Чикиите на Серафимов в студията му БАЛКАНСКИЯТ ПРОИЗХОД НА СТАРОБЪЛГАРСКИЯ

преди 12 години 6 месеца #48905
М-да, здраво сме го боцнале в ристиенският гоз Спарката, кога бехме на Кози Грамади. Месец по-късно той скача като отцепен в дирника и ни в клин, ни в ръкав, в неква доста нескопосана студия за Езеровският надпис, бълва текста по-горе. Кво, да правиш холандска му еврейщина. Лично аз съм категорично против емигрирали извън страната завинаги, от позицията на добра материална осигуреност, дадена от същите евреи, срещу които плюят да ни поучават, гаче ли си немаме акъл в главите да преценим кое - не и кое - да. Та е нужно от чужбината некой да излиза и да ни казва, кое е правдиво и кое - не. Емигрирал ли си завинаги, не моеш се правиш на голем патриот, понеже преди това си се правил на голем тарикат. Иначе е лесно да си патриот га си емигрирал или тогава се сещаш за Родината, патриотизма и корените. С това не искам да обидя никого, просто в момента сека ствола на дървото на Спарката. Сухо му е дървото, а мене таквизи дървета ми трябват зимата за печката.
И тъй, Спарче, разбирам необходимостта като сменяте историческите тези да смените и бога :-D :-D :-D но си личи, че си въз в теогонията и теологията. Кога човек е въз в тая област, лесно го избива на многобожие. Еми почитали сме много богове - 1300 на брой. Че то въртоглав да станеш бе, Спарка. Ти представяш ли си, народ, който почита Слънцето, луната и звездите :-D :-D :-D :-D Или тоя народ е въртоглав или Теофилакт Охридски лъже. Със сигурност тоя летописец не е тавряс във Верата, както не си и ти. Опитваш се сам както си пишеш да извлечеш неква теогония, ама то така не става човек, иска си нещо повече от вътък за писане. Верата не е шега работа, Спарче;))) Нема как да са почитали "Слънцето, луната и звездите", след като на колоната са писали "Българите сториха много добрини на ристиените, но Бог вижда". Тук термина "Теос", дори да не е употребено прозвището Тангра или Тенгри, най-вероятно за да е по-разбираемо за елино-византийският мозък е писано просто Бог. Ясно е, че става въпрос за единобожие, а не за почитане на "Слънцето, луната и звездите". И за ясно разграничаване - 'Българите" и "християните". Ако Българите бяха християни в тоя период, както твърдите вие от Пасковата пасмина, нямаше да има това разграничение. Виж, те не са ги почитали, те са ги познавали, дедите ни. Става въпрос повече за духовна наука за небесните светила, отколкото за вяра. Затова на колоната е ясно казано: "Теос" - един Бог. И той 'Вижда", ако нещо ти говори тази характеристика.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 12 години 6 месеца #48906
И понеже си се размрънкал на тема Тангра, чай съ връна на ето това

www.voininatangra.org/modules/xcgal/albums/userpics/49_1.jpg

...Понеже често сме атакувани от вас, тракизиращите ристиени, че наименованието Тенгри било тюрско;))) Ако тибетците са тюрки, тогава наистина ще се съглася с вас, че това е така. Само дето топонимите Тангра и Тенгри, тук са един до друг, т.е. двете форми на произношение. Още повече, преди религията Бьон, е съществувала религията Ми-Чо ("букв. "религия на хората"), за която се знае много малко;))) Нали се досещате, че такова име Мичо у нас се срещаше преди 30-тина години. То, скоро ще изчезне, след като всеки си кръсти дъщерите и синовете си с имена като Оливия (римско), Кристина (позападнено Христина), Виктория (римско), Симона (еврейско) и всеки трети е Мартин, име, което ще замени Иван в бъдеще. Майки, айде, малко повече проницателност и откровение, а не просто съвременно подражание;))) Та Мичо не идва от Михаил, дайте да се разберем, г-да еврейофили, Мичо си е точно това Ми-чо в Тибет, а какво е Ми-чо?: "Ще припомним, че Мичин/ Мечит е име и на Плеядите у степните шаманисти, и на деветата година на маймуната в дванайсетгодишния животински цикъл..."

Религията Ми-чо е заменена по-късно от Лха-чо (религия на боговете). Ми да, Хачо:))) Виждаш ли, Спаре и аз моа ти ги въртя по тъча термините

:-D :-D :-D

И понеже веднага един будист от Странджа ме подкрепи и даже ме подсети за Падмасамбхава, (за което съм му благодарен) и неговото послание към народа на Тенгри, да го публикувам още веднъж "Винаги бъдете облечени в доспехите на Мъдростта, о, вий хора от народа на Тенгри".

Лека нощ, Спаре! И да не забравиш татковото, да угасиш лампата...

:-) :-) :-) :-)

преди 12 години 6 месеца #48920
Както сте казали и по-напред в темата, този Спароток едно време в блога си имаше писания, подкрепящи Тенгрианството. Правеше и някакви малко странни съпоставки със Зевс и Тангра, които бяха доста интересни впрочем, но в един момент какво му стана... Разсърди се, обиди се на някого/нещо и написа едно-две сръдливи обръщения към хората, които го критикуват и четат, и обърна палачинката. Почна да вика, че вярата на българите в Тангра била фикция на нашите тюркофилски историци и прочее. Така... тези модерни понятия поли и монотеизъм карат хората да си строят пясъчни замъци. Както и да го въртим и както и да го сучем, Бог е един. Един е Върховният. Монотеизмът е аксиома що се отнася до теизмите. Няма никакво място за спор кое е първо - той или политеизма. Политеизмът е несъвършен монотеизъм или с други думи неосъзнат монотеизъм. Затова и политеистичните езичества по Европа, Азия и останалия свят са някак незавършени и непълни. Друг е въпросът, че повечето народи винаги са знаели, че зад и над масата божества, почитани от тях, има нещо Абсолютно, което е по-висше от така наречените богове и богчета. Оттам насетне надолу по-йерархията има тварни "божества", сътворени от Върховния Тангра. Да почна и аз с изтърканата християнска терминология: не може да почиташ тварното без да почиташ нетварното - това се нарича материализъм и атеизъм. И обратно - не можеш да почиташ Нетварното като отричаш творението Му, защото това е своего рода похулване или неразбиране на Твореца. Ние и милиарди алпи да имаме, пак Бог остава един. Случайности във вселената няма. Не може битието да се приведе към съществуване от тварни същества, още повече пък ако те са няколко или много. Стигаме до простичкото, но много трудно за асимилиране заключение, че политеизмът не е нищо повече от почитане на тварни космически и природни същества и енергии, които са проявления на Абсолюта по Негова Воля. Ако Той не бе пожелал, нямаше да ги има тях. Тъй че нашето почитане на звездите, месеца и слънцето не ни прави политеисти, просто защото от време оно ние знаем Кой ги приведе в битийност. Аз и природата почитам, но не съм пантеист. И не почитам яхве, но не съм атеист. Стига сте си полирали мозъците с тези понятия. Политеизмът в днешно време кара много европейски езичници да се гордеят с неговата отлика от авраамическия монотеизъм. Ето една много тъжна тяхна грешка. Да си политеист е като да почиташ тялото или отделни негови части, но и идея да си нямаш за душата в него. Разбира се това е несъвършен пример, защото човешкото съзнание не може да даде точен семантичен пример по отношение на Абсолюта. Само още нещо: монотеизмът на авраамическите религии е милиони пъти по-нисш от нашия Български такъв, защото той и идея няма за Абсолют. Той е изцяло съсредоточен в своя демон, с когото сключиха завет носовете. Демонът, който иска краекожието на всеки, който го почита. Това е монодемонизъм, разберете го. Не случайно кожата се взима от там - там хем боли, хем е символично оголването на пениса, хем се извращава детето с ритуалната свирка мецицах бех, хем кръвчица се пуска. Такива долни малоумия не трябва изобщо да се наричат дори теизъм.
А що се отнася до тракоманията и изначалното християнство, Йордан ви е дал възможно най-доброто свидетелство за това дали българите са били християни до средата на IX век.

Спароток, вразуми се, имаше хляб в тебе.

преди 12 години 6 месеца #48921
Спаротока вече не се и прикрива, докато храчи по старата българска Вяра. Много е смешно как коментарите под темата му приличат на другарски съд от соцвремената. Където се надпреварват да плюят по слънчевото Тенгрианство. Кво стана с демокрацията и ристиянската търпимост, бе серафимчета? Даже ние тук, дето не предендираме за демократичност, не трием опониращи коментари. А там в блогчето му, нарочно пробвах да пусна един коментар с връзка към берлинската библиотека и надписа от Филипи. Бях сигурен, че няма да се появи, така и стана :hammer:
Лицемер и лъжец! С претенции за "истинската българска история". Да ни съди ако иска, тая лицемерна пасмина.

Палазов писа: Правеше и някакви малко странни съпоставки със Зевс и Тангра, които бяха доста интересни впрочем, но в един момент какво му стана... Разсърди се, обиди се на някого/нещо и написа едно-две сръдливи обръщения към хората, които го критикуват и четат, и обърна палачинката.

Това, което му стана е че иска да си продава книгата. За 21 левчета - просто бузинес, нищо друго. Трябва да слушка. И докато се жалваше, че системата го заплашвала - стана част от нея. Този филм сме го гледали многократно. Жалка картинка!

преди 12 години 6 месеца #48929
Жалко, че много хора му вярват. В момента е много модерно да се чете "дисидентска" и "алтернативна" история, "която не я пише в учебника". Нароиха се стотици теории, къде наполовина верни, къде изцяло неверни и всеки изявява претенции за достоверност. Спароток набра доста читателска маса в блога си, сигурен съм, че и книгите му ще се продават не зле. Жалко наистина, защото преди 3-4 години си мислех, че той е свестен, но съм се заблуждавал.

А къде е това чудо и откога е:

преди 12 години 6 месеца #48931
След като 5-6 години не стъпвах в нито една книжарница, щото ми беше писнало от глупостите, които се продават в тях, ходех само по библиотеките, тая Коледа се завъртях тъй леко и видях тая негова книжка. Това даже трудно може да се нарече книга, просто подлистник. Лично ние не бива да търсим нивото на "книгата" на Спаротока, ако издаваме нещо, трябва да е стилно. Онова, просто бяха 1/1 темите му от интернет с въпросите и отговорите, там подбрани :-D :-D :-D :-D
Не ми е ясно, защо толкова му се вързват, сигурно щото е свежо да си "ъндърграунд" и "куул", щото поне за мене в тия негови статии, съществени са му няколко изречения от цялата статия, и то като информация, щото той се рови там по разни чуждоезичини издания, вади и превежда. Не, че и аз не го направих наскоро, просто това не мие стихията, но и когато се наложи, дори да не знам английски пак се справям с помощта на Щуката. Много мразим английският език и мразим всичко важно като информация да е на английски, немски, френски, руски, само не и на български. Това е обида към човечеството.

преди 12 години 6 месеца #48932
Бялата пирамида в Ксианг, Китай. Ако се разтърсиш на английски, сигурно ще намериш повече информация, която може и да е важна. Ще е полезноз а всички. Лично аз нямам време да ровя в тая посока, но според мене си заслужава. Знакът IYI е в пирамидата, което е емблематично, тъй да се каже :-D :-D особено, ако се прочете "Джагфар тарихи" по въпроса за българите и строенето на пирамиди.

www.voininatangra.org/modules/xcgal/disp...m=lastcom&cat=&pos=4

преди 12 години 6 месеца #48933
Аз вече си направих труда да поровя. Този сайт дава най-обстойна информация за пирамидите в Китай.
www.thelivingmoon.com/42stargate/03files...nling_Mausoleum.html
Въпросната пирамида се намира в Уикипедията тук:
wikimapia.org/#lang=en&lat=34.363277&lon...n-Dynasty&search=N34

Това обаче е централен Китай, а не западен до Таримската котловина, между планината на Тангра, Тиеншан и Хем (Хималаите). Според горния сайт, а и според мен също, легендарната Бяла пирамида не е там, а е в Тарим.
Там има и други пирамиди. Китайците твърдят, че тази е гробницата на император от династията Хан, но със сигурност пирамидите са много по-древни. По-древни дори от времето на Мотун и хунобългарите (1 хилядолетие преди Христа). Предполагам, пирамидите са строени от разселените след Потопа българи някъде около 3 хилядолетие преди Хр.
Интересното е, че всички тези пирамиди са в райони, забранени за външни лица. Тази в Ксианг също е в такава зона, понеже имало ракетни площадки наблизко, та затуй.
Това, което е сигурно е, че знака на Саракта го има от днешна Италия до земите на Китай. По всички места, където ние сме имали своето присъствие.

преди 12 години 6 месеца #48961
Снимката обаче идва от турския вестник Хюриет. Гаджалите пишат, че някакъв техен гаджал, Октан Келеш бил допуснат до пирамидата в Ксианг и я изкарва, че...била турска. :hmm: Това е положението.
Ето и снимката. Виждате за надписа на Саракта, как турчаците пишат, че е тамгата на турското племе каи от 11 век. И разбира се, създателят на Османската империя, Осман 1 (прадядото на Баязид) бил от това племе.
Да не се учудваме, че ислямистката партия Помак използва Седмолъчицата за свой символ. Ето откъде идва...

Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)

преди 11 години 10 месеца #50088
Само леко уточнение.

Изследването "Romänische Studien, Untersuchungen Zur Älteren Geschichte Romäniens", Лайпциг, 1871г на Робърт Рьослер (Robert Roesler) е преиздадено 2010 г .
Обаче целия текст е важен, а не само препратката за tangry, защото се губи контекста.
Текст тук: archive.org/stream/romnischestudie01roes...e01roesgoog_djvu.txt
С търсачката може да се даде tangry и излиза пасажа.
Иначе "Алтайски студия или ..." на Шот от 1866г са на вече преди посочения линк на библиотеката bibliothek.bbaw.de/DAS_jpg/07-abh/1866/jpg-1000/ от страница 604 до 668.
А колекцията Хайнрих Фридрих Дийц съдържа 17 000 печатни документи, над 850 ръкописа, и 400 документи и манускрипти от Ориента. За tangry са вероятно важни т. нар. "Klebealben", съдържащи около 500 миниатюри, сигнатура (Diez A Fol. 70-74) . До сега са излагани винаги само малка част. Има опит за дигитализация на сбирката.
Търсенето без арабски ще е трудно: orient-digital.staatsbibliothek-berlin.d...n/search-islamhs.xml
orient-digital.staatsbibliothek-berlin.d...0"islamhs")%20AND%20(not%20(ihs59%20=%20"STAT0001"))%20AND%20(allMeta%20contains%20"diez")&maxResults=0&ihsinvent.sortField.1=ascending
В самия Пергамон-музей, в отдела на втория етаж за ориента, точно при миниатюрите, ходи напред-назад една гадна рускиня като куче пазач, музеен надзирател, била завършила физика преди 100 г през комунизма, философства как да насочиш апарата за снимки, за да ненарани червената лампичка (не на светкавицата, а фокусирането) на новите камери ръкописите, почти не дава да се снимат никакви ориенталски миниатюри и твърди, че скоро ще се забранят всякакви снимки на миниатюрите, защото така или иначе важното го имало на страницата на музея. Много злобен индивид и дано бъдещата забрана за снимане не зависи от такива индивиди.
Други публикувани миниатюри на Дийц : commons.wikimedia.org/wiki/Category:Rash...from_the_Diez_Albums
Ръкописи в дигитален вариант: digital.staatsbibliothek-berlin.de/suche...C+heinrich+friedrich
Обаче "Един турски манускрипт, част от колекцията на Дийц в Берлинската кралска библиотека..." може да означава всичко, сред стотиците манускрипти без превод. И е чудно как Шот и Рьослер изграждат разни теории за произхода или бога на този или онзи народ, но не са си вдигнали задника да видят какво точно има в Берлинската библиотека и какво точно пише там. Непростимо да е изграждаш разни теории, без сам да си проверил за какво става въпрос, като се отбележи, че усилието им до Берлинската библиотека или да поръчат препис, копие на даден текст някога не е било голямо.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.