Българският и първият Кивот на Завета

преди 18 години 11 месеца #20558
monforte - наистина си невеж глупак. даже не само че си глупак, ами си и идиот. Елтимир е изписал хиляди постове със информация в тях. А ти кво си писал? 8 поста от сорта: "християнството не било тенгиянство", Елтимир го знаел, ти си го знаел, тенгиянството било езичество, някви тюрки, някъв "бог хан Тангра"??? хем бог, хем хан??? Така и баба може. monforte - ти си идиот, това и Елтимир го знае и ти го знаеш и аз го зная. И то много добре го знаем всичките. Хайде сега докажи че лъжа. Ако не можеш да докажеш че не си идиот, значи СИ идиот. Може да ползваш нещо от християнството, мюсюлманството, юдаизма за да докажеш че не си идиот. В противен случай може да се смениш ника на "ИДИОТ И НЕВЕЖ ГЛУПАК".

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 18 години 11 месеца #20563

ime писа: ... А ти кво си писал? 8 поста от сорта: "християнството не било тенгиянство"...

И какво? Тенгиянство ли е?

преди 18 години 11 месеца #20564
Супер, копелета! Значи честваме Рождество Христово през декември за родения през март Христос. Много съм тъп, изглежда, но я ми го обяснете, хрстияни? Също ми обяснете защо празникът се нарича Коледа? А? И защо се принася в жертва прасе, което според юдеите е животно-табу? Май наистина съм мгого тъп, ама нещо не мога да схвана.

преди 18 години 11 месеца #20565
Само забележка. Приятелска. Според Талмуда, Юдейското Свещено Писание, да хапнеш от свинско месо е по-голямо престъпление, отколкото да убиеш милион не-юдеи. Е??!?! Аз не съм юдеин и не го приемам. А вие? Ако вие не мислите, че нашата цена е една милионна от цената на едно прасе, значи вие сте антисемити и расисти. Хайде да ви видим, копелета, шибани, които защитавате еврейските расссссссссисти!

преди 18 години 11 месеца #20569
monforte - докажи ми че не си идиот. кво пишеш простотии? всеки може да ръси измислици, не само ти.

преди 18 години 11 месеца #20571
тази думичка "езичество", дето я използваш толкоз много, поне знаеш ли от къде идва и какво значи? Или само повтаряш като папагал?
п.п. и стига си се правил на много отворен. като те баннат - тва е. кво само си правиш нови акаунти и ръсиш простотии. ти не идваш тук нито да спориш, нито да доказваш твоето мнение, нито да го изказваш. ти идваш тук само да се заяждаш. що за животно си бе? от дума не разбираш ли? не си желан тука и тва е. то магарето като го нахокаш ще разбере, а на теб не ти увира кухата кратуна.

преди 18 години 11 месеца #20572
narzole, ти си ги държал, дръж си ги и се радвай. Ташак, бе, бато! Халал да са ти, все тях си дръж!

преди 18 години 11 месеца #20576

narzole писа: И да, тенгриянството си е езичество. (поне оригиналната му тюркско-монголска форма)

е ти друго не знаеш, тенгрианството било езичество, тюрки, а сега и монголите намеси. а бе ние таз чифутска пропаганда много добре я знаем. кое било първо? кокошката или яйцето? тва действа само на промити мозъчета като теб. И другата ти тактика. хващаш се за едно изречение от поста. Виж сега следващия ми пост. Да ти покажа нагледно това което ти се опитваш да скроиш.

преди 18 години 11 месеца #20577

narzole писа: Значи Христос наистина е роден през март месец.

Разбира се че е така. Защо тогава празнуваме Рождество Христово през декември?

преди 18 години 11 месеца #20581

narzole писа: Ние не празнуваме датата, а Рождеството Христово вместо рождеството на слънцето дето се е празнувало на този ден.

Значи искаш да кажеш че, на рождество Христово, ние всъщност не празнуваме рождество Христово?
п.п. Значи първо казваш че Тенгианството било взето от юдаизма и християнството. Но кой от кой е взаимствал? Също така признаваш че ние Българите първо сме били Тенгриани (езичници според теб), а после сме "приели" християнството. Следователно Тенгрианството е било първо, после идва християнството. Значи християните са взаимствали от Тенгрианите. Значи ако Тенгрианството е било езичничество, то и християнството също е езичничество.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.