На цензура ли ми намирисва? Или на наранено его?
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
georgi_nz писа: Идеята да няма лидер е единствено с цел да сме неуязвими от към справяне с лидера. Задачите ни са такива че на този етап лидер не ни трябва - просвета на зомбираната част от българите. А да светнеш ближния си за някой неща и да му отвориш очите - лидер не трябва.
Когато наберем критична маса - лидера ще се появи.
Момчета, без лидер тази неуязвимост направо свежда нещата до безвредност на групата за плутокрацията, което е още по-ефективно от липсата на лидер като средство за "защита". А най-неуязвим е мъртвия човек, мъртвата организация или безцветната и безплътна такава...която е само сянка, и нищо не прави и нищо не променя. Вероятно затова и сайта работи и хората са все още на свобода.
Лично мнение:
Йерархична структура трябва да е от тип пирамида: лидер, заместници, изпълнители по подразделения. С ясно очертани параметри на отговорностите и критерии за оценка на количеството и качеството на свършената работа. Ясна система за правилата на растеж вътре в системата: нещо като кю-дан системата в японските бойни изкуства.
Това на нищо ли не ви напомня?
Канасюбиги, 6 велики боили, всеки от които също с канска кръв и готов да замести кана в случай на нужда. По-нататък си вървят боилите, багаините, кавханите, тарканите и т.н.
Всички бизнес корпорации, всички политически организации, всички терористически и други -ически организации по-света са най-стабилни, даже единственно стабилни в структура пирамида.
Ако тази пирамида е като висок шиш, тогава основата и е малка и цялото внимание и сила е прикована само във върха - в лидера. Тогава обезглавяването най-често води до унищожаване. Но не защото наличието на лидер е грешно и неправилно, а защото няма структурата и функцията на заместниците и на заместниците на заместниците: генерали-капитани-лейтенатни и т.н. боили-багаини-кавхани-таркани и т.н.
Ако обаче тази пирамида е подобна на египетските: с широка основа, с ясно очертан, но органично вписваш се връх, с широка основа не само на цялата пирамида, но и веднага под самия връх, тогава тази пирамида е силна, устойчива и в състояние да регенерира и генерира нов лидер даже и след премахване на стария. Ако организацията на тези хора е построена по тип, който предполага правилно функционираща система за отглеждане, генериране и избиране на лидер по точно определени критерии. Тогава става вапцаровото "какво тук значи някаква си личност" аз ще си отида, друг ще ме смени, но борбата, делото остава.
Подготовката за работа в такава организация изисква знания и опит, които почти никога в рамките на един човешки живот не се натрупват по емпиричен път. Знанията могат да се придобият - можеш да ги извлечеш даже по логичен път, ако си наблюдателен и съобразителен. Но практиката на прилагането им, опита на живата организационна работа иска школуване и опит, а не само физическа възраст. казармен опит, спортен опит, обществен опит, дипломатически и политически опит.
Погледнете толкова мразените от всички нас ДПС
Така ли никой не си задава въпроса с какво са толкова силни и стават все по-силни? Една чисто мафиотска терористична структура?
Има много прични, и всичките са важни. Проследете ми мисълта, ако имате търпение, че и този пост стана като малка дисертация:
1. Ахмед Доган е агент на минимум 4 разузнавания: Българско (старото комунистическо, когато бяха добри в тази работа) руското, турското и американското. И има генералски пагони по минимум 2 от тях. То ест, той знанията и школовката я има.
2. Терористичната работа, пандизчийския опит, политическия опит, балансирането между тези толкова противоречиви на пръв поглед служби е голяма школа: щом е оцелял, значи, си е научил уроците и те продължават да инвестират в обучение в него. Въпреки че интересите им се преплитат и им се иска и се ритат по кокалчетата,защото за всички тях той е един бушон. Много ценен и все по-надежден, но все пак бушон. Затова и засилва охраната си и имаше опити за покушение над него
3. Ахмед Доган и ДПС наистина поддържат такъв генератор на заместници по структурата генерали (заместниците му) - офицери - лейтенатни и така- до низовите структури в ДПС. Това ги прави много добре структурирани и на политическо, и на корпоративно ниво. Те стават и са възпроизводими.
4. Ахмед Доган и ДПС действително дават на своите, работа, пари, постове, образование, сила и пълна защита, като орлица протяга крило над всеки един свой верен и ефективне член и го карат да се чувства защитен от голяма и силна, мощна организация. Не е вярно, че ДПС душели и държали в бедност своя контингент. На своите членове и верни кучета дават всичко, което могат да си пожелаят. Това означава, че тяхната йерархична структура има много мощна мотивация: етническа, религиозна, защитеност, сигурност, материален интерес, перспективи за растеж вътре в структурата. Дават ги даже на българите кириякстефчовци, които отиват при тях с продадени души само заради келепира. И стават все повече.
Колко от т.н. български партии го правят и спазват всичко това, особенно последното?
Даже родителката и покровителката на ДПС - БСП, е мащеха за членовете от низвоите си струкутра и ги работи, и те се отдръпват разочаровани от нея.
За Волен с безумния поглед и Атака, която заколи и хвърли на кучетата именно най-ефективните си и активни кординатори, ръководители и членове, даже не си струва да говорим. Въпреки че на тях 2 поредни избора ясно, очевадно им посочват кой и в какво е виновен, те продължават да отчитат успехи и все Космоса да им е виновен за кривата ракета и кривия капитан, който определя курса.
Има ли една, извинете за израза, българска партия, която да работи по тези принципи на ДПС?
Има ли една националистическа партия или организация, която да спазва тази йерархична структура и правила на работа вътре в структурата?
Защо 18 години нито един политически или физически субект в тази България не иска да се учи от враговете ни и тяхната нарстваща сила, не проанализира всичко това и не извлече поука, а винаги всичко се върти в порочния цикъл на детския етап на организациите - било то политически или националистически - просветни или идейни?
Защо всички чакат да стане някакво приказно чудо, а не видят истината и законите такива, каквито са и си функционират от хилядолетия, то ест, други не може да има и няма смисъл да се надяваш да се появят?
Извинете, ако някой е взел емоционалността ми за менторство - нямах това предвид и не това исках.
Исках да ви помогна сами да решите да спрете с това безумие...
Началото на Сътворението започва от Хаоса. Иначе, за някои от нещата си прав, други - не, за третите, това са до болките ни познати йерархични обществени структури на ума, които виждаш до какво състояние докараха човечеството и планетата.Пламен Пасков писа: Господи, това вече е ужасен микс от обмен на мнения и долнопробен латино-сериал!
"Когато Бог иска да погуби някого, първо му взема ума"
Не знам - всички или просто някои обезумяха, и временно или трайно е това ментално поражение.
По отношение на идеята и концепцията, че лидер няма, и движението е просто място за обмен на идеи.
Ако вие имате целите и желанията, които са изключително сериозни, то тогава трябва да ви изразя личното си мнение, че това движение е просто клуб, ако е организация без лидер и без администриране.
Ако сте толкова анархо-свободолюбиви, че изключвате лидерската институция като генератор и координационен център, значи трябва да забравим за целите и задачите (ако правилно съм ги схванал) и ясно да разберем, че в най-добрия случай става дума за приятно бърборене на чашка чай или кой каквото пие, при което си говорим за високи, тънки и благородни и езотерични материи, но за България или спасение и възраждане на народа ни трябва да забравим. Ние просто ползваме този КЛУБ (запомнете тази дума) като едно банално виртуално бягство от действителността, но нищо повече. Подслаждаме си живота и душата на това електронно място, нищо повече.
Ако обаче целите и задачите са такива, каквито на мен ми се струва, че са заявени, и авторът на идеята преварително се отказва от лидерските и организационните позиции, по причина на здравословно или друго състояние на душата или тялото, то неминуемо следва това, което става: а именно: борба на единиците за изграждане на някаква структура, спонтанно, неосъзнато, аджамийски, с разход на енергия от този интригантски тип, който се наблюдава последните няколко безумни дни.
Няма в света на хората не-йерархична структура! И най-стабилната йерархична структура винаги е пирамидообразната. нещо повече: няма не-йерархична колективна структура и в света на животните, и даже в света на растенията! Не може ние тук да живеем с илюзията, че нещо ще се случи по правила, които ние сме съчинили или ние сме повярвали, че има: а именно: съществуване на група хора, които имат цели и задачи, и смятат, че всички тези цели и задачи ще се реализират спонтанно, без лидер, без организация, без структура, без координация.
Няма такъв звяр в природата на живия свят, повтарям го!
Ако някой иска да спори на тази тема или има друго виждане или обяснение, с удоволствие ще продължавам дискусията, защото това би имало смисъл.
В противен случай този форум се превръща в капсулиран клуб на анархо-идеалисти, които вече се самоизяждат от вътрешни противроечия, породени именно от липсата на координационен център, на лидер, на рефер като псоледна инстанция!
Господи! Та мешерето на циганите функционира по-добре, отколкото това, което става тук сега!
За останалото - ще дебатираме, като се върна, защото сега отлитам и няма да ме има известно време.
Така е! Но не си ли се замислял, че това е описанието точно на Движението в момента?Пламен Пасков писа: Ако тази пирамида е като висок шиш, тогава основата и е малка и цялото внимание и сила е прикована само във върха - в лидера. Тогава обезглавяването най-често води до унищожаване.
Това е вече друго.Когато основите на Движението станат такива, може да се помисли. Аз такива основи засега не виждам. А ти?Ако обаче тази пирамида е подобна на египетските: с широка основа, с ясно очертан, но органично вписваш се връх, с широка основа не само на цялата пирамида, но и веднага под самия връх, тогава тази пирамида е силна, устойчива и в състояние да регенерира и генерира нов лидер даже и след премахване на стария.
П.П. Обаче с тези дразги и конфликти не виждам в скоро време основите да станат широки!
Идеята,кой си позволява да се отнася с нея като с 10 печатни реда и няколко измайсторени догми? За толкова време...за толкова време и "умуване и мъдруване се роди голямата измама".
Идеята сама избира чрез кои да се прояви.Тя също е приемана доброволно.Става дума за нещо коренно различно.Идеята рядко вижда адекватно обръщение или поведение към нея.Йордане,ти,предполагам,знаеш за какво говоря,но май имаш нещо наум.И други се сещат за какво говоря,може би и Миро се сеща.
И ето,за да няма недомлъвки - става дума за мисъл-форма.
Защо мислите,че Идеята е по-малко жива от всеки един участник във форума? Защо мислите,че тя е неподвижен,безжизнен белег в материята на мисълта? Може би защото никой не си дава сметка какво представлява материята на мисълта.
Идеята въобще не е обвързана с никой от форума.Не е зависима и от нищо друго.Някой чувства ли я тук? Аз не я чувствам,чувствам,че е другаде.Това нещо тук тепърва се оформя като мисъл и е още доста неясно и изамливо,вероятно дори към своите създатели.
Ако Идеята беше тук,такива мили диалози щяха да са неоснователни.А те са основателни.
Няма тук Идея.Тук има Старост и Ленност.Писах го веднъж и си тръгнах,но се върнах.Има нещо особено тук,но това не е притеглянето на Идеята.Не е на онова съзнание,което бе излъчено в самото начало.Тук има нещо друго,което си плаче за разкриване.
Това е недомлъвка,чиято яснота ми е неизвестна,но може би е най-осезаемото нещо в атмосферата.
"Елтимир, виж сега, не ни пускай такива неща от кореспонденцията на тоя и оня. Не изясняваш нищо така и не подобряваш атмосферата. Но пък, ако мислиш, че ще ти се нахвърляме като чакали, при което да си в ролята на жертва, няма да стане."
Тоя кошмар с интригите почна през лятото на 2004 година, когато почти не влизах в Интернет и продължава до днес. Каквото направих да го спра - направих. Да, допуснах и грешки, но накрая успях да изнеса истината на бял свят. Успяхме до отблъснем ЛЕМС с помощта на Парадокс, а и на някои други. Тогава успяхме.
Какво друго направих? Написах идеологията, която никой до този момент не се бе хванал да подреди и да напише. Написах и други текстове. Лоши или добри - написах ги. Това беше от мен, който може, да направи повече.
Само запомнете, че на една организация трябват не само лидери. "Войводи много - комити малко" и "Много вожд - малко индианец". Паисий Хилендарски е направил повече за България, отколкото разни страшни войводи с техните комити. Какво се опитах да ви кажа през тези години, няма да го повтарям. Вие не успяхте да се превърнете в жив организъм. Вие дори не изхвърляте чуждите тела, а позволявате те да ви тровят. Вие не се защитавате един друг, а се поддавате на внушенията на една специализирана групичка. Миналия път беше НЛП, сега идва ред на по-опасната фаза - ПЛП, психо-лингвистично програмиране. Нямам намерение да участвам. Който иска, да го програмират. Подобни ситуации са ми познати до болка и знам как свършват те.
И тъй като получих вече доста упреци, че се оплаквам, вероятно ще пусна нещо за ударите срещу други от вас. С риск да ми се разсърдят. Защото вие все пак не е зле да научите враговете до каква низост могат да стигнат. Ще имам Интернет до вторник. После няма да го продължа.
Ако премисля, може би ще дам още малко информация за размисъл дотогава. Ако ли не - останете си със здраве.
Няма смисъл Елтимир. Никой от нас както виждаш де се е хванал на въдицата на провокаторите.Няма смисъл да доказваш нещо, което знаем и не оспорваме.Елтимир писа: Качените снимки достигнаха цифрата 179. Това е моят отговор на клеветите. Има още много, само че се питам има ли смисъл.
За мен има.Казвал съм го не един път и съм се аргоментирал. Надявам се и за другите да е така. Само, че тези панаири нещо не ми допадат. Който е следил форума е наясно кои са им съставителите. И за да няма недомлъвки, ще ги кажа поименно:Парадокс и Бел.И сега, ако обичат да не се включват и да ме питат: "кога, и с кого?".Парадокс се заяде с Йордан, а Бел с Дари. Ако някой не е видял кога, ще се постарая да обясня щом има желание.Както се питам има ли смисъл да стоя в тоя сайт.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.