Само не разбрах,Вие отричате Христос или се бъркам..!?

преди 20 години 6 месеца #4256
иване съгласна съм с всичко което си казал. И аз исках да кажа че не можем да гледаме в черно и бяло и дя славим едното за сметка на другото. За това казвам че нашето християнство е спецялно защото то е пропито с нашата история а не обратното! както е и във всички държави...всички предишни вяри са оставили следа в християнството по различен начин. Можем да наблюдаваме дори нещо толкова странно като сантерия-вуду и християнство в едно.

За това си адски прав че ние имаме здравия тенгриянски фундамент и именно за това при нас е различно и за това православието ни е толкова свързано с националното самосъзнание...

А за Тервел, може и така да е...аз съм чувала даже че и хан Аспарух се е покръстил когато е бил пленник с политически цели...и даже че християнството не е било наложено така брутално както комунизма ни учи!

Сега кое е вярното аз не се наемам да споря... :thumbsup:
Темата беше заключена.
преди 20 години 6 месеца #4258
:tc: По сьщата логика zащо да не вярваме и в бог Перун? :idea: Така или иначе сме се иzмесили и сьс славяни и с траки.Да сьzdаdем тогава и религия кьм Дажбог.За какьв националиzьм може да се говори при положение че приемаме еzическите вярвания само на една част от Народа ни?Това е сьщата простотия като Светия дух при хитлериzма.Банда евреи промиващи моzька на германският народ.Всьщност Христос е бил на zемята zа да спаси хората от греховете им.Точно тогава евреите го предават и точно тогава сьzдават и сектата си.Нямам нищо против да вярвате в Тангра,ваша си работа.Но искам да попитам кой е сьzдателя на това учение? ;-)
Темата беше заключена.
преди 20 години 6 месеца #4259
Абе за втори път срещам да се говори ,че Аспарух бил пленник на византийците!!?
Това кой го измисли ми се иска да знам!!?Да даде годината,източника на тази информация.
Темата беше заключена.
преди 20 години 6 месеца #4261

Калоян писа: :tc: По сьщата логика zащо да не вярваме и в бог Перун? :idea: Така или иначе сме се иzмесили и сьс славяни и с траки.Да сьzdаdем тогава и религия кьм Дажбог.За какьв националиzьм може да се говори при положение че приемаме еzическите вярвания само на една част от Народа ни?Това е сьщата простотия като Светия дух при хитлериzма.Банда евреи промиващи моzька на германският народ.Всьщност Христос е бил на zемята zа да спаси хората от греховете им.Точно тогава евреите го предават и точно тогава сьzдават и сектата си.Нямам нищо против да вярвате в Тангра,ваша си работа.Но искам да попитам кой е сьzдателя на това учение? ;-)

Сега ако го напишеш и на Български грешка няма да имаш! А ти като си сектант може и с циганите да се омешаш, какво ти пречи?
Темата беше заключена.
преди 20 години 6 месеца #4266

Калоян писа: :tc: По сьщата логика zащо да не вярваме и в бог Перун? :idea: Така или иначе сме се иzмесили и сьс славяни и с траки.Да сьzdаdем тогава и религия кьм Дажбог.За какьв националиzьм може да се говори при положение че приемаме еzическите вярвания само на една част от Народа ни?Това е сьщата простотия като Светия дух при хитлериzма.Банда евреи промиващи моzька на германският народ.Всьщност Христос е бил на zемята zа да спаси хората от греховете им.Точно тогава евреите го предават и точно тогава сьzдават и сектата си.Нямам нищо против да вярвате в Тангра,ваша си работа.Но искам да попитам кой е сьzдателя на това учение? ;-)

Калояне, нима наистина не си наясно с мащабите?
Смятаме за примитивни вярванията на хора в това, че имат бог само за тяхното си племе, нали? И това е примитивно, наистина, защото кой или какво е това нещо, което има власт (забележи - власт) над едно племе, а няма власт върху друго племе. Или хайде да не е власт, нека да е поглед, разбиране, интерес, план и т.н. А какво да кажем за отношение към Земята, примерно, а за отношение към Слънцето? А по-нагоре - Сътворението? Кои религии стигат до толкова високо?

Сега за вземем Христовото учение. Много е правилно, че го наричаме учение, защото то си е това - човеколюбиво учение, което има за цел да хармонизира живота на хората в конкретния исторически период и бих казал в конкретната географска област - Юдея. Там е била такава мизерия, кланета, кражби и простотия, че може да се сравни единствено с някой негърски квартал днес в САЩ.

Къде е Тенгрианството, според теб?
Тангра племенен Бог ли е? Не е. Запознат ли си, че тази дума съществува във всички езици? И Тенгрианството не е учение, преподавано (проповядвано) от някой чвек, защото то съдържа в себе си освен човешкото ниво и много още.
Темата беше заключена.
преди 20 години 6 месеца #4286
Отговор-реплика към Azereath, Bqlin i dr.
1. Приятел, твоят ник е особено не- еврейски.
2. Хриситянството не е нещо за ядене.
3.Ако тези от вас които не могат да разберат все още къде живеят, мисля, че им
е време.
4.Всеки който има претенцията да не е просто един, от иначе многото дървени
философи, трябва да чете повече книжки. О да. И нека всеки който има желание
да свърши нещо, а не само да си дрънка (пише) по форуми, да разбере,че със
тангрианство, "езичество", окултизми и прочее, никой нормален българин няма
да го вземе на сериозно.

Всеки може да си вярва в каквото си иска, но във България официалната рели-
гия е православното християнство.
Със насмешки и подигравки към хората които пасивно или активно изповядват
тази религия, със простотии по неин адрес, до нокъде няма да стигнете.
Тези от вас, които са отдавна в този форум ме познават. "Говорили" сме си и преди
по тези въпроси. Тези които са отскоро, да почетат повече.

Поздрави. :-x
Темата беше заключена.
преди 20 години 6 месеца #4287
Апропо. НСъпротива. На какво точно се съпротивляваш. На културата, добрия тон
и маниери?

Извинявам се на bqskin, писал съм го bqlin.
Темата беше заключена.
преди 20 години 6 месеца #4289
Красьо, успокой топката, приятелю.

"Всеки може да си вярва в каквото си иска, но във България официалната рели
гия е православното християнство."

Повечето от нещата, които всеки от нас ненавижда са официални и хем са общопризнати, хем никой не ги зачита, например християнската църква с нейните догми и фалш.
Темата беше заключена.
преди 20 години 6 месеца #4290
Всеки реалист ще забележи, че в днешна бивша България официалните религии са две - юдаизъм и ислям. А православието е навряно в ъгъла, да не използвам по-правдиво сравнение. Ако не е така, то тези пламенни защитници на християнството ще отидат при чифутите, при мюсюлманите, при някои от представителите на официалните секти като Свидетелите на Йехова, например, и там ще защитават своите принципи. Знаете ли защо не го правят? Защото не им стиска. Защото ги е страх и една дума да напишат срещу някой Моше или срещу някой Мохамед. И пак ние сме, които се опълчваме срещу друговерската отрова. Но тези слепи християни и това не виждат.
Да си останат слепи. Нямам намерение точно аз да им отварям очите.
Темата беше заключена.
преди 20 години 6 месеца #4293

Всеки може да си вярва в каквото си иска, но във България официалната религия е православното християнство.

И защо тогава официално сме принудени да се съобразяваме с Рамазани и Байрями? Аааа, сетих се! Заради етническия мир, сигурно. :out:

По време на Байрямите, децата мюсюлмани не ходят на училище, а родителите им - на работа. И какво става, когато болшинството от учениците са мюсюлмани? Училищата се затварят и официалните християнчета си стоят в къщи, докато свършат неофициалните празници. Всеки живееш в турцизиращите се райони на страната вижда това. Православното Християнство отдавна не е официалната религия в България. :karte4:
Темата беше заключена.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.