Какви са доказателствата че Тангра е "ден грее"

преди 18 години 7 месеца #23870

tankista писа:

PARADOX писа: Доста се уповаваш на Тангра за човек, който до вчера не вярваше в него! Само така...!!! И ако не се спреш веднага с простотиите, най-добре е веднага да го удряш на молитви, щото със всеки твой следващ пост поледицата навънка ще става все по-голяма....

Само внимавайте като доидете в София да не ви пребият някои скинари по пътя, че с вашия тен... и в тъмното... и в полевицата. Може да ви "сбъркат" за цигани. Кои знае.

Най-обичам да ме бият скинари...!!! Особенно като идвам в София...!!! Много често ми се случва... Понякога жена ми неможе да свари да ми мие кръвта от кубинките...!!!! Абе като се заприказвахме така, да са те таковали скоро цигани-рецидивисти..?!!!

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 18 години 7 месеца #23871

PARADOX писа: Мещер ако не се обадиш като си в София съм те..... (сещаш се)!!!
Хахахахахахахахаха.............!!!!!
:pint: :yeah: :pint: :hammer: :pint:

Как не,изобщо няма да рискувам да пропусна :pint: :tooth: :karte4:

преди 18 години 7 месеца #23874
Ама как му разказахме играта на пишман танкиста,а?! 8-)
Абе дивака не знае отде се влиза в танка,не е и помирисвал ТАНК,обаче се ефечи-браво,чисто българско качество!
Танкист,един съвет:сменяй по-често маршрута си като ходиш на училище.
Шта остайм да завършиш,небой се.Но все пак...за по-сигурно...нали знаеш-У.У.У./ПО-ГОРЕ ГО ИМА/.
Айде оди легай,че за понеделник трее си учиш!
Ние тука,ще се оправим някак и без тебе.

Поддържам предложението си админа да ИЗТРИЕ тази тема.

преди 18 години 7 месеца #23875
Ако я изтриете ще докажете безсилието си пред моя въпрос, на които вие все още не сте дали отговор!

така че заключението е ТАНГРА НЕ Е ДЕН ГРЕЕ!

преди 18 години 7 месеца #23876
Немога да кача една наша снимка с чичо ти Мещер, да ни видиш заедно от кое гето сме, затова то прилагам следния линк:

www.voininatangra.org/modules/xcgal/displayimage.php?pid=6593

преди 18 години 7 месеца #23877
Аз мога да я кача,ама тоз дечко дето днеска е заработил около двестатина лева просто не заслужава,Парадокс.
като дойда на 4-ти 02-рий ще се съберем двамата с теб,ще запалим една голяма пура,която не е за сам човек да я пуши,и като двама индиански вождове,замислящи голямо клане-ще решим кво да го правиме този дришльо!

преди 18 години 7 месеца #23878
брей колко респектриращо - аз пък ще си сложа снимката с танка които изкопах от турската граница, преди да купя с него един багер, а за ресто ми дадоха два макаров-и

преди 18 години 7 месеца #23879

Мещера писа: Аз мога да я кача,ама тоз дечко дето днеска е заработил около двестатина лева просто не заслужава,Парадокс.
като дойда на 4-ти 02-рий ще се съберем двамата с теб,ще запалим една голяма пура,която не е за сам човек да я пуши,и като двама индиански вождове,замислящи голямо клане-ще решим кво да го правиме този дришльо!

20 кинта, ама откъде да си ги получа. Че излиза че аз оставам на сухо от цялата работа. Не стига че работа съм свършил, пък пари не съм получил

Ден Залезе!

преди 18 години 7 месеца #23880
Продължаваш да обиждаш...
Всъщност,...майната ти и виж това за НЕлека нощ:

Душата ми е галопиращ, черен кон,
на ранно утро в мократа прегръдка,
по онзи бряг, на прилив нощен взел,
последната, най-свежата му глътка.
Когато сливат се небе с море в черта,
по-тънка от конец, цъфти зората
и по ръба върви на Слънцето дъха.
На рамото ми ляга тишината.
Припомням си какво е свобода,
когато пулса на деня в кръвта ми бие
и къпе се в росата на мига
душата ми - жребец с копито риещ.
От ноздрите му капе светлина.
След миг ще бъде много надалече,
неосквернен от стреме и юзда,
в един живот на бавна тлен обречен.

Със 20 кинта не можеш да си платиш свещите,глупако!!!

преди 18 години 7 месеца #23884
Mладежо дето спориш че от Дингир не можело да се стигне до Денгрее- айде да ти обясня колко лесно може:
В езика на хората наричали себе си саггига а земята си киенгир (които са наречени по-късно от семитите шумери но самите те не са имали нищо общо със семитите) думата Дингир не означава име на конкретен бог а е самата дума за Бог. Тя носи самата концепция за бог. А пък богове е било dingir.dingir
Гласните обаче са най-нетрайното и силно променливо нещо в езиците затова в много от старите писмености те даже липсват. Значение се знае че имат съгласните особено в семитските езици но не само в тях а и в древноегипетският примерно.
Езикът на шумерите е аглутинативен- което значи че има доста различна концепция за образуване на думите от индо-европейските езици- аглутинативни езици са тюркските, угро-финските, грузинският (вероятно най-пряк наследник и единствена останка от шумерският) и разни изчезнали езици в средиземноморието от които останка е баският.

На тази база понеже е аглутинативен значещи са сричките тогава в Дингир важно е следното:
Дн.Гр а гласните се менят. Т.е. може да е гир ама без проблеми си еволюира в гри и в гре и в грее
А за Дин- ми то и днес мисля се намира ден в тази му форма в някои диалекти на славянски езици ... а ся.... значи не само можело ами изглежда доста удачно и браво за прозрението.

А за да изясним има ли смисъл фразата Ден Грее- ми има! Ха сега да си припомним че така наречената "книга на мъртвите на древните египтяни" оригинално въобще не се казва така ами се казва "За възнасянето към СВЕТЛИНАТА ПЪЛНА НА ДЕНЯ". Е та нещо общо между ДенГрее и Светлината пълна на деня да виждаш?
Ще кажеш ама тоя що намеси и кеметски (египетски/ ка-птах/ коптски) Ми що- щото както най-известният наш спец по Египет (Васил Добрев- живее и работи във Франция) посочи влиянието на кеметския е навсякъде- в това число в името на Перперек (според него перперикон е невъзможно име)- а Перперек във вариант Перперик си има директно значение на кеметски- пер-пер-ик- означава буквално "Твоите два храма" където Твоите е обръщение към Бог. А видя ли как следите от ка-птах и киенгир са навсякъде.
Та че Дингир може да значи Светлината Пълна на Деня е достатъчно гениална идея. Браво на който се е сетил.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.