САРАКТ що е то и има ли почва у нас?
по точка 3 имам забележка,препоръка и съвет.даже и въпрос.Jordan_13 писа: ЦЕЛИ И ЗАДАЧИ НА САРАКТА
1. Да съхрани и защити Името на Българския Бог като личен живот на Българина и всемирна даденост на човечеството.
2. Да разкрие и защити древната история на Българите като автохтонно население на Балканския полуостров, неговото мисийно предназначение и път в Бъдещето.
3. Възражда Българската Държавност и Държава в техния изначален съвършен израз.
4. Защитава и развива еднонационалността на Българската държава, нейната териториална цялост и независима вътрешна и външна политика.
5. Работи за Обединението на Българите вътре и вън от страната в една обща държава на Духа.
6. Работи в общочовешки план за общопланетарна промяна на ценностите, човешките и междудържавни взаимоотношения, премахвайки диктата на глобалния интернационализъм – глобализма.
7. Задача на Саракта е биологичното, душевно и духовно съхранение и развитие на Българина и етничните групи съжителствуващи с него, стига те да не разрушават целостта на Държавността.
8. Саракта издига знамето на отговорността на личността към Цялото, споделена с нейните права.
13,знаеш ли какво означава думата ДЪРЖАВА?
Ида знаеш,ще поясня зя незнаещите-стара българска дума,обозначаваща двора на даденият човек,това,което той ДЪРЖИ,неговото,ДЪРЖАВАТА МУ...
та забележката и всьо остальное се отнасят до точка 3-там да не се поменава ДЪРЖАВА,а САРАКТ!
второ,точка номер осем ме навява на откровен комунизъм!Ако не сте чели Солженицин-време ви е!
..............
Иначе,като цяло-прекрасно,похвално,все пак ,измислено край щута Града...силно звучи,ама нещо хм,куца...
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Този Колобърски съвет кой го избира ?anti666 писа: Че пряка демокрация може да има само от тези, които произвеждат (или са произвеждали) благата на страната и които отговарят на определени образователни и социални критерии. Че тя ще бъде упражнявана само на местно ниво и за избор на боили (министри), но законите ще идват от друго място. От Небето. И че единствените говорители на Небесния Саракт са Колобърският Съвет и Канът.
Не знам много за саракта, за това моля за разяснение.
Тези закони дето ще идват от небето...и дето само един ще ги канализира ми напомнят на историята за евреите, Моисей и Ташкан Ал-Бин от темата "Великата лъжа".
Може на времето да е било така, но сега кой може да гарантира с какви същности общува и чии идеи прокарва ? Имаме съвсем пресен пример от миналия месец когато хиляди хора чакаха кораба с командир Адама
Е, все пак едно мнение с известни наченки на мислене по позитивно. Сега, както виждаш правя разлика между Държавността и Държавата, като неин материален израз. Държавността е духовната енергия, чрез която се материализира Държавата. А Саракта като Идея е много повече от Държавата, той е носител на Държавността. Затова не съм заместил Държава със Саракт, за да не огранича значението му, което не е само материално.Мещера писа:
по точка 3 имам забележка,препоръка и съвет.даже и въпрос.Jordan_13 писа: ЦЕЛИ И ЗАДАЧИ НА САРАКТА
1. Да съхрани и защити Името на Българския Бог като личен живот на Българина и всемирна даденост на човечеството.
2. Да разкрие и защити древната история на Българите като автохтонно население на Балканския полуостров, неговото мисийно предназначение и път в Бъдещето.
4. Защитава и развива еднонационалността на Българската държава, нейната териториална цялост и независима вътрешна и външна политика.
5. Работи за Обединението на Българите вътре и вън от страната в една обща държава на Духа.
6. Работи в общочовешки план за общопланетарна промяна на ценностите, човешките и междудържавни взаимоотношения, премахвайки диктата на глобалния интернационализъм – глобализма.
7. Задача на Саракта е биологичното, душевно и духовно съхранение и развитие на Българина и етничните групи съжителствуващи с него, стига те да не разрушават целостта на Държавността.
8. Саракта издига знамето на отговорността на личността към Цялото, споделена с нейните права.
13,знаеш ли какво означава думата ДЪРЖАВА?
Ида знаеш,ще поясня зя незнаещите-стара българска дума,обозначаваща двора на даденият човек,това,което той ДЪРЖИ,неговото,ДЪРЖАВАТА МУ...
та забележката и всьо остальное се отнасят до точка 3-там да не се поменава ДЪРЖАВА,а САРАКТ!
второ,точка номер осем ме навява на откровен комунизъм!Ако не сте чели Солженицин-време ви е!
..............
Иначе,като цяло-прекрасно,похвално,все пак ,измислено край щута Града...силно звучи,ама нещо хм,куца...
Останалото за "двора" и "държа" го знам и съм го включил в точка 7.
Защо мислиш, че идеята за Отговорността е комунистическо или "фашистко" творе ние? Тя е изначална, още от Сътворението на света. Тя е именно същността на това, което казваме "Държа". Целият космичен ред, извлечен от хаоса, се основава именно на това - Отговорността.
Идеята е изначална. Идеята е да бъде споделена с правата, но върховенството да има тя, защото ние виждаме какво става днес с така наречените "права и свободи". Личността иска да има права и свободи, но не иска да понесе отговорност за държавата, от която ги иска и от институциите, които иска да му ги предоставят. Първом трябва да дадеш, за да ти бъде дадено. Това е закона на жертвата. Все иска за себе си, но когато от него се поиска, бяга. Така се руши националната държава и в крайна сметка се изпада до състоянието да няма държава въобще.
Затова издигаме знамето на Отговорността. Ако си поел отговорност, тогава можеш да имаш права. Иначе - не.
Казва се Щутгард. Местното название е Щутаграда, но това е едно и също. Един от дадените преводи е "местото, където Бог даде на човека дихание за живот".
Съжалявам, но тези редове, бяха в мен доста дълго време и доста дълго време ги "държах". До Щут просто ги формулирах.
Това го казвам, за да не се изциври, че някой ми ги е диктувал или някоя групичка, ми ги е подшушнала. Не, те си набъбваха в мен, както зърното, посято в почвата наесен, избуява на пролет.
Аз съжалявам, че досега не се е разбрало, че Небето не е само вън от нас, то е и вътре в нас. Най-опошленото виждане е, когато се каже, че Ден Грее е "Небе", да се разбере буквално небесния свод. Това е една изкривена и наложена историческа представа. Небето е вътре у нас, и то е, онова - диханието на Бог в нас. Нека така ги гледаме нещата, за да не се тръгва в съпоставки и аналогии с Мойсей, плочи, скрижали, отваряне на книги и други такива, отдавна изживяни стадии на човешката духовност. Небето дава вече вътре в човека, не вън! Затова говорим за издигане на Орендата (на Изток за издигане на Змията-Огън), а не приемането и отгоре. Ето, защо не може да се говори за прокарване на идеи и общуване със същности. Единствената Същност е Бог в човека, Онова, което е вътре в тебе. Никой не може да те упрекне за това, което Бог в тебе ти е дал и ти си го изразил.Dimitar_II писа:
Този Колобърски съвет кой го избира ?anti666 писа: Че пряка демокрация може да има само от тези, които произвеждат (или са произвеждали) благата на страната и които отговарят на определени образователни и социални критерии. Че тя ще бъде упражнявана само на местно ниво и за избор на боили (министри), но законите ще идват от друго място. От Небето. И че единствените говорители на Небесния Саракт са Колобърският Съвет и Канът.
Не знам много за саракта, за това моля за разяснение.
Тези закони дето ще идват от небето...и дето само един ще ги канализира ми напомнят на историята за евреите, Моисей и Ташкан Ал-Бин от темата "Великата лъжа".
Може на времето да е било така, но сега кой може да гарантира с какви същности общува и чии идеи прокарва ? Имаме съвсем пресен пример от миналия месец когато хиляди хора чакаха кораба с командир Адама![]()
И тогава разбираш, че "Колобърския съвет" не е нещо създадено или нещо поставено. Това е общността на тези, които носят Отговорността. Който може да носи Отговорност е вече част от Съвета.
Единствената Същност е Бог в човека, Онова, което е вътре в тебе. Никой не може да те упрекне за това, което Бог в тебе ти е дал и ти си го изразил. И тогава разбираш, че "Колобърския съвет" не е нещо създадено или нещо поставено.
пряка демокрация може да има само от тези, които произвеждат (или са произвеждали) благата на страната и които отговарят на определени образователни и социални критерии. Че тя ще бъде упражнявана само на местно ниво и за избор на боили (министри), но законите ще идват от друго място.
И все пак има противоречие в двете мнения. След като хората са Съвета за какво им е да си избират боили и каква е тяхната роля...
Да не говорим , че ако се реализира т.7 от едно ниво на осъзнатост на татък няма граници, държави и т.н., още по-малко религии за пазене, тогава какво правим...
Да вземем на пример Интернет. Вече повече от 10 години хората живеят в един виртуален свят където няма граници, няма ръководители. Това не пречи хората да се развиват във всяка една област научна, културна, духовна и т.н.
Да създадем плътност.
т.2 е почти осъществена
т.3 тук има нужда за по-подробно обяснение, какво представлява този "изначален израз"
т.4 единствено локално/регионално не може да се реализира, необходима е глобална инициатива/импулс за промяна
т.5 много добра идея, чудесна. Проблемът е как това ще стане, кои ще са основните принципи около които ще се обединим. До момента в този фурум това не е възможно. Да не говорим за комплексарското отношение което често се среща между имигрантите и тези които са в България.
т.6 коя е тази нова ценностна система
т.8 има нужда от разяснение, защото на мен не ми е много ясна
Точка 2; теоретично е така, но всички артeфакти биват завлечени в неизвестна посока. Справка - Седмолъчицата. В Саракта опазването им ще е приоритет на държавата.
Точка 3; попрочети малко повечко за "изначалния израз", написано тук, в сайта. Свързано е пак с точка 1 и тенгрианството като държавообразуваща Вяра.
точка 4; Mоже, за справка Казахстан и Арабските емирства
Точка 5; Основните принципи са останалите точки. И ако мислиш, че до момента в Движението не сме се обединили около тях, си в грешка. Спорът е как да ги реализираме, а не за самите принципи.
Става въпрос не само за емигрантите, родени в България, но и за хора с българско самосъзнание - волжки българи, бесарабски, македонски както и за помачените българи. След като се убедят в преимуществата на Саракта и отрежем чуждите емисари, помашкият въпрос ще изчезне от самосебе си, т.е. ще има наистина възродителен процес, иницииран от самите тях за връщането към корените си.
Точка 6; Нова ценностна система, построена на духовното развитие пред материалното. Свързано пак с т.3
Точкa 8; Споменато е на няколко места напоследък (включително и няколко поста по-нагоре), но иначе си прав, има нужда от разяснение. Особено за тези, които освен права и привилегии, не са чували за думата отговорност.
1. Да съхрани и защити Прозвището (Името) на Българския Бог като личен живот на Българина и всемирна даденост на човечеството.
8. Цел на Саракта е опазване на Българската природа - гори, планини, въздух, земя и вода и връщането им в състояние, наследено от нашите предци.
9. Саракта издига знамето на отговорността на личността към Цялото, споделена с нейните права.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.