Българският и първият Кивот на Завета
То не е било Тенгрианство, но в ядрото си, в същността си, носи всичко онова, което Тенгрианството е оставило в изначалната зора на човечеството. Всичко. Ти не знаеш тази изначална Зора, не си влизал в нейното сияние и не можеш да говориш какво носи християнството и какво не.monforte писа:
Елтимире, християнството никога не е било тенгриянство, ти го знаеш мн. добре. Аз също. Пичовете тук обаче не са много на ясно.Елтимир писа: Невежи глупако, по-добре се запитай дали вашето така наречено "християнство" не е Тенгрианство.
На курса не те ли научиха че лъжата и милион пъти повторена си остава лъжа а не истина? Предполагам че са ти спестили това. Нищо, аз сега ти казвам. Тангра никога не е бил никакъв български бог, и няма никога ни да бъде.
Християнството в същността си като Идея и като проповед на Христос носи 101% Тенгриански тайни. Разбира се, на евреите е проповядвано това, което могат да понесат и разберат, с което разбира се, е ощетено останалото човечество.
Днес, ние просто му връщаме - дължимото, връщаме му това, с което са го ощетили заради евреите.
На Българина не му е трябвало да се учи на Любов, защото тя е негово вътрешно естествено състояние. Българина е най-висшия израз на Свободата, затова Мъдростта е само едни доспехи за него, а Истината - средство за освобождаване от робство на човешката душа.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Така е, тюрките възприемат Тенгрианството като Пантеизъм, който много бързо дори се превръща в обикновена митология при тях, тъй като те присъствието на Бог в Света, разгръщат в отделни Сили, (т.е. микронизират го), които Сили в последствие се персонализират и стават богове и богини. Това не е оригиналното, древно Тенгрианство. Това е начин на възприемане на Тенгрианството от една отделна етнична общност.monforte писа:
ЙулесВ, тенгрианството не е ли езичество? Вие претендирате че не е, (и то вашето наистина не е) Истинското тенгриянство при тюрките си е било един пантеизъм, на тотемично ниво. Е сега това вашето не знам как може да се окачестви, ама не е точно религия. По скоро кой каквото си иска това си добавя към кашата. Естествено много от нещата подсъзнателно сте ги вмъкнали от християнството и йудейството, Това че уж сте монотеисти примерно. Някакъв кивот сега изкарахте, после и може и един месия да си спретнете, ама това няма никаква връзка с оригиналното тюркско тенгриянство. И не мислете че си имате религия, а по скоро имате системка за избиване на душевните комплекси. Извинявайте за грубия тон пичове, ама на мен не ми пука за заблудите ви. Правите се на вълци, а сте си овце.JulesW писа: Айде сега синко , кажи ни какво точно е езичество , защото за мен е малко непонятно как го свързваш с тангрианството. И освен това всичко в този свят става заради парички така ли ? Ами че те тези дето воюват и се опитват да ни унищожат имат толкова пари и материални богатства , че още 100 живота няма да им стигнат да ги изхарчат. Защо тогава ламтят за Българската земя и Българската история ? Какво ги интересуват нашите тайни щом всичко опира до пари ?!
Редакция : Запознат , като почнеш да триеш изтрий и моите постове , благодаря ти.
А ако някой наистина се интересува , а не е по поръчка тука - има си секция материали и предишни теми в които са разисквани същите въпроси.
Бъдете живи и здрави!
Дори северноамериканските индианци, го възприемат доста по- чисто, защото те правят разлика между Уакан Танка - Великата Тайна, която винаги си остава Велика Тайна и Великия Дух, като нейно Лице, което сътворява, създава, изгражда, благославя, закриля и т.н.
Не пиши глупости, защото аз засега съм слязъл от Планината и не знаеш какво нося от нея.
Тука има малко за сандъка.Като цяло е интересен материал.
Братя Българи, представям ви Българският и Първият Кивот на Завета, който човечеството познава. След дълго търсене в мрежата на качествени негови фотоси, в които ясно да се виждат сцените по-него, вече се бях отчаял, че ще намеря такива. Но явно Тангра е видял търсенето ми и един хубав ден, Провидението Му, ми донесе в ръцете един брой на списание "Отечество" от 1983 г, където в пространни страници и с големи фотоси беше публикуван, вероятно за първи път Кивота Български, това Божие чудо. Сканирах статията, както и снимките, но понеже някои излязоха 100 мб, ги пообработих, за да мога да ги кача в галерията, за да им се радвате и вие.
Много интересно къде изчезнаха снимкките, които Йордан качи в Галерията преди 2 години с откриването на тази тема. Щото аз не мога да ги намеря. Единствената, която откривам там е качена от Елтимир и с доста по-ниско качество. Тези, новите мисля че са различни.
Можеш ли да качиш и тези от списание "Отечество" отново. Явно на някой много са му пречели да ги махне. Аз викам по този повод да забодем статията на Цаньо Антонов , заедно с подбрани извадки от Анчо Калоянов и снимките в Материали.
Тези са си от списание "Отечество", то други няма. Просто реших да им повиша малко качеството с Фотошопа, доколкото мога, махнах, някои петна, получени при сканирането, ей такива работи и като цяло станаха много по-добри от предишните. Предния албум, мисля, че го изтрих аз, по погрешка, поне така беше, доколкото си спомням. Но ти си намерил темата, къде е, а пък аз все я търсих и все не можах да я видя, а тя била в "Актуално". За да не се загуби, ще я преместя в "Тенгрианство и Саракт".anti666 писа:
Братя Българи, представям ви Българският и Първият Кивот на Завета, който човечеството познава. След дълго търсене в мрежата на качествени негови фотоси, в които ясно да се виждат сцените по-него, вече се бях отчаял, че ще намеря такива. Но явно Тангра е видял търсенето ми и един хубав ден, Провидението Му, ми донесе в ръцете един брой на списание "Отечество" от 1983 г, където в пространни страници и с големи фотоси беше публикуван, вероятно за първи път Кивота Български, това Божие чудо. Сканирах статията, както и снимките, но понеже някои излязоха 100 мб, ги пообработих, за да мога да ги кача в галерията, за да им се радвате и вие.
Много интересно къде изчезнаха снимкките, които Йордан качи в Галерията преди 2 години с откриването на тази тема. Щото аз не мога да ги намеря. Единствената, която откривам там е качена от Елтимир и с доста по-ниско качество. Тези, новите мисля че са различни.
Можеш ли да качиш и тези от списание "Отечество" отново. Явно на някой много са му пречели да ги махне. Аз викам по този повод да забодем статията на Цаньо Антонов , заедно с подбрани извадки от Анчо Калоянов и снимките в Материали.
Идеята не е лоша, трябва, обаче нещата да се компилират в една студия.
За разлика от юдейския ковчег на Завета, в който са съхранени каменните скрижали на десетте им божии заповеди, златна стомна с манна, с която са хранени в прехода им през пустинята и аароновия свещенически жезъл, в нашия, не се знае какво е имало. Но се вижда едно: разликата между двата е очеизвадна. Защото в юдейския се пазят скрижалите на тяхното нравствено-етично възпитание като народ. Това са десетте им божи заповеди и нека не се чудим, че когато те се създават, те не са предназначени за цялото човечество, те са предназначени за тях и всички са под формата на запрещение, което говори за духовното равнище на този народ, което, за съжаление днес, чрез глобализма се превърна и в равнище за цялото човечество.
В това отношение нашият е съвсем различен. Той говори сам за себе си, още преди да си отворил капака му - целият е увенчан със сцени, в които са кодирани взаимовплетени като две змии историята на духовно-нравствената еволюция на нашия народ и човечеството. Историята на тази еволюция е кодирана в съответните сцени, обособени и разделени условно на епохи чрез съответните арки. Това нещо няма да видим в юдейския, защото той няма тази функция, той има функцията духовно да образова и нравствено да възпита юдеите. Затова съм склонен да допусна, че така нареченият "Сандък от Терачина" е първият Ковчег на Завета, който човечеството познава, поради универсалността на идеите, които сам по себе си носи, поради това, че е въплъщение на една Вяра, която е изначалния човешки монотеизъм - Тенгрианството.
Този Ковчег вероятно е водил Българите по всички точки на земното кълбо, т.е. той ни е водил през душата на човечеството и това е било кодирано вероятно във всяка една от неговите сцени.
Разбира се, този Ковчег има своите прототипи, преди тръгването ни оттук, но за тях ще говорим после.
В началото на годината бях в Терачина и специално се отбих в църквата, където през 9 век е бил завлечен Кивота. Няма и след от него, а и в началото на темата е записано, че последно е мярнат, захвърлен в някаква сграда на пл. Виктория в Рим. Подочу се, че вече е преместен в секретния архив на Ватикана, откакто отркито се заговори отново за старата Вяра и Саракта сред българите. С две думи, както Седмолъчицата - потънал е в дън земя и за съжаление тези снимки, публикувани от сп. Отечество си остават най-добрите с които разполагаме. Точно както и с публикуваните снимки на Розетата. Излишно е да споменавам, че тези два атрибута са със сакрално значение за Българското Гумно. Когато си възстановим Саракта, копие или не, ще си изискаме Кивота от Ватикана. Все пак им е предаден след държавна измяна и си принадлежи на България. И без това йезуитите нямат особена полза от него там, дори да използват българи. Още папа Николай се е убедил в това, иначе нямаше да го зафичи в Терачина.
Защото в юдейския се пазят скрижалите на тяхното нравствено-етично възпитание като народ. Това са десетте им божи заповеди и нека не се чудим, че когато те се създават, те не са предназначени за цялото човечество, те са предназначени за тях и всички са под формата на запрещение
Няма как да ги пазят, защото Моше като слязъл от планината със плочките и видял какви са ги надробили племето му, ги е треснал в земята та ги е потрошил. Най-много да са съхранени парчетата им. А и самия техен кивот още Йехоаким преди вавилонците да сринат първия храм на Соломон го предава обратно на фараона. Оттогава е в неизвестност като нашия. И те си ги имат подобни проблеми, че без него зидарите не могат да построят третия храм и да вкарат Антихриста там.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.