Медальони разни

преди 19 години 7 месеца #12230
Нещата май вървят към черпявка :pint: :-)

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 7 месеца #12231

Спорт-Здраве писа: Хммм...какво беше? "Лепила Тангра"? Ами "Тангра,хранителната напитка"? Сега остава да го превърнат в знак с килограмната стойност на кръста.Това за Вселената няма значение обаче,страшното е какво ще си причини човечеството за пореден път.

А срещал ли си ник "Кан Тангра"?

преди 19 години 7 месеца #12237

Спорт-Здраве писа: Хммм...какво беше? "Лепила Тангра"? Ами "Тангра,хранителната напитка"? Сега остава да го превърнат в знак с килограмната стойност на кръста.Това за Вселената няма значение обаче,страшното е какво ще си причини човечеството за пореден път.

Във Варна пък има една фирма за вентилационна техника "Тангра" ООД. На колата им има нарисувана една вентилаторна перка със седем лъча. Възможно е да е случайно.

преди 19 години 7 месеца #12254
Темата е "Медалиони разни"...и в нея искам да ви споделя какво ми се случи днес.Прелиствайки няколко четива в които има описания на символи и медалиони се спрях на една глава за "Седмократноста на талисманите".Ще ви цитирам какво ме впечатли...след това ще дам обяснение "защо":

Един от тези медалиони стана много популярен в наши дни и дори тези,които не изповядват никаква религия,го окачват на вратовете на децата си.Фигурите му са така съвършенно кабалистични,че този медалион е наистина един чудесен двоен Пентакъл.От ената му страна е великата родоначалничка ,небесната майка на Зохар,Изида от Египет, Венера Урания на платониците,Мария на християнството, права върху земята и с единия крак върху главата на магическата змия.Тя е разперила двете си ръце така, че те образуват триъгълник с връх главата на жената;ръцете и са отворени и лъчисти, което ги превръща в двоен триъгълник с отправени към земята лъчи, а това очевидно представлява освобождаването на ума чрез работа.От другата страна е двойния Тау на йерофантите,Лингама с двойния Ктеис или тройния Фалос,поддържан чрез преплитане и двойно вмъкване на кабалистичното и масонско М,представляващо еркера м/у двете колони Иакин и Боаз;отдолу, на едно ниво са поставени две обичащи и страдащи сърца,а наоколо дванадесет Пентаграми.Всички ще ви кажат,че носещите този медалион не му придават такова значение,но от това той не става по-малко магичен, имайки двоен смисъл и следователно двойна сила.

Това го прочетох два пъти,защото не вярвах на очите си....после станах и взех медалион ,който намерих преди три месеца в Тирол на една бензиностанция(буквално стъпъх отгоре му слизайки от колата).Сравних описанието и то е точно такова каквото ви го цитирам...невероятно малък е за толкова много символи (колкото една стотинка,но с продълговата форма),които се виждат само с лупа...сребърен е .Странното е ,че бях забравила за този случай,а медалиона (след като пречистих),просто прибрах настрана...Тази тема и интересът ми към нея по странен начин ме върнаха към това,на което тогава не отдадах нужното внимание,а тук взех отношение по темата...Смях се...смях се с глас,защото мога да давам съвети и препоръки,а когато става въпрос за мен самата често подминавам знаците и тяхното значение.

преди 19 години 7 месеца #12269
А можеш ли да сложиш снимка на въпросния медальон?
Удивително е колко много бижута със символи се продават без да има поне малко информация за предназначението и значението им...

преди 19 години 7 месеца #12288

Янга писа: А можеш ли да сложиш снимка на въпросния медальон?
Удивително е колко много бижута със символи се продават без да има поне малко информация за предназначението и значението им...

6te trqbwa da go skaniram i 6te go pokaja.Sori za latinicata.Grymna mi kompa i sym bukwalno w trqur...

преди 19 години 7 месеца #12464
Присъединявам се към мнението на Запознат и Георги_НЗ-бижутата на Миро са перфектни! Взехме си със сина ми АЗ ът и сме много доволни.Но ще пробвам и аз с махалото и ще ви кажа резултата. :thumbsup:

преди 19 години 7 месеца #12465
Миро , Възможно ли е медалионите да се изработят от злато? Просто съм алергичен към всички разновидности на червения цвят и среброто.
И възможно ли е медалиона да се изработи със злато на клиента и да е 22+ карата?

преди 19 години 7 месеца #12466
Karutzar, всеки един модел може да се изработи и от злато като му се направи матрица, разбира се, което не е проблем. Само че така, както искаш-с твой материал, може да стане само чрез магазин, а аз такъв нямам.

преди 19 години 7 месеца #12590
Дойде и моя ред да похваля Миро,видях две негови изделия :thumbsup: добра изработка,който иска да не се чуди.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.