За диетите

преди 19 години 10 месеца #10996
Напоследък наблюдавам една нездравословна тенденция сред българските момичета. Повлияни от манекенките анорексички и нарочно поощрявани от медиите, те се подлагат на опасни за здравето им диети. Според мен това е дело на нашите световни господари, които искат да съсипят българите като нация. Първо беше Чернобил, последиците са навсякъде около нас. Сега пък бъдещите български майки започват да пият от 12 години твърд алкохол, пропушват трева година след това. С живота, който водят най много да родят урудчета или да доживеят до 50 години. Статистиката казва, че една трета от момичетата от пубертета са се подлагали на диета, което е много тревожно. Трябва родителите да вземат ако трябва и сурови мерки, за да се спре тази тенденция!
Темата беше заключена.
преди 19 години 10 месеца #10997
В Испания, ако не се лъжа има забрана на прекалено слаботелесни да дефилират.
Темата беше заключена.
преди 19 години 10 месеца #10998
Севаре, представи си, че имаш един аквариум с рибки, примерно гупи (най-простите). Как ще контролираш самците ако не чрез храната и женските им?
Темата беше заключена.
преди 19 години 10 месеца #10999
Опа, съобщението беше за Sinclaire. Извинявам се.
Темата беше заключена.
преди 19 години 10 месеца #11000
Всичко хубаво, ама ние не сме риби, а хора. Ние притежаваме разум, или в случая с младите момичета още не сме го развили. Но тука намеса трябва да има от родителите.
Темата беше заключена.
преди 19 години 10 месеца #11009
Наистина има залитане или по скоро опит да се замени знанието за здравословното хранене с тъпи диети и фармацевтични продукти.
Темата беше заключена.
преди 19 години 10 месеца #11010
Да сте чували за животно, което само се отказва от храна, или за такова, умряло от анорексия? Анорексичките са жертва на обществото или по-точно на своите "мечти", втълпени им до голяма степен от медиите. От друга страна, този въпрос е свързан неразривно и с проблема за здравословното хранене, който тормози всички ни.

Ами как децата ни няма да се подлагат на диети, като са първенци по затлъстяване? Всъщност не можах да намеря точната статия, където пишеше, че ние с гърците и сърбите сме по челните места в такива неприятни класации, но ето някои линкове: 1) Настигаме американците: Всеки пети ученик е с наднормено тегло
2) Затлъстяването на децата
3) Пак за затлъстяването

Не спрем ли тези процеси, просто ще се наслаждаваме на нация от дебеланковци - хедонистично кльопащи по цял ден чипсове и бургери, незаинтересовани от по-висшия смисъл на живота, напълно примирени и дволни от сегашното обществено-икономическо устройство. Хе, че животът в робство можел да бъде и сладък :mad2: !
Темата беше заключена.
преди 19 години 10 месеца #11012
Аз познавам поне няколко момичета, които страдат я от анорексия, я от булимия, я от двете едновременно или просто повръщат, когато се чустват емоционално лабилни.....

Какво да коментирам, за мен тука е виновно обществото, модите и медиите...

Хората стават все по-материялистични и съответно вечното правило "по дрехите те приемат, по акъла те изпращат" добива нови измерения - доста по-фрапиращи, от типа на "по дрехите те приемат и изпращат (външния вид)"....
Темата беше заключена.
преди 19 години 10 месеца #11013
Не е проблема в храненето а в МЪРЗЕЛУВАНЕТО. ;-)
Аз колкото и да ям от 3-4 години насам съм си все м/у 55 и 60 килограма, което не е добре. Естествено има и заболявания, от които се напълнява.
Темата беше заключена.
преди 19 години 10 месеца #11015

Azerath писа: Не е проблема в храненето а в МЪРЗЕЛУВАНЕТО. ;-)
Аз колкото и да ям от 3-4 години насам съм си все м/у 55 и 60 килограма, което не е добре. Естествено има и заболявания, от които се напълнява.

А на колко си години?С напредването на възрастта метаболизма се забавя(освен ако не го коригираш със спорт) и се увеличава натрупването на мазнини.Така ни е устроен организма че постоянно се опитва да се "запаси".Затова се казва че до 25 растеме нагоре а после настрани :-D има разбирасе изключения но те не определят правилото.Не случайно се казва да се яде с ум а не с търбух.
Темата беше заключена.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.