Петър Дънов докарал комунистите в България

преди 19 години 9 месеца #11324

Petee писа:

Значи Хитлер и Чърчил също са пророци :)

Нееее никакви пророци не са- шефовете им казват какви са плановете а те ги популяризират, Други пък "пророкуват"
Виж и аз ако знам че мача Х ще бъде продаден , мога да измъдря прогноза а "пророка" Х може и да "пророкува" резултата но реално това няма да значи че аз съм добър футболен анализатор и някой е пророк а само че сме получили информация от където трябва.
В този смисъл нито Дънов нито Хитлер нито Чърчил са пророци. По-скоро са информирани.

Къде в Откровение на Йоан се говори за земетресение в Европа? Кой са тия руски старци и по-нови пророци.

Пророчества на руски православни старци ...
И още на 100 места ...
От много четене на Дънов вероятно четеш малко друго.

Значи Дънов и Нострадамус са били дружки. Колко хубаво :)

Нееее- просто го е чел :lol:
Между другото "успеваемостта" на Нострадамус е не повече от 50%
1999 можеш да си я откриеш на 1000 места преди Дънов.
Да де ама за да я откриеш трябва да четеш и друго освен Дънов

Това вече ще трябва да го доизясниш и да го докажеш, а не просто да си говориш. Кой, кога, къде и защо е създал Паневритмията? Откъде е компилирал? От Библията ли? И аз "компилирам" от там :)

A не видиш ли- въъъъобще е измислил паневритмията а не са антропософските общества преди него. И името не е сменил даже.
жокер- Рудолф Щайнер
Дънов е умеел хич да не е да преписва от него.
От къде е компилирал- е откъде ли не. Тва Щайнер, Тва Блаватска, Тва Ани Безант и Елена Уайт нееее ич нищо не е преписал ....
:lol:

Бог е приготвил голяма реторта за българския народ. И вас ще турят там. След като излезете от тази реторта, ще минете през още 10 реторти, а като излезнете от последната, от десетата реторта, други българи ще бъдете. През тия реторти ще минат всички държавници, всички свещеници, всички майки и бащи. Излезете ли от там, никакви бесилки няма да има вече в България. Туй нещо ще опитат всички българи, ще видят дали думите ми са верни, или не. Най-много 100 години давам срок да се проверят моите думи. От затворите няма да остане нищо, от съдилищата - също, от съвременните бесилки - също. От всички тях ще останат само някои паметници - свидетели за културата на някогашните хора.

Хаааааааааааа хАаааааа хааааааааааа!!!!!!!!!!!!!!!
Е не като се има предвид как се развиват нещата в СССР и че е било пределно ясно кой ще спечели войната и при кой ще ни отредят място всеки средно интелигентен журналист е можел да напише това. Правиш ли разлика между прогноза евристика и пророчество а ???

Бъдещата култура се отличава с три неща: повдигането на жената, повдигането на бедните и застъпване на правата на човека.

Ako според теб това е някакво пророчество не виждам що се хабя да споря. Това средно интелигентен студент-политолог на 5 ракии ще ти го избълва ако го питаш за бъдещата култура.
Общи фрази ....

Няма да се мине много време и въглища няма да има. Няма да има дим, няма да горят хората дърва. Ще впрегнете магнетическата и електрическата енергия за отопление и осветление. Горе , из пространството, на 500 километра над Земята има цял океан от електрическа енергия. Тя ще се снеме, ще се използва, ще светне Земята.

BUAAAAHAAAAA HAAAAAA Е не няма що невероятно пророчество- недей ме весели толкова. Според теб хората през 30-те са били олигофрени и не са знаели след колко време ще свършат въглищата и дървата с тия темпове а? И да те светна какво има като енергия на 500км над Земята е било идеално известно ако и да не ти е известно на теб.
Тук няма отново никакво пророчество а преразкази на популярни журнали от онова време.

...Ще се потопи цял континент за да се спаси светът. Ще изплува грамаден континент от Великия Тихи океан, а сегашна Европа ще бъде един остров - остров на белите. Части на Франция, Белгия, Гърция ще потънат. Сахара ще се наводни - ще стане море, около което ще възникнат култури. Климатичните условия ще се изменят.

Tва ся от Блаватска ли е преписано, от Безант или от Хелън Уайт примерно????
Или от някой съвременен журнал по климатология щото там това се пише и без да са пророци

Магнетичната вълна, която идва, има възможност да изгори цялата земна кора. Духовните хора ще се приспособят веднага към условията, а светските хора и материалистите ще се лутат, ще бягат по Земята, покой няма да имат.
Средиземно море ще се влее в Каспийско. В Азия ще се образуват много и големи езера. Балканският полуостров постепенно ще спада, ще потъва. Средиземно море ще се приближи до Родопите и затова няма смисъл България да се бори за излаз на Бяло море. То само ще дойде. Някои крайморски градове ще потънат. Пристанище ще бъде един по-вътрешен град.

Toва не го твърди само Дънов ами още един куп хора.
А и не е станало тъй че не е ясно дали е точно пророкувано.

В един ден Земята ще се освободи от милиарди хора, които я населяват. В бъдеще ще останат около милиард - за толкова души тя има хубави условия за живот. Останалите хора ще отидат в други светове да работят.

Aaaaa златния милиард- че това си е стара чифутска мечта- брей за кой работил Дънов!

И накрая- някой който е бил протестант, посетил САЩ където са му казали какви да ги дрънка, ОБЯВИЛ ЧЕ ГОВОРИ С АНГЕЛ БОЖИ или че сам е такъв (някой говори ли ми такива е ясен) и не обявил ясно че ИХВХ е ДЕМОН за мен е НЕГОДЯЙ

А и тука кат гледам сайта е Войни на Тангра а не войни на Дънов и на Ях-ва
Нема да убедиш никой да мине на тъмната страна!
Гледай та помисли за себе си и се отърви от тия зомбита.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 9 месеца #11325

Petee писа: Откъде е компилирал? От Библията ли? И аз "компилирам" от там :)

Оттам може да се бъгваш най-вече. Petee, търся онази икона на Дънов, нарисуван като "Бог Саваот"? Не мога да я намеря в Интернет, а е много забавна.

преди 19 години 9 месеца #11337
Хитлеp, Чърчил и Дънов са информирани? За какво? От кой? Хайде кажи го най-сетне. В прав текст го кажи. Излез с една ясна теория.
Това за паневритмията не го разбрах. Кажи директно КОЙ, КОГА, КЪДЕ И ЗАЩО е "пробутал" този красив танц на хората. Не овъртай и без антропософски общества. Паневритмията нещо хубаво ли е или нещо лошо? Защо един от "тъмната страна" ще прави подобно нещо? Защо днес се практикува от милиони на няколко континента?

Е не като се има предвид как се развиват нещата в СССР и че е било пределно ясно кой ще спечели войната и при кой ще ни отредят място всеки средно интелигентен журналист е можел да напише това.
Какво е прогноза еврестика? Такава дума няма.

Как са се развиват нещата в СССР? Че е било определено съм съгласен, но е факт, че никой журналист не е написал подобно нещо, а Дънов.

И да те светна какво има като енергия на 500км над Земята е било идеално известно ако и да не ти е известно на теб.

Не, не ми е известно. Какво има на 500 км над земята? Какво общо има Щайнер с паневритмията? Говориш без да обясниш нищо. Нищо не ти се разбира! Слагай запетайки поне. Пиши на български. Говори директно.

Или от някой съвременен журнал по климатология щото там това се пише и без да са пророци

Ся, тва не е от Блаватска преписано, нито от Безант, нито от Хелтън Уайт. Примерно. Посочих ти откъде е "преписано".

Бъдещата култура се отличава с три неща: повдигането на жената, повдигането на бедните и застъпване на правата на човека.

Ako според теб това е някакво пророчество не виждам що се хабя да споря. Това средно интелигентен студент-политолог на 5 ракии ще ти го избълва ако го питаш за бъдещата култура.
Общи фрази ....

Струва ми се, че ти се имаш за повече от "интелигентен студент-политолог на 5 ракии" , затова ще поискам някои предположения/пророчества от теб. Какво ни чака през следващите 5-10-20 години. Общи фрази бе...Колкото да се ориентирам, че Дънов много ми е завъртял главата и вече не знам къде се намирам.

Дали "всеки интелигентен студент-политолог на 5 ракии" има нещо общо с политиката? Дали е чувал за бъдеща култура и ако да, то от учебниците ли?

Когато казваш, че един кое си не го твърди само Дънов, а и един куп други хора, то редно е да посочиш кои са и кога са го казали.

"Чифутската мечта" за "златния милиард"? Чифутската мечта е милиард от слуги-зомбита с чипове нямащи право да мислят, а не от братя. Чифутите говорят за New Age, а не за "най-старото учение" в света.

тука кат гледам сайта е Войни на Тангра а не войни на Дънов и на Ях-ва Нема да убедиш никой да мине на тъмната страна!

Темата е за Дънов и ще пиша каквото смятам за добре, защото има хора, които се интересуват. Ходил ли си на гроба на Дънов? А на Рила? Къде я видя тъмната страна? От тъмната страна е онзи, който иска да убива, коли и беси, а тук във форума има доста такива. Или не?
Омраза, празни обвинения, ругатни, заплахи и пак омраза.

Севар, търси, търси.
Откъде тогава да "компилирам" за да не се "бъгвам"? От писанията на Елтимир ли?

преди 19 години 9 месеца #11338

Petee писа: Хитлеp, Чърчил и Дънов са информирани? За какво? От кой? Хайде кажи го най-сетне. В прав текст го кажи. Излез с една ясна теория.
Това за паневритмията не го разбрах. Кажи директно КОЙ, КОГА, КЪДЕ И ЗАЩО е "пробутал" този красив танц на хората. Не овъртай и без антропософски общества. Паневритмията нещо хубаво ли е или нещо лошо? Защо един от "тъмната страна" ще прави подобно нещо? Защо днес се практикува от милиони на няколко континента?

Е не като се има предвид как се развиват нещата в СССР и че е било пределно ясно кой ще спечели войната и при кой ще ни отредят място всеки средно интелигентен журналист е можел да напише това.
Какво е прогноза еврестика? Такава дума няма.

Как са се развиват нещата в СССР? Че е било определено съм съгласен, но е факт, че никой журналист не е написал подобно нещо, а Дънов.

И да те светна какво има като енергия на 500км над Земята е било идеално известно ако и да не ти е известно на теб.

Не, не ми е известно. Какво има на 500 км над земята? Какво общо има Щайнер с паневритмията? Говориш без да обясниш нищо. Нищо не ти се разбира! Слагай запетайки поне. Пиши на български. Говори директно.

Ся, тва не е от Блаватска преписано, нито от Безант, нито от Хелтън Уайт. Примерно. Посочих ти откъде е "преписано".

Общи фрази ....

Струва ми се, че ти се имаш за повече от "интелигентен студент-политолог на 5 ракии" , затова ще поискам някои предположения/пророчества от теб. Какво ни чака през следващите 5-10-20 години. Общи фрази бе...Колкото да се ориентирам, че Дънов много ми е завъртял главата и вече не знам къде се намирам.

Дали "всеки интелигентен студент-политолог на 5 ракии" има нещо общо с политиката? Дали е чувал за бъдеща култура и ако да, то от учебниците ли?

Когато казваш, че един кое си не го твърди само Дънов, а и един куп други хора, то редно е да посочиш кои са и кога са го казали.

"Чифутската мечта" за "златния милиард"? Чифутската мечта е милиард от слуги-зомбита с чипове нямащи право да мислят, а не от братя. Чифутите говорят за New Age, а не за "най-старото учение" в света.

тука кат гледам сайта е Войни на Тангра а не войни на Дънов и на Ях-ва Нема да убедиш никой да мине на тъмната страна!

Темата е за Дънов и ще пиша каквото смятам за добре, защото има хора, които се интересуват. Ходил ли си на гроба на Дънов? А на Рила? Къде я видя тъмната страна? От тъмната страна е онзи, който иска да убива, коли и беси, а тук във форума има доста такива. Или не?
Омраза, празни обвинения, ругатни, заплахи и пак омраза.

Севар, търси, търси.

Като е за Дънов, гледай колко кофи мастило изписа. Паневритмията не е изобретения на Дънов, а негова интерпретация и възстановка на древните соларни магични шествия. А за Щайнер , какво? Нима не е истина, че преди Дънов и Щайнер си създава така наречената "евритмия". Но и тя не е нещо ново. Дънака понеже доста е зубкал теософия в Щатите, няма как да не ги знае тия работи и да не си сложи пред "евритмия", представката "пан".
Как кой? Кой стои зад Дънака - евреите разбира се. Иначе няма как да си обясниш странната смесица между юдаизъм, протестантизъм и теософия (използвана като езотеричен инструмент за идеята за новия световен ред).
То си и личи и в поведението на тебе и на други дъновяги.

преди 19 години 9 месеца #11340
Точно така е! :-) :thumbsup:
Ей, пази се! Може и зад теб да стои някой еврейн :-)

преди 19 години 9 месеца #11343

Petee писа: Точно така е! :-) :thumbsup:
Ей, пази се! Може и зад теб да стои някой еврейн :-)

Ти май освен по Дънов си падаш и по Ошо :tooth:

преди 19 години 9 месеца #11348

Petee писа: ...
Севар, търси, търси.

О-ооооо, тука май се изпусна нещо!
Значи нека е Дънов, ама сакън да не е Елтимир, а?

Петее, нали по-горе искаше завършена картина? Дънов дава ли ти цялостно обяснение защо светът е такъв? Не е ясно кое е разбрал сам и кое чел/преписал, но важното е , че той казва само какво ще стане. А защо не обяснява ПРИЧИНИТЕ? Само общите приказки за любов, братство, просветление. Това са приятни неща, но не ти ли прави впечатление, че занесените в облаците хора започват да НЕ ВЯРВАТ, че съществуват конкретни стъпки и ясни методи за живот тук и сега?! Те лелеят по нещо хубаво, но пръста си не мръдват то да стане. Това е капана не само на Дънов, но и на всяка религия. Това е предназначението на религията въобще - робското положение си стои, а на роба му е отредено само да мечтае и да се надява. Има ли някой, който да заяви, че някоя религията донесе на Земята мечтаното и ОБЕЩАВАНО от нея благоденствие? Има ли такъв период на планетата ни?
Има такъв период. Това е периодът преди създаването на религиите, т.е. преди основаването на организираното заробване на хомо сапиенс. Има съвсем конкретни неща, извършени на нашата планета, довели до поява на религиите. Има намеса на същества отвън. Същества, които са кръвожадни, рептилоподобни, отмъстителни, агресивни, за които завладяването, контрола и експлоатацията е смисъл на живота. Това са бившите колонизатори на Земята и те са първите, които записват на плочките в Шумер нещо като история на света. Но това е тяхната версия, желаната история и не е на света, а на времето след последната им намеса - генна модификация, която извършват, за да направят хомо сапиенс с желаните от тях характеристики.

В тази връзка е уместно да посочим, че българите не са религиозни. Затова ние нямаме религия, а СВЕТОГЛЕД! Затова нямаме свети писания, защото светогледът не е за мечтаене, а за живеене. Всеки ден, всяка минута.

А Елтимир отдава живота си, за да намира точно тези методи и стъпки, които да направят възможно благоденствието и то да не е само мечтано и очаквано?! Изглежда това не се нрави на държавното и световно правителство, които следват плана на колонизаторите.

Ето един линк, където по-обстойно е обяснено това, което се опитвам да кажа:
www.xnetbg.com/www/site/index.php?option...iew&id=202&Itemid=40

Продължаваме да събираме разпилените парчета, Петее. Ние не сме като колонизаторите и не щем да бъдем удобни за тях. Ще покажем на всички човеци внедреното у тях чрез гени и идеи пагубно влияние, ще им помогнем да си спомнят и разбудят същността си, която са имали преди това вмешателство и не по-малко важно - ще показваме на хората как и от кого в момента продължава това чуждо на нас, нечовешко влияние!

преди 19 години 9 месеца #11356
Говори от за себе си като казваш, че не си религиозен, а имаш светоглед. Нека всеки да изразява себе си.

Не съм се изпуснал. Елтимир ми казва какво става (повтаря написаната по книгите конспирация), но не ми казва защо, нито пък как. Дънов ми казва.

А защо не обяснява ПРИЧИНИТЕ?

Напротив. Обяснява ги. Обяснява връзката между доброто и злото като два разумни принципа с един източник. Това НИКОЙ от вас не иска да го разбере. Няма защо повече да плюете срещу злото, светът има нужда от него, защото то е призив да станем по-мъдри.
Хората служат на злото на принципа на моркова, но ако погледнеш чифутите, и те служат заради своя морков, тоест и те са водени за носа. Талмуда им казва, че в последните времена ще дойде цар месия и ще избие всички мюсюмлани и християни, а ключовете към всички световни богатства няма да се поберат в 333 карети... и най-бедния еврейн ще има по 200 роби и т.н. И така, двата противоположни, несъвместими и разумни принципа. "Злото ще съществува докато този свят не придобие една завършена цялост" - Дънов
Ти ще ме сметнеш за луд и ще кажеш: "Злото ще съществува, а дали и нас ще ни има?"
Отговарям ти пак с цигат: "Насила сте излезнали от рая и насила ще влезнете"

Дънов и Ванга казват, че идват много тежки години. В Откровението Йоаново също се казва, че "в онези дни човеците ще потърсят смъртта, но няма да я намерят". Защо ли ще дойде тази мъка?
"Насила сте излезнали от рая и насила ще влезнете"
Ако можеш да погледнеш от малко по-високо, разбирай. Ако не можеш, продължавай да хулиш юдеите.

преди 19 години 9 месеца #11358
Никой,който воюва на страната на равновесието,не върши зло.Как е възможно,Petee,да има нужда от зло,за да се възстанови равновесието,когато зло е именно нарушаването му? Не разбирам какво ново казва Дънов или какво въобще обяснява.Ако на някой бяха потребни полу-кодирани изречения,щеше да си чете библията.

преди 19 години 9 месеца #11359

Petee писа: Ако можеш да погледнеш от малко по-високо, разбирай. Ако не можеш, продължавай да хулиш юдеите.

Шалом Алейхем Petee ...

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.