Да ви се представя
С много от вас сигурно имаме различни мнения за нещата от живота, но и аз като вас обичам Родината си и искам да я видя богата и преуспяваща, с щастливи и доволни хора. Разбира се, нямам точна идея, как може да бъде постигнато това, но като за начало и желанието е достатъчно.
А сега искам да коментирам това:
Мамо мила ,каква злоба, какви нападки.... smil3dbd4d99c6eaa.gif
Така и никой нормален не се намери да ме подкрепи ?!
Пълно с злобни фашисти сбъркали с ориентира- май някой именно от вас беше писал за истинските българи- "силни,благородни и умни люде "! Тук май такива......НЯМА !
Никулинке, мила, ти още с първия си пост провокира хората да се държат така, но не само, защото си циганка - ако вярно това, което си писала за себе си. Искам да ти разкажа една история - преди много години, още като студентка имах колежка - циганка, съпругът и също беше студент - ветеринарна медицина, те двамата бяха сред най-добрите студенти. После, след завършването, заминаха за малък планински град, далеч от гетото, където бяха израстнали, веднага си намериха работа и заживяха като нормални хора - плащаха си данъците, сметките, родиха само 2 деца, които пращат на училище, и всичко, което са постигнали, е благодарение на двете им ръце, без да претендират и настояват за някакви привилегии или толерантност, само защото са цигани. Та, ако това, което си писала за себе си, че имаш 2 висши образования, защо, по дяволите, не зарежеш тази паплач, от която си произлязла, и не се установиш някъде далеч от тях и да си уредиш живота? Явно имаш способности, поздравления, но не можеш да направиш нищо, за да помогнеш на циганите, защото 90% от тях са полуживотни и не заслужават никакво съжаление? Забеляза ли, че теб не те включвам към тях, затова нямаш причина да се чувстваш засегната. Съветът ми е искрен - забрави ги и гледай себе си, те са обречени!
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Това съобщение е редактирано от Bell на 28.9.2006, 18:26
Аз съм в Родопите половината време от седмицата..., другата - в града.josh писа: Здравейте! Искам да ви поздравя за трезвото мислене! Действително нацията ни е в упадък. Навсякъде зомбирани лица, които сякаш не осъзнават какво им се готви близките години... Бях в Родопите доста време и там на юг повечко ако се разходите и изобщо 2 думи на български не могат да вържат. и то елементарни неща. Джамии строят като щурави, по 5 пъти на ден се молят, станаха по праведни и от мухамед... а циганите още крадат на хората реколтата, някъв беше извадил чифтето, гръмнал 1 - затвор 10 години, затва, че си е пазил нивата... а в градовете - мравки, на светофарите - термити...
Приветстваме те! Добре дошъл (ла)!
Желая успех на всички, които водят тази борба всекидневно!
Нека да бъде, казаното от теб!
Привествам идеята за възраждането на българския дух, но в широк смисъл. Колкото и да се упражняват в замаскиране и неглежиране на произхода на българите някои люде, наричащи себе си утвърдени специалисти (историци и археолози) все повече факти ще продължават да изкачат от небитието на "забвението" в което те се мъчат да ги държат и ще излезе наяве истината за величието на българския род.
По отношение на постнатите по-горе провокации на тема: българи - роми(цигани)- Определено не мисля, че следва да им се обръща внимание, по следните причини:
1. В културните традиции (установени вече по безспорен начин с множество доказателства) на българите е принципно заложена етническата толерантност(в смисъл на търпение, маловажност на етнически различия и приемане на различното, доколкото то не вреди на общите интереси). В това отношение основание за толерантността към различното е според мен вродената изключителна практичност на българина. Щом нещо може да е полезно (примерно- занаятчийските умения на циганите) защо да се отхвърля. Но всичко има граници.
2.За мен проблема с това противопоставяне идва от вродената непоносимост на българина към всичко, което е безсмислено и не носи практическа полза за всички. Така, че противопоставянето не е провокирано от българите, а от тези които искат да ползват привилегии от различността си и да бъдат третирани с "разбиране" когато не желаят да дадат приноса си за развитието на общото благополучие. За това за българина е безсмислено разграничаването на етноси в държавата му, тъй като опасността разделението да препятства общото развитие е реална(което и става на практика). За това в момента няма организации на българи на етническа основа и няма и да има.
Мисля, че с това достатъчно ясно заявих отношението си към "провокирания" проблем.
Дано да се оттърсим от дребните проблеми, за да можем да си решим големите - ОПАЗВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ИСТОРИЧЕСКИ И КУЛТУРНИ ЦЕННОСТИ И ТЯХНОТО ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ ПРЕД СВЕТА.
В тази връзка има да се работи много - трудно е да припомниш на този, който ти дължи благодарност, че трябва да я засвидетелства, ако той е положил неимоверни усилия да го забрави.
На "европейците" трябва да им припомним, че ако не е била БЪЛГАРИЯ, те все още нямаше и да имат идея да имат самостоятелни държави, камо ли да се обединяват в съюз.
НЕКА СИЛАТА Е С ВАС!!!
Впечатлена съм от движението Ви.
Мисля ,че намерих себеподобните си тук.
Останаха много малко хора,които използват мозъците си по предназначение
Има някой неща,които не мога да си изясня. Надявам се с ваша помощ да ми светне.
Здравей!hebigatsu писа: Здравейте! Привет на всички участници в този форум!
Привествам идеята за възраждането на българския дух, но в широк смисъл. Колкото и да се упражняват в замаскиране и неглежиране на произхода на българите някои люде, наричащи себе си утвърдени специалисти (историци и археолози) все повече факти ще продължават да изкачат от небитието на "забвението" в което те се мъчат да ги държат и ще излезе наяве истината за величието на българския род.
По отношение на постнатите по-горе провокации на тема: българи - роми(цигани)- Определено не мисля, че следва да им се обръща внимание, по следните причини:
1. В културните традиции (установени вече по безспорен начин с множество доказателства) на българите е принципно заложена етническата толерантност(в смисъл на търпение, маловажност на етнически различия и приемане на различното, доколкото то не вреди на общите интереси). В това отношение основание за толерантността към различното е според мен вродената изключителна практичност на българина. Щом нещо може да е полезно (примерно- занаятчийските умения на циганите) защо да се отхвърля. Но всичко има граници.
2.За мен проблема с това противопоставяне идва от вродената непоносимост на българина към всичко, което е безсмислено и не носи практическа полза за всички. Така, че противопоставянето не е провокирано от българите, а от тези които искат да ползват привилегии от различността си и да бъдат третирани с "разбиране" когато не желаят да дадат приноса си за развитието на общото благополучие. За това за българина е безсмислено разграничаването на етноси в държавата му, тъй като опасността разделението да препятства общото развитие е реална(което и става на практика). За това в момента няма организации на българи на етническа основа и няма и да има.
Мисля, че с това достатъчно ясно заявих отношението си към "провокирания" проблем.
Дано да се оттърсим от дребните проблеми, за да можем да си решим големите - ОПАЗВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ИСТОРИЧЕСКИ И КУЛТУРНИ ЦЕННОСТИ И ТЯХНОТО ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ ПРЕД СВЕТА.
В тази връзка има да се работи много - трудно е да припомниш на този, който ти дължи благодарност, че трябва да я засвидетелства, ако той е положил неимоверни усилия да го забрави.
На "европейците" трябва да им припомним, че ако не е била БЪЛГАРИЯ, те все още нямаше и да имат идея да имат самостоятелни държави, камо ли да се обединяват в съюз.
НЕКА СИЛАТА Е С ВАС!!!
Толерантността ни не е самоцел и си има ясно определени граници. Прекаленото твърдене, че сме толерантни намирисва не на констатация, а на препоръка. Нека си спомним колко толерантен е бил Крум през 811г., когато избива до крак армията на противника.
Нашето не е търпимост пред мръсотията и простотията, а разбиране.
Така и действията на Крум не са жестокост, а воля за ред и справедливост.
Популяризирането на величието ни не може по магически начин да ни донесе нужните в момента неща. Нещо повече. Осветляването на нашето минало и потенциал може да ни стовари много повече беди.
Така, че не преподавайте нашите знания и история на враговете ни, а се учете самите вие и другите българи. Използвайте знанията, за да ни има. Времето не е много пред нас.
Твърде дълго изказване направих, като за добре дошъл.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.