БРАНЪ писа:
При мен правилото е "Първо-Човек, после-Българин и след това -християнин, мюсюлманин и т.н."
Бран, е това е приказка!
Стига сме делили България на две въображаеми българии - тази на християните и тази на тенгрияните...а има и българи мюсюлмани и тн....
Официялната религия в България е православието и е нормално повечето хора да го почитат, тъй като почитат семейството си, традициите си и това, на което са били научени от малки....
Защо трябва да се нападаме в името на Универсалния бог, който всеки назовава с различно име и някои по-хитри в негово име правят пари и войни ...
Тангра е слънцето и небето и тн....а "другите" богове какво са?? Култът към слънцето го има навсякаде защото това, в което виждат хората божественото е същото навсякъде.....Какво духовно има в това да нападнеш някой казвайки му-ти си изрод аз съм тенгриянин? Или обратното......наистина....няма нищо духовно, религиозно, мъдро и боговдъхновено в това...
За това се съгласявам с това, че важното тук е добронамереността и национализма. Поне аз така ги виждам нещата и ми се струва примитивно и тъпо да се борим в името на богове дори срещу самите нас - българите!
Важно е национализма да ни обедини, защото той е единственото лечение срещу новия световен ред!
Нека "изповядваме" ценности, а не религии!!! Духовното, който го има си го носи у себе си и го припознава там където си иска....и никой няма фактическото право да определя къде да търсим божественото! За това нека не се нападаме помежду си!!!