За диетите

преди 19 години 10 месеца #11139
Дядо ми Бог да го прости казваше, че жените се раждат с едно много голямо предимство пред мъжете - да раждат деца. Затова един мъж трябва да се бори да постигне много, и чак тогава да се сравнява с жената. Иначе са несравними. Да ви кажа според мен има право. Отгоре на всичко, ние мъжете сме много импулсивни, лесно се палиме, докато жените са по уравновесени в някои ситуации. В едно мога да кажа, че ги превъзхождаме - подобри шофьори сме.
Ноо темата се разводни мноого. Трябваше да говорим за диетите, които правят тиинейжърките. Някои хора пишат километрични постинги оф топик. Моля админа да затвори темата, защото просто няма какво повече да кажат хората от форума.
Темата беше заключена.
преди 19 години 10 месеца #11143

Karutzar писа: Един въпрос за размисъл: Кой (в болшинството) гледа сапунените сериали - мъжете или жените?
Как тези сериали изкривяват съзнанието и мисленето на гледащите ги?

Сигурно е по-градивно наливането с бира гледайки поредния футболен мач, псувайки и викайки или бръщолевенето на глупости в кварталната кръчма. :hammer: И жените и мъжете с тези си действия се опитват да избягат от подтиснатостта и еднообразието на ежедневието. Ако щеш и от липсата на реализация в социален план.

Георги, жената има една особеност: да търпи и да не се оплаква, а да чака мъжът до нея сам да се усети как изнемогва.

Sinclaire, за майсторията в шофьорлъка може да се поспори. Ако под майстворство имаш предвид бързите маневри си прав, но що се отнася до безопасното каране то е специалитет на жените. :-)

Темата наистина съвсем се обърка. Преплетохме не само диетите с модата, ами мъжкото и женското начало, както и вечното дерби - жени срещу мъже :tooth:
Темата беше заключена.
преди 19 години 10 месеца #11146

Искрица писа: Сигурно е по-градивно наливането с бира гледайки поредния футболен мач, псувайки и викайки или бръщолевенето на глупости в кварталната кръчма. :hammer: И жените и мъжете с тези си действия се опитват да избягат от подтиснатостта и еднообразието на ежедневието. Ако щеш и от липсата на реализация в социален план.

Това ми заби малко в стил Мадлен Алгафари. :tooth:
Темата беше заключена.
преди 19 години 10 месеца #11147
Първа лекция на Младежкия окултен клас, държана от Учителя на 19 октомври 1924 г. в София - резюме

Каква е разликата между положителния и отрицателния полюс, между мъжкия и Женския принцип?
В окултната наука под женски принцип се разбира случаят, когато пасивността на човека е отвън, а активността отвътре; под мъжки принцип разбираме, че активността на човека е отвън, а пасивността му отвътре. Вследствие на това се явяват и противоречията. За онзи, който е активен отвън, смущенията и противодействията идват отвън; той отвътре е пасивен, незасегнат. За пасивния принцип пък смущенията идват отвътре. Следователно умът има повече препятствия отвън, а сърцето има повече препятствия отвътре. Сърцето е пасивно отвън, а умът - отвътре; сърцето е активно отвътре, а умът - отвън. Тия два принципа - умът и сърцето, могат взаимно да си помагат. Когато умът се намери в противоречие в своята активност, тогава сърцето, което е активно отвътре, ще му дойде на помощ. Умът е опора на сърцето отвън, а сърцето е опора на ума отвътре. Този закон трябва да разберете добре. Когато се намерите в смущение с вашия ум, трябва да търсите вашето спокойствие отвътре. А когато сте неспокойни сърдечно, трябва да търсите спокойствието си в Божествения принцип на ума. Сърцето винаги изисква принцип, на който може да разчита. Щом сърцето веднъж се излъже, в него се заражда чрезмерна активност и подозрителност. Безверието в човека не започва от ума, а от сърцето. Безверието не е родено у мъжа, а у жената. Като казвам жената, подразбирам сърцето. Разбира се, вие ще боравите с термините мъж и жена само като с принципи. Дева или девица изразява принципа в неговата чистота. Когато говорим за жената в нейния първоначален принцип, ние употребяваме думата дева, което значи Божествена чистота, или символ на Любовта. А мъж или човек, или мана значи „Син на Мъдростта". Той е израз на Божествената светлина, или на Божествената Мъдрост. Следователно тия два принципа у човека се допълват едновременно: единият принцип е активен отвътре, а другият е активен отвън. Единият принцип е пасивен отвън, а другият е пасивен отвътре.

Само светлият път на Мъдростта води към Истината!
Тя постоянно ни весели!
Темата беше заключена.
преди 19 години 10 месеца #11149

Ако под майстворство имаш предвид бързите маневри си прав, но що се отнася до безопасното каране то е специалитет на жените. smil4334ad1724132.gif

Има жени които карат прекрасно. По мъжки! Моите уваженея към тях. Но има и мъже "неделни" шофьори, които са ужас за движението. Принципно мъжете "карат" много по-добре от жените. Движението има ритъм и пулс. Ако не го усещаш само правиш проблеми на другите участници в него. Жените (по принцип) създават много повече стресови и опасни ситуации в движението от мъжете защото са непредсказуеми като реакции и маневри. И не налучкват ритъма на движението - от страх ли, от егоизъм ли - не зная. Естествено не говоря само за движението в България - ужас е. В движението всеки трябва да пази всеки. Не е важно да караш бързо, но сигурно. :-D Е, най-добре е и бързо и сигурно.
(С повече от 1 000 000 км. зад гърба си, с повечето категории в книжката си, и без не само произшествие, но и без драскотина по колите си, колкото и нескромно да изглежда мисля, че моето мнение е валидно в дадения случай.)
Темата беше заключена.
преди 19 години 10 месеца #11159
Бел, погледни това. То е за теб и за всички, които се опитват да разберат тънката манипулация над жените.
Темата беше заключена.
преди 19 години 10 месеца #11160

Petee писа: Първа лекция на Младежкия окултен клас, държана от Учителя на 19 октомври 1924 г. в София - резюме

Каква е разликата между положителния и отрицателния полюс, между мъжкия и Женския принцип?
В окултната наука под женски принцип се разбира случаят, когато пасивността на човека е отвън, а активността отвътре; под мъжки принцип разбираме, че активността на човека е отвън, а пасивността му отвътре. Вследствие на това се явяват и противоречията. За онзи, който е активен отвън, смущенията и противодействията идват отвън; той отвътре е пасивен, незасегнат. За пасивния принцип пък смущенията идват отвътре. Следователно умът има повече препятствия отвън, а сърцето има повече препятствия отвътре. Сърцето е пасивно отвън, а умът - отвътре; сърцето е активно отвътре, а умът - отвън. Тия два принципа - умът и сърцето, могат взаимно да си помагат. Когато умът се намери в противоречие в своята активност, тогава сърцето, което е активно отвътре, ще му дойде на помощ. Умът е опора на сърцето отвън, а сърцето е опора на ума отвътре. Този закон трябва да разберете добре. Когато се намерите в смущение с вашия ум, трябва да търсите вашето спокойствие отвътре. А когато сте неспокойни сърдечно, трябва да търсите спокойствието си в Божествения принцип на ума. Сърцето винаги изисква принцип, на който може да разчита. Щом сърцето веднъж се излъже, в него се заражда чрезмерна активност и подозрителност. Безверието в човека не започва от ума, а от сърцето. Безверието не е родено у мъжа, а у жената. Като казвам жената, подразбирам сърцето. Разбира се, вие ще боравите с термините мъж и жена само като с принципи. Дева или девица изразява принципа в неговата чистота. Когато говорим за жената в нейния първоначален принцип, ние употребяваме думата дева, което значи Божествена чистота, или символ на Любовта. А мъж или човек, или мана значи „Син на Мъдростта". Той е израз на Божествената светлина, или на Божествената Мъдрост. Следователно тия два принципа у човека се допълват едновременно: единият принцип е активен отвътре, а другият е активен отвън. Единият принцип е пасивен отвън, а другият е пасивен отвътре.

Само светлият път на Мъдростта води към Истината!
Тя постоянно ни весели!

Ай стига, с тоя дъновизъм, де. Все пак темата не е за реклама на дъновизма.
Нищо ново не е казал твоят "Господ", всичко това са преразказани знания от древните българи.
Темата беше заключена.
преди 19 години 10 месеца #11165
За дъновизма като всяко сектантство е присъщо манията да те посвещават в тяхната си истина. На всяка втора дума "учителя е казал". Благодарение на мъдрите наставления на пастор Дънов, едно момиченце на 8 години наскоро получи анемия заради вегетариански внушения. Трябва да бъдете овце - да хрупате тревичка, а мозъкът ви да вегетира без нужните му вещества. Така без мозък сигурно ще ни е по-леко и на нас и на тях - нашите чобани, кожодери.
Темата беше заключена.
преди 19 години 10 месеца #11166
Спора прерасна в мерене и темата затъпя.
Темата беше заключена.
преди 19 години 10 месеца #11168

...всичко това са преразказани знания от древните българи.

Ами тогава Дънов откъде ли ги е взел тези знания? Може би по време на престоя си в Америка ги е получил, а? Кой знае, може би някой оцелял индиянец му ги е предал... Вие като претенденти, че притежавате подобни, защо нищо съществено не споделяте във форума?
Последното изказване на един от вас, изпълнено разбира се с ненавист, последва информацията, която дадох за тайните на водата. "Ние много повече знаем от...". Защо не споделите? Хайде, и аз съм българин. И аз искам да съм част от Великата България, която се опитвате да построите, макар и седнали пред компютрите.
Изказванията на ОГРОМНА част от участниците стигат не по-горе от безразсъдно плюене против евреи, турци, цигани, президенти и т.н. Но нищо повече. Нищо! Прав е господина от изповедта "...Цялата ви енергия се разбива на пяна в техния (на глупавите и алчните, които издигат) чугунен монолит. Енергията на вашия робски протест стига до първото робско подаяние". За пореден път го доказвате.
Я да го видим това 8-годишно момиче, загинало от вегетарианство? Познаваш ли го лично или просто чу? Аз също не ям животински карантии и смея да твърдя, че се радвам на чудесно здраве, както и на свеж ум. Приятел, не говори прибързано, а виж какво каза Ванга за Бялото Братство, а именно, че ще залее целия свят! Провери също дали има нещо, което да е сбъркала. Да, хубаво провери. Искаш или не, идва една епоха на Мир и Любов между хората и народите и това не зависи нито от теб, нито от мен. Хубаво се изказва Елтимир по много въпроси, но според мен българите повече на коне няма да се качват, а още по-малко ще убиват. Давам най-много 20 години да се потвърдят думите ми.
Защо е тази злоба от ваша страна като се чуе името на Петър Дънов? На кого от вас е сторил лошо? Или може би някой негов последовател ви е напакостил? Всички пророци, които са идвали в България, известни и безизвестни, са си тръгвали с думите "Мир и хармония да имате". Запомнете го това, защото ще трябва на всички нас.
Като не щеш да чуваш за Дънов, прочети каквото съм написал и подмини. Ако трябва да съм искрен, аз също дълбоко в себе си се смея от все сърце на идеите за връщане към тенгрианството, но си мълча и уважавам мнението на другия. В замяна, обаче, не получавам същото. Пак казвам, ако искате се разберете се и ми блокирайте акаунта и няма повече да ви притеснявам с моите изказвания, но ако не - ще се съобразявате.
Темата беше заключена.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.