САРАКТ що е то и има ли почва у нас?
Ден–Грее
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Тези твои разсъждения, как да ги намирам? Като скрита реклама на комунизма или опит фино да подрониш идеята за Саракта. Виж какво, вие, комунистите сте ми ясни. Друг термин и друга проповед в главата ви няма освен "светлото бъдеще на най-прогресивния строй", независимо как ще го наречете.Bogatir писа:
Наричай го както си искаш, аз под строй разбирам административното, политическото, социалното, военното и т.н. разпределения в дадено общество. Вече съм давал примери за действащ комунизъм и затова искам и ти Йордане да се аргументираш защо смяташ, че комунизма е "престъпление срещу човечеството". И за кой комунизъм ми говориш искам да уточниш, за този проповядван от Маркс и Енгелс ли? Или за тази първоначална идея, от която те са взели основата на своите разработки с цел израждането и покваряването му, продукт който наричам "еврейски псевдокомунизъм"?Jordan_13 писа: Саракта не е строй, това е духовното и политическото пространство на Българския народ, неговата "небесна земя" - колкото физически реална, толкова и небесно явна. Комунизма не е благородна утопия. Той дори не е утопия,а престъпление срещу човечеството, както и Френската революция е престъпление срещу човечеството, а не етап от неговото развитие.
Просто замени думите "Саракт" с "Комунизъм" и "българите" с "работническата класа".По подобен начин са звучали думите и на много псевдокомунисти от края на XIX век, които са вярвали, че са "комунисти", без да знаят че каузата им се дирижира от невидими сили, към своя неизбежен провал. С какво ще ми гарантираш, че историята няма да се повтори? Всъщност не искам никой да ми гарантира нищо. Виждам ви че подобно на онези ентусиасти отпреди 100 години отново залитате по утопии или нека да съм по-умерен по светли мечти, усланяйки се повече на емоции, отколкото на трезва преценка.Саракта не е утопия, това е естественото жизнено пространство на Българите.
Не разбирам съдържанието на тези думи. Мислех, че в този сайт правим именно това. Виждаме резултатите. Моля те поясни какво имаш на предвид.Затова казвам, вторият етап да работи за създаването на реални духовни и обществени условия за възраждането на Саракта. А не веднага - за неговото обявяване
Ние не връщаме някоя идеология, измислена от нечия умна глава, ние си връщаме изконно Българското, както посочи и Парадокс, просъществувало не хилядолетия, а стотици хиляди години и доказало своята уникална жизненост и неповторимост. Докато идеологиите, каквито и да са, създадени в близките до нас векове, са не просто смях, а разврат, независимо от къде идват и кой ги е създал.
Затова казвам, вторият етап да работи за създаването на реални духовни и обществени условия за възраждането на Саракта. А не веднага - за неговото обявяване
Не разбирам съдържанието на тези думи. Мислех, че в този сайт правим именно това. Виждаме резултатите. Моля те поясни какво имаш на предвид.
Идеята е именно тази. Но първом процесът е вътрешен. Процесите са винаги вътрешни. Външното е само отражение, узрелия плод на един вътрешен процес. Това, което говориш - административното, социалното, войсковото, не може да стане, ако вътрешно, във всеки един Българин, не стои потребата от Саракта.
А затова, че трябва да протече един вътрешен процес на узряване на Българина за тази идея, или по-скоро за Завръщането му към тази идея пример си самият ти.
За теб актуални за дискусия са понятия от типа да има ли комунизъм или не, и какъв да бъде той, или какъв е първоначалният му вариант.
Как мислиш, това не е ли извратено състояние? За мене е извратено. С човек като теб може ли да се възстанови Саракта? Не, абсолютно не. Значи ти трябва да имаш просветление за тази идея, не убеждение, защото убежденията лесно се сменят.
Така че, резултатите са първом вътрешни.
Смятам, че за съжаление има сериозен недостиг на трезви преценки за целите пред това движение, пътищата за постигането им, както и за въздействието на средата, в която то ще се развива. Засега чета само пожелателно-мечтателни абстракции, простете ми, ако не сте съгласни с мен.
И за да съм по-конкретен, ето няколко въпроса, на които трябва да има кристално ясни отговори:
1. Сарактът няма как да бъде република, 'кой ще си сложим за цар' (кан), след като е немислимо да си го внасяме отвън като Батенберг или Фердинанд? Как ще се справим с изолацията, бойкота, войната или и трите, които ще ни наложат световните сатрапи? А как да ги избегнем?
2. Движение 'Саракт' няма да бъде партия (надявам се). Как ще вземе властта, която се дава като награда за прилежно участие в политическия маскарад?
3. Как това движение ще оцелее, след като в момента, когато започне да набира скорост (или доста преди това), водещите фигури в него бъдат застреляни или пребити с чукове знаем от кого?
4. Ще има ли движението юридическа форма?
5. Кой ще финансира изявите му?
6. Ще се обяви ли Движението срещу Православието или ще зове за реформацията му по призивите на Зиези, или пък ще си мълчи по въпроса на първо време?
7. Как без психотронно оръжие ще бъдат убедени българите, че срещу ръжен СЕ рита, и че преклонената главичка я режат с тъпа сабя?
8. Какви медии ще бъдат създадени, за да стигне Посланието до повече хора?
Още много въпроси могат да бъдат зададени... Предполагам, че като по-външен човек може и някои от въпросите ми да ви се сторят неадекватни или глупави, за което ме извинете. Но мисля, че е време за конкретика и избистряне на последователност от действия с конкретни срокове, ако ще идва времето хубавите приказки да се заменят с истинска работа.
PARADOX благодаря ти за добрия отговор. Благодарение на теб разбрах в какво изразявате разликата между Комунизма и Саракта(като изключим духовната компонента на Саракта), а именно различията в хората. Признавам си грешката, че не бях приел докрай тази идея, когато ги сравнявах помежду им. Една от програмите заложена ми от ранно детство за "равенство между хората", все още работи в мен. По отношение на думите ми, че е утопия, впоследствие ги поправих на светли мечти. Все още смятам, че освен хора, като Jordan_13 мнозинството от българите сме неузрели за САРАКТ, поради което първоначално избързах с определението утопия.PARADOX писа: Bogatir...! Как можеш да наричаш утопия нещо, просъществувало хиляди години (за разлика от комунизма, демокрацията, фашизма, националсоциализма и т.н.) и намерило разпространение и проложение по целия свят..?!! Всяко нещо (както се изразяваш ти) се дирижира от невидими сили.. Въпроса е от кои...! Един от основните принципи на комунизма е уравниловката...! Дори само това - само по себе си го прави престъпление срещу човечеството...! Няма как да сме равни, най-малкото заради собствената си уникалност...! Саракт-а е нашия - Български начин за устройване на този свят, като основите му на се в човешкия ум, а в промисъла на Абсолюта за цялата вселена! Ако искаш го наречи мистицизъм, ако искаш го наречи алтернативна физика, но истината е една! Нищо неможе да съществува в противовес на останалото...! Нужен е баланс и хармония, които не се предлагат от нито една човешка утопична идея или учение познати от исторята...!
Ден–Грее
Сега към Jordan_13:
Не ме интересува какво смяташ за извратено или не. Все пак ще те успокоя, че наистина не съм светец, нито идеален. Не съм и много умен, това се нарича човек. Ако аз съм моделът ти за извратеност и даваш подобни коментари, към хора като мен, чакам с нетърпение когато започнеш да агитираш останалата част от българския народ в това ново движение, което гласите. Пожелавам ви най-искрено успех.За теб актуални за дискусия са понятия от типа да има ли комунизъм или не, и какъв да бъде той, или какъв е първоначалният му вариант.
Как мислиш, това не е ли извратено състояние? За мене е извратено.
Тук съм напълно съгласен с теб. Аз никога не съм бил по отборната игра.С човек като теб може ли да се възстанови Саракта? Не, абсолютно не.
По-скоро като контра реклама на антиреклама. PARADOX вместо теб ми отговори на въпроса, който ме интересуваше.Тези твои разсъждения, как да ги намирам? Като скрита реклама на комунизма или опит фино да подрониш идеята за Саракта.
Йордан ви го каза, но явно се налага да ви го повторя по-простичко...0tolerance писа: Значи тук от доста време се говори за Саракта и чета всичко с интерес и гордост. Доколкото разбирам, има идеи да се основе и едноименно движение.
Смятам, че за съжаление има сериозен недостиг на трезви преценки за целите пред това движение, пътищата за постигането им, както и за въздействието на средата, в която то ще се развива. Засега чета само пожелателно-мечтателни абстракции, простете ми, ако не сте съгласни с мен.
И за да съм по-конкретен, ето няколко въпроса, на които трябва да има кристално ясни отговори:
1. Сарактът няма как да бъде република, 'кой ще си сложим за цар' (кан), след като е немислимо да си го внасяме отвън като Батенберг или Фердинанд? Как ще се справим с изолацията, бойкота, войната или и трите, които ще ни наложат световните сатрапи? А как да ги избегнем?
2. Движение 'Саракт' няма да бъде партия (надявам се). Как ще вземе властта, която се дава като награда за прилежно участие в политическия маскарад?
3. Как това движение ще оцелее, след като в момента, когато започне да набира скорост (или доста преди това), водещите фигури в него бъдат застреляни или пребити с чукове знаем от кого?
6. Ще се обяви ли Движението срещу Православието или ще зове за реформацията му по призивите на Зиези, или пък ще си мълчи по въпроса на първо време?
7. Как без психотронно оръжие ще бъдат убедени българите, че срещу ръжен СЕ рита, и че преклонената главичка я режат с тъпа сабя?
Още много въпроси могат да бъдат зададени... Предполагам, че като по-външен човек може и някои от въпросите ми да ви се сторят неадекватни или глупави, за което ме извинете. Но мисля, че е време за конкретика и избистряне на последователност от действия с конкретни срокове, ако ще идва времето хубавите приказки да се заменят с истинска работа.
Всяка промяна започва първо от човека който я желае...! В какво вярва Българина в момента, че да се промени реалноста в която живее..?!! В нищо добро...!! Всеки се е затворил в собствената си черупка и сънува сочна пържола в чинията си всяка вечер...! Това е Българина в момента...!! Той е сведен до един жалък и беден консуматор на матерялни блага-китайско и турско производство...!! Щастието е сведено до пълния стомах и заголената женска кълка...! Питате как ще се борим за въздигането на Саракт-а..?!! Правилно усещате, че по общоприетите и извесни начини няма как да стане... Страхувате се от чукове и бухалки...! Питате за пари..!! Страхувате се от външна излолациа и т.н.... Ще ви отговоря по следния начин! Спомнете си кадрите от събитията на площад Тян Ан Мън в Китай където един най-обикновен човечец с една полупразна мрежичка с покупки спря цяла танкова колона...! Напомням ви, че това се е случило в червения Китай, много преди либерализацията на китайската комунистическа партия... Как го направи този дребен човечец..?! Ще ви кажа.. Със силата и решимоста на духа си...! не ни е необходимо нищо от нещата за които питаш... Единственото към което трябва да вървим е духовното просветление на всеки един от нас...! Представете си тогава, ако един човек може да спре 50 танка, на какво ще са способни 10 милиона Българи...?!
Ето ви отговора на всички въпроси:
Става въпрос за втори етап на вече налично Движение "Воини на Тангра", а не за основаване на друго такова. "Саракт" е просто прозвище на втория етап, неговото сакрално название.0tolerance писа: Значи тук от доста време се говори за Саракта и чета всичко с интерес и гордост. Доколкото разбирам, има идеи да се основе и едноименно движение.
По т.1. Възраждането на Българския Саракт (защото той е бил и преди) е духовния и политически крах за световните сатрапи. Самото му Възраждане е техния обществен, социален и икономически крах, защото прави хората свободни, да не бъдат повече роби. Затова се обосновахме, че Саракта се установява първом у всеки Българин вътрешно. За Кана/ Царя, това е въпрос, който касае бъдещето и няма да бъде обсъждан в тоя момент. Той няма да бъде от фамилията Кохари (Сакскобургота) това е ясно.
По т.2. Саракта няма нужда да взема власт, той те прави свободен да живееш според разбиранията си като Българин. Политически партии няма да съществуват, защото те са форма на оробяване, характерна за така наречените "републики" или 'парламентарни монархии"(президентска република).
По т.3. Възраждането на Саракта не предполага лидери, то е всеобщия духовен подем на Българите да живеят, според разбиранията си, а не според наложени модели на личен и обществен живот от определени финансови кръгове и най-вече, клана Ротшилд.
В жертва ще паднат тези, които ще подемат началото. Нищо в Космоса и във Вселената не започва без Жертвата. За да се сътвори света дори е била нужна жертвата на Космичния човек Пуруша, за знанието на хората е пожертван титана Прометей. Всяко свещено начало е белязано от Жертвата. Жертвата отваря Портата, полага Началото и сочи Пътя.
Ако нашите трупове са плодородната почва, в която да покълне семето на Саракта, България ще ги има.
По т. 4. Вторият етап, предполага първом духовната форма - да се осъзнае необходимостта от Саракта. Защото на българина днес, като му кажеш Саракт, повече разбират, живота в "републиката" преди 1989 г. Това нещо е загнездено в мисленето, дори на нашите родители и е един изключителен бацил. Те нямат друга идея, затова мислят така. Това нещо трябва да се промени, за да не се преподават на поколенията небългарски тенденции и личностни поведения.
По т.5. Всеки буден Българин, който има необходимостта да живее в Саракт, когато е необходимо ще помага и финансово. Външни източници на финансиране не са за предпочитане, защото ни поставят в зависимост.
Финансирането е част от пътя на Жертвата. Да се разделиш с едно удобство, в името на бъдещето на децата , а не на нашето.
по т.6. Възраждането на Българския Саракт е неумолимо свързано с възраждането на Българското Тенгрианство. Християните го наричат "неоезичество". Тяхна си работа. Ние ръка срещу Православието няма да вдигнем, нито ще зовем за реформа на нещо, което днес е един жив труп.
Резултатът от обръщането на Тенгрианството по нашите земи в християнство е този
www.dnes.bg/article.php?id=57833
Днес някои говорят за възраждането на Исляма, но когато стане въпрос за Тенгрианство му лепват етикета "неоезичество" и се борят против него неистово, но против исляма, нито имат тоя хъс, нито имат тази борба. Преценете сами защо се получава така. Братски дух и кръв, ние няма да проливаме.
по т.7. С примера и решителността на тези, които ще работят за Саракта. Тук е местото на водачите, които трябва да осветят и осмислят жертвата на предишните, положили основите на началото. Трябва да бъдат Водачи, без да са вождове.
по т.8. Нямам опит в пропагандата, но определено, ще има нужда от създаване на нов тип медия, която не налага шаблони и не манипулира. Вероятно ще търсим и нековенционални средства за предаване на Посланието.
От мене толкова за "конкретика". Ако някой може да детайлизира, нека да заповяда. Написаното от мен в общи линии е доста вятърничево, но аз не съм рационален тип човек.
Между другото дори сега в света съществуват подбни държави, които се управляват от духовни лица. Най-явен пример е Ватикана и ако някой си мисли, че там само учат теология, греши дълбоко. Само мога да кажа, че членовете на Академията на науките им (виждал съм я лично) е съставена от учени с нобелови награди. Друга такава е държавата Израел, където решенията на Синедриона и кабалистките "фарисеи" имат наднационален характер и светското управление изпълнява това, което им е казано.
Но да се върна към въпросите на 0толеранс. По 1-ия въпрос - разбира се, че няма да е от небългарската юдейска издънка Кохари. По предсказания, Канът трябва да е от линията на рода Дуло. ДНК анализ не е необxодим за това. Колобърският съвет сам ще покаже в бъдеще кой е този човек. В идеалния вариант той трябва не само да е от Дуло, но и като такъв да има колобърски способности. Т.е. да е (К)ан-Колобър или както си го знаем Кан Субиги (От бога пратеник). Това отговаря и автоматично на въпроса за психотронната атака, защото да говорим, че на Кан-колобър или другите членове на Колобърския съвет може да повлияе някаква психотроника или нлп заклинания от по-низша степен е просто смехотворно. Именно тези хора ще играят и определяща роля при избора на висшето и дори средно ръководство в Саракта. Сами разбирате, че само един кратък разговор с дадения кандидат от един такъв незабележим и скромен човечец и той само по аурата му може да знае дали е читав или не. Дали лъже и става ли да взима управленски решения. Това отчсти е и отговора, че тези хора са най-важните в Саракта и те трябва да бъдат пазени с цената на всичко. Обикновено запазват анонимност, както дори и на този етап, което пък отговаря и на следващия въпрос.
Относно финансирането, Jordan смятам че отговори, макар аз да съм на мнение, че рано или късно ще ни бъде необходима и външна помощ. Дали от държава, определени кръгове или други сили. Някога да се създаде Саракта може да се каже, че древните българи са получили едно среиозно рамо от външни сили, благодарността за коeто е записана дълбоко в народопсихологията и тук таме още може да се видят като скални изображения. Няма да уточнявам за коя сила става дума.
Инересен казус е и боилския съвет (министерски съвет). Някога, когато е имало родове са се избирали от най-уважаваните представители на всеки род. Сега, след като родовете и родовата памет е безмилостно унищожена, това е невъзможно да стане. И тук идва пряката демокрация, която може да влезе в работа. По точно идеята на Пламен Пасков в "Изход", където предлага само избирателна група българи с определен ценз, семеен статус и некорумпирано минало да могат да гласуват. Излишно е да се споменава, че избраните хора между тях трябва да минат през допълнително сито(во), като да не са били членове на терористични организации (ДС,БКП), което си е автоматична лустрация. Разбира се последната дума отново би трябвало да бъде на колобърите, които след кратка беседа да се произнесат, става ли този човек или не.
За вcички останали административни длъжности ще са си както сега. С открити и честни конкурси. За областни управители и кметове разбира се, че народът в тези раойни сам трябва да си решава и пак влиза в действие пряката демокрация.
Интересен казус е и кой ще контролира Кана. Това е една оргомна разлика между абсолютната монархия и Саракта. Защото Колобърският съвет (като върховен законодателен орган) може да предцени, че този човeк вече е загубил способностите си да управлява и да бъде говорител на Бога. Обикновено би следвало той сам да се оттегли, но при отказ на това си го има записано в закона Торе. Тогава колобърите, съвместно с боилите трябва да го отстранят и извършат ритуала безкръвно удушаване. Такъв е бил приготвен през 864 и за загубиия силата си кан Борис. Така че както виждате, дори и в този случай е било премислено. Отделно че важни решения на Канйт е трябвало също да получат одобрение от Колобърския съвет. Както някога, когато Кан Сюбиги Исперих е искал да форсира Дунав веднага, но е бил въздържан от колобърите за следващата пролет.
Много неща има да се детайлизират още. Отделно, че не е задължително абсолютно всеки българин да има подребност от Саракта (това е и невъзможно). Достатъчно е това да е при една критична и силно мотивирана група българи. Някога в границите на Саракта са влизали народи и хора, които въобще не са знаели какво е това. Но после, след като установяват невероятните преимущества, започват както печенегите да се бият в гърдите и да викат "Булгар" (т.е и ние сме членове на Саракта България). Столицата на Саракта - Слънцеград, определено също няма да е София. Дали ще е Търново или някое малко градче - бъдещето ще покаже.
Това е в общи линии моето мнение, което не държа да е меродавно, а по-скоро информативно и донякъде пожелателно.
Не знам дали се усещаш, но ми говориш пълни глупости. Първо казваш, че Саракта не било строй и било някаква си идея на комунисто-марсианците, след това ми казваш че българите са имали точни правила за поведение. Също така искам да те попитам, след като си толкова ерудиран.anti666 писа: ...Искрено ме разсмя и термина на Багатур "обществен строй". Комуноидните учебници на жида-траколог Александър Фол ни учеха, че "прабългарите" до т.н. покръстване на Борис живеели в първобитно-общинен строй. Комунистите по принцип си обичат да строяват. Строй за ведрина, строй за вечерна проверка, строй за манифестация. Само че българите не са говеда да ги строяват в обора. Каква чудовищна гавра с паметта на българите, които в Саракта са имали дори точни правила за поведението на дипломатичските посланици и на какви критерии трябва да отговарят. Истината е, че много от терминолгията в бъдещия Саракт ще бъде различна, отразяваща обаче подобната същност. Т.е може да не е Кан, а да е Цар. Може да не е боилски Съвет, а министерски Съвет. Длъжността "кавхан", какъвто е бил например Иратаис при Кан Крум от древния град Ранули сега да си остане като министър-председател. Eдва ли и областните управители ще бъдат прекръстени на таркани...
След като не са говеда да ги строяват в обора, как аджеба са ги строявали в редици, отряди и други военни формирования, които със желязната си структура са премазвали вражи войски. Или ми казваш, че древните българи са воювали като шайка разпасани мародери? Аз лично смятам, че тогавашните български военни са били наистина дисциплинирани и не са имали нищо против да бъдат строявани. Това е в контраст с днешните ни военни, които са наистина шайка разпасани малоумници. За дисциплината(строя) в Саракта може да се каже също и от отговора на PARADOX, а именно че в Саракта хората се приемат за различни и хората са знаели своето място в обществото(всяка жаба си знае гьола). Факт, който очевидно и ти си го пропуснал в разсъжденията си(ако е имало такива въобще), решавайки така хубаво да ми се присмиваш. Та да завърша, това е 100% обществен строй.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.