Димитровград падна!

преди 19 години 5 месеца #14015
Ник,не ми се рови,но темата СВИЩОВ ПАДНА,не беше ли твоя?
Ако не,извини,но тук има такава тема,за която ми е болно-аз съм половин свищовлия...затова питам.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 5 месеца #14017
Здравейте и от мен! Аз също съм от Димитровград и съм запозната със случая, дори нещо повече. Заради собственото ми мнение депутатът от ПП "АТАКА" - Хаково Георги Йорданов искал да ме съди. Това заявил след като видял написаното от мен писмо до председателя на партията г-н Волен Сидеров. В писмото си ясно изразявам несъгласието си с действията на депутата и заставам на позицията на предишното ръководство, но явно това не се е харесало на човекът, разбивач на структури!

преди 19 години 5 месеца #14033
mester at. "Свищов падна" не е моя тема.Дори не помня писал ли съм по нея,моя е -"Партия-идеал".Ако те интересува,можеш да я намериш.Това е истината и само истината,при това изстрадана!

преди 19 години 5 месеца #14034
Извадка от форума на Атака:

Към темата: аз съм от Димитровград, и съм отлично запознат със случая, защото работих и се познавам и с хората, и с динамиката на събитията.
част от финалната истина можете да прочетет и чуете (двете гледни точки) на
"Това, което човек сам си направи, и Дявола не може да му направи."
Истината е, че Атака е многи истинско знаме, Волен Сидеров е един храбър мъж, голям патриот с огнено слово и горещо сърце, но е слаб организатор и нулев кадровик. Със структурите по места не се работи, дейстивята им не се координират, няма система за подбор и филтрация на кадрите, няма система за подготовка и ръст на кадрите, няма това, без което никоя организация, от престъпната до тази с най-високите идеали, не може да просъществува.
Това беше грешка на старта, която можеше да бъде обяснена с напрежението и липсата на време преди първите избори. Много случайни хора и откровенни троянски коне влезноха. На изборите за правителство лъснаха първата порция продажници. По време на работата или на активните мероприятия на Румен Петков (магистрала Тракия) стана ясно и за какво и за кого е работил и Павел Чернев.
Но истината е, горчивата истина, че АТАКА не се поучи от грешките си, не измени стила си и структурата си на работа, не обърна винимание и отказва да види и отработи собственните си пропуски и грешки. Организацията е = работа, а работата е = координация и синхронизация на действията на група хора под единен план, по единни принципи и под единна концепция. Това е, което уж е задекларирано в Устава, но в действителност като инструмент за работа с хора не работи!
Димитровград, по-скоро общинската структура и общинското ръководство има своите абсолютно обективни, проверяеми и задокументирани постижения:

1. На изборите взеха 34%, в един крайно червен град, град, създаден и управляван от БКП-БСП и на днешен ден. Това се постига само с много работа, аз съм свидетел на това, с много трудолюбие, ентусиазъм и родолюбие. Болшинството от членовете са или пенсионери, или от безработни, от откровенно крайно бедни хора. Тези бедни хора намираха сили да си плащат членския внос и да събират пари за бензин за колите, за да могат да обикалят селата и да говорят с хората. Димитровград = 24 села селищна система. В структурата имаше над 100 човека. Структурата беше готова за избори за всички секции. Имаше предварителни преговори за предавания в кабелната телевизия - даже и там създадоха симпатизанти

2. На всички митинги миналата година, включително и в София, срещу Кондълиза Райс, охраната беше осигурена пак от същите тези димитровградчани, и част от тях ядоха палките в София, където с телата си защитаваха Волен от провокациите на полицията. Същите тези хора, под същото това ръководство. В същото това време Хасково, начело с депутата Георги Димитров, лютиера, за който първия работен ден беше да стане депутат в Народното събрание, който не е помирисвал казарма и защита на отечеството, с труд събираше и в Хасково, и на митингите повече от 1-2 коли хора. Работата му по сравнение с тази на Димитровградската структура по всички обективни критерии:
- изборни резултати,
- количество на членове на структурата и
- активност на участието и на работата на тези структури
може да се сравни само с тази на приказката: "време е да отделим момчетата от мъжете". Хасково винаги вадеше в пъти по-малко хора и резултати. Даже и на митинга на Атака в Хасково повече от 2/3 бяха от Димитровград, и в самото Хасково охраната пак беше от димитровградската група!
Ремарка: тази група, до момента, когато се появи този лидер, нямаше такива резултати и с труд пълнеше 1 маса хора по заведенията да обсъждат "как ще сваляме султана", или, иначе казано, да надуват шишетата с бира. Такива революционери султан не свалят, както знаем още от "Записките по българските възстания"

Сценария на отстраняването на шефа на общинската структура е следният:

1. Връчва се на Общинствия председател документ, и му се казва: "горе ръководството взе решение, да подпишеш тази оставка, защото си "капсулирал структурата" и има "много оплаквания" срещу тебе. В какво се изразява тази капсулация и кои са тези оплаквания, естественно, никой не обяснява. По-възрастните помнят този стил от бай-Тошово време. Странното е, че сега го прилага човек, който даже не помни това време.
Човека, бивш офицер от вътрешни войски, офицер, отлично познаващ методите за работа на полицията и многократно предупреждаващ Волен как ще го атакуват и как трябва да се изгради система за защита и кадруване в Атака, запознат и съблюдаващ устава, я подписва. След което, пак по правилата на същия този устав, звъни на Волен Сидеров и моли за разшифровка на обвиненията "капсулация " и "много оплаквания". Волен е изненадан и казва: "А на мен ми казаха, че ТИ сам искаш да излезеш в отставка по ЗДРАВОСЛОВНИ ПРИЧИНИ!". Кой му е казал, се досещате и без превод.

2. Депутата Георги Димитров запечатва офиса на общинската структура в Димитровград на връх 3 март! Без да има право на това и по устав на организацията, и въобще по законите на страната, като се започне от Конституцията! Човека, който измисля и връчва обвинението "капсулирал структурата" запечатва офиса, който местната структура издейтсва в местния парламент и плаща със собственните си пари!

3. Пристига на събранието на структурата и на въпросите: в какво се е изразявала тази "капсулация" и "много оплаквания" започва да сипе хули и обиди от типа на "това са ченгесарски истории, вие тука сте комунисти!" и всякакви такива. Когато го питат: "какво си представил ти на Волен, и защо си му казал, че човека иска да напусне по здравословни причини?", той отрича. Предлагат му се телефони и моментално, пред всички, да звънне на Волен и да прверят информацията на място. Разгневен, Георги, естественно, категорично отказва да звъни на когото и да е и да проверяваи и доказва думите си.

4. Цялата структура на Димитровград застава зад стария си ръководител и отказва да приеме "назначенеца", когото се опитва да наложи Георги Димитров.
Обвиненията "капсулация" и "много оплаквания" естественно, не са нито обяснени, нито разшифровани, нито доказани по някакъв начин. Това е и смешно, и невъзможно, предвид на резултатите на 20,000-25,000 Димитровград по сравнение с резултатите на 100,000 Хасково. Капсулиралият има в пъти повече членове, по-голям процент на изборите, повече активности и структури, работа с членовете се води РЕАЛНО! Хората даже се оплакват, че не получават указания от центъра и не чувстват координация на действията си и за своите активности и задачи научават по-често от свои источници или от пресата, отколкото от прякото си ръководство в Хасково!

5. Депутата Георги Димитров тръгва по друг път - назначава в Хасково нов областен. Новият областен, човек юрист, патриот, отлично запознат с реалиите, такива, каквито са, си ПОДАВА ОСТАВКАТА с аргументите, които можете да чуете от неговата уста на следния линк:
www.darik.net/view_article.php?article_id=126709
Георги, привелечен от медията за обяснения, мънка, гузен.
www.darik.net/uploads/audio/200703/path_9534.mp3

Това е историята "Димитровград" накратко. Тъжното и страшното е, че сценария се повтаря и в други градове, и в други структури. Както един загрижен патриот се беше изразил: "Златния ни шанс е, че не спечелихме и президентските, и парлманетнарните избори. Ние нямаме нито с кого да управляваме (имаше предвид - собственни кадри) нито система за работа със структурите."

Имам много прозаично и тъжно, бих казал, срамно обяснение за мотивите и постъпките на депутата Георги Димитров. Няма да го публикувам, засега, защото още нямам доказателства, които могат да бъдат изложени на широката публика. А и неговите мотиви са си на неговата съвест. Проблема е, че системата, ако може да се нарече система пишман-кадровата организация на АТАКА, не само допуска, но и създава благоприятна среда за генериране и отглеждане на такива хора, постъпки и "лидери".

Тъжният и сериозен извод е, че:
1. С такъв стил на работа Атака няма нужда от врагове...сама ще се разсипе.. А за съжаление, както всички знаят, врагове много, и активни, и силни, и богати.
2. Ако ръководството не се замисли за симптомите на това раково образование, до което ще доведе този неправилен стил на работа, цялата идея в тази и редакция с този и знаменосец няма да издържи...сама ще се разруши. А би било страшно жалко, защото и знамето е истинско, и знаменосеца Волен Сидеров е много истински българин и будител.
Но явно това е крайно недостатъчно...

още веднъж линковете...
www.darik.net/uploads/audio/200703/path_9482.mp3
www.darik.net/view_article.php?article_id=127058
www.darik.net/view_article.php?article_id=126709

преди 19 години 5 месеца #14076
Ей,хора админа на форума АТАКА заключи темата за Димитровград и направо заяви,че който и да отвори нова тема за Димитровградската структура,тя ще се трие..МИШОЦИ! УМИРАТ ОТ СТРАХ! МАЙНАТА ИМ! ВЕЧЕ ВСИЧКО ТАМ МИ СТАНА ЯСНО. зАРЯЗВАМ ГИИИИИИИИИИИИИ! Благодаря на Валентина-Памир за подкрепата,както и на Пламен Пасков. Ако иска Памир да ми пише тук,в пощенската ми кутия.

преди 19 години 5 месеца #14077
С Памир имахме малко спречквания по темата "Атака" преди доста време. Памир, аз не съм нито Владо, нито Чуколов, нито Фелдмършата. Ще се радвам да почнеш да пишеш тук. Даже съм забравил конкретния повод за разправията, честно.

преди 19 години 5 месеца #14147
Вие твърде рано бързате да погребете Димитровград.
Аз смятам да постъпя по друг начин.
Следете форума на вестник Атака - това не е реклама.
Вземете си места в предните редове...

преди 19 години 5 месеца #14153

Ахинора писа: . Ако иска Памир да ми пише тук,в пощенската ми кутия.

Ако Памир не чете този форум пробвай да я намериш тук atakavt.com/news.php
Относно Атака :-D става все по интересно.

преди 19 години 5 месеца #14590

Елтимир писа: С Памир имахме малко спречквания по темата "Атака" преди доста време. Памир, аз не съм нито Владо, нито Чуколов, нито Фелдмършата. Ще се радвам да почнеш да пишеш тук. Даже съм забравил конкретния повод за разправията, честно.

Здравей, Елтимир.

С теб имахме спречкване наистина, което беше изключително тъпо, защото се дължеше на моето неистово нежелание (слава Богу, преборих се с това) да се освободя от илюзиите си относно Волен Сидеров и партия Атака. Ако съм те засегнала, моля за прошка. Винаги съм изпитвала най-добри чувства към тебе. Даже, когато се дракахме по форумите, пак съм те уважавала и единственото, за което ме беше яд на тебе, бе това, че си прав, а аз не исках да е така. Здраве да е... Това е минало и не смятам да се връщаме към него. Сега вече спокойно ще влизам тук и ще пиша. Досега не го правех редовно, защото именно с теб имахме недоизказани неща. Мисля, че след този твой постинг вече можем да се гледаме в очите. Поне аз мога да те погледна спокойно.

Ще помоля Мещеров да не се гаври с неща, които не са му ясни. Нито е бил в Търново, нито знае какво се е случило тук, за да си позволява подмятания за някаква идеология, основаваща се на никнеймът ми и пр. други глупости. Антоне, ти поне беше от малкото, които продължавах да уважавам въпреки нещата, които витаят около твоята собствена персона.

преди 19 години 5 месеца #14700
Наталия,нещата около собсгтвената ми персона ще се изчистят на 13.04.Тука ще бъде отразено,каквото и да ми струва.Затова,спести си фамилиарностите.Не аз превърнах ника ти в идеология!

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.