Добре дошли,
Гост
Само не разбрах,Вие отричате Христос или се бъркам..!?
Иван
Посетител
преди 20 години 5 месеца
Ех, че го няма проф. Юлиян Вучков да каже:
"Бооооже, слушам и не вярвам на очите си!"
Изключително ми е необяснимо едно - как е възможно да се публикува в сайт или вестник, днес, в 21-ви век такава неграмотност, такова невежество и първобитщина! То няма изречение, няма дори последвателност от 5 думи, които да са в ред.
Ей, наистина не знам как ще живеем с такива хора, какво ще правим с тях?!
"Бооооже, слушам и не вярвам на очите си!"
Изключително ми е необяснимо едно - как е възможно да се публикува в сайт или вестник, днес, в 21-ви век такава неграмотност, такова невежество и първобитщина! То няма изречение, няма дори последвателност от 5 думи, които да са в ред.
Ей, наистина не знам как ще живеем с такива хора, какво ще правим с тях?!
Темата беше заключена.
blag009
Посетител
преди 20 години 5 месеца
Мдаааа, досега не взимах отношение към "Само не разбрах,Вие отричате Христос или"...ЗАЩОТО самият въпрос , ТАКА зададен УБИЖДА преди всичко ХРИСТИЯНСТВОТО с нейните морални и нраствени цености !!! Та като попаднах на тази статия НАПРАВО СЕ ИЗКЕФИХ!!! Абе знае Блаже че САМИТИ християни ШЪ ми дадат отговор????
Но докато си гледках работата , взех на един колега в-к "Нощен Труд",бр.55 / 20-21.март.2006 г.Та на стр.8 ,в рубриката -В пещерата на прилепа-Попаднах на статия "Местности в Азия с прабългарски имена-Роднини сме с племето урду"
-Доказахме, че над 8000 названия на местности в Азия имат прабългарски произход,заяви вчера пред НТ секретаря на Интердисциплинарния институт по древни култури историкът Тодор Ялъмов.
"Изводът ни е резултат на дългогодишни строго-научни изследвания на топосите на най-големия континет.Работим чрез специално създадена за целта компютърни програми.Използвахме опита на учени от различни дисциплини и успяхме да очертаем огромния кръгов път на прабългарите" твърди той.
В продължение на няколко месеца иранисти,индуисти,историци и дори биолозиобикалят различни части на Азия по пътя на прадедите ни-Индия,Иран,Афганистан...Често срешнат топос е прабългарската дума за вол-шегор.В момента се търсят пари за продължаване на експедицията през следващата година.
В друга пилотна разработка на института специалистите сравняват нашите роднински термини от рода на чичо,лелинчо,стринка с тези над 30 езика от различни езикови групи.Компютрите обработват и съпоставят и думите,обозначаващи части на човешкото тяло.Там също откриват любопитни съвпадения.
"Резултатите бяха изденадващи.Оказа се ,че в турският съвпаденията са около 10%(Малко повече са в руския и украинския.Открихме обаче език,където съвпаденията са почти 100%.Това е езикът урду,който се говори в някои части на Индия и Пакистан",обяснява Тодор Ялъмов.
Доказва се и пряката връзка между някои запазени и до днес ритуали като кукерство гоненето на зли духове на Заговезни с религиозни обреди на прабългарите.
Светослав Пинтев"
--Бау , най - после го преписах ,АКО има грешка тя е от весника
.Така,че леко - полеко ШЪ излезе истината.Това за езика на "урду" и 100 % , МИСЛЯ че се отнаса за определени бройки думи,едвали те говорят като макетата или руснаците та почти ДА ги разбираме.
Но докато си гледках работата , взех на един колега в-к "Нощен Труд",бр.55 / 20-21.март.2006 г.Та на стр.8 ,в рубриката -В пещерата на прилепа-Попаднах на статия "Местности в Азия с прабългарски имена-Роднини сме с племето урду"
-Доказахме, че над 8000 названия на местности в Азия имат прабългарски произход,заяви вчера пред НТ секретаря на Интердисциплинарния институт по древни култури историкът Тодор Ялъмов.
"Изводът ни е резултат на дългогодишни строго-научни изследвания на топосите на най-големия континет.Работим чрез специално създадена за целта компютърни програми.Използвахме опита на учени от различни дисциплини и успяхме да очертаем огромния кръгов път на прабългарите" твърди той.
В продължение на няколко месеца иранисти,индуисти,историци и дори биолозиобикалят различни части на Азия по пътя на прадедите ни-Индия,Иран,Афганистан...Често срешнат топос е прабългарската дума за вол-шегор.В момента се търсят пари за продължаване на експедицията през следващата година.
В друга пилотна разработка на института специалистите сравняват нашите роднински термини от рода на чичо,лелинчо,стринка с тези над 30 езика от различни езикови групи.Компютрите обработват и съпоставят и думите,обозначаващи части на човешкото тяло.Там също откриват любопитни съвпадения.
"Резултатите бяха изденадващи.Оказа се ,че в турският съвпаденията са около 10%(Малко повече са в руския и украинския.Открихме обаче език,където съвпаденията са почти 100%.Това е езикът урду,който се говори в някои части на Индия и Пакистан",обяснява Тодор Ялъмов.
Доказва се и пряката връзка между някои запазени и до днес ритуали като кукерство гоненето на зли духове на Заговезни с религиозни обреди на прабългарите.
Светослав Пинтев"
--Бау , най - после го преписах ,АКО има грешка тя е от весника
Темата беше заключена.
Bell
Посетител
преди 20 години 5 месеца
Интересна статия бих казала, поне имаше някои неща които бяха доста вярни. Процесът на евроинтеграцията или по-точно евроколонизацията който е планиран от много по-отдавна под флага на християнската цивилизационна принадлежност...вярно е че вярата ти създава чувство за принадлежност и определено самосъзнание и че езичеството или неопаганизма или каквито готини имена му измислят набира сила и то не само в България ами и в европа защото хората имат нужда да запазят своето...
Можеби шепата хора които искат да оглавят европейската империя се усещат каде е разковничето и за това се опитват да го заличат заличавайки неудобната история на древния свят особенно нашата. Искат да повярваме че езичеството е равнозначно на деградация, особенно пък в тази статия кадето твърдят че християнството и църквата са основоположници на правовата държава и едва ли не на демокрацията и правата на човека...Платон и древните елини пасти да ядат...
Научих интересен факт, на нашите летци в Ирак е била дадена заповед да не бомбардират и да пазят зорко някъф археологически (или исторически не съм сигурна)музей в който се съдържа значима част от древното историческо наследство на първите цивилизации...след въпросната атаката американците извозвали камиони със златни кюлчета и обрали целия музей - интересно защо. (ще ви излъжа ако ви кажа в кой град беше защото не разбрах добре)
А пък наскоро доколкото си спомням е бил обран Търновския музей...
Да не говорим за разрухата на наши могили като тази на връх Свобода на който Доган построил незаконната джамия и разрушил находката.
А пък приятел археолог ми е казвал че държавата не само че не финансира разкопките ами ги забранява на ключови места като Св. София в София която е пълна с катакомби отдолу и да не забравяме че тя е много интересен обект, създадена по подобие на соломоновия храм и независима от нашата църква (любопитно как може най-старата църква в София да е разколническа и да е забранен научния достъп до нея-защо и е на държавата да слага такава забрана??!!!)...
Въобще ако се направи по-подробно проучване ще излезне съвсем явен прогресиращият план за унищожение на нашата история и съответно нашето самосъзнание което е най-голямата ни и резистентна сила....
Можеби шепата хора които искат да оглавят европейската империя се усещат каде е разковничето и за това се опитват да го заличат заличавайки неудобната история на древния свят особенно нашата. Искат да повярваме че езичеството е равнозначно на деградация, особенно пък в тази статия кадето твърдят че християнството и църквата са основоположници на правовата държава и едва ли не на демокрацията и правата на човека...Платон и древните елини пасти да ядат...
Научих интересен факт, на нашите летци в Ирак е била дадена заповед да не бомбардират и да пазят зорко някъф археологически (или исторически не съм сигурна)музей в който се съдържа значима част от древното историческо наследство на първите цивилизации...след въпросната атаката американците извозвали камиони със златни кюлчета и обрали целия музей - интересно защо. (ще ви излъжа ако ви кажа в кой град беше защото не разбрах добре)
А пък наскоро доколкото си спомням е бил обран Търновския музей...
Да не говорим за разрухата на наши могили като тази на връх Свобода на който Доган построил незаконната джамия и разрушил находката.
А пък приятел археолог ми е казвал че държавата не само че не финансира разкопките ами ги забранява на ключови места като Св. София в София която е пълна с катакомби отдолу и да не забравяме че тя е много интересен обект, създадена по подобие на соломоновия храм и независима от нашата църква (любопитно как може най-старата църква в София да е разколническа и да е забранен научния достъп до нея-защо и е на държавата да слага такава забрана??!!!)...
Въобще ако се направи по-подробно проучване ще излезне съвсем явен прогресиращият план за унищожение на нашата история и съответно нашето самосъзнание което е най-голямата ни и резистентна сила....
Темата беше заключена.
славея
Посетител
преди 20 години 5 месеца
че трийте каквото искате. Защо, какъв е проблемът да сложа икона не мога да разбера.Севар писа: славея, защо ни я навираш тази икона? Може би за да кажат утре, че понеже не сме я изтрили, сме християни.
не се разбра отричате ли Христос.
Темата беше заключена.
Хунор
Посетител
преди 20 години 5 месеца
Не не го отричаме! Обаче ми се струва, че напоследък самата църква го отрича, много нейни служители не спазват заветите му!славея писа:
че трийте каквото искате. Защо, какъв е проблемът да сложа икона не мога да разбера.Севар писа: славея, защо ни я навираш тази икона? Може би за да кажат утре, че понеже не сме я изтрили, сме християни.
Темата беше заключена.
славея
Посетител
преди 20 години 5 месеца
сигурно е така. Доколкото поддържате атака, нормално е православни елементи да се мотаят с иконите си във форума и да вземат отношение по въпросите за вярата. Туй не значи ми се е причуло вик за помощ по верските въпроси.
Темата беше заключена.
Eлтимир
Посетител
преди 20 години 5 месеца
А защо, о, християнино не се мотаеш из сатовете на юдействащите деструктивни секти? Или заповедта на НСС е да бъде ударен единствено сайта на Българската Вяра?
Темата беше заключена.
Azerath
Посетител
преди 20 години 5 месеца
Дай и по една еврейска звезда да си сложим, както сме тръгнали!славея писа:
Ако сме Българи нека вярваме в Българското! Това е моята скромна позиция.
Темата беше заключена.
славея
Посетител
преди 20 години 5 месеца
ако преча, трябва да знам.* Тогаз няма да пиша, а иначе ще си пиша - вижте колко съм жизнерадостна! 
* Иже ти повеленна, сия разумевай: несть бо ти потреба тайных.
* Иже ти повеленна, сия разумевай: несть бо ти потреба тайных.
Темата беше заключена.
славея
Посетител
преди 20 години 5 месеца
не съм дошла да дразня или да откривам християнски теми, друг ги е открил. Но да се вярва в българското - това ми прилича все едно на чакаме българин да направи научните открития, които са направени не от българи велики, кой знае защо, даже често именно от гадни, мръсни чифути, а дотогава да живеем като шебеци по дърветата.Azerath писа: Ако сме Българи нека вярваме в Българското! Това е моята скромна позиция.
Темата беше заключена.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.