имат ли българите бъдеще? учебник по история
Сега няма под ръка нещо да цитирам но според мен самоубийството е грях защото е признак на слабост,опит да се спасиш с бягство.Казано е как да ти помогна като ти сам не искаш да си помогнеш.Karutzar писа:
ГРЯХ ЛИ Е САМОУБИЙСТВОТО?Планнинец писа: Само да вметна че някои бъркат смирението със примирението което е голяма грешка.Примирението води към самоубийстов което е грях за християнството.
ЗАЩО?
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Брррр - ама сериозно ли говориш? Признак на слабост казваш...Планнинец писа: Сега няма под ръка нещо да цитирам но според мен самоубийството е грях защото е признак на слабост,опит да се спасиш с бягство.Казано е как да ти помогна като ти сам не искаш да си помогнеш.
Брееее, че то много слаби са били всички през цялата човешка история тези самоубийци... (изключам последните 2 "христиански века)
Еййй - какви слабаци -тц,тц,тц...
Щото било въпрос на храброст да се самоубиеш - паметници им издигали (отново уточняавам - 2 века "христианство са изключени от сметките), храбреци ги наричали, и се гордеели с тяхното родство...
Браткиш, попрочети малко история - какво ще кажеш?
Животът в тяло не се е ценял въобще. Въпрос на чест е било да живееш достойно.
А смърта я посрещали като празник...
(не че смърт има - естествено)
Не. Добре си представил проблема. Нещата са ясни. Както и решенията не са толкова непостижими или невъзможни. Въпрос на дружно обсъждане по темата.nik писа: Не мога да скрия,че съм разочарован от активността по тази тема.На мен ми се струва от изключителнаа важност за оцеляването ни,а предложенията са и малко и в границите на екзотичното.Възможно е и вината да е в мен и да не съм успял да представя проблема в цялата му сериозност.
Май пишеме за различни неща,аз за слабаци които скачат под влака или се мятат от моста с камък на шията а ти явно за хора които са готови да отстояват докрай убежденията си...както и да е.Karutzar писа:
Брррр - ама сериозно ли говориш? Признак на слабост казваш...Планнинец писа: Сега няма под ръка нещо да цитирам но според мен самоубийството е грях защото е признак на слабост,опит да се спасиш с бягство.Казано е как да ти помогна като ти сам не искаш да си помогнеш.
Брееее, че то много слаби са били всички през цялата човешка история тези самоубийци... (изключам последните 2 "христиански века)
Еййй - какви слабаци -тц,тц,тц...
Щото било въпрос на храброст да се самоубиеш - паметници им издигали (отново уточняавам - 2 века "христианство са изключени от сметките), храбреци ги наричали, и се гордеели с тяхното родство...
Браткиш, попрочети малко история - какво ще кажеш?
Животът в тяло не се е ценял въобще. Въпрос на чест е било да живееш достойно.
А смърта я посрещали като празник...
(не че смърт има - естествено)
Тук не мога да се съглася. Много е лесно да си "измиеш" ръцете с образованието. Да не искаш да кажеш, че родителите нямат задължение за изграждането на мирогледа на децата си? Че кой ще ги научи да познаят и разбират света около себе си? Ако чакаш да получат това знание в училище много грешиш. Както съм казвала в една друга тема - ролята на училището е да събуди интереса на децата към знанието и да им даде основа, информация кое къде да намират. Но ако се оставиш само на него (училището), нямаш стремеж и не полагаш старание да научиш нещо в повече, да търсиш истините за света и хората, ще си останеш с ограниченото знание на повечето днешна младеж. На какво ще те научи средата в училище и какъв различен поглед може да се открие пред децата в семейната среда? Помниш ли как децата маршеруваха под строй в "Тухла в стената" на Пинк Флойд? В повечето случаи, не попаднат ли на учители, които развиват индивидуалността им, децата излизат като от калъп след средното си образование. Никак не е малка ролята на семейството да разчупи този еталон, да представи на детето , че има и друг начин на тълкуване, че истината е друга, че манипулацията е огромна...nik писа: мисля,че неусетно всички ние се отклонихме от темата.ГУБИМ СИ ДЕЦАТА ПО ВИНА НА ОБРАЗОВАНИЕТО!
Децата се учат и от родителите си, не забравяй това!
Към зам. министъра на културата и към три дами, представителки на образованието:
-"В началото на 21век няма учебна система, образователна институция или университет, които да ми дадът знанието от което имам нужда в зората на 3тото хилядолетие!"--коментарът бе:
-"Ама момче не си ли много малък?"
-"Какъв е смисъла на възрастта Ви, когато притежавам повече умения и знания от вас и когато идвам от там, където идват най-просветените умове!"-
" И къде е това место(визирам место)?"-"България, аз съм Българин и съм се родил със знанието".
Когато ги попитах какво е България и какво е Българин не ми дадоха отговор!
ОБРАЗОВАНИЕТО В БЪЛГАРИЯ СЕ ПРАВИ ОТ ЛАБОРАТОРИИ, КОИТО ИМАТ ЗА ЦЕЛ ДА СРИВАТ И УНИЩОЖАВАТ ДЕТСКОТО СЪЗНАНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Децата трябва да знаят, че каквото и да им кажат те имат право на мнение, да мислят и са длъжни да подложат на съмнение готовите идеи които се преподават.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.