Само не разбрах,Вие отричате Христос или се бъркам..!?
Защото мен не ме е страх от това да бъда сготвена и принесена на бесовската трапеза, защото всякога смъртта на изповядващите Христа е само в Негово име при такива случаи, ако и извършителите да са обладани езичници; а и от смъртта не ме е страх въобще. Може да ме е страх да не огорча, да не дразня, да не прегреша по този начин, а други страхове от участието си тук нямам. Нито пък сте ми противни, ами питам дали сте отворени за диалог добронамерен и дискусия.
За жертвоприношенията в православието - е, всякакви кланета на гергьовски агнета на мен ми напомнят за селяния и комунистически банкети. Жертвоприношение с отнемане на животински живот в нашата обредност просто не търсете по такива смешни начини, може би Музикалната жертва на Бах, но той е лутеранин, затова в наглостта си е писал музика и я е принесъл со все фуги и полифонични вътрешни разговори - противоречиви и задушевни - със себе си самия.
Надявам се да проведем лингвистичната дискусия някъде, доколкото съм на тоя свят още дълго, де.
Клането и концлагерирането на поляците е било именно подплатено с това идеологическо небесно вдъхновение, на крилете на което се е носил Хитлер и няма какво да му адвокатстваме сега и да се излагаме. Да, славяните са кал и тор за любимия ви фюрер. Може много да го обичате, но без взаимност.
Наново се извинявам, ако обиждам нечии чувства и нарушавам нечий комфорт. Винаги мога да бъда банната.
Това е истината обаче и следва да я приемаме, а иначе тука си участвам като самотен воин и ничие влияние и вдъхновение не черпя, освен от Бога.
да се пък твърди, че колим агне в името Господне или за да чуе Свети Георги нашите молитви, е дваж повече обида към българския народ и вярата му през тия години, КОЯТО НЕ Е БИЛА И НЯМА ДА БЪДЕ ТАНГРАИЗМЪТ. А сме съхранени от вярата си православна и това даже комунистическите учебници го признаваха. И не става въпрос за живеене в село, а за животинско съществувание, еднакво присъщо и на граждани, и на селяни, независимо дали ще се плюска банкетски или на селска софра. Пълно е със семейства, на които сядането около масата е най-прекрасният момент от съществуванието и връх на духовността и удоволствеността.Елтимир писа: През време на петте века робство Българската духовност и Българските обичаи са били съхранени именно в селата. В селата са се съхранили и остатъците от старата българска аристокрация. Онова, което през тези векове е било по градовете, не е било много българско. Всеки историк ще го потвърди. Така че да се отричат българските традиции, само защото било "селяния" е оскърбление към целия български народ. А пък да се твърди, че коледното прасе и гергьовското агне са комунистическа работа е израз на невежество. Да не употребявам по-силна дума... Също така държа да напомня, че само до преди 100 години, 90% от българите са живели в села.
Да не изпадаме в положението на Алберт Айнщайн, за когото пише по енциклопедиите, че през втората половина на живота си е работил над эЕдинната теория на полето и е правил изказвания против нацизма. Тук, в тоя сайт обаче няма германски нацисти. Тук всичките сме български националисти. Пак ще повторя за по-трудно възприемащите: Ние сме български националисти.
абсолютно сте прав. Само не сте прав, че можем нещо да направим с клириците по ред причини. Написаното от Георги Войнов подкрепям сто процента от това, което прочетох в линка.Севар писа: Виж първия коментар.
www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=18960
Вижте цветовете му - червено и бяло и ще разберете също какъв е истинският произход на мартеницата. Впрочем поповете защо не анатемосат нашите мартеници? Или и тях ще обявят за християнски? Или пък за селяндурски, може би.
Вярвам, че като погледне средновековния хрисстиянски манускрипт, "славейчето" ще проумее защо толкова държим на нашия си символ - Свастиката. И защо не се уморяваме да твърдим, че този древен символ няма нищо общо с Адолф Хитлер. Дори по простата причина, че ние сме го използвали хилядолетия преди Хитлер да го нарече "мотикообразен кръст" и да го сложи върху партийното си знаме.
Задачата на Движение "Воини на Тангра" е да се бори с невежеството. Явно на някои това изобщо не се харесва. Но моля - който предпочете да си остане тъп - да си остане. Те и мангалите мразят просвещението. И ние изобщо нямаме намерение да плачем заради тяхната тъпотия.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.