Какви са доказателствата че Тангра е "ден грее"
tankista на 12 януари 2007:"Въпроса обаче логично идва - ще спрете ли да се гаврите с Тангра като го наричате, "Ден Грее"..."
Има еволюция явно при теб, и то без да ти дава някой писмени доказателства, така, че стига си пискал! Всичко идва с времето си, какъвто е примера от горната съпоставка. Ще се чуем пак след 6 месеца явно...
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
така че вече е официално
Ден залезе!
tankista каза на 11 юли 2007:"Какви са доказателствата че тангра е български Бог"!!!tankista писа: Тази тема се превърна в резила на вашето движение! Излиза че клеветите българския Бог и го наричате с някакво измислено име "Ден Грее"
така че вече е официално
Ден залезе!
Няма доказателства че има "Ден Грее"
Кажи и на нас,че да знаем Великият ти източник...
Или май наистина партийния секретар ти е издал бележката...
Изказвам категоричното си мнение,че е абсурд всичките постове на танкиста да са писани от човек на възраст 18 години.има умишлени грешки,има и "сянка"-още нечие присъствие.
Изключително добре сглобена провокация.
Още с появяването на темата усетих клопка,наблюдавах я постоянно и бях доволен,че никой не поства в нея.но после се почна...
Предлагам Запознат да ИЗТРИЕ тази тема!
Сега очаквам още толкова постинга в които да докажете че аз съм ЛЕМС и вече пародията ще е завършена.
Параноя... Параноя. Имаше един политолог... прав беше като каза че всички които са живели дотсатъчно дълго време под комунизъм стават параноици. Няма да му казвам името(да не вземеш да напишеш книга на основа на моите така ценни знания)
Тия думички на ташко издават дълбоко комунистическата му същност-не го е страх,ама пита,за всеки случай ли?...Трите УУУ на сталинското време са в пълна сила:УГАДАТЬ,УГОДИТЬ,УЦЕЛЕТЬ!!!
после пък си говорим за параноя,демек некой ни гони и ние трее се скрием...Ей дришльо,всеки познава Антон Мещера!
Ти кой/КОИ!/ си,дето питаш?!?!
Залагам на Тангра, но в междузвезните воини не се знае!
Ето ме и мен:
и ето ме пак на 17тия ми рожден ден
А мен това дето са те знаели цялото интенет пространство мен никак не ме топли - още повече магистралните ку**и са много по познати и известни на същия, че и по голям брой хора!
Тангра, Денгиръ, Тенгри, Тиенъ йи- според този малък откъс излиза, че това е едно и също- Бог. Лично на мен веднага ми се набива в очи много близкото сходство на Денгиръ и Ден грее. Предполагам, че такава трансформация от първата към втората дума е напълно допустима. Значи какво излиза? Дали ще кажем Тангра или Тенгри, а също така Ден грее няма значение, защото то е едно и също. Аз поне така го разбирам.223. Въ Небесната вЪpa, такава каквато ни я предаватъ извънредно оскждните
исторически материали въ България, върховното Божество, лишено отъ каквато и да е
персонификация или олицетворение, представлява едно единство, наричано „Тангра".
Това име е широко разпространено върху азиятския материкъ и съ разпространението си сигурно свидетелствува и разпространението на самата Небесна вЪpa презъ едни крайно отдалечени времена.
224. Интересното е, че названието „Богъ" въ древните сумерийци е било
„Денгиръ", Този фактъ е отдавна известенъ и е начало на множество предположения.
Забележителното въ случая е, че названието по една или друга причина се явява въ
най-старата исторически известна намъ епоха, защото именно сумерийците, първоначал
ните обитатели на Междуречието, еж и едни отъ най-старите исторически известни оби
татели на света. Те нематъ семитски произходъ, както по-късните завоеватели на стра
ната асирийците и вавилоняните. Те еж и сложили основите на прочутата халдейска
астрономия, създали еж клинообразното писмо и еж живели презъ четвъртото и третото хилядилЪтие преди Христа.
225, На около 120 клм. северно отъ столицата на Тибетъ — Лхаса, се намира
едно отъ най-голЪмитЪ тибетски езера — Тенгри-норъ, чието име значи „Богово езеро".
Присжтствието на тева име тамъ сжщо така доказва и едно южно, по-ново разпростра
нение на Небесната в+зра. И ако на Изтокъ формата „Тенгри" се доста често ср-Ьща,
ние съ право можемъ да се запитаме, дали тя не се крие подъ китайското име Тиенъ йи.
tankista на 12 януари 2007:"Въпроса обаче логично идва - ще спрете ли да се гаврите с Тангра като го наричате, "Ден Грее"..."
Не ме е страх от Бог, или от които и да било
Че Бог е с мен, от какво да ме е страх
Мдамм... тук май ще се съглася с Парадокс.
най стария бог на света Тангра, срешу неговия двоиник, сътворен от пророка ви - Ден Грее. Кои ли ще победи
Тука станаха трима!Зе да става страшно...Идва ми наум лафа за шведската тройка и -аман за четвъртия.
А иначе-симпатяга си,но има и по-бели от теб!
Това в АРИЙСКИ смисъл.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.