Димитровград падна!
Не ти вменявам,но не отписвай АТАКА-засега друга реална алтернатива няма.Знам че има много гнилоч,е,ще търсим лек...
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Бих могъл д ви направя точен и подробен анализ - защо във вашия случай всичко е станало именно така, а не иначе, азщото всичко е прсото серия от грешки и нарушения, прозрачни за специалисти и опитни хора, но поста ще стане дълъг.meshter_at писа: Уставът дава ИДЕЯТА поне в суров вид.....
......
Ха кажете,кой крив,кой прав!
В действителност, вие с този разказ наляхте вода (аргументи) в мелницата на моето предложение, но трябва да се смени подхода.
Няма добра идея, която да не може да бъде опорочена чрез погрешно изпълнение.
Атака или се опорочи, или си е била замислена като такава, но контрола отдолу, коректива следва да бъде прилаган по определни парвила, а не само с добро желание, иначе ще стане заяждане и смисълът ще се изгуби, оттам и резултат няма да има.
За едно и също говорим,Пламене /не обичам фамилиарностите/-тези правила са Уставът!Моите хора поискаха да променят устава,ТЕ да избират председатели,областни и т.н.Силистренският областен м/у другото си замина И заради това.
Такива желания и последващи действия за мен имат само едно название:РАЗКОЛ!
Ти в казармата искал ли си да променяш устава?! Ами да кажеш нещо за НАРЕДАТА на Левски?Това са правилата-трябва да са еднакви за всички и да се играе по тях.Който не ще-партии бол...
Трябва база,основа,да се стъпи на нещо макар то и да е несъвършено.На 06.10.06г.имаше промени в Устава.Приехме ги.Защо моите прехвалени специалисти не дойдоха ТАМ да предлагат промени?!Изпреварващо известявам,че бяха обърнали София на махала-да киснат в Централата и да мъчат да създават ...лоби...Е,така не става.И ние не сме кухи лейки,още повече когато съм абсолютно невинен и съм действал както трябва.Отсъди...
След като преминат и видим как са преминали,по моето скромно мнение доста отпроблемите ще са отпаднали отсамосебе си.
Изобщо не подценявам важността на периода между двата избора.
Повтарям, защото това е отговора на вашият пост...nik писа: При всичкото ми уважение г-н Пасков,Вие искате да съживите мъртвец,а от анализа Ви, все още лъха надежда.Последната идва по-скоро от липса на алтернатива,както аз разбирам,след всичко,което се изписа по повод състоянието на Атака,а не е вследствие на методите на работа,липса на обратна връзка и мотивите на ръководството и.Предвижданията ми са:неуспех в опита за поставяне нещата на правилни релси и нова загуба на време!НАДЕЖДАТА УМИРА ПОСЛЕДНА и всички трябва да го знаем и да се опитаме да не влизаме в тия релси! Трябва ли да изядем и солта и боя и др. неща и накрая все пак да си платим,просто защото не искаме да повярваме!Аз веднъж предложих нещо и двама-трима се съгласиха.От тогава досега мнението ми изкристализира до необходимостта /твърдо/-за национално движение,не партия,която винаги щи си носи недъзите,а за нац.движение!Какво,страх ни е да започнем отначало ли?Точно това е,но няма да мине без това.
За мен е по-достойно да се опитаме да се направи нещо, което е възможно и реално, и което е в състояние да донесе конкретни резултати в обозримо, а не в неопределеното бъдеще, защото такова може и изобщо да няма за България!
Нещо повече: спомнете си за "Приказка за стълбата" на Христо Смирненски, и ми кажете: даже и да допуснем хипотетично, че утре Атака я измитаме като лош сън и даже имаме ресурси, медия и създадена организация, и даже сме повторили техният път и сме вече в Парламента - как ще се гарантира, по силата на какъв механизъм, че с нас няма да стане същото?
Кое ще е нашата ваксина или броня от това?Единственния (спореде мен поне) отговор е: механизъм за обратна връзка отдолу - действен механизъм, който позволява наличието и функционирането на обществен коректив отдолу.
Между другото, как го виждате това Национално движение? Рецепта, сценарий, ако може по-конкретно.
Защото аз съм отворен за всяка алтернатива и даже и да съм убеден, че моето предложение има най-реални шансове за успех, нямам нищо против да помогна и на друг вариант, паралелно с моя...който не е мой, ако трябва да сме обективни...
Има разлика-от едната страна са 3000-те семейства на "елита" с всичките им заглавия,воглаве с ГЕРБ,а от другата е Народът с етикет АТАКА!Щем,нещем-така е.Ще е интересно да се наблюдава,а още повече-да се участва!nik писа: е и какво има за избиране?Нещо,като избора на демократи и републиканци в Америка ли?Всичко е гювеч.В случая "гювеч"="все едно,или предопределено!"продължавайте да "избирате!"
— После… Слушай ме внимателно, Вълк. Важно е да запомниш всичко, което ще ти кажа. Някога във варшавския университет преподаваше наказателно право професор Валдемар Холанд, световноизвестна фигура и страхотно любопитен за слушателите. На лекциите му се тълпяха студенти от всички факултети. Във втори курс и аз започнах да слушам лекции при него. Един ден идва по коридора към аулата, до него върви някакъв мъж и натрапчиво му говори нещо. Холанд се измъкне, оня го спре за ръката и продължава да плямпа. Ние седиме и чакаме. Влиза професора, оня след него, обръща го, удря му шамар, тръшва вратата и изчезва. Настъпи гробна тишина. Адска конфузия. Холанд седя няколко секунди като онемял, бавно се качи на катедрата, избърса си очилата, погледна гузно и каза: „Извинете, колеги, станахте неволни свидетели на моето унижение.“ Ние мълчим, той мълчи. По едно време продължи. „Такова унижение цивилизован човек не бива да преглъща. Ще го дам под съд. Имам една молба, ако някой от вас уважава стария си професор, нека опише с няколко думи сцената, която се разигра пред очите ви. Желателно е, ако помни, да опише и нападателя. Това е молба, колеги!“ Всички, повече от двеста души курс грабнахме писалките и го затрупахме с най-искрените си показания.
На следващата лекция Холанд бръкна в чантата си, извади куп листа и ги размаха. „Колеги, това тук са вашите показания на очевидци. Сега ще ви прочета как според вас изглежда нападателя, за един — висок, строен с тъмен костюм, за друг- оплешивяващ, със склонност към напълняване облечен в сиво, за трети — с очила със златни рамки, рус, дребен и т.н.“ „А сега — каза Холанд — искам внимателно да огледате човека, който извърши инсценираното от мен нападение.“
Професорът отиде, отвори вратата и въведе млад мъж със спортно сако и поло. Никой не беше описал тези подробности.
— Дами и господа, да ви представя моя зет инженер… — вече съм забравил името му. — При инцидента той беше облечен по същия начин.
— Разбра ли, Вълк. Професорът отнесе шамара доброволно за да ни докаже, че очевидците са празна работа, въздух под налягане, или гола вода, както се изразявате вие, тарикатите.
— Ясно ми е, ДВД — каза Нерон. — Благодаря ти!
— Щом ти е ясно, давай гювеча!
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.