Само не разбрах,Вие отричате Христос или се бъркам..!?

преди 20 години 5 месеца #5185
и аз мисля че спорове като този се оказват абсолютно безмислени. Хора като славея си знаят своето и аз не искам да я обиждам разбира се. Но виждам че тя не може да се аргументира по несъответствията в библията и тогава спора няма смисъл. Каза някакви неща за жертвоприношения и негри а после възхвалява стария завет в който всъщност действително можем да видим прилика между негрите и евреите но не и да говорим за цивилизация каквато е била нашата пра-българска ! А за древните гърци по-точно елини все пак на тях лежи днешната цивилизация и наука и термини и философски принципи и това е смешно да се отрича.

Опитайте се да убедите съботянин че на госпот не му е нужен неговия десятък-аз съм се опитвала...лелеее не правете тази грешка става страшно! Та в този смисъл спора е абсолютно излишен!
Темата беше заключена.
преди 20 години 5 месеца #5199

Bell писа: ...

Научих интересен факт, на нашите летци в Ирак е била дадена заповед да не бомбардират и да пазят зорко някъф археологически (или исторически не съм сигурна)музей в който се съдържа значима част от древното историческо наследство на първите цивилизации...след въпросната атаката американците извозвали камиони със златни кюлчета и обрали целия музей - интересно защо. (ще ви излъжа ако ви кажа в кой град беше защото не разбрах добре)..
....

Бел,извинявай ЧАДО , но ОТ кога българските летци са бомбандирвали Ирак?????
Темата беше заключена.
преди 20 години 5 месеца #5203
Аз не мога да ти кажа какво точно са правели там защото това само те си знаят аз не съм била в Ирак. Казвам само това което един такъв (наш летец) е казъл. Сега дали те точно са бомбардирали или участвали косвено в такава мисия незнам, знам че са имали заповед да пазят музея....и после са били свидетели на това което се е случило след тая атака...Можеш да избереш да не вярваш на тази история никой не те кара, това което казвам е само за тези които ги интересува!

Не ми казвай че мислиш че всичко това което правят нашите войници там се съобщава офицялно от нашите медии.....защото просто не е така! Съобщава се само това което е удобно...
Темата беше заключена.
преди 20 години 5 месеца #5206
Бел,не се сърди , НО това не отговяря на ОФИЦИЯЛНАТА логика.Иначе наемници има , може и български летци да има-защо не?!?!
Колкото до НАЦИОНАЛНИЯТ ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ НА ИРАК, във весниците срешнах изрази от рода - НОВА АЛЕКСАНДРИЯ,намек за изгарянето на библиотеката в Египет!!!
Колкото до слуховете,по вероятно е ИСТИНАТА да е в Иран-една от версиите е че АЗЕРИТЕ са преки потомци на прабългарите.Това е , МОЗЕ И ДА ВЕРВАШ - нямаш проблем!!!
Темата беше заключена.
преди 20 години 5 месеца #5209
Не ти се сърдя но не разбирам за каква логика ми говориш като аз това нещо го знам от наш летец който е бил там и е бил очевидец на това нещо......
Темата беше заключена.
преди 20 години 5 месеца #5212
Когато през 2004 г идвавах в-к "Независимост", публикувах снимки на убити иракски деца с обяснението, че това е дело и на нашите военни. Един такъв ми каза: "Абе ти за иракските мангали ли си седнал да жалиш, бе, техната мамица мангалска. Мачкаме ги като гниди и така трябва да бъде."
Да, нашите военни избиват мирни граждани в Ирак. Със съзнанието, че мачкат мангали. Хубаво, но защо не се върнат в България да посмачкат малко мангалските банди, които пък мачкат нашите баби и дядовци по селата и обезбългаряват нашата България? Сега разбирате ли какво се получава? Нашите военни ги пращат в Ирак да мачкат иракските мангали, а на нашите мангали тук е дадена заповед да мачкат българите. Кой има интерес от това?
Темата беше заключена.
преди 20 години 5 месеца #5220

Един такъв ми каза: "Абе ти за иракските мангали ли си седнал да жалиш, бе, техната мамица мангалска. Мачкаме ги като гниди и така трябва да бъде."

Не всички пилоти МИСЛЯТ като този, Елтимире. Питала съм тате много пъти още като дете : КАКВО БИ НАПРАВИЛ ако получи заповед да бомбардира Граждански обекти.
Преди инсулта ми отговаряше така: Това не е за женски мозък, трай там. АЗ СЪМ ПИЛОТ-ИЗТРЕБИТЕЛ, Защитник на РОДНОТО НЕБЕ! Нема да пусна и пиле да прехвръкне над децата ми!
Сега, след като Тангра му прати Изпитанията( инсулт и загуба на Жената до него) е БЕЗКОМПРОМИСЕН: Сега ако пилотирам, ще РАЗТОВАРЯ ЦЕЛИЯ "БАГАЖ" НАД ... ПАРЛАМЕНТА ни, Президенството и т.н.

:-(

Това съобщение е редактирано от Eлена на 24.3.2006, 21:41

Темата беше заключена.
преди 20 години 5 месеца #5221
славея, ето нещо достатъчно красноречиво и лесно за разбиране.

Тенгрианинът принася жертва не за да умилостиви Тангра, не да Го
нахрани с кръв, а заради самия себе си. За да се научи да жертва, да
привикне към жертвата. За да се проникне от съзнанието, че в живота не
може само да вземаш, а трябва и да даваш...

Автор е Елтимиръ но май този материал го няма на сайта.
Темата беше заключена.
преди 20 години 5 месеца #5232
Евреите са пренесли в жертва самия Исус Христос такаче ние не можем да се мерим с такива жертвоприношения....
Темата беше заключена.
преди 20 години 5 месеца #5246
Както обясни Azerath жертвопринушението има за цел да пречисти душата от нещата,заради които тя се "разсейва" от себеконцентрацията и които я обвързват ненужно с този свят.Под пречиства трябва да се разбира едно контролиране,балансиране на човешките емоции и душевни преживявания чрез отрицателни такива, било то лишаване или загуба.По този начин съзнанието се съсредоточава върху храма,който му е даден при раждането,върху неговото състояние и развитие.Такова концентрирано самосъзнание е заето с времевите събития,свързани с тази същност от материално-нематериално,а именно човекът.Това е пътят на еволюцията и напредъкът във всичките му форми.

Но нопредък една нация следва да бележи ако всеки един от нас внимава повече за нещата,които ИМАТ значение,а не да отвлича съзнанието си и да го разтуря с преяждане,чалгии от всякакъв род или занемареност (каквито за жалост са днешните младежи).

Не съм съвсем сигурен, но аз поне така възприемам някои черти на Тангризма. (или това което kali казва в темата за бранното умение)
Темата беше заключена.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.