Ванга ария

преди 19 години 11 месеца #10453
Каруцар, що не каза по-рано, че си музикант бре! Малко да разведрим обстановката :-) . Аз на барабани блъскам, обаче сега нямам и вече много ме сърбят ръцете. Народни ритми не съм свирил , ама много се кефя на тези "обърнати" тактове, дето на останалите небългарски музиканти им "забива" метронома в главата и не могат да вдянат нещо по-различно от 4/4. Искам някой барабанист дето ги чува тези работи да ме научи, щото знам че не е много лесно.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 11 месеца #10455
Да продължим в темата "Българска народна музика"? Тази тук е за друго.

преди 19 години 11 месеца #10465
Това за 20-те песнички в руския фолклор е несериозно,Каруцарю ако качиш някаде Българска народна музика ще ти бъда благодарен.

преди 19 години 11 месеца #10470
Фолклора им е по-беден и от финландския - 20тина елементарни песнички на кръст - и ги въртят като развалена грамофонна плоча през вековете.

Това също е абсолютно верно. Но важи и за финландския фоклор, особено за епоса им "Калевала", който в същността си е чиста проба усвоен орфизъм, а главния герой Вайнемьонен в този епос е тяхната персонификация на нашия Орфей.

преди 19 години 11 месеца #10540
Ванга служеше на комунистите самотвержено. Даже комунистическия художник Светлин Русев изрисува онова което тя нарича църква.
Тази жена беше подвластна на сатаната и неговите протежета комунистите.

преди 19 години 11 месеца #10565

Jordan_13 писа: Фолклора им е по-беден и от финландския - 20тина елементарни песнички на кръст - и ги въртят като развалена грамофонна плоча през вековете.

Това също е абсолютно верно. Но важи и за финландския фоклор, особено за епоса им "Калевала", който в същността си е чиста проба усвоен орфизъм, а главния герой Вайнемьонен в този епос е тяхната персонификация на нашия Орфей.

Калевала не е само финска - естонците също имат претенции да е тяхна. Точно така - чист орфизъм. Планинец - може и да са 30тина песнички - не е въпроса в броят им а в посланието, което носят. Финландците имат повече от 1000 тяхни валса (vaalsi), чиито мелодии или са откраднали, или са изсмукали от пръстите си - при първия фински варс,у който чуеш ти се разваля настроението, при втория си със сигурна депресия, при третия става опасно - много близко си до самоубийство. :tooth: :tooth: :tooth: Нарича се музикална (а и не само) профанизация.
Бих искал да затворя темата - ако някой желае да я отвори под нов постинг активно ще се включа.
За последно - Лично аз нямам много автентични (необработени) фолклорни песни. БАН в продължение на много години изпращаше свои служители да ги записват из страната - от стари хора, в затънтени краища. Записите (аудио+ноти+текст) си са до ден днешен в БАН. Веднъж завинаги се доказа, че българският фолклор е много по-стар не само интонационно от всички балкански и европейски фолклори. Като доказателство (мое лично) бих желал да ви разкажа 1 историйка. Познавам 1 кюрд - младо надъхано момче - кюрдски патриот. Слушаше само кюрдска музика. Беше ми попаднал от библиотеката 1 диск на ибряма, със български музиканти , направен в хамериката. Пуснах му го. (до този момент този Хасан (така се казваше) гледаше на всички чужденци високомерно - за него №1 си бяха кюрдите) Блокира. Просто блокира. Пита - това българска музика ли е. Да - му отговорих. :tooth: Само дето не коленичи да ми се замоли като на аллах да му го дам този диск. Каза, че това е най-божествената музика, която бил слушал. От този момент нататък за България и нейната музика говореше само суперлативи. И с огромно уважение.

Агент, нямаш ли други форуми да изявяваш "заключенията" на промитото си мозъче? :karte4:

преди 19 години 11 месеца #10631

Запознат писа: Каруцар, що не каза по-рано, че си музикант бре! Малко да разведрим обстановката :-) . Аз на барабани блъскам, обаче сега нямам и вече много ме сърбят ръцете. Народни ритми не съм свирил , ама много се кефя на тези "обърнати" тактове, дето на останалите небългарски музиканти им "забива" метронома в главата и не могат да вдянат нещо по-различно от 4/4. Искам някой барабанист дето ги чува тези работи да ме научи, щото знам че не е много лесно.

Хаха и аз пробвах с барабаните :hammer: блъсках блъсках па ми писна, е все още ми се иска, ама като не са ми вкъщи не мога да се организирам...

преди 19 години 11 месеца #10632

Agent писа: Ванга служеше на комунистите самотвержено. Даже комунистическия художник Светлин Русев изрисува онова което тя нарича църква.

Тук братле ти ме удари 5 пъти от земята с това изказване! :clap:

преди 19 години 11 месеца #10654

Ванга служеше на комунистите самотвержено. Даже комунистическия художник Светлин Русев изрисува онова което тя нарича църква.

aaaaaaxaxaxaxaxaaaaa aaaaxaxaxaxaxaaaaa

Откъде ги намирате тия образи бе, тенгрияните аахахахаа

преди 19 години 11 месеца #10655
Не ги намираме, те ни намират.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.