Само не разбрах,Вие отричате Христос или се бъркам..!?

преди 20 години 5 месеца #5081
Ех, че го няма проф. Юлиян Вучков да каже:
"Бооооже, слушам и не вярвам на очите си!" :tooth:

Изключително ми е необяснимо едно - как е възможно да се публикува в сайт или вестник, днес, в 21-ви век такава неграмотност, такова невежество и първобитщина! То няма изречение, няма дори последвателност от 5 думи, които да са в ред.
Ей, наистина не знам как ще живеем с такива хора, какво ще правим с тях?!
Темата беше заключена.
преди 20 години 5 месеца #5082
Мдаааа, досега не взимах отношение към "Само не разбрах,Вие отричате Христос или"...ЗАЩОТО самият въпрос , ТАКА зададен УБИЖДА преди всичко ХРИСТИЯНСТВОТО с нейните морални и нраствени цености !!! Та като попаднах на тази статия НАПРАВО СЕ ИЗКЕФИХ!!! Абе знае Блаже че САМИТИ християни ШЪ ми дадат отговор????
Но докато си гледках работата , взех на един колега в-к "Нощен Труд",бр.55 / 20-21.март.2006 г.Та на стр.8 ,в рубриката -В пещерата на прилепа-Попаднах на статия "Местности в Азия с прабългарски имена-Роднини сме с племето урду"
-Доказахме, че над 8000 названия на местности в Азия имат прабългарски произход,заяви вчера пред НТ секретаря на Интердисциплинарния институт по древни култури историкът Тодор Ялъмов.
"Изводът ни е резултат на дългогодишни строго-научни изследвания на топосите на най-големия континет.Работим чрез специално създадена за целта компютърни програми.Използвахме опита на учени от различни дисциплини и успяхме да очертаем огромния кръгов път на прабългарите" твърди той.
В продължение на няколко месеца иранисти,индуисти,историци и дори биолозиобикалят различни части на Азия по пътя на прадедите ни-Индия,Иран,Афганистан...Често срешнат топос е прабългарската дума за вол-шегор.В момента се търсят пари за продължаване на експедицията през следващата година.
В друга пилотна разработка на института специалистите сравняват нашите роднински термини от рода на чичо,лелинчо,стринка с тези над 30 езика от различни езикови групи.Компютрите обработват и съпоставят и думите,обозначаващи части на човешкото тяло.Там също откриват любопитни съвпадения.
"Резултатите бяха изденадващи.Оказа се ,че в турският съвпаденията са около 10%(Малко повече са в руския и украинския.Открихме обаче език,където съвпаденията са почти 100%.Това е езикът урду,който се говори в някои части на Индия и Пакистан",обяснява Тодор Ялъмов.
Доказва се и пряката връзка между някои запазени и до днес ритуали като кукерство гоненето на зли духове на Заговезни с религиозни обреди на прабългарите.
Светослав Пинтев"
--Бау , най - после го преписах ,АКО има грешка тя е от весника :hammer: :lol: .Така,че леко - полеко ШЪ излезе истината.Това за езика на "урду" и 100 % , МИСЛЯ че се отнаса за определени бройки думи,едвали те говорят като макетата или руснаците та почти ДА ги разбираме.
Темата беше заключена.
преди 20 години 5 месеца #5093
Интересна статия бих казала, поне имаше някои неща които бяха доста вярни. Процесът на евроинтеграцията или по-точно евроколонизацията който е планиран от много по-отдавна под флага на християнската цивилизационна принадлежност...вярно е че вярата ти създава чувство за принадлежност и определено самосъзнание и че езичеството или неопаганизма или каквито готини имена му измислят набира сила и то не само в България ами и в европа защото хората имат нужда да запазят своето...

Можеби шепата хора които искат да оглавят европейската империя се усещат каде е разковничето и за това се опитват да го заличат заличавайки неудобната история на древния свят особенно нашата. Искат да повярваме че езичеството е равнозначно на деградация, особенно пък в тази статия кадето твърдят че християнството и църквата са основоположници на правовата държава и едва ли не на демокрацията и правата на човека...Платон и древните елини пасти да ядат...

Научих интересен факт, на нашите летци в Ирак е била дадена заповед да не бомбардират и да пазят зорко някъф археологически (или исторически не съм сигурна)музей в който се съдържа значима част от древното историческо наследство на първите цивилизации...след въпросната атаката американците извозвали камиони със златни кюлчета и обрали целия музей - интересно защо. (ще ви излъжа ако ви кажа в кой град беше защото не разбрах добре)

А пък наскоро доколкото си спомням е бил обран Търновския музей...

Да не говорим за разрухата на наши могили като тази на връх Свобода на който Доган построил незаконната джамия и разрушил находката.

А пък приятел археолог ми е казвал че държавата не само че не финансира разкопките ами ги забранява на ключови места като Св. София в София която е пълна с катакомби отдолу и да не забравяме че тя е много интересен обект, създадена по подобие на соломоновия храм и независима от нашата църква (любопитно как може най-старата църква в София да е разколническа и да е забранен научния достъп до нея-защо и е на държавата да слага такава забрана??!!!)...

Въобще ако се направи по-подробно проучване ще излезне съвсем явен прогресиращият план за унищожение на нашата история и съответно нашето самосъзнание което е най-голямата ни и резистентна сила....
Темата беше заключена.
преди 20 години 5 месеца #5094

Севар писа: славея, защо ни я навираш тази икона? Може би за да кажат утре, че понеже не сме я изтрили, сме християни.

че трийте каквото искате. Защо, какъв е проблемът да сложа икона не мога да разбера.
не се разбра отричате ли Христос.
Темата беше заключена.
преди 20 години 5 месеца #5096

славея писа:

Севар писа: славея, защо ни я навираш тази икона? Може би за да кажат утре, че понеже не сме я изтрили, сме християни.

че трийте каквото искате. Защо, какъв е проблемът да сложа икона не мога да разбера.

Не не го отричаме! Обаче ми се струва, че напоследък самата църква го отрича, много нейни служители не спазват заветите му!
Темата беше заключена.
преди 20 години 5 месеца #5097
сигурно е така. Доколкото поддържате атака, нормално е православни елементи да се мотаят с иконите си във форума и да вземат отношение по въпросите за вярата. Туй не значи ми се е причуло вик за помощ по верските въпроси.
Темата беше заключена.
преди 20 години 5 месеца #5098
А защо, о, християнино не се мотаеш из сатовете на юдействащите деструктивни секти? Или заповедта на НСС е да бъде ударен единствено сайта на Българската Вяра?
Темата беше заключена.
преди 20 години 5 месеца #5100

славея писа:

Дай и по една еврейска звезда да си сложим, както сме тръгнали!

Ако сме Българи нека вярваме в Българското! Това е моята скромна позиция.
Темата беше заключена.
преди 20 години 5 месеца #5104
ако преча, трябва да знам.* Тогаз няма да пиша, а иначе ще си пиша - вижте колко съм жизнерадостна! :biggrin:

* Иже ти повеленна, сия разумевай: несть бо ти потреба тайных. :biggrin:
Темата беше заключена.
преди 20 години 5 месеца #5105

Azerath писа: Ако сме Българи нека вярваме в Българското! Това е моята скромна позиция.

не съм дошла да дразня или да откривам християнски теми, друг ги е открил. Но да се вярва в българското - това ми прилича все едно на чакаме българин да направи научните открития, които са направени не от българи велики, кой знае защо, даже често именно от гадни, мръсни чифути, а дотогава да живеем като шебеци по дърветата.
Темата беше заключена.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.