Политика, партии, лидери-отиваме надолу Продължаваме ли да вярваме?
Като го гледах отново сега, виждам как той се бори с политическата система, която работи против народа. Всичката му енергия и време се прахосват за това. Обаче до реализирането на идеите не се стига. Нищо че са хубави. Фундаменталната грешка е, че той тръгва да променя системата, като си мисли, че има права върху нея. Има ама друг път!
Вместо това, да се борим с вятърни мелници, аз Ви призовавам да хвърлим заедно усилията, знанията, опита и уменията си за да създадем нещо наше, българско и родно. Какво по-добро от това?
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
И аз харесвам тази тема Спорт-Здраве,но тъй като не мога да дам някакво "добро предложение",бих искала да цитирам какво казва Д-р Ганчо Цанов в своята книга "Българите" отпечатана 1908г.(Жалко че текста не може да се копира)....Спорт-Здраве писа: Аз много харесвам тази тема,но никой не взима участие по въпроса.Вместо отсяти и хубави предложения,има смес от предложения и разводняване в рамките на 5 страници
нека наистина се дават добри предложения в насоката на заглавието...
..."Българите ,които са съставлявали масата на населението на Балканския полуостров са били физическите носители на Източната Римска Империя,както и на отсетнешната Византийска Империя.Римските войски са предвождани често от българи;на Цариградския царски престол често са седяли българи:обаче сичките тези българи съ били слуги на чужди идеи.Те не са имали нравственната сила да прокарат българския език,да създадат българска култура и ней да служат,но си останали културни роби.А че културното робство предизвиква политическото,примери имаме в нашата история...................Причините прочие за угасването на тогавашна България,не се дължат на това ,че гърците са били физически по силни,та победили българите,защото изобщо е съмнително,дали елини са били онези, които са се сражавали против българите, и дали това не са били пак българи,но наети от чужд човек против техния си народ, а на това , че българите не са имали национално съзнание и национална култура.Народ ,който няма своя собственна култура,той не може да съществува ,като независима политическа единица.Тази истина не се е схващала от старите Българи.Но тя като че ли не се схваща и от новите българи.Че знанието е сила, днешните българи май не винаги имат в пред вид."..........
ziezi.tripod.com/bulgarite/82.htm
Политиката и парите,към които са насочени преобладаващите размисли,са само фрагменти от Системата(главна буква,за да се съзнава по-бързо границата с обикновеното съществително).Няма никакъв смисъл да се заменят части от цялото,всеки присъден орган рано или късно се приема от организма.А и "новото"(в кавички,защото същността също не е твърдо уточнена) ще послужи само на хора,които са вън от Системата,които не само не желаят Системата,а искрено са почувствали своето откъсване от нея...личности,не започващи да съзнават абсурда,а завършили промяната в своето мислене.
Тук вече възможностите се размножават.Или малко количество такива личности ще дадат начало на "новото" и ще го приложат,или много на брой такива личности с течение на времето ще стигнат до "новото" и ще го приложат като естествен ход на събитията.
За да няма обвинението "само ти си разбираш термините",няма да е лошо да се дадат по-конкретни названия на понятията и по общо съгласие да се считат за използваеми.Лично на мен "новото" не ми харесва,но не искам да го назовавам иначе,защото не съм сигурен дали другите участници по темата ще се съгласят със същността на друг термин.Смятам,че трябва да се даде твърдост на понятията и изясняване на същността им,за да продължи дискутирането.
В ред на тези размишления ми дийдоха и на мен някои интересни мисли. Лично аз не смятам че строенето на радови имения и писането на програми за развитието на страната са слагане на коня пред каруцата. Четейки за коня и каруцата си спомних един откъс от една книга за Петър Дънов. Той говореше че отсега нататък всичко което се случва на земята ще служи, пряко или косвено, на светлите сили, и един от учениците му го попита, как може болшевиките да вършат нещо в полза на доброто следкато те само разрушават. На това Дънов отговори че за да се построи нова къща на същото място, трябва първо да се събори старата, и за да се построи новия строй трябва първо да се събори стария. Тогава се запитах - защо всички революции завършват по еднакъв начин - сваля се старата власт и идва нова, системата си сменя фасадата, било то комунистическа, националистическа, демокрация и др. но същността и остава същата -пирамидална/робовладелска. Тогава ми дойде идеята че причината е именно слагането на коня пред каруцата. Разрушаването на стария строй преди новия да е построен. Ако новият строй съществува успоредно със стария, тогава хората могат да го оценят и ако не предлага нищо по-добро, никой не би тръгнал да пролива кръвта си само за да се сменят господарите му. Тогава новият строй би могъл да се пребори със стария само ако предлага по-добър живот. Точно в това е и силата на родовото имение - то прави човека независим от системата. При всички революции хората тръгват първо да рушат старото с мисълта да градят след това, но не знаят това дето ще бъде построено дали си струва усилията и жертвите. Ние тръгваме да градим новия живот за себе си без да го налагаме насила на всички, като им даваме пример, и им даваме възможност за истински избор(нещо много рядко днес) относно живота им. Относно създаванета на партията се придържам към мнението че още е рано за влизане в политиката. Преди това би трябвало да се борим за популяризирането на идеите сред хората, така че да не могат да бъдат изопъчени от медиите. Също както Мегре се заема да прави учреждение на предприемачите преди да е написал книгата. Нашата политика всъщност трябва да я правим не в парламента а сред хората, показвайки им с личен пример по-добрия живот. Защото ние не се борим срещу фасадата на системата, а срещу пирамидалната и структура.
Аз не вярвам че нещата при нас не вървят. Сигурен белег за това са реакциите в медиите. Системата писка защото сме я настъпили болезнено.
П.П.За мен "неутралност" напълно се припокрива със същността на "новото".
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.