имат ли българите бъдеще? учебник по история

преди 20 години 1 месец #8484
ISS,права си абсолютно и всичко това се покрива и с моите наблюддения и разбиране.Това означава,че мислим еднакво,че диагнозата е поставена и трябва лечение.Трябва да си върнем децата,трябва да възстановим изработената от столетията и народната мъдрост ценностна система.-нашата българскатаТрябва да се борим за това.В този смисъл тук имат място всякакви предложения,а после да се надяваме и действия. ИСКРИЦЕ,преди Освобождението нашите даскали не са живяли богато,не са имали луксозни неща,но са се ползвали с уважение в олбществото заради приноса им в образованието и културата на народа,заради това,че са създавали бъдеще.Според мен това/дрехи,пари и т.н./ не са най-важните неща,въпреки,че така нареченото "общество" ги направи единствено важни и това се дължи отново, единствено и само на подмяната на ценностната ни система,което допуснахме. Отново горното. Приятелю IYI,в тебе има хармония и оптимизъм,ти си знаеш как си ги постигнал,в мен -няма.Житейският опит показва,че и да имаш дете въпреки, че е твой ген,ако го отгледа друг,то само ще прилича на теб,/рсп.ще говори твоя език/,но няма да бъде твое,ще обича този,който го е отгледал и ще бъде член на НЕГОВОТО семейство.Другото за съжаление са сам о пожелания,макар и добри.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 20 години 1 месец #8485
Имат ли българите бъдеще?
България има бъдеще, но за българите аз лично се съмнявам. Затова често се моля да дойде нечувана сеч в Бълагрия. Бой, страдания, мъка, робство, плач и сълзи. Само така ще им дойде ума на българите.

преди 20 години 1 месец #8486
Петенце,лозето не ще молитва,а мотика.А и каква България ще бъде без българи?Ако се стигне до там,другояче ще се казва.

преди 20 години 1 месец #8514

Petee писа: Затова често се моля да дойде нечувана сеч в Бълагрия. Бой, страдания, мъка, робство, плач и сълзи. Само така ще им дойде ума на българите.

Много умно беше това, няма що! Пете, ти слагаш ли се в това число българи? Или ти си се осъзнал вече и си минал към друга, небългарска страна? И не че не искаш ама не ти трябва бой а?
Това сериозно ли го мислиш или ти хрумна докато беше в кенефа?

преди 20 години 1 месец #8518
Формирай реалността си-положителна или отрицателна, решавате Вие-всичко и всички ще се съгласят, защото вие решавате, определяте явленията в реалността Ви, а играта им е да Ви заблудят, че те решават-нищо подобно!

В моята същност, господарът съм само аз, никой няма право и възможност да решава вместо мен...

преди 20 години 1 месец #8524
IYI, преди време едно момче повлияно от тъпи филми,като Х.Потър и др.подобни с каквито е пълно ежедневието на децата ни,с абсолютната сигурност и вяра,която му е била внушена,се хвърли от покрива на сграда,като е мислило,че ще полети.Сега е в Рая.не искам да си внушавам,нито да реагирам,като щраус!

преди 20 години 1 месец #8534
Ти си умен човек и е редно да направиш разлика м/у еврейските екранизации, които знаеш какви са им целите.
Аз говоря за последните изследвания в квантовата физика, които в момента умело се прикриват....

преди 20 години 1 месец #8536

IYI писа: Аз говоря за последните изследвания в квантовата физика, които в момента умело се прикриват....

IYI - подсъзнанието разбира ключови думи - за последно време при теб са "квантова физика".
Честно казано - до сега не съм намерил различия м/у това което ти казваш и това, което аз бих казал със други думи, но със същия смисъл. Всеки - АБСОЛЮТНО ВСЕКИ си има собствен индивидуален път на развитие - като част от ЕДНО ГОЛЯМО ЦЯЛО!
Бих ли могъл да те помоля да дадеш повече инфо за квантовата физика, но на разбираем за диалетантите във физиката (като мен) език? Честно казано веднъж получих инфо от професионал - но останах с впечатлението, че или са промити мозъци, или физиците не могат да поставят в ясни, точни, и категорични норми това за което говорят, или откриват.
МЕЕМЕТАТА ПРИНАДЛЕЖАТ КЪМ КВАНТОВАТА ФИЗИКА!

преди 20 години 1 месец #8548
Меметата бяха началото, тепърва предстоят много неща...

преди 20 години 1 месец #8554

nik писа: IYI, преди време едно момче повлияно от тъпи филми,като Х.Потър и др.подобни с каквито е пълно ежедневието на децата ни,с абсолютната сигурност и вяра,която му е била внушена,се хвърли от покрива на сграда,като е мислило,че ще полети.Сега е в Рая.не искам да си внушавам,нито да реагирам,като щраус!

Nik подхвана много интересен въпрос.По темата имат ли българите бъдеще...младите и видеоигрите."Виртуалната реалност" просто трябва да се изкорени и забрани.Света на компютърните игри си поставя точно тази цел - колкото е възможно по-точно възпроизвеждане на реалността.Случая с Хари Потър не е единствен,в следствие на игрите много деца са се хвърляли през балконите,а в последно време имаше скандален случай с дете,зарибено с игра,в която ядеш,пиеш,спиш,жениш се,биеш се,сприятеляваш се с други хора.Въпросното дете(Корея) не яло,пило или спало,защото не можело да спре да играе.На втория ден получило сърдечен удар пред монитора и GAME OVER.
Обезпокояващо е че компютърните клубове все повече и повече смъкват възрастовата граница на посештаемост и все повече деца са доведени до положение да крадат от пенсията на баба си,за да играят в клуба.Агресията,насилието и внушенията са съвсем друг въпрос.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.