имат ли българите бъдеще? учебник по история
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Знаеш ли, пука ми за глупавите закони кое е позволено и кое не. Това което предложих съвсем лесно може да се реализира и е трудно да те хванат. Ако ще хващат нещо, това ще е прожектора които излъчва. Това обаче е почти невъзможно, защото ще става от голямо разстояние. Екран ще е която и да е по-голяма стена на сграда.
За прожектор трябва да се търси специален, но с малко игра могат да се сглобят няколко китайски лазарни фенерчета които могат да се купят за нищо пари.
То техничестата част - все ще се нагласи, но трудно е какво да се предложи като текст за проектиране. Трябва да е кратък и уцелващ десятката. Както и да има 30-30 такива подготвящи хората текста , които да се сменят от време на време.
А това дали трябва да е от голямо разстояние - може да поспорим. Примерно какво пречи да се прожектира от някой известен офис? Щом шефа е съгласен и си плаща съвестно наема - никой не може да забрани.Нали не е забранено да се лепят рекламни плакати? А какво ще има да се прожектира - наша си работа. Важно да не е забранено от законите.
Ако аз имам дете не бих се притеснявала толкова за тия учебници, защото ще си го възпитам достатъчно добре и ще му предам силна ценностна система така както моето семейство е сторило с мен....за съжаление обаче, проблема е сериозен, тъй като голяма част от родителите, както споменахте, не смятат за толкова наложително да обръщат внимание на това каква информация постъпва в съзнанието на децата им.
На мен моите родители винаги са ми казвали, че е най-трудно да кажеш "не" на детето си, но ако си отговорен родител трябва да можеш да го правиш....
Смятам, че децата въобще не трябва да гледат телевизия, а вместо това да се ангажират в домакинството и в отделни спортове и други занятия и занимания - трябва да се учат да поемат отговорност!
Само че според мен, ако е трудно да събудиш някакво чувство за национален дълг и отговорност у хората то да им отвориш очите за това, че не си отглеждат децата както трябва е направо непосилно!
За това тука печелившата карта е в министерство на образованието...
Просветителската дейност е вървежна само сред хора, които се интересуват....А как ги виждате тия мазни наркоманчета и алкохолици, които всъщност представляват голяма част от младежта, да се интересуват от просветление!
Властта трябва да се вземе в наши ръце докато е още време, а това как може да стане вече е друга тема!
Това е...лошото е че съвестните хора, идеалистите сме твърде малко по мое мнение!
Даже не мога да си я обясня тая трагична картина дето я описахте, дето ви дебнат и незнам си какво....бих казала да не ви пука! Колкото повече се свива човек, толкова повече го тъпчат - в това съм се убедила!
Когато беше комунизъм....дядо ми ме подучваше да викам в децката градина, че Ленин е Мръсник и аз го правех съвсем наперено, а когато наще им правеха проблеми за това, те се смееха и им дремеше на патерицата.........всеки живял по време на комунизма знае какво означава това.
А вие се впечатлявате от такива неща в днешното училище, където слободията и анархията са залегнали в основата му! А аз си мислех, че едва ли е имало по-свободна арена за словоизлияния от днешното училище...през която и да е била епоха!
Незнам...истинските национални борци се смееха в лицето на комунистите независимо от последствията, а като гледам сега много от биещите се в гърдите "революционно" настроени младежи са егати мишоците (Янга и Спорт-Здраве това не се отнася пряко до вас - моля ви не го приемайте лично)!!!
Според мен трябва да ни осени някакъв сляп кураж всичките и ще им преобърнем системата за части от секундата, но като гледам това явление е на изчезване...и за това не е редно да го проявяват само единици хора, защото жертвата която дават не е справедлива, нито пък дава резултат!
И да добавя:
Също така много често съм попадала на добри учители, които си разбират от професията и по история и по литература и в повечето случаи ни казваха да не се водим изцяло по учебника, а по техните записки, тъй като предпочитаха да ни диктуват и не удобряваха учебниците. По тези важни предмети всъщност аз не мога да се сетя да съм имала скапан учител! Имала съм и доста учители националисти...по литература, история и география във всичките ми училища учителите по тия предмети бяха страшни хора и професионалисти и патриоти! Даже, имахме една церберка по история, беше направо маниячка на тема История и тн., скапваше ни от диктовки и почти не учехме от учебника-тая жена стана директорка и до днес е такава ! Та за това се учудвам вие на какви учители сте попаднали....3 години не са толкова много за да са се променили толкова неща. По география имахме една, която когато трябваше да учим някви никому ненужни неща по география, направо ни заяви да хвърлим учебника и ни каза, че никой няма да мине класа ако не научи картата на България на изуст - реки,градове,села,планини...и тн, направо ни разби - още я сънувам тая карта на България, всеки час я отваряше на дъската и ни почваше-цяла година!
Намират се и скапани, комплексирани или изкукали комуняги естествено, но както казах от всички училища дето съм сменила рядко съм имала скапан учител по литература или история! Разбира се това са все хора от 40 нагоре-предполагам новото поколение учители ще са пълна боза!
Случили са с тебЗапознат писа: Стана така, че започнах временно да преподавам на възрастни компютърна грамотност. Като видях обаче учебната програма, ами тя е пълна боза, и ако трябва сляпо да я преподавам, то никой нищо няма да разбере. За това ги метнах както аз си знам, започнах от основите, принципите и стандартите обяснявайки ги по народному, така че всеки без специално образование да ме разбере. Има страхотен ефект, хората имаха готовност за това, че ще се появи един който си пее урока и си заминава, а това в момента е супер нестандартно. Като резултат имам пълна посещаемост и интерес от страна на курсистите!
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.