Политика, партии, лидери-отиваме надолу Продължаваме ли да вярваме?

преди 20 години 1 месец #9016
Добре, ето основата: Аз не претендирам да съм автор на каквато и да била система на управление. Не откривам нищо ново. Простотата на това, което предлагам е създаването на система на управление, в която да участват максимален брой хора, допринасящи с идеи, оформяйки я всеки със своя опит и знания, така както им харесва. При това няма нужда от шефове, ръководство, управителни съвети. Нужно ни е да сътворим система, стабилна и надежна, носеща просперитет във всички насоки повече от когато и да било, базирана на знанието, справедливостта, баланса и хармонията и обмена на информация. Участниците, дават идеи, обсъждат, дискутират, гласуват. Всеки е ценен толкова, с колкото е допринесъл, без да търси келепира. Положителните резултати ще ги берем, когато си свършим работата. Това е повече от предизвикателство! Дадох по горе и пример за цел. Може да се добави един сериозен анализ, на това с което разполагаме до момента, което ще ни е от полза. Все едно се стягаме за война и нямаме много време! За целта са нужни хора, с потенциал да стегнат скелета, хора родолюбци, националисти, такива дето ги няма много. Нека всеки се включи и да дава от себе си, докато има възможност да го прави. Всички въпроси, които ще последват от тук нататък, както и свързаните с тях решения ще са обект на обща работа. Няма как да пречим на някой, освен ако неговите планове са свързани с противоположното, което написах по-горе.

Важно! Няма да се справя сам, както и Вие!

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 20 години 1 месец #9017

Petee писа: Аз цар не искам да ставам. Разбира се, не всички са овци, но по-голямата част. Щом си дават енергията за една система, която ги убива, съсипва им здравето, развръщава им децата, превръща ги в бездуховни зомбита и ги кара сами да се заробват заради собствения си страх, то тогава са овце. Има и много достойни хорица, които повече мислят отколкото да говорят, но напоследък се покриха.

Като не искаш цар да ставаш, защо го предлагаш като ценен вариант? Кажи какъв искаш да станеш.
Или викаш един път да изберем цар, той да му бере гайлето от там нататък, пък ние сиирджийската отстрани ще му викаме: не тъй бе глупак с глупак!

Хората правят тези глупави неща, които описваш, сигурно защото са много обединени и имат богата гама от варианти да си избират-от хубави, та по-хубави.

Представяш ли си Левски на времето да е мислил като теб: Къде да ходя сега в този студ, да се занимавам овчедушие, да обикалям одрипан и гладен, че и рисковано, ако ме хванат-край! Пък и защо да се нагърбвам точно аз?! Що не отиде някой друг? Къде е Левки-къде си ти, къде са умните хора, дето се покриха и вече не приказват, камо ли да действат?

Спокойно можеш да докажеш, че си широкоскроскроен човек! Покажи си капацитета, не се стискай!

преди 20 години 1 месец #9023

Запознат писа: Добре, ето основата: Аз не претендирам да съм автор на каквато и да била система на управление. Не откривам нищо ново. Простотата на това, което предлагам е създаването на система на управление, в която да участват максимален брой хора, допринасящи с идеи, оформяйки я всеки със своя опит и знания, така както им харесва. При това няма нужда от шефове, ръководство, управителни съвети. Нужно ни е да сътворим система, стабилна и надежна, носеща просперитет във всички насоки повече от когато и да било, базирана на знанието, справедливостта, баланса и хармонията и обмена на информация.

Мисля ,че преди "създаването на система за управление" трябва да се помисли за "система на лечение".Какво имам в предвид?Равновесието е нарушено;съзнанието е замърсено;преобладаващите мисли във всеки от нас са негативни;загубили сме способноста да вярваме в чудесата,в собственните си сили.А всъщност живота е много прост."Онова което даваме ,се връща при нас!"Ето защо мисля ,че е необходима система на лечение...Това ,което мислим за себе си, става истина за нас.Всеки човек е изцяло отговорен за всичко в своя живот - и за най-хубавото, и за най-лошото.Всяка мисъл,която минава през съзнанието ни,създава бъдещето ни.Всеки от нас сътворява своите преживявания чрез мислите и чуствата си.Това, което мислим, и думите, които изричаме, изграждат преживяванията ни.
Ние създаваме ситуациите,а след това се отказваме от силата си,като обвиняваме друг за разочарованията си.Нито един човек, никое място и никакъв предмет няма власт над нас, тъй като НИЕ сме единствените, мислещи със своя ум.Ние създаваме преживяванията си, дейсвителноста около нас и всички участници в нея.Когато постигнем спокойствие, хармония и равновесие в съзнанието си, ще ги открием и в живота.И ако приемем като термин (от всичко казано до тук) "система на лечение" , то всеки включил се в нея, ще е по-пълноценен, по-полезен със знанията ; опита си...за "създаването на система за управление".

преди 20 години 1 месец #9024
За да се постигне нещо стойностно,всеки елемент трябва да е стойностен.Мисля,че ако се придържаме към думата система,никога няма да достигнем до думата "воля" или "разнообразие".На мнение съм,че не е необходимо да изграждаме нови системи,защото Тангра вече е заложил системата на равновесието в света.Което трябва да се направи е,да се върне човек към нея,но с тази особеност,че той никога не е могъл да й избяга.Просто я е спрял,влизайки в други допълнителни системи: както компютърът работи бавно и неефективно с много действащи програми, както домакин влиза в мазето си-той вече не се намира в чистотата на антрето,но не може да излезе без да мине оттам.
Вярвам,че ефектът от система на лечение,както казва iss,ще бъде постигнат от първичното състояние на човека,когато той се върне към него.Нека лечението бъде плод на свободната воля*,да не вкарваме пациентите в болници,а да ги изкараме на свеж въздух,който сам по себе си лекува.Да изкараме всеки един българин вън от системата.За сега си мисля,че това ще стане когато човек постигне независимост от фиктивните зависимости,които му се налат,с други думи - да се осъзнае безполезността на досегашната система.

*нека не забравяме,че тази рептилска,протоеврейска чуфутска система беше приета от хората чрез собствения им личен избор.За да се отърве нацията от тази напаст,трябва да се откаже от нея по същия начин - доброволно и ОСЪЗНАТО.

преди 20 години 1 месец #9025

Спорт-Здраве писа: Вярвам,че ефектът от система на лечение,както казва iss,ще бъде постигнат от първичното състояние на човека,когато той се върне към него.Нека лечението бъде плод на свободната воля*,да не вкарваме пациентите в болници,а да ги изкараме на свеж въздух,който сам по себе си лекува.

Много добро уточнение ,което пропуснах.... :-) Може би защото използвах,твърде шаблонно репликата...исках с малко думи да кажа много... ;-)

преди 20 години 1 месец #9026

iss писа: Много добро уточнение ,което пропуснах.... :-) Може би защото използвах,твърде шаблонно репликата...исках с малко думи да кажа много... ;-)

Трябва да се изчистим от понятия и особено от онези,които са се загнездили в съзнанието като шаблон,без да съзнаваме повече смисъла им.Системата не работи с хора,тя работи с материали и ресурси.В системата няма воля,нито желание,има само подвижни пътечки,които движат материала,независимо дали той желае или не.В системата се пуска месо с глава,чрез процесите си стемата замества съдържимото в главата с това,което създателят й е заложил като желан резултат. :-)

преди 20 години 1 месец #9027

Спорт-Здраве писа:

iss писа: Много добро уточнение ,което пропуснах.... :-) Може би защото използвах,твърде шаблонно репликата...исках с малко думи да кажа много... ;-)

Трябва да се изчистим от понятия и особено от онези,които са се загнездили в съзнанието като шаблон,без да съзнаваме повече смисъла им.

Да трябва...едно от най-вредните понятия(изрази)ТРЯБВА :-)
Какво ли би станало ако го заменим с "би било добре";"бих могъл"?

преди 20 години 1 месец #9028

iss писа: Да трябва...едно от най-вредните понятия(изрази)ТРЯБВА :-)
Какво ли би станало ако го заменим с "би било добре";"бих могъл"?

Човек винаги има избор да дайства.Някои възможни действия са лоши(определям добро и зло от гледна точка на баланса) други добри.Той има право да осъществи което сметне за добре,но винаги има правилен и неправилен избор.В случая смятам,че отхвърлянето на понятията е от съществена важност,задължителност, затова използвам "трябва"(несъзнателно разбира се) като с това се отнасям към действието като с "единствения правилен избор" :-) Етикета изисква "би било добре",но съм на мнение,че е задължително.Трябва да проявим перфекционизъм,ако искаме да се откъснем от една почти съвършена(от гледна точка на ефективност) система.

преди 20 години 1 месец #9029
Няма да се впусна в дискусия,защото ще отклоним темата от основното :aura:

преди 20 години 1 месец #9031
системата на големите градове,където има анонимност и безотговорност поражда вялост и апатия от народа.така няма кой да съди и се налага ред да се вкарва от бюрократи.така че за да има справедливост този тип общество ще трябва да изчезне,заедно с "ценностната система".колко от вас са готови да се простят с нея?

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.