Само не разбрах,Вие отричате Христос или се бъркам..!?

преди 20 години 5 месеца #4941
Мисля си че Inranxan по-скоро тълкува онази заповед "Не споменавай напразно името Божие"...не се сещам коя подред беше...
Колкото до Християнството и Христос...Май въпросът "Христос ли отричате" е доста некоректно зададен...някой по-горе беше писал,че Христос е историческа личност..никой не отрича личността му. Отделен е въпроса,че евреите го плюят и отричат...защото те още си чакат месията...хах.
Лично аз не симпатизирам на християнската религия, според мойто скромно мнение в Библията има хиляди противоречия и манипулации. Другото което е, всичките ни обичаи и обреди, които за съжаление все по-малко хора спазват и тачат, са си прабългарски обичаи...но облечени в хирстианската символика, щото когато буквално са ни натресли Християнството...българите по-някакъв начин е трябвало да бъдат привлечени към новата религия..Какъв по-добър начин от това да се запазят обичаите, но да им се притурят християнски символи...?! Мога да дам много примери но, но няма смисъл,защото всички ги знаем!
Библията поражда много въпроси...аз си мисля,че нещо което поражда въпроси и противоречия..не би могло да е истина, или поне не абсолютната истина!!
Темата беше заключена.
преди 20 години 5 месеца #4942
А да..и какво е общото между национализма и религията?! Дори и да има...християнството не е българска религия!!!
Темата беше заключена.
преди 20 години 5 месеца #4950

Raubtier писа: Библията поражда много въпроси...аз си мисля,че нещо което поражда въпроси и противоречия..не би могло да е истина, или поне не абсолютната истина!!

Е как може да е истина нещо което е било създадено с "политическа цел" - а именно да се управлява масата - всъщност библията си е можеби наи-успешният метод досега с които шепа народ е успял да маниполира и управлява - почти целият свят - Коранът също имайки се предвид че той пък е заимстван от библията и донякъде я копира!
Изобщо подобни религии - са само едно добро, ефтино и умело средство за управление на масите - нищо повече и е нормално с годините да възникнат противоречия, въпроси и други неща в тях!
Колкото до това за българските обичаи съм напулно съгласен с теб и те подкрепям в това ти изказване изцяло!
Темата беше заключена.
преди 20 години 5 месеца #4951
Що не почетете мъничко "Материали", а? На повечето ви въпроси, отговорите са тук:
www.voininatangra.org/modules/xfsection/...cle.php?articleid=11
www.voininatangra.org/modules/xfsection/...le.php?articleid=240

Ще ви изровя и още линкове и ЦИТАТИ. Най-добре прочетете "Материали"/Тенгрианство и ... после другите раздели. :thumbsup:

Всичко си е прилежно описано и просто иска да бъде ПРОЧЕТЕНО.

А сега най-малко е време да коментираме кой е христианин, кой изповядва Друга религия ... БЪЛГАРИТЕ сме подложени на геноцид.
Да усетихте, че КОЛОБЪР ви зове за ДЕЙСТВИЕ? И ви го пише ПРЯКО - в друга тема.
Ще попълваМЕ пропуските в знанията СИ с "попътно ЧЕТЕНЕ".

:aura:
Темата беше заключена.
преди 20 години 5 месеца #5008
Интересно ми е, когато в Деня на Страшния Съд се изправите пред Христос, и се огледате наоколо и разберете, че Тангра го няма, какво ще правите тогава :roll:
Темата беше заключена.
преди 20 години 5 месеца #5013

По-скоро ще е обратното.
Темата беше заключена.
преди 20 години 5 месеца #5014
Да ти призная - когато умра изобщо - ама изобщо няма да ми пука за "страшния съд" и другите подобни измишльотини , било то християнски, мюсолмански или каквито и да е!Както вече съм казвал - християнството - е било измислено, "създадено" с едничката цел - лесно и мащабно да се управляват масите!
Така че въпросът за страшния съд и прочие - никак не ме стряска и интересува!
Темата беше заключена.
преди 20 години 5 месеца #5015

Sith писа: Интересно ми е, когато в Деня на Страшния Съд се изправите пред Христос, и се огледате наоколо и разберете, че Тангра го няма, какво ще правите тогава :roll:

А ако в деня на страшния съд, ти разбереш, че Тангра е в теб и около теб не само този ден, а през цялото време, какво ще правиш?
Темата беше заключена.
преди 20 години 5 месеца #5016
Извинявам се на всички - аз имах предвид християнството и другите подобни на него религии, а не ТАНГРА!
Темата беше заключена.
преди 20 години 5 месеца #5017

Иван писа:

Sith писа: Интересно ми е, когато в Деня на Страшния Съд се изправите пред Христос, и се огледате наоколо и разберете, че Тангра го няма, какво ще правите тогава :roll:

А ако в деня на страшния съд, ти разбереш, че Тангра е в теб и около теб не само този ден, а през цялото време, какво ще правиш?

Ще пия бира :pint:
:tooth:
Темата беше заключена.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.