Медальони разни

преди 18 години 1 седмица #31403

Заги писа:

Миро писа: Може да съм пропуснал, та затова да питам Заги - какво стана с молбата за снимки на Розетата?

Съжалявам, знам, че чакаш с нетърпение, но продължаваме да си играем на криеница - ту е командирована, ту е страшно заета и го отлагаме за след 3-4 дена...

Заги, "криеницата" може да продължи безкрайно. Не мислиш ли, че е време да и влезеш малко по-остро..., макар "хляба и ножа" да са в нея...? Пробвал съм в други държавни институции и дава резултат.
Незнам, както прецениш, имаш по-добър поглед върху положението.

Това съобщение е редактирано от antijew на 27.8.2008, 16:16

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 17 години 11 месеца #32487

kiddrock писа: Някой може ли да ми каже някой сайт или магазин, от където мога да си купя "Железен Кръст"? За не знаещите, това е медал, който се е връчвал на войници, които са се борели срещу френеските сили на Наполеон I-ви. Въпросният медал е създаден от пруски имератор (забравих му името). През втората световна война този медал също се е раздавал, само че на него имало изобразена свастиката, както и годината (1939). Аз си търся въпросният медал, но в по-малки размери и да става за "висулка" на сребърна верижка. Виждал съм такова. Ако някой знае от къде мога да си намеря такова да пише. Може и на ЛС :) Благодаря Ви предварително! :)

Медалът изглежда така:
germanmilitariacollectibles.com/blog/upl...2nd_Class-753717.jpg

Не е задължително (даже е препоръчително) да няма изобразена свастика върху него. По простата причина, че наще 100% ще го видят на врата ми, а баща ми твърдо против всичко що е свързано с Хитлер, хитлеризма, нацизма, фашизма и т.н.. :|

В "На тъмно" има.

преди 17 години 8 месеца #33355

Миро писа: Може да съм пропуснал, та затова да питам Заги - какво стана с молбата за снимки на Розетата?

Сканирах я от книгата на П.Добрев

Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)

преди 17 години 8 месеца #33356
Ето и другата страна

Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)

преди 17 години 8 месеца #33362

iss писа:

Сканирах я от книгата на П.Добрев

Остава си въпросът как знакът IYI е разположен спрямо изображенията от другата страна на Розетата.

преди 17 години 8 месеца #33498
Въпросът е решен отдавна, няма какво да умуваме за Розетата. :-)

преди 17 години 7 месеца #33802
Попаднах на този доклад-излседване с версия за значението на Розетата.
www.math.bas.bg/~keleved/dplisros/
Не можах да намеря версия на български!

преди 17 години 7 месеца #33806
Интересното е тази картинка:

Дадено е положението на двете страни една спрямо друга. И то е такова , каквото Миро го е направил.

преди 17 години 2 седмици #37164
Здравейте,
аз съм нова тука, но темата страшно ме вънува
бих искала да попитам Миро, дали още има от бронзовата розета
и как мога да я получа
благодаря предварително :-)

преди 17 години 2 седмици #37166
Понеже Миро засега не е сред нас, няма да ти отговори тук. Но долу в раздела "Приятели" е неговия сайт. Оттам можеш да си поръчаш каквото ти харесва. И ако приемаш съвет - в случай, че ти трябва за украшение, не си поръчвай оригиналната бронзова Розета. Мисля, че и той самия беше направил само няколко бройки от нея.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.