кога ли ще излязат всички от еврейския лабиринт честит еврейски милениум...докога?
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Логиката съществува независимо дали я търсиш или не.Калоян писа: Явно търсиш логика.Той и евреинът Дарвин е търсил логика при теорията си.
Логиката е една от многото възможности, които имаме. Отказът да се приложи или прекаленото разчитане на нея разваля равновесието. Логиката е част от знанието, не от вярата.
Друг е въпросът, ако на някого вярата противоречи на логиката или му забранява да я търси.
Но това го казах вече.
Всяко нещо си има логично обяснение! Разликата е в това, че някои търсят логика, а други търсят ИСТИНА! Това са два ралични пътя! Ти избираш....Калоян писа:
Явно търсиш логика.Той и евреинът Дарвин е търсил логика при теорията си.Иван писа: Когато някой вярва, той е подвластен на някоя личност или могъщи идеи.
Пред човек, който вярва има няколко перспективи:
1. Вярвайки в личността или в истинността на идеите, той се опитва да осмисля, осъзнава и прилага вярата си. При този първи сценарий на активност човекът един ден разбира, че вярата се е превърнала в знание, защото:
- е осъзнал и изживял идеите, в които е вярвал.
- е осъзнал заблудите си. Т.е. това, в което е вярвал, се е оказало неприложимо или несъвместимо със знанието, с ценностната система, които притежава човекът в този момент. Обръщам внимание, че в този случай пак имаме знание.
Извод: вярата, подкрепена с действие един ден ще се превърне в знание.
2. Вярвайки, човекът е пасивен, не прилага и не осмисля вярата си. Обръщам внимание, че в някои вярвания това е основополагащ елемент на самата вяра - че човекът е слаб, не е достоен да разбере и обхване с интелекта си идеите, видите ли има неща, които не бива да знае, защото е несъвършен и пр. Получава се затворен кръг - вярата ти не те поощрява да проучиш, приложиш и евентуално истински да приемеш или отхвърлиш вярваното.
Извод: вярата никога няма да се превърне в знание.
Можем да изведем много характерни особености на човеците подхождащи към вярата по начин номер 1. и по начин номер 2. Но понеже съм съгласен с LETO, че сега има много работа за вършене, ще приканя всеки да оцени вярването си сам. Да разбере дали вярва, защото знае или вярва защото се надява (т.е. не знае).
Аз отивам да действам.
Но съм тук, разбира се!
Ден Грее!
Не.Но съжденията му за знание-вяра,логика,философия и т.н. са типично по еврейски модел.georgi_nz писа: Ти какво? Сравняваш Иван с евреин ли?
Нелепо е да мислиш, че Христос и Мохамед са еврейски агенти, но ето че е някои хора са сигурни в това...нищо, че всяка еврейска молитва завършва с думите: "...и нека умрат всички християни и мюсюлмани. Сега!".
Общо взето откак Българите спрели да вярват в Тангра и хопа всичко друго е конспирация. Тъй да знаеш, Калояне
ПЪРВО ПОСЛАНИЕ НА СВЕТИ АПОСТОЛ ПАВЛА ДО СОЛУНЯНИ
ГЛАВА 1.
1. Павел, Силуан и Тимотей - до солунската църква в Бога Отца и в Господа Иисуса Христа: благодат вам и мир от Бога Отца нашего и от Господа Иисуса Христа.
2. Винаги благодарим на Бога за всинца ви, като ви споменуваме в молитвите си
3. и непрестанно помним делото на вашата вяра, труда на вашата любов и търпението на надеждата ви у Господа нашего Иисуса Христа пред Бога и Отца нашего.
4. Знаем, възлюбени братя, за вашето от Бога избиране,
5. защото нашето благовестие беше към вас не само със слово, но и със сила и с Духа Светаго, и с голяма увереност; сами знаете, какви бяхме за вас помежду ви.
6. И вие станахте подражатели нам и Господу, като при много скърби приехте словото с радост от Духа Светаго,
7. тъй че станахте образец за всички вярващи в Македония и Ахаия.
8. Защото от вас проехтя словото Господне не само в Македония и Ахаия, но и навред се пренесе славата за вашата вяра в Бога, тъй че няма нужда ние нищо да казваме.
9. Защото вярващите сами разгласят за нас, какво беше идването ни при вас, и как от идолите се обърнахте към Бога, за да служите на живия и истински Бог,
10. и да очаквате от небесата Неговия Син, Когото Той възкреси от мъртвите, Иисуса, Който ни избавя от идещия гняв.
Приятелю,Калоян писа:
Не.Но съжденията му за знание-вяра,логика,философия и т.н. са типично по еврейски модел.georgi_nz писа: Ти какво? Сравняваш Иван с евреин ли?
съжденията тук са малка част от това, което може да се каже и нищожна част от това, което предстои да се прояви.
Използвах този подход, защото думите ми са предназначени за тази част от съзнанието на някои вярващи, която усилено се подтиска от вярата им.
Мисля, че пределно ясен бях по въпроса за вярването без разбиране и най-вече без стремеж към разбиране.
Не се заблуждавай обаче - не искам да кажа, че разбирането е всичко.
Просто моят светоглед на българин ме кара да търся равновесието.
Ако човек използва само една част от себе си, а не пълния си потенциал, то какъв човек е?! - куц кон. А знаеш каква е съдбата на куците коне.
Не вярвам. Знам.Калоян писа: Ти сигурно вярваш и в извънземни,нали?
Необясними за мен са и "опитите" на Petee...в кое? Да отвориш очите на някой?
Това беше тъпо, Калояне и освен това няма общо с темата.Калоян писа: Ти сигурно вярваш и в извънземни,нали?
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.