Петър Дънов докарал комунистите в България
Karutzar писа:
Дааа- мисля че си казал това което и аз смятам. В момента масово са се увлекли да си изясняват какви точно земетресения ще има, дали ще изчезне магнитното поле слушат разни съвети за подготовка чрез медитации и вегетарианство ... някои даже си продавали имотите за да си купят място в укритие в Африка ....Да, катаклизъм ще има през 2012г., но той ще е повече вибрационен, от колкото физически
А всъщност тогава повечето хора едва ли ще забележат че нещо се е случило.
А и ако се погледне какво е ставало при смяна на период (например от 2160 години период) в календара на маите то се вижда че минаването през смяна не е рязка промяна а е начало. Като повечето хора дори не разбират какво е станало.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Паневритмията е перифраза на евритмията. В случая имаме класически еврейски похват за прескачане на авторството и създаване на нещо свое. Дънов взема евритмнията, променя някои компоненти в нея, добавя нови и получава нещо "свое", на което той е автор. Въпреки, че изначалната идея не е негова, тя дори не е и на Щайнер.Petee писа: Не познавам дъновисти и не съм дъновист, а икономист, оптимист и велосипедисти много други
Това за Щайнер не е никак вярно. Правиш ли разлика между евритмия и паневритмия? Доста се различават. Вземи молив, свържи и опиши движенията на която си поискаш част от паневритмията. Ще се изнедадаш какво ще се получи. Музиката на евритмията е в един темп, на паневритмията - в друг.
Нищо общо с Щайнер.
Посредници не търся. Едно е учител друго е посредник (медиум).
Братята наши келтски? ...Защото го има в знамето на Уелс? Какво общо има.
Главата, ноктите, рогата, опашката... напомнят ми за нещо много неприятно.
Ще ти кажа- ето аз ти казвам фразата Орел в Небето и Лъв на Земята и оттук трябва сам да започваш търсене а неот субект в обект. да чакаш да получиш сдъвкано и изплюто от мирови учител защото не знаеш какво има в устата на този учител и дали иска да те нахрани или отрови.
Прекаленото преклонение пред мирови учители води до липса на собствено търсене а оттам на леност на ума. Прекалената медитация води до липса от света и изключване от реалността и превръщане
Всеки разбира се сам си избира дали ще е лъв или агне.
Което е преканено, вредно е. Ти обаче не си мерило. Остави всеки сам да реши кое е прекалено за него. Учителя никога не е казвал, че думите му трябва да се вземат като абсолютна и вярна даденост. Казал е всичко да се проверява.
“Искам да вземете тези неща не като абсолютни истини, а като разсъждения. Вие ще ги проверявате и когато се уверите в тяхната истинност, ще работите с тях” - Учителя
Дали има начин да провериш колко ми е ленив ума?
Още не си ми отговорил откъде е лъвчето на българския герб.
А, бива ли, да си такава овца? Не бил дъновист, не бил никакъв. Абе аз като ти чета писанията - ти не просто си дъновист, ти си някоя изперкала кукурига, която заема някакъв админ пост в неговата организация. (По-леко раздавай квалификации - мод.)
Разбира се, ти нямаш нужда от посредник, а от учител, макар, че съвсем овчо не осъзнаваш, че де факто, в случая учителят е по-лошо от ролята и на псоредника. Защото посредника ти препредава и ти си готов да приемеш, а учителят, не просто ти препредава, но те поучава и наставлява как да го приемеш. Оскотяването ти стига се дотам, че идва време, когато не можеш да отидеш до тоалетна без негово разрешние и се срамуваш, когато опикаеш тоалетната чиния.
При това положение на нещата те успокоява мисълта, че еволюцията ти върви по-бързо от другите, че си служител на човечеството, т.е. че си някой поне в собствените си очи, без да осъзнаваш, че си пропаднал дори в тях.
И като капак на всичко това, да видим "учителят" ти какво е казал за произхода на лъвчето в българския герб.
Помисли си, добре, дали да напишеш тая глупост или ще ни я спестиш, за да не се гъбаркаме с тебе поне до нова година.
Много ми е било смешно, когато някой от подобен тип дънови общества, каже: "Учителят ми каза, да не се занимавам с това или онова, Учителят ми каза да не другарувам с тоя или оня, щото били отрицателни личности".
В случая, да не би "учителят" да ти каза, че това животно е въплъщение на сатананчо и е опасно за твоето здраве?
Ето един змей на герба на столицата на Волжка България.
Обърни очите си навътре и ще видиш Учителя Си - Бог вътре в тебе. След това, трябва да положиш усилия да Го срещнеш, да отидеш при Него. Докато очите ти се обърнати навън, ще търсиш Учителя си като авторитет и личност.Petee писа: Jordan_13, ще ми станеш ли учител? Така няма да се гъбаркате с мен до Нова година.
Толкова от мене.
Сайбия на никого не ставам.
И защо баш до Нова Година ?Petee писа: Jordan_13, ще ми станеш ли учител? Така няма да се гъбаркате с мен до Нова година.
Отговорих ти ...Още не си ми отговорил откъде е лъвчето на българския герб.
Лошата черта на всякакви учители е че в резултат учещите се от такива стават лениви.
И ето очакваш да видиш сдъвкан и изплют отговор,
Не става така ...
Хиляди и хиляди наводнили планетата "учители" претендират че са носители на абсолютната истина ...
Смяяяяяяях!!!!!!!!!!!!!
Често виждам разни обяви за това как гуру не знам кой си или Шри не знам кой си ще ви открие цялата истина а на място се оказва че въпросния гуру или е дебела индийка която ми прилича на свиня или на Столипиновски мангал.
И ми се обяснява че трябвало да се абстрахирам от външния вид сякаш той нищо не значи ... да ама не- значи си.
Или пък разни родни братства за които цялата истина е че са градски хора чудещи се какво да правят, скучаещи сноби, разни лелки ...
И всичките си умират да направят "еволюционен скок" да са нещо повече да са "извисени"
Даааа ама неееее!!!!!!!!!!!!!!
Обяснява ли ми някой че е носител на цялата истина е ясен. Обяснява ли ми че е син божий или му говори ангел божий- е ясен (ако наистина е така ще го разпозная ) Обяснява ли как всички трябва да станем кротки овчици и да хрупкаме тревица ... е ясен- поредния подготвящ агънца ... На Земята обаче трябва да има и лъвове....
Ако пък въпросния "мирови учител" си сменя и името става още по ясен...
И въобще ако някой и най-вече ти Петее се вслушваш в съвети - забрави за всякакви учители- чети ги само информативно и имай предвид че всичките приказват купища глупости, Сметнеш ли някой за учител ще възприемеш и глупостите му и тогава лошо ...
Нямаме нужда от учители- Учителя е вътре в нас!!!!!!!!!!!
Не вярвайте на хилядите пишман окултисти и пишман гурута и учители!!! Те са хора като вас!!! Нищо повече!!!
И не ставайте доброволно агнета ако сте родени лъвове!!!
И по-кротко с егоизма- имам предвид защо обезателно сте решили че ако през 2012 нещо ще става е толкова важно точно вие да сте тези дето ще оцелеят? Безценни ли сте???
Както казал един германски император "Свини- вечно ли искате да живеете???" на войниците си?
Не е ли по-важно ако някой трябва да оцелява това да са първо децата ни?
Ставате вегетарианци- добрички- хрисими - а войн кой ще е ???
Не разбра ли от по-горните постинги? Ти си война, а аз съм овцата и хрупам прясна тревицаСтавате вегетарианци- добрички- хрисими - а войн кой ще е ???
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.