Чикиите на Серафимов в студията му БАЛКАНСКИЯТ ПРОИЗХОД НА СТАРОБЪЛГАРСКИЯ
И тъй, Спарче, разбирам необходимостта като сменяте историческите тези да смените и бога
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
www.voininatangra.org/modules/xcgal/albums/userpics/49_1.jpg
...Понеже често сме атакувани от вас, тракизиращите ристиени, че наименованието Тенгри било тюрско
Религията Ми-чо е заменена по-късно от Лха-чо (религия на боговете). Ми да, Хачо
И понеже веднага един будист от Странджа ме подкрепи и даже ме подсети за Падмасамбхава, (за което съм му благодарен) и неговото послание към народа на Тенгри, да го публикувам още веднъж "Винаги бъдете облечени в доспехите на Мъдростта, о, вий хора от народа на Тенгри".
Лека нощ, Спаре! И да не забравиш татковото, да угасиш лампата...
А що се отнася до тракоманията и изначалното християнство, Йордан ви е дал възможно най-доброто свидетелство за това дали българите са били християни до средата на IX век.
Спароток, вразуми се, имаше хляб в тебе.
Лицемер и лъжец! С претенции за "истинската българска история". Да ни съди ако иска, тая лицемерна пасмина.
Това, което му стана е че иска да си продава книгата. За 21 левчета - просто бузинес, нищо друго. Трябва да слушка. И докато се жалваше, че системата го заплашвала - стана част от нея. Този филм сме го гледали многократно. Жалка картинка!Палазов писа: Правеше и някакви малко странни съпоставки със Зевс и Тангра, които бяха доста интересни впрочем, но в един момент какво му стана... Разсърди се, обиди се на някого/нещо и написа едно-две сръдливи обръщения към хората, които го критикуват и четат, и обърна палачинката.
А къде е това чудо и откога е:
Не ми е ясно, защо толкова му се вързват, сигурно щото е свежо да си "ъндърграунд" и "куул", щото поне за мене в тия негови статии, съществени са му няколко изречения от цялата статия, и то като информация, щото той се рови там по разни чуждоезичини издания, вади и превежда. Не, че и аз не го направих наскоро, просто това не мие стихията, но и когато се наложи, дори да не знам английски пак се справям с помощта на Щуката. Много мразим английският език и мразим всичко важно като информация да е на английски, немски, френски, руски, само не и на български. Това е обида към човечеството.
www.voininatangra.org/modules/xcgal/disp...m=lastcom&cat=&pos=4
www.thelivingmoon.com/42stargate/03files...nling_Mausoleum.html
Въпросната пирамида се намира в Уикипедията тук:
wikimapia.org/#lang=en&lat=34.363277&lon...n-Dynasty&search=N34
Това обаче е централен Китай, а не западен до Таримската котловина, между планината на Тангра, Тиеншан и Хем (Хималаите). Според горния сайт, а и според мен също, легендарната Бяла пирамида не е там, а е в Тарим.
Там има и други пирамиди. Китайците твърдят, че тази е гробницата на император от династията Хан, но със сигурност пирамидите са много по-древни. По-древни дори от времето на Мотун и хунобългарите (1 хилядолетие преди Христа). Предполагам, пирамидите са строени от разселените след Потопа българи някъде около 3 хилядолетие преди Хр.
Интересното е, че всички тези пирамиди са в райони, забранени за външни лица. Тази в Ксианг също е в такава зона, понеже имало ракетни площадки наблизко, та затуй.
Това, което е сигурно е, че знака на Саракта го има от днешна Италия до земите на Китай. По всички места, където ние сме имали своето присъствие.
Ето и снимката. Виждате за надписа на Саракта, как турчаците пишат, че е тамгата на турското племе каи от 11 век. И разбира се, създателят на Османската империя, Осман 1 (прадядото на Баязид) бил от това племе.
Да не се учудваме, че ислямистката партия Помак използва Седмолъчицата за свой символ. Ето откъде идва...
Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)
Изследването "Romänische Studien, Untersuchungen Zur Älteren Geschichte Romäniens", Лайпциг, 1871г на Робърт Рьослер (Robert Roesler) е преиздадено 2010 г .
Обаче целия текст е важен, а не само препратката за tangry, защото се губи контекста.
Текст тук: archive.org/stream/romnischestudie01roes...e01roesgoog_djvu.txt
С търсачката може да се даде tangry и излиза пасажа.
Иначе "Алтайски студия или ..." на Шот от 1866г са на вече преди посочения линк на библиотеката bibliothek.bbaw.de/DAS_jpg/07-abh/1866/jpg-1000/ от страница 604 до 668.
А колекцията Хайнрих Фридрих Дийц съдържа 17 000 печатни документи, над 850 ръкописа, и 400 документи и манускрипти от Ориента. За tangry са вероятно важни т. нар. "Klebealben", съдържащи около 500 миниатюри, сигнатура (Diez A Fol. 70-74) . До сега са излагани винаги само малка част. Има опит за дигитализация на сбирката.
Търсенето без арабски ще е трудно: orient-digital.staatsbibliothek-berlin.d...n/search-islamhs.xml
orient-digital.staatsbibliothek-berlin.d...0"islamhs")%20AND%20(not%20(ihs59%20=%20"STAT0001"))%20AND%20(allMeta%20contains%20"diez")&maxResults=0&ihsinvent.sortField.1=ascending
В самия Пергамон-музей, в отдела на втория етаж за ориента, точно при миниатюрите, ходи напред-назад една гадна рускиня като куче пазач, музеен надзирател, била завършила физика преди 100 г през комунизма, философства как да насочиш апарата за снимки, за да ненарани червената лампичка (не на светкавицата, а фокусирането) на новите камери ръкописите, почти не дава да се снимат никакви ориенталски миниатюри и твърди, че скоро ще се забранят всякакви снимки на миниатюрите, защото така или иначе важното го имало на страницата на музея. Много злобен индивид и дано бъдещата забрана за снимане не зависи от такива индивиди.
Други публикувани миниатюри на Дийц : commons.wikimedia.org/wiki/Category:Rash...from_the_Diez_Albums
Ръкописи в дигитален вариант: digital.staatsbibliothek-berlin.de/suche...C+heinrich+friedrich
Обаче "Един турски манускрипт, част от колекцията на Дийц в Берлинската кралска библиотека..." може да означава всичко, сред стотиците манускрипти без превод. И е чудно как Шот и Рьослер изграждат разни теории за произхода или бога на този или онзи народ, но не са си вдигнали задника да видят какво точно има в Берлинската библиотека и какво точно пише там. Непростимо да е изграждаш разни теории, без сам да си проверил за какво става въпрос, като се отбележи, че усилието им до Берлинската библиотека или да поръчат препис, копие на даден текст някога не е било голямо.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.