си на Джорд Оруел "Фермата" ("Животинска ферма")?
При задачката с една партия нещата не са различни. Тя партията всъщност никога не е била една. Има идея (теза), има и противници(антитеза). Баща ми ми е разказвал как преди години всички е трябвало да гласуват за БСП. Който не гласува идват му в къщата и го викат в полицията (опа милицията) за подробен разпит, защо не е гласувал. Той е противника. "Който не е с нас е против нас" - класическата форма на фашизма. Другата част от шоуто е централизиране на властта - малкото управлява многото.
Като намеря време ще препиша от една книга едно много хубаво резюме на всичките политически и не толкова политически утопии и антиутопии. Писано е от българин, а книгата се казва "Черно слънце". Той прави подробен анализ на всяка една (анти)утопия като показва приликите и разликите. Като заключение казва, че целта на всичкия този театър е смъртта на човешката душа.
Тогава беше диктатура и никой не можеше да се отклони.
Сега е смекчен режима и уж всеки може да прави каквото си ще. Уж може да викаш на площада че правителството са престъпници. Може, но никой не ти обръща внимание. А същевременно хората са разделени икономически, интелектуално, професионало, партийно, и още по 100 признака. Това разделение ги е противопоставило и обезсилило. Но нищо не е случайно. Такава е план-програмата. Но истината е че ние можем да направим рестарт на системата. Не е толкова трудно технически, нужно е осъзнаване на надкритичен брой хора.
А помоща да се осъзнаят може да им дадем ние.
И като събудиш хората какво после? Аз имам много познати, които знаят за какво става въпрос и нищо не правят. Дай идея де! Откъде да се тръгне? Аз казах за телевизорите пред синагогата, но явно ви е страх да не изпуснете някоя новина около поднесена от еврейските телевизии или Атака, та да останете по-назад.
Другия начин е извън града, далеко от манипулацията и лъжите - виж www.rodovo-imenie.org/
Все пак ни държат в градовете първо да ни промият мозъците и начина на мислене, второ да ни съсипят ценностната система, трето да сеят разврат сред народа и младежта и четвърто, много важно, да им слугуваме. Как ни държат ли? Еми чрез парите. Там където се въртят пари отиват хората, защото са сигурни, че ще успеят да продадат/разменят труда си и в замяна ще получат нещо.
Ако си от София ще знаеш колко им е удобно на израилевите синове да си имат хубав и голям магазин с много обслужващ персонал и то под ръка (Халите).
Абе учих аз едно време по биология за някаква избирателна пропускливост на клетките, но почти нищо не си спомням
Първото, което си помислих ,беше същото което казва Пете...Но ако непрекъснато се страхуваме и премълчаваме ,ако ограничаваме общуването и обмяната на мнения и идеи,ние все-едно затваряме прозореца, от който влиза "въздуха".И защо трябва да се притисняваме,че някой "о време" ще разбере вижданията ни?Какво може да направи?Каквото и да се опита да направи,то ще е външно и не би трябвало да повлияе на съзнанието ни...на мислите ни...А сега това е най-важното.Да Пете..."някоя гадина ще се регистрира за да научава о време"....но помисли си само,колко други ще имат възможноста регистрирайки се тук да намереят "глътката въздух",която им е необходимаЗапознат писа: Идват ми наум доста идеи, които мога да споделя, както сигурен съм и Вие имате такива, но незнам дали сте съгласни публично да ги обсъждаме. Вие какво ще кажете?
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.