Атаките срещу сайта
bg.altermedia.info/?p=121
"“Репортери без граници”: България се е срутила с 16 места по свобода на словото
България е отстъпила с 16 места в годишния индекс за свободата на словото, съставян от международната организация “Репортери без граници”. Той беше оповестен във вторник. Страната е 51-ва, а през миналата година е била на 35-о място. В изследването са включени 169 държави.
От страните – членки на Европейския съюз, след България е единствено Полша (56-о място). Класацията оценява както политическата независимост на медиите, така и оказваният върху тях натиск от икономически субекти и нападенията над журналистите. През изминалата година в световен мащаб особено се е увеличил натискът върху интернет медиите и над 60 блогъри в момента са в затвора. В България блогър беше извикан на разпит в полицията.
Традиционно индексът на “Репортери без граници” се оглавява от северноевропейски държави. Първа по свобода на словото е Исландия, следвана от Норвегия и Естония. Първа извън Европа е Нова Зеландия.
Организацията отбелязва, че държавите от Г-8 освен Русия бележат напредък, но си остават назад в класацията – Великобритания е 24-та, Франция – 31-ва, а САЩ са на 48-о място. Русия е едва 144-та, принос за което имат убийството на журналистката Анна Политковская и всеобщата цензура в медиите.
Китай, който догодина ще бъде домакин на летните олимпийски игри, е на 163-то място, което поражда опасения, че състезанието няма да може да се отразява във всичките му аспекти. Очаквано на дъното на класацията са Миянма, Иран, Куба, Северна Корея и Еритрея, тъй като в тях свободни медии не съществуват, а натискът над журналистите е правило, а не изключение."
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Може,но аз като гледам ще ни е по-лесно да записваме кога не е спиран.По-малко ще имаме за броене.georgi_nz писа: Паралелно на това можем да направим статистика на спиранията на сайта. Всички заедно - кой кога усети за спиране да записва. И накрая да излезем със статия в Епохални времена за това - със дати, часове и минути. Мисля че достатъчно ще ги заболи ченгелите от такова изнасяне на факти.
Момчето,пак любезно ми обясни,че проблема е в сайта,а не в тях.В 2.00-2.10 ч.след полунощ с включвало нещо като "скрипт"/не съм зпознат с термините, може и да греша/на сайта,което товарило сървъра и той го изключвал/сайта/.Може някой "доброжелател" да ни е сложил някакъв паразит,който да се активира по това време.Незнам,гадая.
Админите според мен трябва да се заемат и да приема присърце проблема, да видят какво е това "нещо"и да му видят сметката...
А на другите потребители предлагам,да се обаждат на горния телефон при изчезване на сайта,докато се реши проблема...
Хубаво е да се прави често копие на сайта/базата, ако се случи нещо такова да може да се възтанови.
www.vbox7.com/play:b175840b
Това е сайтът на Altermedia Bulgaria и доколкото забелязвам, са националистически настроени. Нека покажем на всички каква "свобода" на словото и мненията съществува в бивша България, превърната в Мангалистан и подготвяна за Еврия.
Провинението;...
"Подписах “Протокол за предупреждение” вчера, който ме информира и предупреждава, че трябва да се въздържам на личния ми блог от цитиране на други източници на информация (и копиране на текст от тези източници - в случая се визира сайтът savestrandja.hit.bg, с настоящ адрес savestrandja.ludost.net), когато става въпрос за възможно нарушаване на закона, а именно, организиране на неразрешени граждански протести (както всички ние знаем, повечето от протестите за “Странджа” не са разрешени официално). Написах и обяснения, където посочих, че източникът на информация за новините за предстоящи протести е именно този сайт — savestrandja.hit.bg ( savestrandja.ludost.net) — и че не познавам организаторите на протестите."
Забелязвате ли, как също е накаран да доносничи - обяснения,донос откъде е източника на инормация и дали познава организаторите. Ако да - имена, адреси и т.н.
www.optimiced.com/bg/2007/07/13/strandja-to-speak-or-not/
Голямо шубе блъска комунистическия режим. Затова и спешно забраняват притежаването на ватоматично оръжие. Макар че тези мерки са след дъжд качулка. Народът ви МРАЗИ, дрогари камуняги. Бягайте докато е още време!
"Оп. Грешка. В България сме. Оп. Призовка.
Разследване?
Като прехвърлях вчера бегло части от преписката за optimiced, видях какви ли не смешни документи — как се води “компютърно-мрежово разследване” (или нещо от този сорт), как са правени WHOIS запитвания за домейна optimiced.com, от кой е ригистриран и кога, проверки, къде се хоства optimiced, (да, съвсем правилно “разкрихте”, optimiced се хоства от DreamHost на сървър в Калифорния — не за друго, а защото цените на хостинга там са по-ниски — между другото, мога да препоръчам този хостинг на всички
Естествено, не мога да получа копие от документите, но ми стига това, че ги видях с очите си. Също и думите “да се следи optimiced“, с удебелен шрифт, които мернах случайно някъде из документите по “разследването”, се забиха неизличимо в съзнанието ми.
Разследване?
Хей, 2007-ма година сме! Не беше ли по-лесно да оставите коментар в блога ми, открит за всички, и сами да ме попитате за всички тези детайли? С удоволствие щях да ви отговоря!
Не съм нарушил закона, не смятам да свалям правителството, и не мисля да организирам революция!"
ДОБРЕ ДОШЪЛ НА НАШЕТО!
Само така, смели контраразузнавачи. Дерзайте, току що създадохте още един привърженик на вашия режим.
Днес получих лични съобщения от двама души. Очаквах, че ще тръгне малък диалог. Отговорих, но нямам впечатление отговорите ми да са прочетени. За всеки случай ето един мейл, на който някой, ако иска, може да ми пише. Макар и там да не е сигурно, че ще получа писмата, но все пак: eltimir@mail.ru
Забравих да добавя, че и двете ЛС бяха дублирани, тоест бяха получени по два пъти. Подобно нещо преди време ми се случи в една от пощите, където получавах едно и също писмо по няколко пъти, при това в различни часове. Не съм специалист, може да е нормално. И все пак усетът ми казва, че едва ли е съвсем нормално.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.