Димитровград падна!

преди 19 години 5 месеца #14703
Не мисля,че трябва да си разменяме лични нападки,както това се случва в един друг форум.Никой тук няма вина,че в Оня форум всяко несъгласие и различно мнение,а не дай си боже критична мисъл, се приемат като провокация и отричане на идеите. Жалко за тях и за админинстратора им.Тук все още е свободна територия,дано така да остане и занапред, и смятам,че тези,които наистина търсят истината,колкото и тя да е горчива за някого,би трябвало свободно да могат да се изразяват,а несъгласията да не се превръщат в лични нападки между форумците. А колкото до АТАКА,всичко стана вече твърде прозрачно,разбраха го и децата.След няколко дни мисля,че мога да дам новини,при това доста съществени.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 5 месеца #14706

Ахинора писа: Ние изобщо не хленчим по Волен Сидеров.Много неща ни станаха ясни. Стратегия има изработена от умен човек,но още не сме съвсем наясно каква точно.Смятаме да го следваме,защото е почтен,сериозен и истински националист.Той е на същото мнение като тук изразените.Убедена съм,че сте прави. Ще координираме усилията си. Благодаря за подкрепата!
Сърдечно:Ахинора

Здравей Ахинора! Аз съм Императора от www.bg-nacionalisti.org Можете да разчитате и на пловдивчани! Поздрави! :thumbsup:

преди 19 години 5 месеца #14707
Памир, всеки допуска грешки. Но човек, който чете Оруел не може да бъде лош човек. След първите пет страници текстът просто ще го изхъврли. А ти ми подари ксерокопие на "Животинската ферма". Това няма да го забравя. Аз също вярвах на Волен. Искаше ни се той да е истински, нали така? И още ни се иска да се яви някой истински. Памир, ти си идеалистка. Аз също съм идеалист. Мамка му! Помисли си, ако на тая Земя останеха само материалистите. Трябва да има и глупаци като нас с теб, нали така? Иначе този шибан, гаден свят просто ще престане да съществува. Памир, усмихни се и продължи напред. Денят грее, Памир!

преди 19 години 5 месеца #14714
И аз съм идеалист,но настолната ми книга е ЗЛАТНИЯТ ТЕЛЕЦ на Илф и Петров.
Дали не е някакво странно противоречие... :out:

преди 19 години 5 месеца #14722
Не знам дали града е паднал, или се е пречистил.
Имаше един рефрен на Щурците едно време: "Да превърнем слабостта си в сила". Може това да не е прозрение лично на Кирил Маричков, а да е цитирана източна мъдрост, която е залегнала във всички бойни изкуства, но по принцип идеално приляга на ситуацията.
Извода е важен, и то правилният извод, който да доведе до правилните действия.
Аз смятам, че трябваше да направя, каквото смятам за най-правилно и максимално възможно, и го направих.
И не смятам да спирам.
Вчера получих съобщение от В.Господинов да не "притеснявам" повече Волен с Димитровград.
Лично аз много исках тази истина да изплува, при това осветена от прожекторите на медиите такава, каквато е, именно там, на място, по няколко причини:

1. Ако дерибействащите любители на подходите със двойни стандарти (каквито са минимум двама от депутатите на Атака, приближени на Волен) не разберат, че за техните действия има мониторинг и реакция, и тази реакция ще бъде оттук нататък незабавна, и максимално широка, то тяхното чувство за безнаказаност само ще се усилва.
Забележете!
Те са още в опозиция, а си позволяват такива неща, както се оказва, системно, и то със собственните си структури! А какво да кажем, ако дойдат на власт, как ще се държат с народа, който за тях е главно гласоподаватели?

2. Волен заяви много красиви, правилни, истински цели за Атака в предаванията си, в книгите си и на митингите и в залата на Народното събрание. С какви намерения и чувства го е правил, това е вторичен въпрос.
Направи го добре, и го прави системно.
Ако има прожекторен контрол и държане на смета за тези действия, при това системно, това не може да не доведе до стремеж поне малко (ако не и повече) да изпълни тези думи с дела. Нямам илюзии за изравняване на пропастта между думите и делата на Атака. Имам желание тази пропаст все пак под този прожекторен медиен натиск на стуктури и организации отдолу да бъде запълвана, да тръгне поне този процес, да бъдат принудени да го направят.

3. Ако днес изобличаваме Атака, точно така, както Атака го правеше (и общо взето и сега го прави) с управляващата политическа класа, то утре, ако ние направим такава структура (даже и да се намерят ресурси за това), заявим се като "добрите" и "правилните", и даже се стараем да бъдем такива, без такъв медиен или прожекторен мониторинг отдолу и нас (вас) ни/ви чака "Приказка за стълбата", която се случва с Атака.
Даже и да приемем, че Атака е замислена по генерален план като нещо демонично, което да обере националистическият импулс на българите с помощта на харизматическата личост и професионалните журналистически умения на Волен, за да дискредитира и направи беззъба и неспособна националистическата идея, те ще бъдат принудени поне да се постараят, иначе разобличението ще им диша във врата постоянно.
Това е нещо реално, което може да се направи.

4. Всички организации и партии, които се създават на вълната на политическата конюнктура (а Атака е една от тях, точно така, както на Симеон повярваха хората от тоталната дискредитация от всички други) са израз на една циклична технология на 20 век, създадена от умни, но демонични хора. Това едва ли е тайна, и техническите подробности в случая са без значение.

Всички тези технологии и проекти (защото и Атака е такъв проект) са възможни, и са управляеми по една проста причина: всички те стават възможни за управление само ако са подчинение на системата за генериране на лидери на държавите по силата на т.н. изборна система, която е не само система, но и технология, не допускаща нищо истинско, освен като резултат от случайни флуктуации в системата.
То ест, тази система функционира така, че по определение, ако пропусне "чуждо тяло" с истински намерения, тя го асимилира, защото няма друг механизъм (освен революционен, то ест: силов, кървав, който пак е част от тази система) по който може да бъде направен този контрол. И обикновено хората не желаят революции, както практиката показва.
Без система за обратна връзка отдолу нагоре (каквато реално няма в нито една съвременна "цивилизована" страна, това е невъзможна.Живеем в много измислено време и в много болна цивилизация, която си е въобразила, че е върхът на всички постижения. Що за смъртно заблуждение е тази концепция, няма сега да разглеждам в детайли, мислещите от вас и така си го знаят.
Обикновенно, когато имаме проблем в настоящето, то е само, защото сме забравили или не знаем миналото си.
Ако направим историческа ретроспекция, ще видим, че България е била силна стотици години само когато системата за "кариерен ръст" в йеорархичната стълба на обществото е била поставена на ясни, точни и проверяеми и доказуми критерии, които са се спазвали много строго.
Канасюбиги, който е съчетавал светската и духовната власт в държавата, е бил всемогъщ, но не и безнаказан и неуязвим. Всичките велики боили са били също от владетелски родове и са убивали или прогонвали (то ест, кановете овреме са бягали да си спасяват кожата) неуспешните канове.
Това е подробно описано в книгите на Петър Добрев, и не само.
Факт е, че в 10-11 век, когато този принцип за обратната връзка се взема на въоръжение от унгарския крал Андраш 2, за България и съседите на Унгария настават черни времена, защото силата на държавата се увеличава неимоверно само от съблюдаването на правилните принципи на управлението и и пълната отговорност на всеки управляващ за това.
Извод: ако ние, докато не съберем сили и възможности, не се погрижим да създадем този остен за Атака, управляващи, да изградим механизми за обратна връзка, за остри сигнали отдолу за всяка лъжа, за всяко нарушение на общественния договор (което е вина и грях не само на Атака, но и на управляващите, естественно), ние след време едва ли ще бъдем с нещо по-добри от тях, защото липсата на такъв механизъм и спазването му водят до пропускане в системата на хора като депутатите на Атака, то ест, няма филтър по обективни човешки качества, и личното, шуро-баджанашкото винаги ще намери почва да вирее, и да разяде като бурен тази градина, иначе много добре проектирана на думи.
Надявам се, че не го казах твърде неразбираемо, и ще намерим съмишленици и хора, на които би им било интересно да обсъдим този въпрос.
За мен той е от базисните, защото създаването и осигуряването на възможности за функциониране на такъв механизъм са единственния залог за това - статуквото и този цикъл добри-превръщащи се в лоши да бъде перкъснат или силно изтънен.
Извинете за дългия пост...

преди 19 години 5 месеца #14750
Струва ми се,че тук д-р Пламен Пасков напипа тумора. Мисля,че сте на много верен път,д-р Пасков.Наистина,докато не си създадем сами механизмите за обратна връзка и контрол,всичко ще се опошлява и изкривява още в зародиш.
Обръщайки се към далечното минало на България,когато управляващи са били кановете,достигаме до истината,че всеки е отговарял с главата си - от първия до последния в държавата.Аз нямам нищо против да отговарям с главата си,но съм сигурна,че много хора не са готови да го сторят. Защото ние,сме приели примиренческото оправдание,че е човешко да се греши. Мисля,че щом се касае за държавните дела, съвсем не е вече човешко и простимо да се допускат предателства и гафове,корупция,толериране на мафиотски структури,разяждащи държавата отвътре,управниците са длъжни да отговарят с главите си. А да казвам ли,че в Димитровградската "АТАКА" вече намериха подслон адвентистите от седмия ден? А знаете ли,че тяхната секта е на 5м.разстояние от училището,където работя? Дадох партийната структура само като умален модел на държавата ни,а не че ще се връщам към разисквания около нея. Къде са така прокламираните християнски православни ценности?Защо никой не надига глас срещу ширещата се сектантска пропаганда,разяждаща духовността ни отвътре?Значи някои висши държавни кръгове имат интерес от това. Щеше ли подобно нещо да се случи в Крумова България например?

А че градът се печисти и преся,за това сте напълно прав.Всичко,което не ни убива,ни прави по-силни. Димитровградчани видяха кой кой е и тепърва предстои да разбират много важни истини.
"АТАКА" изобщо няма намерение да идва на власт.Достатъчно е само сем. Сидерови да бъдат на челни позиции а народът да вика по митингите.Но умните,цивилизованите хора вече започват да задават въпроса:Защо няма реални резултати от двегодишното викане?А никой не иска да отговори.Защо?

преди 19 години 5 месеца #14767
С молба за коментар от тези, на които това е интересно:

Philophob писа: С две думи, да ви разбирам ли, че след като сте съгласни с посочените от мен параметри, на които трябва да отговаря един автентичен национален водач - оставям настрана забележката ви, че списъкът не е пълен, защото самият аз съм го отбелязал, че ще има и още - значи сте съгласни, че Волен Сидеров няма нищо общо с истинския лидер водач на българската нация, и следователно не може да му се гласува никакво доверие?

Трудно ми е да приема, и да отхвърля вашия извод. И не защото съм витиеват и непоследователен.
Просто според мен нещата стоят по малко по-различен начин. Да търсим кусури, да разобличаваме, да доказваме (даже когато е вярно) колко лоша е Атака и Волен и с какви демонични помисли за измама е създадена, е равно на това, да се концентрираме само на първия от извечните "руски" философски въпроси:
"Кто виноват?" и "Что делать?"
Вина, беда, грешка, зла умисъл винаги могат да бъдат заподозрени, приети за истина, и даже доказани - частично или напълно. От което се формира вече приетия от много хора извод:

1. Атака е псевдонационализъм,
2. Волен е подставено лице и само говори, но няма не само знания и възможности, но даже и желание да направи нещо, даже и да вземе властта,
3. На нас ни трябва друга система, друга партия, друг лидер, друга форма на борба, Атака е част от статуквото и от политическата олигархия
4. В крайна сметка Атака и Волен са демагогия и измама и канализиране на енергията на хората в поредната глуха улица, направлявано от световните антихора и антибългари.

Даже и всичко това да беше вярно (а аз допускам, че много голяма част е), остава вторият, истински важният въпрос: "Какво да се прави?"

Остава без никакъв отговор!

Защото:
1. Нямаме друга партия в Парламента
2. Нямаме друга медия, освен СКАТ, дискусионно студио, Атака и вестник Атака
3. Нямаме друга организация и структура, която да е реален играч или която да е с реални шансове в обозримо бъдеще да стане такъв
4. Отхвърляйки напълно Атака, оставаме съвсем с нищо!

За мен е по-достойно да се опитаме да се направи нещо, което е възможно и реално, и което е в състояние да донесе конкретни резултати в обозримо, а не в неопределеното бъдеще, защото такова може и изобщо да няма за България!
Нещо повече: спомнете си за "Приказка за стълбата" на Христо Смирненски, и ми кажете: даже и да допуснем хипотетично, че утре Атака я измитаме като лош сън и даже имаме ресурси, медия и създадена организация, и даже сме повторили техният път и сме вече в Парламента - как ще се гарантира, по силата на какъв механизъм, че с нас няма да стане същото?
Кое ще е нашата ваксина или броня от това?
Единственния (спореде мен поне) отговор е: механизъм за обратна връзка отдолу - действен механизъм, който позволява наличието и функционирането на обществен коректив отдолу.
Ако някой ми каже - дай да махнем Атака и да им заемем мястото, а после ще мислим за това и ще го направим, ще ви кажа - че това е илюзия.
Невъзможно е някой като физическо лице или като политически или юридически субект да направи такъв механизъм за контрол на самия себе си. Това ще е камуфлаж и демагогия по дефиниция!
Времето, и възможността това да се направи е сега и срещу Атака, както и срещу всички останали политически субекти в Парламента. Времето е това да се направи активно (защото форумните обсъждания са недостатъчни) сега, а не после.
Защото ако бъде напрвен такъв механизъм именно сега, и той заработи, може да стане така, че да няма нужда даже да се сменя Атака.
Когато давах примера с унгарският крал Андраш 2, трябваше да уточня (в други постове съм го правил) че това не е било негово прозрение или желание! Той е бил ПРИНУДЕН от васалите си да издаде такава Златна була! Защото активността на хората и преследването на правата и интересите им е много по-висока, отколкото в България сега.
Хората тук са изключително умни, и правят тук и в лични разговори отлични анализи, но не правят нищо!
Не излизат на протест, не тръгват да правят флеш-моб, не атакуват медиите с разобличителни материали и припомняне на управляващите за безобразията им, и по-далече от сензацията това не отива!
Не отива даже до най-малкото: юридическа отговорност за тези лъжи и измами (поне това все още го има в НК).
Хората по света отиват още по-далече: те стигат до това, което неистиво с пяна на уста сега се нарича "тероризъм", но което води до много даже продуктивни резултати, например действията на ИРА във Великобритания - те принудиха англичаните да преговарят с тях и да правят отстъпки!
Защото и най-богатия, с огромна международна подкрепа от международните бандити български или какъв да е политически олигарх, който изпълнява антибългарска или друга демонична поръчка, който е фиксиран от технологията с двойният капан, (от едната страна - огромни пари, пост и положение в обществото, от другата - компромати), той не може да мърда от начертаната линия, защото тези параметри го държат.
Но! Внимание! Ако цената за спазването на тази поръчка е риск за живота му (от терористи) или даже още по-страшното - за живота и здравето на семейството му, тези поръчки не могат вече да намерят лесно кандидати за изпълнението им именно в този нагъл сценарий, който се практикува в България.
Защото има обратна връзка!
Контрол отдолу, и то пълен: на ниво общественна реакция, на ниво юридическа отговорност, на конкурентно ниво, на ниво личната физическа сигурност на бликзите и на най-скъпото - човешкият му животец.
Тогава, с този пакет от корективи (който се е практикувал в пълен обем в Древна България, и затова е владяла империи със стотици години), когато думата "тероризъм" даже вероятно не е съществувала, а е била просто едно от естественното развитие на нещата, щом си сгазил лука или си станал предател, ДЪРЖАВАТА СЕ СТАБИЛИЗИРА И САМОИЗЧИСТВА!
И тогава всички политически формирования, които се борят за власт, знаят цената на упражняването на тази власт: знаят не само моркова (пари и положение) но и остена, който може да стане и кол за набучване.
За лично мен времената са драстични и трябват драстични мерки, за да се излезе от този омагьосан кръг.
Защото примери за това, как тази практика дава резултати и е възможна даже и в наши дни, има, но ще ги дам, само ако някой пита, защото поста и така стана твърде дълъг за търпението на много форумци...

преди 19 години 5 месеца #14768
Пламен, според мен винаги проблема е бил от долу нагоре. Каквото и да тръгнем да правим, винаги отдолу ще ни спъва страха, липсата на отговорност, липсана на ясна идея как обединявайки се ние долу, ще реализираме на практика идеята. Като си отговорим и на въпроса "На какво разчитат нашите мъчители за да ни държат под контрол", картинката става ясна. Ей с този проблем как да се оправим, като много хора са непоправими?

преди 19 години 5 месеца #14793
Уставът дава ИДЕЯТА поне в суров вид.Платформата и програмите към нея я дооформят и конкретизират.Така. АТАКА,по думите на ръководството се стреми да бъде народна партия-на широките маси,но и елитарен тип-с не много голяма членска маса,активизираща останалото население в уречения момент.АТАКА е лидерска партия-уставът го вменява на тези,които искат да членуват.Йерархията се спазва безпрекословно,ако шете.Защо?Пламен казва :контрол отдолу нагоре.Да,добре,идеално.В моята организация обаче от 30-тина души имаме налице 30 различни мнения.Отварям скоба:над мен е само ИДЕЯТА!Не личности.Аз мога да работя С ВСЕКИ,но В ИМЕТО НА ИДЕЯТА.Малко високопарно,но се убедих сам,че мога да го прилагам на практика този принцип.Затварям скобата.
Значи тези 30 различни мнения не са подчинени на Идеята,а на друго-един му се привидял пост в общинския съвет,друг откровено завижда поради собствена некадърност и скрупули,трети влязъл по-рано в климакса,четвърти не разбрал,щот бил още махмурлия...няма да изброявам повече.Ръководителят,в случая аз-отдавна трябва да е в лудницата и да крещи,МИСЛЕЙКИ ЧЕ ЯЗДИ ЗАПОТЕН МУСТАНГ ПРЕЗ ШУБРАКИТЕ :НА ВОЛЯ!!!В ПАМПАСИТЕ!!!... :tooth:
Какво обаче направех аз?
Историята:миналата година,ноември изключих двама откровени провокатори-справка темата ПРЕДАТЕЛСТВОТО,които ме обвиниха че съм им задигнал колата и сега на 13-ти ще имам дело в София за това.
След това,тези двамата приобщиха една влязла скоро в критическата но с болни амбиции за власт/и те са същите/и семейство изкуфели пенсионери и петимата ходиха до съседна област да агитират областния координатор/мой приятел/против мен.Той ги изгонва.После се събират дружина от 17 човека,твърдейки,че всички са ЧЛЕНОВЕ на АТАКА /при мен има само 6 молби от 17-ката/?!/и пусщкат до София една Декларация против мен-най общо аз съм Сталин,ям и пия на корем ,не се отчитам и прочее пикантерии.И отделно-лично писмо от оная в критическата до Волен в същия дух,и че сме били пияна шайка-лайка ит.н.Като одимам скенер,ще я пусна.Не са ми я дали те,разбира се!
Оттам,през февруари на крака им идва цял депутат да ги изслуша,като ми каза да събера ЦЯЛАТА организация.Но "критичката"пусна само отцепниците в барчето си,и моят дзаместник с извинението...няма място...
Висях като куче на студа и унижението два часа,без да мога да се защитя...
В общи линии депутатът му писва в един момент и казва:има Устав,който не го харесва и спазва-да си търси друга партия.Така!
На 17-ти предния месец се изсипва коскоджами ти Главния Координатор и депутата-картинката същата-караници,обвинения,скандали.../Пламен говори за контрол отдолу/
Главният каза в общи линии-обединете се,забравете личните дрязги,работете за идеята.И си отиде.
Такаааа,аз на свой ред,написах на компа ЛИЧНА ПОКАНА до всеки от 15-те/двамата първи изключени провокатори изобщо не ги броя вече/и най -учтиво ги поканих на среща-разговор за изчистване на противоречията.
НЕ СМЕ СЕ СЪБРАЛИ ДА СЕ ОБИЧАМЕ,А ДА РАБОТИМ ЗА КАУЗАТА!-им писах накрая.Изпратих им препоръчани писма с обратна разписка на всеки!Дадох 25 лева и една седмица карахме на боб.Между другото,не съм на работа.
Познайте колко от тях дойдоха?
Да,точно-НИТО ЕДИН!!!
Тия хора,приятели,пак ще гласуват за когото трябва,но си осраха пътеките,дет се вика.Ще пратя копията от поканите и обратните разписки в София и като ми мине делото на 13-ти/петък?!/ ще се почувствам като новородено!
Ха кажете,кой крив,кой прав!

преди 19 години 5 месеца #14794
Аз съм на мнение, че ПП Атака, отдавна не е тема на дневен ред..!!! По-важното е друго..!!! Когато "балонът" Сидеров, окончателно се спука, кой ще запълни вакума...?!!! Наблюдавам как хората за пореден път, масово ще направят погрешен избор, и ще бъдат загубени поне още 5-6 години...!!! Говоря за новия "балон" ГЕРБ и лицето Бойко Борисов... Прилага се една нова формула, която ще доведе до нов пълен политически монопол, на същите чифути, които стоят зад БСП, СДС, ДПС, НДСВ, АТАКА и т.н. За първи път България ще бъде превзета първо по места (говоря за местните избори)...!!! Следващата фаза ще са парламентарните избори, на които просто никой няма да е в състояние да се противопостави на ГЕРБ...!!! ТОВА Е СТРАШНО... Така, че нека спрем да се занимаваме с политическия труп на АТАКА и да се съсредоточим върху изобличаването на Бойко Борисов и новосформираната върхушка около него (все бивши активисти, на гореизброените партии)..!!

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.