Изход Решение за България

преди 18 години 2 месеца #28809

Marian_nz писа:

Индексирането по коефициенти:
- образователен ценз
- размер данъци, вкарани в хазната
- размер на суми, дарени за благотворителност и общественно-полезна дейност
- други заслуги

Това с благотворителността не е добре много, много. Като имаш предвид, че всички партийки си правят кампаниите от дарени пари. Така ще стане, че тези дето даряват на партиите пак за тях ще е големия дял! А доктора и доцента дето нямат изкарани достатъчно за благотворителност ще са с по-малък глас ..

Вие вероятно не сте изчели подробно цялата дискусия.
Коефициента за благотворителност следва да бъде по точно утвърден от Държавата списък на социално значими проекти: детски домове, образователни прграми, медицински програми,възстановяване на исторически обекти и т.н.
Същото важи и за другите критерии.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 18 години 2 месеца #28814
Боли ме....

Боли ме като погледна към пътя от 1989 насам.

Боли ме като гледам бавната смърт на българското село....
Боли ме като гледам унищожаването на идеята за Знание. Знанието което винаги е било толкова важно за нас....
Боли ме като гледам унищожаването на Българите дори и чрез така нареченото „Здравеопазване”....

И си задавам въпроса:
Къде сбъркахме?
Или поне: --Къде сбърках?

Мисля, че основната ми грешка беше, че участвах в сценария на тази трагикомедия....
Първо се радвах, че Тодор Живков пада и си мислех, че това е достатъчно да бъдем добре....
После скачах със „Кой не скача е червен”, надявайки се, че падането на Виденов е напълно достатъчно да се оправим....

Колко наивно нали?!

Срещу нас е насочена огромна енергия, по много направления, на широк фронт, на различни нива....

Ама отсичането на главите на стоглавата ламя една по една изобщо не е достатъчно!

Отричането на нещо, само по себе си ще ни превърне в същото това нещо с обратен знак... или цвят! НИМА ТОВА Е ДОСТАТЪЧНО?!

И искам да попитам:

Как искаме да изглежда и да бъде устроена нашата Държава?

От какви принципи искаме да се ръководи новото управление?

Чак след като имаме Идеята за новата сграда, можем да си позволим да мислим за разчистване на място за основите, за изграждане на здрави основи, за истинския строеж след това! За начина на строеж също.

Аз търся тази Идея...

Търся и други търсачи...

Нека изградим образа на новото....

Ако направим това, ако се обединим около една такава идея, нещата ще тръгнат като лавина!

Страхувам са да видя повторение на унищожаването на ТКЗС-та ? Какво остана сега от тях? А какво ги замени? Не изглеждат ли сега Българските села като след 20 годишна война?

Много искам да видя градивното начало, с което всички ние така се гордеем, че е било основно качество на нашите прадеди!

Градивно начало, градивна Идея, градивен начин на мислене!

Нека се обединим и със силата на Българския ни Дух да направим враговете ни смешни и жалки!

Чак след като изградим Идеята и духовното начало ни води, аз бих могъл да мисля за методи и средства, за правила и битки....

Битки...

Ще спечелим битките...

Но трябва да спечелим Войната!

И забързани към нови битки, нека не забравяме да пазим и отглеждаме нежните кълнове живот около нас.......

преди 18 години 2 месеца #28820
Да приятелю - много българи мислим като теб.

Страхувам са да видя повторение на унищожаването на ТКЗС-та ? Какво остана сега от тях? А какво ги замени? Не изглеждат ли сега Българските села като след 20 годишна война?

Унищожението на ТКЗС-тата беше част от плана за унищожението на българското стопанство. ПОнеже тези структури бяха изградени с много труд и човешки жертви. Още от 1947-ма. Жертви, жвртви, жертви и накрая нещо постигнато с неоправдано висока цена. Нещо съградено и стабилно, нещо дето е работещо в Европа.
И хоп някакви си ченгета решават, че трябва да работят за плана за съсипването на България. И ТКЗС-тата са развалени тотално от едно престъпно правителство. Правителство дето трябва всеки един да бъде обесен или набит на кол.

Та това е положението по селата - там дето всеки може да са самозадоволява с храна е докарано положение да има липса.

преди 18 години 2 месеца #28821
Приемете, че:
1. Имаме сили и средства, за да свалим това правителство и да опразним гнилия Парламент
2. Имаме медия, която да донесе до хората нашата формула, нашата ценностна система
3. Това правителство и политическата олигархия, са подложени на силен обществен натиск и са изметени.
Какво следва?
какво ще предложим в замяна на изметеното зло?
В началото на 90-те целия народ беше грабнат от синята еуфория и изрази своето желание за смяната на старото Зло, и делегира доверие на новото...което се оказа по-страшно Зло.
Повтори се сценарият от "Приказка за стълбата". Освен това, СДС-ри първо поколение (готините и брадати ентусиасти и идеалисти) паднаха, отново по формулата "първите паднаха в кърви, последните станаха първи".
Проблема не е в измитането на сегашното Зло!
Проблемът е: как да се направи така, че нито старото комунистическо, нито новото демонокрадическо Зло да не се повтарят!
Защото, когато механизмът и лостовете на обществото са кекави и слаби, тези гадове имат силната способност да се организират и да се пробиват към върховете! Предателството, сообенно националното, винаги е било скъпо платена стока и услуга!

Затова е тази тема!

Как да се гарантира, че ако имаме средството (а средство има, и технология има) и се стигне до резултата, да не се повтори "Приказка за стълбата"
Аз моето виждане (в основни линии, без технологията) съм го изложил.
Очаквах и очаквам да вземето отношение именно по този въпрос. Останалото вече е предъвквано и ясно.
Според мен поне.

преди 18 години 2 месеца #28824

Приемете, че:
1. Имаме сили и средства, за да свалим това правителство и да опразним гнилия Парламент
2. Имаме медия, която да донесе до хората нашата формула, нашата ценностна система
3. Това правителство и политическата олигархия, са подложени на силен обществен натиск и са изметени.

Вярно е, че не съм много навътре в политиката, даже съм един много голям лаик като повечето българи, но не ги виждам тези сили и средства, а и медия също. Силите и средствата се управляват от хора, значи точно тези хора са в състояние да узаконят(естествено с наша подкрепа) нашата ценността система.
Искам да кажа , Пламене, че искаш от мен нещо, което не виждам да го има.

Пак го цитирам, защото това е много силно твърдение. Ще се радвам и да е вярно, но тук вече имат думата тези, които го вярват.

преди 18 години 2 месеца #28825
www.ideyazabulgaria.dir.bg - тук всичко е обяснено

преди 18 години 2 месеца #28826

Как може да се осъществи според мен това, представете си:
Група сплотени хора се събират и решават, решават да започнат това което е писано. Тези хора не са кои да са, те са не просто ентусиазирани, но те са и знаещи. Знаещи и разбиращи от днешното заболяване на обществото, а това ги прави можещи да обяснят проблема пред народа. Проблема в който е затънала страната ни. Със своите знания и ораторски възможности тези хора биха дали отговор на всеки въпрос на питащите, дори били те и провокации.
Тази група от можещи хора се събира на протест. Мирен протест, на който просто искат да изкажат не само своето мнение, но и на много други. Протестът е пред НС. Тъй като това ще предизвика интерес от страна на медиите какво ще се получи тогава - ами щом като те не ни искат когато отиваме при тях, тогава ще направим така, че те да дойдат при нас!
Въоръжени не просто със своите знания и ентусиазъм, въпросните хора са въоръжени с търпение. Трибуната не е в студио, а е на открито. Словестната битка се води с дни, може и седмици да отнеме.
Не много дълго след като се започна се вижда, че тези хора от 20-30 души са станали 200-300 за всеки ден, .. след време 2000-3000 и така за седмица две ето, че са станали 200 300 хиляди ..

...не знам окупация ли е правилната дума тук, но каквото и да е битката се е оказала успешна ..
Имаме ново управление, много по различно от досегашните, няма коалиции или партии, хората са от народа, хората са с идеи и знаещи. Те са се подготвяли и знаят какво следва, обикновеният българин през тези 2-3 седмици словесна борба се е запознал и той какво ще следва.

Няма да е лесно, но е реалност!

Звучи ми малко наивно, но все пак го мисля. Поправете ме ако греша, а ако не допълнете.

преди 18 години 2 месеца #28827
Единствено духовни принципи и Идея могат да бъдат критерий и пътеводител.

А трябва да се знае, че едно правителство далеч не притежава цялата власт.

По министерства и ведомства има чиновници, които сменят правителства и остават да „помагат” и на следващите....

В крайна сметка всичко се свежда до начина на мислене. Но начина на мислене на много! хора. Само много хора, обединени около обща идея имат шанс. Както и да бъде устроено едно ново, общество, ако има разминаване между власт и народ – шанс няма. Не може от позицията „Абе кво ли разбират тия? Ние сме наясно.” да се управлява успешно държавата, в която искам да живея.

Всъщност основния проблем за мен е просветата, светлината, знанието. Да се покаже на всеки, че има и друг път, че е възможен свят без простотия, цигания, подкупи....

Ама това са неща, силно вкоренени в нашия начин на живот, нека не се заблуждаваме в това.

И друго – аз искам да видя Лидер и водеща група. Тези Знаещи хора. Хора, които са над дребните ежедневни боричкания, хора със Цел и Посока.

А така наречените „матричари” са майстори на имитациите....

преди 18 години 2 месеца #28844
Моля за помощ, туй като за мен беше трудно да схвана идеите заложени в link-а, който ми предложи WhiteKNght.

Н е разбрах какво е „РЕАЛНАТА ДЕМОКРАЦИЯ „

Иначе имаше подробни обяснения на тема „Защо се ражда идеята на реалната демокрация?”

Не разбрах и понятието „хуманен капитализъм”.

И ми се струва, че следния текст означава плътно долепяне до ЕС.

„Новият Договор за реформи на ЕС, който ще влезе в сила от май на 2009 г. е първата сериозна крачка към политическо обединение на европейските народи.”

А пък долния текст направо ми напомни реч по ТВ отпреди 25г.:

„Какво означава идеологията на реалната демокрация и какво произтича от нея?
1.Означава ИСТИНСКО НАРОДОВЛАСТИЕ с правото на народа чрез мнозинството си да определя своята съдба, да разпределя плодовете на своя труд и това се свежда до едно единствено качество за политици и държавници- да има развито демократично съзнание, което пък изисква мислене и действие единствено в целокупния обществен интерес, т.е да бъдат истински демократи!
Всички действия на управлението са насочени еднакво към всеки гражданин, независимо, че решава мнозинството.

2. Идеологията та реалната демокрация в държавното управление определя основната идея на новия вид социално-пазарна икономика-насочена към задоволяване и максимално развитие на социалната сфера с ежедневно подобряване живота на населението.
Въобще, грижата за човека е насоката на този вид „капитализъм” на 20 век, който наричаме"социално- ориентирана пазарна икономика" и продължават в 21-ия. Също е и изпълнение на международното право на ООН - правото на труд и трудова защита, свободен избор на труда, добри трудови условия, достойно заплащане на труда, защита от изпадане в безработица. „

За мен има огромна! разлика между „идеология” и Идея.

Това, което не бих искал да се повтаря, е да тръгнем след поредната идеолгически подкована трагикомедия. Понеже основната грижа на „матричарите” е точно да ни водят за носа, като за целта всяка форма на идеолого-образни фрази са добре дошли.

Моля за разяснения, ако не съм разбрал правилно стратегията в link-а, www.ideyazabulgaria.dir.bg ,
тъй като не намерих най-важното за мен – какво искаме да построим?

Не какво искаме да разрушим?!

И не как ще го разрушим?!

А какво искаме да построим?!

преди 18 години 2 месеца #28850
редакция - дублаж

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.