Да ви се представя
Сложи нещо по твоя преценка ....за мен то си е със име...Севар писа: iss, би ли му измислила име, за да го качим при поезията?
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Много се изкушавам да ти отговоря подобаващо за подписа ти:"Всеки заслужава това,което е предизвикал"...georgi_nz писа: iss, защо ти е такъв аватара?
На майтап или за да се упражняваме по бързо вземане на мерна линия към вещицата?
(забел.: мерна линия е линията на която се намират окото, мерника, мушката и целта. )
(забел.:"вещица"...призход?...тълкувание?....)
Ми що не ми отговори както ти се е искало?iss писа: Много се изкушавам да ти отговоря подобаващо за подписа ти:"Всеки заслужава това,което е предизвикал"...
))но Искрица ти даде по добро обяснение,за което и благодаря!Искаше ми се да сложа друг аватар ,но ограниченията в пиксели не ми позволи-жалко,ако бях го сложила сега нямаше да се "упражняваш по бързо вземане на мерна линия"а щеше да упражняваш мисълта си.
(забел.:"вещица"...призход?...тълкувание?....)
Не е късно и сега.
А относно обемистия аватар , дето не е можло да се качи - прати ми го на мейла да му намаля пикселите , пригодя за качване и да ти го върна.
"Циганин смля от бой 8-годишно момиченце
Циганин преби жестоко 8-годишно момиченце. Ромът се нахвърлил върху детето, защото по време на игра то ударило дъщеря му с топка. Инцидентът стана във вторник около 20 ч. в столичния квартал "Редута".
Децата играели на народна топка, но по погрешка 8-годишната Екатерина Димитрова ударила с топката друго момиче, от цигански произход, по устата. То се прехапало и започнало да плаче и да крещи.
Разгневеният татко веднага се появил и подгонил малката Катя. Когато я настигнал, я свалил на земята и започнал да я удря и рита. Момиченцето си спомня, че той я хванала за врата, сякаш иска да я удуши. Въпреки че наоколо има много хора, никой не се притекъл на помощ на детето.
Приятелите на Катя веднага отишли в дома й и казали на родителите й какво става. Таткото на пострадалата - Димитър, откарал детето в "Пирогов" за преглед. Лекарите установили, че има кръвонасядания и охлузвания на дясната ръка и левия крак. Родителите обаче са притеснени, че Катя ходи много често до тоалетна и може да има проблеми с бъбреците. Циганинът е арестуван от служители на I РПУ за 24 часа, след като бащата ан катя подал сигнал за инцидента."
Но и ние, българите сме много виновни. След такова нещо трябва да бъде запалена поне една циганска махла. Ние си траем, бездействаме. И тук е най-голямата ни беда.
news.bg/article.php?cid=60&pid=0&aid=179985
Рязко зачестиха раситките нападения в Германия
Шестима чужденци бяха ранени по време на четири расистки акта на агресия в източната и североизточната част на Германия, съобщи Le Monde.
Във Ваймар трима мъже от мозамбикска и кубинска националност са нападнати на излизане от частно празненство. 46-годишният гражданинът от Мозамбик е тежко ранен, а нараняванията на останалите двама – на 45 и 46 години, са по-леко. Полицията задържа 8 души на възраст между 19 и 29 години по подозрения, че са участвали в агресивния акт.
Във Висмар местната прокуратура съобщи, че вчера са разпитани пет човека във връзка с расистко нападение на индийски търговец на битака. Жертвата е атакувана от няколко мъже, крещящи обиди на расистка основа. След инцидента индиецът е постъпил в болница.
В Берлин са ранени гвинеец и турчин, като първата жертва е нападната на спирка на метрото от 38-годишен немски гражданин, когото полицията вече е арестувала.
При втория случай, отново на метростанция, турчинът е по-леко пострадал. Четиримата му нападатели също са задържани.
Расистките нападения в Германия доста зачестиха в последните седмици във връзка с предстоящото световно първенство по футбол, на което Германия като домакин иска да се представи като толерантна и отворена страна.
По данни на Службата за защита на конституцията, водеща борба с екстремистите, насилието, упражнявано от членове на дясно-екстремистки движения се е увеличило с 23 % за една година.
Статистика на фондация „Амадеу-Антонио”, воюваща с ксенофобията, показва, че откакто падна Берлинската стена през 1989 г. най-малко 135 души са убити от расисти.
news.bg/article.php?cid=31&pid=0&aid=180051
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.