Медальони разни
Виждам го като конус някакъв, срязан от двете страни, посоката е ясна... Смятате ли, че има дупка в него, през която евентуално да минава синджир примерно? Или е само един плътен .... конус да го наречем?
И другото-знакът IYI както на снимката ли да бъде или може както сега го правя?
Амбицирахте ме, ей
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
За изпъкналото откъм страната на руните - за мен това е халкичката, към която се е завързвала Розетата. Древният български ковач едва ли е имал такива инструменти, каквито разполагаме днес, а доколкото знам, не е така лесно да се съедини здраво към вътрешния кръг. Затова е и по-дебела, така е издържала всичките тези векове. А знакът нека да бъде както на снимката. Ако успееш да направиш нещо такова - имаш първата заявка.
Ако е била атрибут на Колобъра-нищо не мога да кажа, но ако е на Мага... Той гадае, вещае и как ще използва Розетата за тази цел? Ето какво си мисля...
Изпъкналата част, конусът, всъщност е една ос като на пумпал и Магът е слагал Розетата върху нещо вдлъбнато, така че оста да влезе там и след това е завъртал Розетата(като пумпал). Спира да се движи, Магът е отбелязвал кой лъч сочи към човека, на когото ще гадае и му е казвал, че го очаква здраве , щастлие, късмет и т.н. ... Нали помните как на времето играехме на шише, нещо такова
Значи, ако е било така, то това трябва да е конус, а не халка за промушване на някаква верижка, за да се носи. Вижте и втория модел Розета-тя пък няма изпъкнал конус, а има вдлъбнато. В този случай Розетата се е слагала върху някакъв изпъкнал конус, за да може да се завърти.
Не помня да съм бил Маг, ама ей такива мисли ми идват
По принцип е така или поне така трябва да бъде. Разбира се не може да се очаква, че всеки един, носещ какъвто и да е български символ е чист духовно(все пак хора сме) , затова съм на мнение, че носенето на тези символи е по-скоро акт на изява за принадлежността към българския род и гордост от тази принадлежност, което пък от своя страна води до търсене на Истината. Ами...не е малко, нали?iss писа: Искам да вмъкна едно предупреждение относно притежанието на бижута с рунически знаци,тъй като изработката не е гаранция за тяхната защитна или някаква друга сила.Изисква се добро познание и духовна чистота на притежателя....
Всички сме гледали филми за египетски пирамиди и за тайни ключове с които при определени условия се отключват врати зад които се крият "интересни неща".
Миро, молбата ни е, да изработиш символа в оригинал, другото, което казваш е ясно. Не се страхувай, направи символа, както си требе, да му мислят ония, които го правят, както си искат!Миро писа:
По принцип е така или поне така трябва да бъде. Разбира се не може да се очаква, че всеки един, носещ какъвто и да е български символ е чист духовно(все пак хора сме) , затова съм на мнение, че носенето на тези символи е по-скоро акт на изява за принадлежността към българския род и гордост от тази принадлежност, което пък от своя страна води до търсене на Истината. Ами...не е малко, нали?iss писа: Искам да вмъкна едно предупреждение относно притежанието на бижута с рунически знаци,тъй като изработката не е гаранция за тяхната защитна или някаква друга сила.Изисква се добро познание и духовна чистота на притежателя....
Времето на страха мина и Силата е у нас.
За мен розетата е символ на Българския дух и на Саракта, както и на тенгриянството и връзката със слънцето, за това и ми се струва, че топлия метал е по-подходящ. Символ е на старобългарската философия, знание и сила. Самата розета може да е ползвана за много неща, но да се носи като талисман от хората, които чувстват връзката с българския дух и усещат истинската българска кръв във вените си и зова на своя античен народ, то този талисман би предпазил носителя и би бил проводник на енергиите между носителя, земята ни и слънцето. Носителят би се включил в кръга на обмен на енергия между елементите - Българските. По този начин в пълноценнния затворен кръг на обмен на енергия, носителя би бил предпазен и би черпил от тази енергия - от българската сила. Надявам се да има нещо вярно в логиката ми.
Специялно за розетата съм чувала, че е била също така знак за ранг. В зависимост от ранга е била изковавана от различен метал. Не знам дали това е така със сигурност, но и това е версия.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.