Медальони разни
www.vestnikataka.com/forum/index.php?topic=4523.0
Притежанието на такива медалиони предполага, че носителят живее и мисли според тангрианската философия. Т.е. само защото е модерно, както някои си увисват огромни кръстове по гърдите,имам силни основания да смятам, че не е препоръчително, освен ако притежателят не е запознат дълбоко с идеите на Тангрианството. Няма проблем в къщи или на PC-то да имаме такава символика, но да се носи по себе си е нещо съвършенно различно. Някога само колобърите, боилите/кавханите и Кана са имали право да я носят. Затова и до ден днешен символа IYI погрешно се е смятал за потомствен символ на рода Дуло. Разбира се, всеки е свободен да реши за себе си.
А иначе по-добре е металът да е меден или бронзов, а не сребърен. Среброто е лунен символ.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
iss, знам за какво говориш. Аз имам медальон с Дуло, който е с отвратително тежка и смучеща енергия - проверяван е с махало двама, които разбират от радиестезия. Не бях виждала по-отрицателно заредено чудо преди да се сблъскам с тоя медальон. Предполага се, че самото изобразяване на знака е сбъркано и оттам идват всичките отрицателни влияния.iss писа:
georgi_nz писа: Един ювелир изработва медалйони с розетата, разни руни, свастиката... и емблеми на футболниклубое. За всеки по нещо.
Не правя реклама щото не го познавам ни най малко, а само информирам. Понеже аз възнамерявам да си купя розетата от Плиска или медалйон с някаква свастика.
jewelry.hit.bg/index1.htmlМного добре....И ако наистина възнамеряваш да си купиш такъв медалион,то се чуствам задължена четейки това да направя и своето "приятелско" предупреждение.Притежанието на подобни медалиони изисква добра осведоменост относно знаците изсписани върху тях...Трудно ми е тук във форума да обесня ...не става и с няколко думи...От доста време се занимавам с руническите знаци,тяхното значение и сила...Това не е безобидно занимание ...както и продажбата на подобни медалиони...Бих могла да ти помогна с информация ,която знам и лично съм изпробвала...така,че това което си вземеш наистина да е само твое притежание...Умишленно се въздържам от подробен коментар,тъй като с подобни информации в повечето случаи се злоупотребява преднамерено!
Относно руните и аз съм малко скептична, но видях няколко гривни със скандинавски руни, при които комбинацията не е лоша.
Иначе розетките са с добра енергия - поне за тях съм сигурна.
И аз смятам, че това е дело на Миро от стария форум. Даже му бях пратил имейл с поръчка преди 2 месеца, но отговор така и не дойде. Дано не е загърбил проекта си, има разкошни неща, както вече сте се убедили!LETO писа: Мисля, че сайта е на един наш съфорумец - Миро. Отдавна не се е обаждал
А за медальоните със сакрална символика - освен предупрежденията на Зиези от форума на вестник Атака, имахме една съфорумка с ник Мistique, която се оплакваше от гривна със затворена свастика (ако не се лъжа). Не успях да открия въпросната тема, но си спомням, че Елтимир беше дал обяснения - така че, който има време и желание, нека да разрови форума (и галерията
Надявам се да нямате нищо против и аз да се включа
CODE Предназначението на розетата според мен е било за избор на “късмети”, ролетка с късмети, или както днес е популярно “колело на късмета”. borislav.digicom.bg/statii/pismeni.htm
И другият прочит е ТУК
Пак да кажа, възможно е и двата варианта да са верни, още повече, че Розетата от Плиска е почти 1:1 с халдейската "Звезда на магите".
anti666, когато едно нещо е направено наистина както трябва, то получава и голям енергиен потенциал. Точно среброто като благороден метал и излъчващ женският енергиен аспект(Ин) ще съдейства за установяване на необходимото равновесие между човека и бижуто.
Янга, надявам се, че не съм правил аз твоя медальон.
Strannik, значи ти си бил... Не знам защо, няколко пъти се опитвах да ти отговоря и от различни пощи и винаги ми се казваше, че имейла е невалиден. Пиши ми на лични, ако искаш.
Това което правиш е прекрасно и ти не носиш никаква отговорност за притежателите му.Подкрепям мнението ти за среброто!Имам една идея,която би била от полза за теб(и тези които закупят изделие)... бихме могли да го обсъдим на лична!Миро писа: iss, съгласен съм с теб
Наистина, добре е всяко нещо да бъде направено с положителна нагласа, с добро чувство. Ако имаш някакви забележки-ще бъде от полза за мен да ги споделиш, ако искаш на лични.
anti666, когато едно нещо е направено наистина както трябва, то получава и голям енергиен потенциал. Точно среброто като благороден метал и излъчващ женският енергиен аспект(Ин) ще съдейства за установяване на необходимото равновесие между човека и бижуто.
Янга, надявам се, че не съм правил аз твоя медальон.
Strannik, значи ти си бил... Не знам защо, няколко пъти се опитвах да ти отговоря и от различни пощи и винаги ми се казваше, че имейла е невалиден. Пиши ми на лични, ако искаш.
...замислете се защо?Някога само колобърите, боилите/кавханите и Кана са имали право да я носят.
Едва ли всички биха те разбрали правилно какво искаш да кажеш...някои даже предполагам,че съвсем неправилно ще се възползват от думите ти.Би могло да се направи разграничение м/у "тангрианската философия":"идеите на Тангрианството" и символиката за която става въпрос.Притежанието на такива медалиони предполага, че носителят живее и мисли според тангрианската философия. Т.е. само защото е модерно, както някои си увисват огромни кръстове по гърдите,имам силни основания да смятам, че не е препоръчително, освен ако притежателят не е запознат дълбоко с идеите на Тангрианството.
А аз предполагам ,че не си изчистила своя медалион от отрицателната енергия която се е заложила в него преди да го получишiss, знам за какво говориш. Аз имам медальон с Дуло, който е с отвратително тежка и смучеща енергия - проверяван е с махало двама, които разбират от радиестезия. Не бях виждала по-отрицателно заредено чудо преди да се сблъскам с тоя медальон. Предполага се, че самото изобразяване на знака е сбъркано и оттам идват всичките отрицателни влияния.
Аз не съм "скептично" настроена към руните...дълбоко ги уважавам и ги ценя...и още веднъж искам да подчертая...не комбинацията е важна,а енергията с която са заредени.Относно руните и аз съм малко скептична, но видях няколко гривни със скандинавски руни, при които комбинацията не е лоша.
Янга предлагам ти отново да провериш медалиона ,който имаш....след това просто го измий със сол и течащта вода и пак го провери...ако даде малка разлика ще разбереш че не можеш да си толкова сигурнаИначе розетките са с добра енергия - поне за тях съм сигурна.
Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.