Да ви се представя

преди 20 години 3 месеца #6256
Добре дошли на всички нови участници.
Няма да е лошо да има тема за новодошлите.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 20 години 3 месеца #6352
Здравейте,
Случайно попаднах на този сайт ,почетох и реших да ви задам няколко въпроса.
Аз съм от ромски произход . На 36 години съм. Завършила съм 2 висши образования- икономика и психология.
1 Кое кара някой от участниците в дискусиите тук да мислят ,че именно те са съвършенни и богопомазани с правото на определяне живота и участта на другите нации и индивиди ?!
2. Защо се публикуват идиотски снимки на цигани /мангали/ с меко казано остра насоченост. Нима дебили,ненормалници и бавноразвиващи от т.н БЪЛГАРИ -няма??
3. Някой от вас да е чувал за мутри и рекетьори от ромски прозход ?
4. Защо ние хората с ромска кръв -родени ,живеещи и усещащи се българи не можем да живеем без нападки и обиди от разни "български" дебили с елементарна култура и образование ?

преди 20 години 3 месеца #6353
Щом си попаднала случайно, защо искаш точно нас да питаш за тези неща?
Пита ли се случаен човек за важни работи?

Когато влезеш тук съзнателно, тогава питай.

преди 20 години 3 месеца #6354
мангалите питат:

Здравейте,

Здрасти провокаторче.

Аз съм от ромски произход . На 36 години съм. Завършила съм 2 висши образования- икономика и психология.
1 Кое кара някой от участниците в дискусиите тук да мислят ,че именно те са съвършенни и богопомазани с правото на определяне живота и участта на другите нации и индивиди ?!

Този въпрос е редно да зададеш на духовните ви братя - евреите.

2. Защо се публикуват идиотски снимки на цигани /мангали/ с меко казано остра насоченост. Нима дебили,ненормалници и бавноразвиващи от т.н БЪЛГАРИ -няма?

Има, но те не са огромната част от нашата нация, както е при мангалите. Тях ние наричаме "бели цигани"

Е! митю очите, дон цеци, японеца, цар киро !!!

4. Защо ние хората с ромска кръв -родени ,живеещи и усещащи се българи не можем да живеем без нападки и обиди от разни "български" дебили с елементарна култура и образование ?

Каквото повикало - такова се обадило!

преди 20 години 3 месеца #6355

никулинка писа: Здравейте,
2. Защо се публикуват идиотски снимки на цигани /мангали/ с меко казано остра насоченост. Нима дебили,ненормалници и бавноразвиващи от т.н БЪЛГАРИ -няма??

Такова нещо като "ромски произход" няма. Първо осъзнайте релността на своя произход, осъзнайте как и защо сте дошли тук и как се отнасяте към приютилия ви народ и тогава ще разговаряме. В България антицигански расизъм няма, но има антибългарски цигански расизъм. Съветвам те на първо време да се запознаеш с методите, с помощта на които сте били прогонени от родната си Индия. Всъщност с това можем да започнем нашия разговор.

А на Изкушение - добре дошла сред нас, всички се радваме, че си тук!

преди 20 години 3 месеца #6362
за Иван
-случайно попаднах на сайта,но съвсем съзнателно влязох с регистрация
-тук вие си обменяте инфо за истрията на българите-а това мен лично ме
интересува-тъй като се чувствам българка

за Бран
-защо веднага нападаш /Здрасти провокаторче/ ???
-и какво общо имам аз или ромите въобще с евреите?
-нещо не си наястно с циганските общостти-крадците,безделниците,дебилите
са малка част от ромите- и това се е получило поради именно
лошото отношение на някой българи/управляващи,поради дискриминацията упражнявана
върху циганското насление
Между другото-точно такова е отношението на народите от обединена Европа
към цялата българска държава - не ни искат и се държат с българите като
като към втора ръка хора.
- Митю "очите " е българин !

-Каквото повикало - такова се обадило! ???? - и къде по-точно прочете
поне една обида от ром към българин ??

за Елтимир

- :))) има имааа !- така "меко" казано ни наричат ,когато ни се отказва в
обществото нещо-било работа,било социални привилегии или културни придобивки.
- казваш антицигански расизъм няма???- а психопата Сидеров и дебеловратите
около него ? А епитетите и нарицателните думи с които ни наричат разни ....хайде
да не бъда крайна.
- казваш за обратното- не съм убедена-имам поглед в малките градове и някой села
там няма такова нещо-хората-българи,роми и др. живеят рамо до рамо-помагат си,уважават
се и рядко някой напада другия етнос.
Аз съм родена в България,това е моята родина
считам се за българка !
/това,че имам ромски произход не ме прави по-малко умна,по-малко
самоуверена или ме кара да уважавам последователите на Малтус ! /
пп. Точно от интелигентен човек като теб не очаквах нападки.
Между другото не съм запозната с Индия и прогонванията от там,но за сметка на това
историята на българските племена и култура ме интересува.

преди 20 години 3 месеца #6363
Какво ще кажеш за циганските махали във всички градове....егати бардаците.

За селата не ми говори, защото знаеш ли какво правят циганите, нощем крадат от реколтата на хората и минават с каруците си право през нивите....

В едно село, където половината са цигани, бяха сложили бариера с надпис "забранено за българи"

Каква дискриминация бе, като циганите не си плащат тока, а българите зимата зъзнат и не само, че ни спират ток и парно ами и ни товарят с ваште разноски!

Като циганин извърши престъпление това се потулва за да няма "расизъм"!

Като негрите в щатите сте, мързеливи и все някой ви е виновен, все дискриминацията. Едва ли не някой трябва да дойде да ви моли да сте нормални граждани, а не асоциялни престъпници!

Какво ще кажеш за хиледите деца , на които им чупите краката за да растат като инвалиди за да ме гонят по улиците най-нагло да им давам пари!

Какво ще кажеш за това, че в Европа и щатите всички ни мислят за черни и престъпни, защото мине не мине и по европейските медии се разнасят новини със снимки на черни циганяци, водещи се за българи, как си продават децата и незнам си какво още....

Да продължавам ли????

Отвори си очите и недей на сляпо да защитаваш нагло просташкия си произход!

Не си българка и никога няма да бъдеш! Ако аз се бях родила в Китай и да се мислех за китайка това нямаше да ме прави такава!

Тука в сайта си имаме цял сборник със статии за издевателствата на циганите над другите хора!

И незнам как може такава наглост да викаш, че нямало роми мафиоти...в Татарли (и във всеки друг мангалски квартал) е всичко мафия , наркотици, проституция и наемници!!! Тва, че тук там-е има някакви изключения, които интересно защо само ти си знаеш, не може да оправдае всичко останало!

Не случайно Кондъо ви е идол!!!

Ако сме просто расисти по дефиниция без дори да даваме валидни аргументи щяхме да мразим и китайците в Свобода и арменците и тн. Защо се разбираме и сработваме с арменците, които живеят у нас а?

Прекалено сме толерантни даже!

преди 20 години 3 месеца #6364
Вземи "Залезът на боговетв" от Фридрих Нитче. Отвори главата "Обновителите" на човечеството", 3 част. Там ще прочетеш кои са циганите. Защо казвам, че няма такова нещо като "ромски произход"? Защото като дошли в Европа и ги питали какви са, циганите отговаряли "Ние сме рома, римляни, потомци на римляните". Името "рома" е една лъжа. Ами я ми кажи как вие наричате нас, българите? Даса, което на санскрит значи "слуги". Разчитате на нашето невежество, нали. Вие ни ненавиждате, това е истината. Не можете да очаквате любов в отговор на ненавистта. Има омраза между нас, но тази омраза я създадохте вие. Ние само браним своето.

преди 20 години 3 месеца #6365

нещо не си наястно с циганските общостти-крадците,безделниците,дебилите
са малка част от ромите- и това се е получило поради именно
лошото отношение на някой българи/управляващи,поради дискриминацията упражнявана
върху циганското насление

Никулина, хайде не ни говори глупости! В града в който живея всеки ден някой българин, имащ нещастието да живее близо до циганската махала,изпищява защото някой твой ром го е обрал. А има ли смисъл да ти казвам, че цялата махала не е плащала вода от години! А за тока! И кой им плаща разходите, а? Има дискриминация! Ако аз не си платя тока и един месец само ще ми го спрат, но не и на циганите в Махалата. Кой е дискриминирания? Ти да не мислиш, че ние живеем на Луната и не изпитваме на гърба си мързела и пиявщината на представителите от измисленият ти етнос! Сърди се на "братята си", а не на нас, че такова отношение сте предизвикали. Ако искаш да видиш обида от ром, ела да живееш в моя град и пак ще говорим!
А за мнението на чужденците към България ще ти кажа, че вие сте виновни! Плъзнахте из цяла европа с крадливия си занаят, проституция и продажба на деца, че и наглостта ви няма граници - представяте се за българи и срамите, и петните името ни! Що за мерзавщина! Като сте в България се перчите, че сте цигани, а в Европа се дуете, че сте българи. На това му викам "циганска работа"!

преди 20 години 3 месеца #6366
"....в малките градове и някой села
там няма такова нещо-хората-българи,роми и др. живеят рамо до рамо-помагат си,уважават..."
До града в който живея има един квартал . Там повечето са цигани, но има и малко българи. В този квартал, въпреки че е от селски тип и има възможност да се направи домашно стопанство, кражбите са такова ежедневие , че никой вече не отглежда домашни животни - нито пилета , нито други подобни. От кражбите стопаните са се отчаяли. Това не е уникално. Можеби уникално е, че в последните две години хората се отказаха и да засяват зеленчуци въпреки, че земята е плодородна. Отново по същата причина. Българите не просто продават имотите и бягат в града - те направо ги изоставят защото никои не иска да ги купи въпреки както споменах, че земята там е плодородна. Това е нещото което съм видял с очите си друго няма какво да кажа!

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.