Димитровград падна!
"Хотели как лучше, а получилось как всегда"Спорт-Здраве писа: Или пък "мы хотели сделать чтото лудше,а сделали как всегда".
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Става дума за България на българите, а не на циганите, и за рода на българите, а не само на моя или друг род.Елтимир писа: Мисля, че темата беше за създаване именно на националистическа партия. Иначе и Кирил Рашков е патриот. И много обича България. Желанието му е да я отърве от гадните българи и да я направи циганска държава. Тома Томов, червения депутат и той казва същото. Колкото до родолюбието, то също може да бъде разбирано по различни начини. Ще посоча двама изявени родолюбци - Симен Сакскобурггота и Волен Сидеров. Те и двамата много обичат родата си. Ама какво да правим ние, обикновените българи, които не сме им рода? Много се страхувам да не се получи като в руската поговорка /приблизителен превод/ "Търсим нещо, не знаем какво; търсим го, не знаем къде."
Умишленно или не, според мен ме перифразирахте неправилно.
Щом някой е успял да те перефразира...по нашему да те преразкаже грешно...значи ти сам си оставил възможност това да станеPlamenPP писа:
Става дума за България на българите, а не на циганите, и за рода на българите, а не само на моя или друг род.Елтимир писа: Мисля, че темата беше за създаване именно на националистическа партия. Иначе и Кирил Рашков е патриот. И много обича България. Желанието му е да я отърве от гадните българи и да я направи циганска държава. Тома Томов, червения депутат и той казва същото. Колкото до родолюбието, то също може да бъде разбирано по различни начини. Ще посоча двама изявени родолюбци - Симен Сакскобурггота и Волен Сидеров. Те и двамата много обичат родата си. Ама какво да правим ние, обикновените българи, които не сме им рода? Много се страхувам да не се получи като в руската поговорка /приблизителен превод/ "Търсим нещо, не знаем какво; търсим го, не знаем къде."
Умишленно или не, според мен ме перифразирахте неправилно.
Родолюбие е двояко понятие.То зависи от субекта.Обич към българското е еднояко понятие.То е от обективността.
Та за партията. Лично аз не ставам за лидер и дори за партиен функционер не ставам. Така че нека сме наясно още в началото - не се страхувам от конкуренция и не съм конкуренция за никого. Честно казано, не знам защо Волен тръгна срещу мен откакто взе да прави партия. та аз няма да ставам лидер. нито ще се стремя към някакъв пост. Освен вероятно в редакцията на вестник, ако се направи такъв. Обаче много ме е страх да не се получи същото, което се получи с толкова много партии: то не беше БНРП, то не беше БНДП, ВМРО, БДФ и останалите, свързани с Легиона организации. накрая "Атака" ни закопа. А пък като ги чета из останалите форуми, направо тръпки ме полазват. Не защото ме плюят мен лично, това не ме впечатлява. Тръпки ме полазват, защото тези хора не са наясно с нищо. Има си принципи в развитието на човешкото общество, които не могат да бъдат подминати. Именно от разбирането на тези принципи се определя идеологията на човека или липсата на такава.
Тази вечер един наш приятел ме попита някои неща за Адолф Хитлер. Длъжен съм да кажа, че и Адолф Хитлер, и преди него Бенито Мусолини са взели някои неща от нас, но именно изкривяването на ненарушими принципи се е превърнало в провал за тях. Това е и отговор на въпроса дали сме фашисти или нацисти. не, не сме. Ние сме преди нацизма и фашизма. Фашистите и нацистите се опитали да ни наподобят, но просто не са успели. Та прочети "Кръгове на нашата отбрана", там са изброени някои принципи на българската Държава още от времето на Кан Атила. тези принципи, ако забележиш преминават като червена нишка през цялата ни по-късно история. И само червените, а сега и либералите и демокрадЦите успяха почти да прережат тази нишка. Май се увлякох, но това е положението. не можем да стигнем доникъде, ако не знаем накъде вървим. Видях какво са направили същите принципи в една държава, чужда на всичко българско - Дубай. направили са чудеса. И без петрол са превърнали от пустинята рай. А ние при нашия рай сме на път да се превърнем в пустиня. Нямам намерение нито да критикувам, нито да се заяждам. Само казвам какво мисля. А нататък всеки е свободен сам за себе си да реши дали съм прав.
Приемам.Елтимир писа: Виж, Пламене, предлагам да си говорим на "ти", тук е просто един форум.
Ами случва се със всички това, което е описано в "Приказка за стълбата", или това, което си е било предначертано по генерален план, а ние сме приемали камуфлажа за истинското лице на тези партии. Така че страхът ти е основателен, защото това вече е факт, и, както се оказва, трайна тенденция за Атака и всички други. По тази причина моето виждане за подобряване на положението е стратегията на създаване и активизация на "обществен коректив". Всеки друг сценарий, без наличието на този компонент, ще повтори станалото просто още един път.Елтимир писа: Та за партията. Лично аз не ставам за лидер и дори за партиен функционер не ставам. Така че нека сме наясно още в началото - не се страхувам от конкуренция и не съм конкуренция за никого. Честно казано, не знам защо Волен тръгна срещу мен откакто взе да прави партия. та аз няма да ставам лидер. нито ще се стремя към някакъв пост. Освен вероятно в редакцията на вестник, ако се направи такъв. Обаче много ме е страх да не се получи същото, което се получи с толкова много партии: то не беше БНРП, то не беше БНДП, ВМРО, БДФ и останалите, свързани с Легиона организации. накрая "Атака" ни закопа..
Класиците трябва да се почитат (което заявяват в другите форуми) но още по-добре ще е да се попрочитат (което повечето игнорират или съзнателно пропускат).Елтимир писа: А пък като ги чета из останалите форуми, направо тръпки ме полазват. Не защото ме плюят мен лично, това не ме впечатлява. Тръпки ме полазват, защото тези хора не са наясно с нищо. Има си принципи в развитието на човешкото общество, които не могат да бъдат подминати. Именно от разбирането на тези принципи се определя идеологията на човека или липсата на такава. ..
Така че писаното по другите форуми наистина е израз на желание и отношение, но без подготвени уроци, затова и темата най-често става : Кой и защо е лош (Кой е виновен) и почти никога не стига до смислени предложения "Какво да се прави". Втората, съществената част на въпроса, ако я има, се изчерпва с махане и наказване на виновните, като че ли по подразбиране това ни прави по-добри и по-ефективни.
Много болно, непрофесионално и безграмотно възприемане на нещата - с такива планове и виждания статуквото няма да бъде даже и леко разклатено.
Не съм в течение и не съм сигурен, че правилно те разбирам.Елтимир писа: Тази вечер един наш приятел ме попита някои неща за Адолф Хитлер. Длъжен съм да кажа, че и Адолф Хитлер, и преди него Бенито Мусолини са взели някои неща от нас, но именно изкривяването на ненарушими принципи се е превърнало в провал за тях. Това е и отговор на въпроса дали сме фашисти или нацисти. не, не сме. Ние сме преди нацизма и фашизма. Фашистите и нацистите се опитали да ни наподобят, но просто не са успели...
За Съсълов ли става дума?Елтимир писа: Та прочети "Кръгове на нашата отбрана", там са изброени някои принципи на българската Държава още от времето на Кан Атила. тези принципи, ако забележиш преминават като червена нишка през цялата ни по-късно история. И само червените, а сега и либералите и демокрадЦите успяха почти да прережат тази нишка.
Ако "Да", то аз лично приемам за много по-достоверно изложеното, особенно в хронологичен план за древната ни история, написаното от Петър Добрев. По силата на което не съм сигурен, че следва да приемаме Атила за Авитохол и Ернак за Ирник. Дели ги неприятната, но упорита дистанция от твърде много години, (по-подробното - в книгите на Петър Добрев) и това несъвпадение във времето не може да бъде пренебрегвано. Въпреки че е вярно, че древните българи са учавствали в племенния съюз на Атила и са били много същественна част от кампаниите му.
Съгласен съм за Дубай. Има и други примери: Норвегия (само 35-40% от стандарта им е обусловен от петрола, останалото е риба и правилна държавна политика, която се концентрира над високите технологии и чисти производства) Сингапур, който само преди 25 години е бил беден рибарски порт, има и други, естественно...Елтимир писа: Видях какво са направили същите принципи в една държава, чужда на всичко българско - Дубай. направили са чудеса. И без петрол са превърнали от пустинята рай. А ние при нашия рай сме на път да се превърнем в пустиня.
Трябва да бъдем изключително внимателни, това е. Нямаме право на повече грешки, защото нищо не остана от нас.
Съгласен съм.Елтимир писа: Пламене, нашата задача тук е да формулираме някои идеи. Да избистрим понятията. Да дадем насоки. Ако се появи партия, която да отговаря на нашите виждания, естествено е да я подкрепим. Мнозина от нас търсят и някакво политическо представяне, което е напълно естествено. А такова представяне може да има само чрез партия, в каквато ние никога няма да се превърнем. Значи е нормално да гледаме през лупа кандидатите, за да не останем излъгани, както много пъти се е случвало. Постепенно ще опитам да формулирам някои общи положения, от които да тръгнем напред. Това още повече се налага, защото усещам как почват да се явяват разни провокатори, които се опитват да ни тласнат в погрешна посока.
Трябва да бъдем изключително внимателни, това е. Нямаме право на повече грешки, защото нищо не остана от нас.
Това се и старая да направя.
Но припознаването на определена партия винаги ще крие същите рискове, както с Атака. Нещо повече, повтарям се, но явно е нужно: ако не се постараем да създадем механизъм за обратна връзка, за обществен контрол, за мониторинг между думи (обещания и заявления) и дела (това, което правят и как и с кого го правят) всяка една, повтарям, всяка една партия ще повтори този сценарий, даже и създадена от нас с вас, това ще бъде просто неизбежно. Приказка за стълбата работи не по-малко от законите на Мърфи и от всички други природни и космически закони. Работила е и в древността. Затова кановете са плащали с главите си грешките, подхлъзванията и неправилната политика.
Всемогъщ, но не и недосегаем и неуязвим!
От друга страна, ако направим такъв действен механизъм и концентрираме усилията си от него, с прилагането му може да стане така, че да не трябва да припознаваме или да създаваме никаква партия. Днешните, вече функциониращи партии ще бъдат принудени да спазват правилата на играта и заявеното от тях преди избори, защото противното ще бъде равно на светлината на медийните прожектори (не задължително казионните) и загубата им на позиции. Движеща сила може да бъде не моралът (от който са оперирани всички априори) а страхът от загубата на позиции.
Така постепенно те ще бъдат принудени да си платят цената за това, за което ние сме им платили с гласовете си.
Надявам се този път да бъда правилно разбран.
Проблема е, че за да се случи това за което говориш, са нужни законови промени (някои от тях вече са факт - свалиха имунитета на магистратите)...!!! Но как ще гоним политиците, като от тях самите се очаква да свалят имунитета си, за да бъдат съдени...?!!! За колко от тях има доказателства достатъчни да изгният в затвора, а съдебни дела няма..?!!! Като се осере някой, просто го издърпват на втори план, докато отшуми случая (Земеделския ни министър, например и злупотребите със програмата Сапард), или най-много да изгърми някой бушон по веригата (Като Вальо-Топлото)...!!! Сменят министрите, като памперси, но никой не ги съди..!!! Трябва да предложим коренно нова формула на хората, която да им гарантира справедливост и равнопоставеност пред закона..!!! Според мен цялата философия на държавната структура в момента е погрешна... За какво ни е парламент, ако си имаме референдум...?!!
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.