Дискриминацията!
Ако успее Елтимир да даде интервю пред тамошните журналисти, надявам се да успеем да го получим. И тъй като никой тук няма да го отпечата, ще трабва за целта да си направим брой на "Съпротива".
Но ние да мислим и за други теми!
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Обаче погледнато от моя гледна точка - никой не е виновен на чакащите. Нека чакат и седмица - кой ги бие по-главата изобщо да ходят да си сменят номерата? Нищо им няма, сами си го предизвикват и следователно го ЗАСЛУЖАВАТ.
Аз моя няма да го смена - и съответно не чакам на опашка, нито плащам за нови номера. Понеже имам по-важни дела от тези да уйдисвам на някви си "държавни служители" решили тази толкоз НЕОБХОДИМА смяна.
"След забраната да публикувам във форума, сега почват някакви намеси в пощите. Като дойдат привечер моите хора ще им се оплача, но кой знае - българите сме по-добри хакери. Та да знаете каква е причината, ако млъкна. Иначе съм в безопасност и все ще измисля с какво да навредя на "българските" служби под израелско командване. И на "българското" правителство, съставено от етнически евреи. А тук колко обичат евреите, не е за приказка. Бият само ако видят шестолъчка. Моята Седмолъчица обаче я гледат с уважение. Та чифитата ще ни правят номера, а ние ще им го връщаме. И да видим кой кого!"
Защо всички неудачници говорят за дискриминация? - това им е оправданието.
Защо мангалите говорят за същото - ами те дотолкова са се ИН-КРИМИ-нирали, та сега искат да се ДИС, за да бъдат пас.
Да бе, ама ние не разменяме кон за кокошка, драг(лив)и мангали!
София. Комисията за защита от дискриминация наложи 250 лева глоба на
Валентин Петров за тормоз по етническа принадлежност спрямо Станислав Георгиев. Това съобщиха на БТА от комисията. Жалбата е подадена от управителя на резиденция "Бояна" Иван Вучев срещу Валентин Петров, бивш работник в резиденцията, заради проявено от негова страна дискриминационно отношение на етническа основа към колегата му от ромско-турски произход Станислав Георгиев.
Според комисията дискриминацията в случая е осъществена чрез нежелано поведение, изразено словесно, което е накърнило достойнството и е създало обидна среда за Станислав Георгиев.
news.netinfo.bg/?tid=40&oid=891846
Коментарът е излишен, но си задавам въпроса-такова "животно" има ли-ромско-турски произход?
Ромско-турски произход и да се казва Станислав (славянско име)
Лично аз, ако бях турчин (от Турция), бих се обидил от постановката "ромско-турски". Такова неадекватно смесване на етноси е възможно само в наща мила Родина.
Факт е, че голяма част от циганите се обявяват за турци. О тук се получава и разминаването в официалните статистики за реалния брой на циганите и мюсюлманите с турско самоопределение.
Нещо повече. Аморфната маса на чандала с лекота приема външния облик, обичаи и традиции на заобикалящата етническа среда (сещате ли се за друг подобен и вреден етнос?)
А за дискриминацията ще кажа само това, че тя е естественото състояние на природата и обществото. Без нея ние неможем да бъдем такива, каквито сме сега. Нямаше да сме постигнали това, което сме постигнали. Дискриминацията е заложена като първосигнален принцип във всеки от нас - принцип на оцеляването.
И ако на някой му е трудно да преглътне думата "дискриминация", нека да пробва думата "конкуренция"
Като пример: Както при повечето хора, дясната ми ръка е по-развита от лявата. Следва ли от това - лявата ми ръка да се чувства обидена от факта, че използвам по-често дясната си ръка? НЕ! Напротив, лявата ми ръка е доволна че не я занимавам с дейности, които върши дясната (като писането).
Като извод...
Защо циганите да се чувстват недоволни от дискриминацията, след като само печелят от нея?
("KHAN"-e, ще минеш ли на български? Иначе трябва да трия.
Това съобщение е редактирано от Севар на 31.5.2006, 0:23
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.