Само не разбрах,Вие отричате Христос или се бъркам..!?
За това си адски прав че ние имаме здравия тенгриянски фундамент и именно за това при нас е различно и за това православието ни е толкова свързано с националното самосъзнание...
А за Тервел, може и така да е...аз съм чувала даже че и хан Аспарух се е покръстил когато е бил пленник с политически цели...и даже че християнството не е било наложено така брутално както комунизма ни учи!
Сега кое е вярното аз не се наемам да споря...
Това кой го измисли ми се иска да знам!!?Да даде годината,източника на тази информация.
Сега ако го напишеш и на Български грешка няма да имаш! А ти като си сектант може и с циганите да се омешаш, какво ти пречи?Калоян писа:
По сьщата логика zащо да не вярваме и в бог Перун?
Така или иначе сме се иzмесили и сьс славяни и с траки.Да сьzdаdем тогава и религия кьм Дажбог.За какьв националиzьм може да се говори при положение че приемаме еzическите вярвания само на една част от Народа ни?Това е сьщата простотия като Светия дух при хитлериzма.Банда евреи промиващи моzька на германският народ.Всьщност Христос е бил на zемята zа да спаси хората от греховете им.Точно тогава евреите го предават и точно тогава сьzдават и сектата си.Нямам нищо против да вярвате в Тангра,ваша си работа.Но искам да попитам кой е сьzдателя на това учение?
Калояне, нима наистина не си наясно с мащабите?Калоян писа:
По сьщата логика zащо да не вярваме и в бог Перун?
Така или иначе сме се иzмесили и сьс славяни и с траки.Да сьzdаdем тогава и религия кьм Дажбог.За какьв националиzьм може да се говори при положение че приемаме еzическите вярвания само на една част от Народа ни?Това е сьщата простотия като Светия дух при хитлериzма.Банда евреи промиващи моzька на германският народ.Всьщност Христос е бил на zемята zа да спаси хората от греховете им.Точно тогава евреите го предават и точно тогава сьzдават и сектата си.Нямам нищо против да вярвате в Тангра,ваша си работа.Но искам да попитам кой е сьzдателя на това учение?
Смятаме за примитивни вярванията на хора в това, че имат бог само за тяхното си племе, нали? И това е примитивно, наистина, защото кой или какво е това нещо, което има власт (забележи - власт) над едно племе, а няма власт върху друго племе. Или хайде да не е власт, нека да е поглед, разбиране, интерес, план и т.н. А какво да кажем за отношение към Земята, примерно, а за отношение към Слънцето? А по-нагоре - Сътворението? Кои религии стигат до толкова високо?
Сега за вземем Христовото учение. Много е правилно, че го наричаме учение, защото то си е това - човеколюбиво учение, което има за цел да хармонизира живота на хората в конкретния исторически период и бих казал в конкретната географска област - Юдея. Там е била такава мизерия, кланета, кражби и простотия, че може да се сравни единствено с някой негърски квартал днес в САЩ.
Къде е Тенгрианството, според теб?
Тангра племенен Бог ли е? Не е. Запознат ли си, че тази дума съществува във всички езици? И Тенгрианството не е учение, преподавано (проповядвано) от някой чвек, защото то съдържа в себе си освен човешкото ниво и много още.
1. Приятел, твоят ник е особено не- еврейски.
2. Хриситянството не е нещо за ядене.
3.Ако тези от вас които не могат да разберат все още къде живеят, мисля, че им
е време.
4.Всеки който има претенцията да не е просто един, от иначе многото дървени
философи, трябва да чете повече книжки. О да. И нека всеки който има желание
да свърши нещо, а не само да си дрънка (пише) по форуми, да разбере,че със
тангрианство, "езичество", окултизми и прочее, никой нормален българин няма
да го вземе на сериозно.
Всеки може да си вярва в каквото си иска, но във България официалната рели-
гия е православното християнство.
Със насмешки и подигравки към хората които пасивно или активно изповядват
тази религия, със простотии по неин адрес, до нокъде няма да стигнете.
Тези от вас, които са отдавна в този форум ме познават. "Говорили" сме си и преди
по тези въпроси. Тези които са отскоро, да почетат повече.
Поздрави.
и маниери?
Извинявам се на bqskin, писал съм го bqlin.
"Всеки може да си вярва в каквото си иска, но във България официалната рели
гия е православното християнство."
Повечето от нещата, които всеки от нас ненавижда са официални и хем са общопризнати, хем никой не ги зачита, например християнската църква с нейните догми и фалш.
Да си останат слепи. Нямам намерение точно аз да им отварям очите.
Всеки може да си вярва в каквото си иска, но във България официалната религия е православното християнство.
И защо тогава официално сме принудени да се съобразяваме с Рамазани и Байрями? Аааа, сетих се! Заради етническия мир, сигурно.
По време на Байрямите, децата мюсюлмани не ходят на училище, а родителите им - на работа. И какво става, когато болшинството от учениците са мюсюлмани? Училищата се затварят и официалните християнчета си стоят в къщи, докато свършат неофициалните празници. Всеки живееш в турцизиращите се райони на страната вижда това. Православното Християнство отдавна не е официалната религия в България.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.