ПАРОСЛАВИЕ
По въпроса може да се напише многотомно изследване. Вместо това, ще дам два примера от моя град.
Пример първи. Ботевград си има празник, специален празник. На тоя празник центърът се изпълва със сергии, навсякъде се продават кебапчета, леят се вино и бира. И отвсякъде се чува весела музика. Гюбеци и чалга. Знаете ли кой е празникът? Ами Разпети петък! Най-траурният ден на Християнството. Денят, в който според православните канони трябва да се спазва най-строг пост. Какво е мнението на дядо полковник Максим по въпроса? Дядо полковник няма мнение. Какво е мнението на православните християни? Православни християни в Ботевград няма. Ако имаше, те нямаше да се веселят, да се тъпчат с кебапчета и да се наливат с бира точно на Разпети петък. Ама го правят. Което означава, че не са никакви православни християни. Никой не протестира, което ме убеждава, че в Ботевград и православие няма.
Пример втори. Пак от Ботевград. До миналата година градът имаше една-единствена църква. После построиха втора. Лошо нема, по-добре църква, отколкото джамия. Имам предвид православна църква, тъй като гледам, че почнаха да никнат разни протестантски и такива на Мадам Йехова. Църквата обаче се оказа много специална. В нея по заповед на кмета е разрешено да се отслужват само радостни обряди. Казват, че решението било взето, тъй като синът на свещеника, обслужващ втората църква бил собственик на градския траурен обреден дом. И таткото помолил кмета да вземе решение за подпомагане на семейния бизнес. Не знам дали е така, не съм присъствал на разговора и не съм броил дадените за решението пари. А че са дадени пари – дадени са. Кметът на Ботевград като всички други кметове работи на пазарен принцип. Тоест взема решение само, ако му се плати. Той е ясен, бивш комсомолски секретар, от него друго не бива да се очаква. Ами дядо подполковник владика къде гледа? Ами колегите на дядо майор попа защо не възразяват? Това си е живо посегателство върху каноните на Православието. Изглежда в Ботевград някой е светил маслото на Светото Православие.
Дадох ви два примера. Само два. В архива си имам и други случаи, от други градове. Как върху вратата на една градска църква стоял надпис, според който за всяко опело на починал ще се плаща по десет стотинки допълнително за всеки опечален. Вероятно за тази цел към църквата е открита щатна бройка за църковен бройкаджия. Не съм видял с очите си – не знам дали да вярвам. Ама от друга страна няма как да не повярвам, като гледам как бившето Свето Православие се е превърнало в светено Парославие.
Това е при мен, тук, в Ботевград. А при вас как е?
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Съвсем различен е въпросът с двете църкви. Пак повтарям: едната църква отговаря за погребенията и панихидите, другата – за радостните събития. Според близки до кмета среди, примерът е взет от правителството на тройната измама. Нали знаете, то отговаря само за успехите. За батаците и золумите отговаряме ние с вас. Впрочем кметът щял да напуска кметското място, поне така чух. Щял да става дупедат. От Атака или от ГЕРБ, все още се колебаел. Амбициите му обаче не свършват дотук. Ако не знаете, да ви кажа. В центъра на Ботевград освен гробище, има и шадраван. И тъй като плевенските шадравани вече достатъчно са опикани, сега нашият кмет, родом от циганизираното село Новачене се готви да оглави Министерството. Кое – вие се сещате. В момента господинът, бивш другар строи паметници на холокоста и усилено циганизира Ботевградска община. Не вярвате ли за холокоста? И аз не вярвах, ама накрая повярвах. И тъй като в тоя район е извършен само един холокост, значи за него става дума. След Освобождението местните жители опожарили черкезко-циганското село, жителите на което безчинствали над беззащитната рая. Та кметът построи паметник на черкезите, избивали българи. С надеждата, че от терористичната партия ДПС и от наркопартията „Евророма” ще погледнат благосклонно на него. С надеждата, че и от „Шалом” ще го одобрят. Следващата му стъпка вероятно ще бъде да се обреже, та да се подготви за поредния си подвиг. С надеждата, че щом опикае ботевградския шадраван, ще му дадат да опикава и циганизира цялата държава.
Не вярвам, а знам, че и във вашите градове е същото. Погледнете кой и как ни управлява и не питайте защо всеки вече пикае на бившата ни държава.
Весели празници и Бог да ви е на помощ!
като политическо оръжие.
Сърбите, които се пишат за големи православци имат
цяла колекция от псувни по Бога, Богородица и всичките
светци...
Православието и изобщо Християнството се използват
като политическо оръжие.
Сърбите, които се пишат за големи православци имат
цяла колекция от псувни по Бога, Богородица и всичките
светци...
Затова и страната им стана на трески. Наблюдавай как ще се развият събитията и какво ще остане от Сърбия след 20-30 години, въпреки, че са голям народ.
Колкото и да не ни се иска, със сърбите сме в една лодка, но ние сме къде къде по-сдържани във всяко едно отношение.
Православието и Християнството се ползват и като социално оръжие. Всички тия църкви, икони, празници и прочие нямат нищо общо с учението.
Когато някога в робството е използвано за да се разграничим от друговерците е било спасително и полезно.
Но днес когато православни митрополити с масонски сан ( Кирил) си разиграват коня и използват вярата на хората за да извършват сатанински ритуали в наша вреда - нещата са други. А в крайна сметка всеки сам преценя за себе си.
Чета днес по медиите ,че някакъв огън от чифутската държава са донесли с правителствен самолет поповете. Какви са тез диващини? Какъв огън бре! Холокост ли ще ни правят?
Не им ли бе достатъчен урока от Цар Калоян, кога преди това погребаха с масонски ритуали и в метален шкаф Великия Калоян? Явно не.
И уроци ще има още.
България от Волга до Белград!
Кирливите сърбия и русия трябва да се заличат от лицето на земята!
България от Волга до Белград!
Не си ти, който ще казва, кой да бъде заличен и кой да живее. Не си ти, който ще разпределя земята между хората.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.