За диетите
Гледайки живота на хората около мен, че и моя какво всъщност се случва. Немски май каза, че физическата сила определила водещата роля на мъжа в по-новите стари времена, че и до днес. Слабото място на това социално мъжко положение е, че повечето "лежат" на старите си лаври от преди векове и възможността на физическата им сила се е превърнала в парадирането, че те трябва да командват живота на семейството. Мъжете, разсъждаващи за мъжкото и женското начало, за допълващата се роля на двата индивида, за меча и щитът са едва ли не колкото пръстите на ръцете ми. Така че не мога да се стърпя и да не кажа, че в днешния свят, чисто физически и емоционално, жената не само, че е равна на мъжа, ами го и превъзхожда. За мъжете дето си мислят, че жената не струва пукната пара, ще подчертая, че днес тя не само, че ходи на работа и изкарва така "ценните" пари наравно с мъжа, но и нейното работно време започва със събуждането на децата и и завършва с тяхното заспиване. Да, говоря точно за домакинските задължения, които повечето мъже са приели за женски, като че ли някъде го пише. Ще допълня и женската задача да се изгледат не само децата в семейството ( Бел, много добре си го описала, но никой мъж няма да разбере!) ами и всички старци, така, че май е истина женската непресъхваща енергия.
Прав си, Севар, че проблемът не е само женски или само мъжки. Объркаха знанието за ролята и двете начала, и сега не знаем кой кой е и за какво е, и това не е случайно поне за мен. Жените станаха мъже и не могат да развият своята творческа и чувствена страна, своята отворена към Вселената фуниевидна същност, а мъжете - къде и как да реализират тяхната творческа мисъл? По-добре някой от вас да каже.
Помня една такава глупост от детските си години: момчетата много им харесваше да казват, че жената била на еди кое си място след овцата по интелигентност или че предпочитали да родят вместо да ходят в казармата. Та пак стигаме до ролята на родителите в изграждането на мирогледа на детето и вече съвсем отплеснах темата за диетите.
Това съобщение е редактирано от Искрица на 1.11.2006, 11:38
Искрице, Алелуя! Дадох си сметка за пореден път, че мъжете не могат да разберат една жена, не си дават сметка за това какво представлява живота на една жена, камо ли същността и. Обаче са тръгнали да ми развиват теориите какво е женската същност, какво е женското начало и какви са нейните способности и уграничения без да имат нужното познание....просто защото така пишело по дебелите книги (и то не какви да е, ами пак написани предимно от мъже)!!! АБСУРД!Искрица писа: Ще допълня и женската задача да се изгледат не само децата в семейството ( Бел, много добре си го описала, но никой мъж няма да разбере!) ами и всички старци, така, че май е истина женската непресъхваща енергия.
В сравнение с нас мъжете са готованци на тая земя и явно е нормално да се стараят да поддържат този си статут! Няма да се повтарям....дадох доста примери, които бяха подминати....
Каруцар,
Никъде не си посочил реални аргументи за тезата ти за женското начало и същност, а само ги обявяваш като всеобща истина, докато аз съм представила фактологическа аргументация за всичко, което съм казала (но тя се игнорира).
Силата на твоите коментари се крие във внушението, а не аргументацията, докато слабостта на моите аргументи е заложена в предубеждението на читателите!!!
За това няма какво повече да си говоря с такъв самонадеян тип!!!
Трябва да уточниш, че става въпрос за обработка на един път.Karutzar писа: А то е: "НЕ Е ВЪЗМОЖНО 8 ИЛИ 16 БИТОВ ПРОЦЕСОР ДА ОБРАБОТИ 32 ИЛИ ПОВЕЧЕ БИТОВА ИНФОРМАЦИЯ"
А за тия феминистките работи... сещам се за един митинг на "ромки", дето скандирали:
"- ИС-КАА-МЕ, ИС-КАА-МЕ!!
- Какво искате бе!?
- К'вот дадеш!"
Ами който както я нареди.Bell писа: В сравнение с нас мъжете са готованци на тая земя и явно е нормално да се стараят да поддържат този си статут!
Щом така казваш - тъй ще да е. А моята жена не ми се е оплакала за това и си нямах представа от проблема.
( Един виц относно проблема жени-мъже и кой е по по най:
Семейството на малкия Иванчо отишли на градска баня. Иванчо нали от малък си е любопитен се затръшкал да влиза с майка си в женската баня. С триста зора го убедили да влезе както му е редът с баша си в мъжката. Тъй и станало. Обаче както вървели към свободния душ в дъното, Иванчо настъпал един забравен на пода сапун, подхлъзнал се невероятно силно и миг преди да се изплющи възнак на плочките се хванал за оная работа на баща си и така се задържал на крака. А баща му казал:
- Видя ли сега - ако беше с майка си щеше да се претрепеш!!! )
Та Бел, както се вижда от горния виц - вие жените очевидно имате някой не-ДОСТАТЪЦИ. Но Бог така е решил да сме различни и да съумяваме/ да се научим да се допълваме и да се подпомагаме в трудностите. И мъжете имаме както недостатъци, тъй и някой неща в прекалено, та вие жените да ни възспирате овреме. Тъй , че не се ядосвай чак толкова.
Севар писа:
Трябва да уточниш, че става въпрос за обработка на един път.Karutzar писа: А то е: "НЕ Е ВЪЗМОЖНО 8 ИЛИ 16 БИТОВ ПРОЦЕСОР ДА ОБРАБОТИ 32 ИЛИ ПОВЕЧЕ БИТОВА ИНФОРМАЦИЯ"
А за тия феминистките работи... сещам се за един митинг на "ромки", дето скандирали:
"- ИС-КАА-МЕ, ИС-КАА-МЕ!!
- Какво искате бе!?
- К'вот дадеш!"
Нали си образована - чети. Или може-би искаш някой да ти го сдъвче - за по-лесно.Каруцар,
Никъде не си посочил реални аргументи за тезата ти за женското начало и същност, а само ги обявяваш като всеобща истина, докато аз съм представила фактологическа аргументация за всичко, което съм казала (но тя се игнорира).
Информация има в такова огромно количество - не само в нета, че...
За Севар - това за обработката - тове че е на един път се подразбира. Става въпрос за количеството информация, който може да се обработи на един път.
Един въпрос за размисъл: Кой (в болшинството) гледа сапунените сериали - мъжете или жените?
Как тези сериали изкривяват съзнанието и мисленето на гледащите ги?
Май че тези въпроси са за отделна тема във форума...
Това ли ти е аргументацията?!!
Твойте коментари взеха да стават все по-плоски!
Направо незнам за какво си правиш труда!!!
Според мен даже не е и в мързелуването, а вътре в нас. Например при мен - винаги "дебелея" когато имам някакъв вътрешен неразрешен проблем. Независимо колко ям или не. И това е в пряка зависимост с творческото начало у нас (женското) - тогава когато искаш да създадеш нещо, да сътвориш нещо, за което имаш представа, че е хубаво (представата - мъжкото начало) - никога не дебелея независимо от количеството на поетото храна.Azerath писа: Не е проблема в храненето а в МЪРЗЕЛУВАНЕТО.
Аз колкото и да ям от 3-4 години насам съм си все м/у 55 и 60 килограма, което не е добре. Естествено има и заболявания, от които се напълнява.
Проблема идва в момент на рецесия - когато не е налице ясната връзка между тези две начала - когато нямаш желание да твориш нищо, при все че имаш идеи не само какво, но и как да ги реализираш. Думата депресия е в женски род.
Днешните млади (
Освен това, говориш така сякаш двете начала са заложени само у мъжете...а жените си остават някъде назад с ограничените си женски заложби!
И въобще що за аргумент е това с думите в женски род!?
Ето ти малко списъче с интересни думички в женски род: МИСЪЛ, СИЛА, ДУША, идея, теория, логика, борба, победа, заслуга, саможертва, светлина (вече я спомена в една от абсурдните си теории), доброта, добродетел, вечност, вселена, планета, звезда, земя, природа, науката и нейните разклонения са все в женски род?!!
Просто има всякакви думи и в женски и в мъжки род, да не говорим за средния род и за думите, които имат синоними и в мъжкия и в женския род....
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.