Медальони разни

преди 19 години 8 месеца #12117
В допълнение на това, което ISS беше написала по-горе, хубаво е всеки, който има намерение да си купи такава символика да погледне във форума на Атака, имаше дискусия по този въпрос.
www.vestnikataka.com/forum/index.php?topic=4523.0
Притежанието на такива медалиони предполага, че носителят живее и мисли според тангрианската философия. Т.е. само защото е модерно, както някои си увисват огромни кръстове по гърдите,имам силни основания да смятам, че не е препоръчително, освен ако притежателят не е запознат дълбоко с идеите на Тангрианството. Няма проблем в къщи или на PC-то да имаме такава символика, но да се носи по себе си е нещо съвършенно различно. Някога само колобърите, боилите/кавханите и Кана са имали право да я носят. Затова и до ден днешен символа IYI погрешно се е смятал за потомствен символ на рода Дуло. Разбира се, всеки е свободен да реши за себе си.
А иначе по-добре е металът да е меден или бронзов, а не сребърен. Среброто е лунен символ.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 8 месеца #12118

iss писа:

georgi_nz писа: Един ювелир изработва медалйони с розетата, разни руни, свастиката... и емблеми на футболниклубое. За всеки по нещо.
Не правя реклама щото не го познавам ни най малко, а само информирам. Понеже аз възнамерявам да си купя розетата от Плиска или медалйон с някаква свастика.

jewelry.hit.bg/index1.html

:-) Много добре....И ако наистина възнамеряваш да си купиш такъв медалион,то се чуствам задължена четейки това да направя и своето "приятелско" предупреждение.Притежанието на подобни медалиони изисква добра осведоменост относно знаците изсписани върху тях...Трудно ми е тук във форума да обесня ...не става и с няколко думи...От доста време се занимавам с руническите знаци,тяхното значение и сила...Това не е безобидно занимание ...както и продажбата на подобни медалиони...Бих могла да ти помогна с информация ,която знам и лично съм изпробвала...така,че това което си вземеш наистина да е само твое притежание...Умишленно се въздържам от подробен коментар,тъй като с подобни информации в повечето случаи се злоупотребява преднамерено!

iss, знам за какво говориш. Аз имам медальон с Дуло, който е с отвратително тежка и смучеща енергия - проверяван е с махало двама, които разбират от радиестезия. Не бях виждала по-отрицателно заредено чудо преди да се сблъскам с тоя медальон. Предполага се, че самото изобразяване на знака е сбъркано и оттам идват всичките отрицателни влияния.
Относно руните и аз съм малко скептична, но видях няколко гривни със скандинавски руни, при които комбинацията не е лоша.
Иначе розетките са с добра енергия - поне за тях съм сигурна.

преди 19 години 8 месеца #12124

LETO писа: Мисля, че сайта е на един наш съфорумец - Миро. Отдавна не се е обаждал

И аз смятам, че това е дело на Миро от стария форум. Даже му бях пратил имейл с поръчка преди 2 месеца, но отговор така и не дойде. Дано не е загърбил проекта си, има разкошни неща, както вече сте се убедили!

А за медальоните със сакрална символика - освен предупрежденията на Зиези от форума на вестник Атака, имахме една съфорумка с ник Мistique, която се оплакваше от гривна със затворена свастика (ако не се лъжа). Не успях да открия въпросната тема, но си спомням, че Елтимир беше дал обяснения - така че, който има време и желание, нека да разрови форума (и галерията :-D ).

преди 19 години 8 месеца #12126
Здравейте и за много години!
Надявам се да нямате нищо против и аз да се включа :-) Най-напред за значението на символите в "Розетата". Има два варианта на прочит, може би и двата са верни, но на мен ми е по-близък този:
CODE Предназначението на розетата според мен е било за избор на “късмети”, ролетка с късмети, или както днес е популярно “колело на късмета”. borislav.digicom.bg/statii/pismeni.htm
И другият прочит е ТУК
Пак да кажа, възможно е и двата варианта да са верни, още повече, че Розетата от Плиска е почти 1:1 с халдейската "Звезда на магите".

преди 19 години 8 месеца #12128
iss, съгласен съм с теб :-) Наистина, добре е всяко нещо да бъде направено с положителна нагласа, с добро чувство. Ако имаш някакви забележки-ще бъде от полза за мен да ги споделиш, ако искаш на лични.

anti666, когато едно нещо е направено наистина както трябва, то получава и голям енергиен потенциал. Точно среброто като благороден метал и излъчващ женският енергиен аспект(Ин) ще съдейства за установяване на необходимото равновесие между човека и бижуто.

Янга, надявам се, че не съм правил аз твоя медальон. :frown2:

Strannik, значи ти си бил... Не знам защо, няколко пъти се опитвах да ти отговоря и от различни пощи и винаги ми се казваше, че имейла е невалиден. Пиши ми на лични, ако искаш. :-)

преди 19 години 8 месеца #12131

Миро писа: iss, съгласен съм с теб :-) Наистина, добре е всяко нещо да бъде направено с положителна нагласа, с добро чувство. Ако имаш някакви забележки-ще бъде от полза за мен да ги споделиш, ако искаш на лични.

anti666, когато едно нещо е направено наистина както трябва, то получава и голям енергиен потенциал. Точно среброто като благороден метал и излъчващ женският енергиен аспект(Ин) ще съдейства за установяване на необходимото равновесие между човека и бижуто.

Янга, надявам се, че не съм правил аз твоя медальон. :frown2:

Strannik, значи ти си бил... Не знам защо, няколко пъти се опитвах да ти отговоря и от различни пощи и винаги ми се казваше, че имейла е невалиден. Пиши ми на лични, ако искаш. :-)

Това което правиш е прекрасно и ти не носиш никаква отговорност за притежателите му.Подкрепям мнението ти за среброто!Имам една идея,която би била от полза за теб(и тези които закупят изделие)... бихме могли да го обсъдим на лична! ;-)

преди 19 години 8 месеца #12132
Статията в Атака е само още едно доказателство,че не може току-така да се "понакичим"...но не ни дава никаква информация относно символиката...

Някога само колобърите, боилите/кавханите и Кана са имали право да я носят.

...замислете се защо?

Притежанието на такива медалиони предполага, че носителят живее и мисли според тангрианската философия. Т.е. само защото е модерно, както някои си увисват огромни кръстове по гърдите,имам силни основания да смятам, че не е препоръчително, освен ако притежателят не е запознат дълбоко с идеите на Тангрианството.

Едва ли всички биха те разбрали правилно какво искаш да кажеш...някои даже предполагам,че съвсем неправилно ще се възползват от думите ти.Би могло да се направи разграничение м/у "тангрианската философия":"идеите на Тангрианството" и символиката за която става въпрос.

преди 19 години 8 месеца #12136

iss, знам за какво говориш. Аз имам медальон с Дуло, който е с отвратително тежка и смучеща енергия - проверяван е с махало двама, които разбират от радиестезия. Не бях виждала по-отрицателно заредено чудо преди да се сблъскам с тоя медальон. Предполага се, че самото изобразяване на знака е сбъркано и оттам идват всичките отрицателни влияния.

А аз предполагам ,че не си изчистила своя медалион от отрицателната енергия която се е заложила в него преди да го получиш :-)

Относно руните и аз съм малко скептична, но видях няколко гривни със скандинавски руни, при които комбинацията не е лоша.

Аз не съм "скептично" настроена към руните...дълбоко ги уважавам и ги ценя...и още веднъж искам да подчертая...не комбинацията е важна,а енергията с която са заредени.

Иначе розетките са с добра енергия - поне за тях съм сигурна.

Янга предлагам ти отново да провериш медалиона ,който имаш....след това просто го измий със сол и течащта вода и пак го провери...ако даде малка разлика ще разбереш че не можеш да си толкова сигурна ;-)

преди 19 години 8 месеца #12139
iss аз имам медальон със знака на Тангра,но без седемте лъча.Направен е и от глина,имаш ли представа каква енергия носи,защото виждам,че си много веща в тази област? :aham:

преди 19 години 8 месеца #12140
Нямам намерение да преча на някого за бизнеса му, дори заслужава поздравления инициативата, все пак цените са съвсем разумни, а и явно се прави от привърженик. По този начин се популяризира идеята и се събужда интереса на хората. Все пак някога това е била официалната религия при българите, докато сега всяко такова нещо е вид реклама за Тангрианството. Просто, както и Странник е отбелязал, който има намерение да носи такъв символ по тялото си трябва да е запознат, доколкото може със значението му, както и да живее (доколкото може) според идеите на тангрианството. То не е само религия, но и философия и начин на живот. Има достатъчно информация в този сайт по въпроса. Просто носенето на такава символика не е безобидна работа, иначе ще заприличаме на тези

Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.