Мисля си че Inranxan по-скоро тълкува онази заповед "Не споменавай напразно името Божие"...не се сещам коя подред беше...
Колкото до Християнството и Христос...Май въпросът "Христос ли отричате" е доста некоректно зададен...някой по-горе беше писал,че Христос е историческа личност..никой не отрича личността му. Отделен е въпроса,че евреите го плюят и отричат...защото те още си чакат месията...хах.
Лично аз не симпатизирам на християнската религия, според мойто скромно мнение в Библията има хиляди противоречия и манипулации. Другото което е, всичките ни обичаи и обреди, които за съжаление все по-малко хора спазват и тачат, са си прабългарски обичаи...но облечени в хирстианската символика, щото когато буквално са ни натресли Християнството...българите по-някакъв начин е трябвало да бъдат привлечени към новата религия..Какъв по-добър начин от това да се запазят обичаите, но да им се притурят християнски символи...?! Мога да дам много примери но, но няма смисъл,защото всички ги знаем!
Библията поражда много въпроси...аз си мисля,че нещо което поражда въпроси и противоречия..не би могло да е истина, или поне не абсолютната истина!!
Темата беше заключена.