Само не разбрах,Вие отричате Христос или се бъркам..!?

преди 20 години 3 месеца #6842
Тук не ни обединява религиозното призвание а национализма.....ако мислиш, че можеш да сложиш българския национализъм над своите религиозни пристрастия тогава си попаднал на подходящо място.
Нормално е да има остри реакции към теб, защото от известно време тук идват разни "пришълци" и се опитват да четат религиозен морал на останалите потребители без дори да са запознати с позициите на всеки един от нас...и някак си се обезсмисля цялото "тръбене", което вече е предостатъчно! Няма база дори за реален спор след като, както казах, позициите, доводите и аргументите ни се подминават с лека ръка от тея дето ни критикуват без да има реално за какво дори! Първо се запознайте с мненията във форума и различните теми, както и с материалите на сайта - после размахвайте пръст, но поне на някаква база...
Темата беше заключена.
преди 20 години 3 месеца #6843
Някъде четох из форумите на вестниците съобщението на един господин, което гласеше, че е намерил България в Библията. България ще бъде спасена отвътре, от своите чета. Българите ще минат през големи премеждия и ще станат първи от шестата раса... Следваха усмивки :)
Темата беше заключена.
преди 20 години 3 месеца #6847

nik писа: на вниманието на лето!не знам българин ли си,но щом си тук значи си грамотен.за мен като българин е непонятен въпроса за религията на народа ни- православието-най атакуваната религия. и има защо.създадена от христос и директно води началото си от него.признато е и от западните богослови.според нашата религия само бог е непогрешим докато.за католиците непогрешим е и папата и дори има право да опрощава грехове.според православието това право има само бог.освен това католицизма е до голяма степен комерсиализиран и отдавна е под юдейско влияние-последните двама папи са евреи.исляма е създаден доста по-късно и е ползван от юдеите за свои цели/напр.война срещу християните/.те имат и пръст в създаването му.така,че ПРАВОСЛАВИЕТО е ИСТИНСКАТА РЕЛИГИЯ, ОЩЕ ПОВЕЧЕ НАША.някой богослов вероятно ще ти разкаже доста повече неща. а сектите са създадени,като средство за борба срещу християнството и особено срещу православието. у нас в момента върви точно този процес. в този сайт има една изключително интелигентно написана статия за"произхода и същността на християнството."авторът е евреин.при внимателен прочит обаче-това е най-лукавото и антихристиянско нещо ,при това въздействащо,което съм чел. трябва да се борим за религията си,това е сърцевината на нашата духовност,спасявала ни е от изчезване и претопяване 500г. евреите пръснати и без държава оцеляха благодарение на тяхната религия 3000г.отвърнем ли се от православието ще изчезнем!

Тъй като реши, че трябва да адресираш първия си постинг във форума на този сайт към мен. Редно е аз да ти отговоря. Въпреки, че с втория се обърна към Елтимир.
Няма отново да ти напомням, че Господ се пише с голяма Г (както и Бог)! В тази връзка и Христос се пише с голямо Х.
На тема Християнство можем да поспорим винаги, но бъди сигурен, че ще е в моя полза!
Много бих искал, сега регистрирани, като теб в тоя сайт да имат някаква представа за истинското Християнство и за отношението на Тенгриянството към тази религия.
..Но за съжаление, пишещи много... четящи малко!
Както и да е, драги ми nik, остава въпросът, ти прочете ли ми постинга добре? Или се задоволи само с първите няколко изречения, зада си направиш окончателното заключение, че не съм българин.
Или трябваше да ти цитирам слова от евангелията на Марко, Лука, Матей и Йоан, за да те уверявам в това?
Или може би Стария завет, където се подвизава вездесъщия Йехова?
Или може би е нужно да ти обясня как египетския свещенослужител Моисей е решил да си направи собствена държава?

Ако искаш знания... добре си дошъл!
Ако търсиш отговори ... добре си дошъл!
Ако си пратен за друго ... по-добре си тръгни!
Темата беше заключена.
преди 20 години 3 месеца #6877
за лето.от мен по добронамерен няма да намериш.благодаря ти за посланието-излъчва и сила и добронамереност.тук съм защото ми е интересно и научавам много неща.може да не се съмняваш.просто вие сте тенгрианци,а моите убеждения са на православен християнин.не виждам място за спор,по скоро за уважение,основата ни е българия.и не ме яжте за главните букви,така съм свикнал за по-бързо.
Темата беше заключена.
преди 20 години 3 месеца #6878
Ще те гризна леко по крачето:
Тенгриани! А не Тенгрианци (Марсианци), Тангристи (Щангисти)
Християни! А не Християнци!
Делфинариум! А не Делфинарник (Свинарник)!
Темата беше заключена.
преди 20 години 3 месеца #6879
за бел.има време,ще разберете,че не съм това от което се опасявате.не съм се стреснал толкова,дори се забавлявам,но наистина голяма част от вас са със сериозни познания и има какво да се научи.човек не може да бъде навсякъде и да знае всичко.аз съм се научил да уважавам чуждото мнение и да се уча от всички,когато преценя това.фактът,че съм спрял тук е показателен за одобрението ми към това,което правите.а иначе съм националист и ми се иска да ПРАВИМ повече за България.възприемам ви главно,като БЪЛГАРИ,а за мен това значи много!успех!
Темата беше заключена.
преди 20 години 3 месеца #6880
до запознат.добре де - Тенгриани! направо ме изгризахте!
Темата беше заключена.
преди 20 години 3 месеца #6881
nik, ние на първо място гледаме добронамереността при новите посетители на сайта. По думите ти мога да съдя, че си тук с добра умисъл, за това ти казвам Добре дошъл и дано ти хареса сайта, идеите и вижданията ни. Пълното съгласие по въпросите е вредно, защото няма да има никаква корекция. А кой от коя религия не е чак толкова важно, въпреки че тук господстващия възглед е Тенгрианският. По-важното, което гледаме е, дали човек вярва истински в своя Бог и дали държи на Вярата си и Нацията си. И едно пояснение. Ние не сме тенгристи както християните не са христисти или православнисти. Наставката "-ист" показва принадлежност към някакво съсловие, но не и към религиозно такова, макар да има изключения. Важното в случая е, че враговете ни нарочно употребяват изкуствената дума "тенгрист", за да ни поставят под общ знаменател с разни временни течения и ционистки идеологии.
Темата беше заключена.
преди 20 години 3 месеца #6882
Добре дошъл, nik!

При мен правилото е "Първо-Човек, после-Българин и след това -християнин, мюсюлманин и т.н."

Основата е България. Нашата България. Родината на Българите.
Темата беше заключена.
преди 20 години 3 месеца #6883
Ще е хубаво да има в България тангрианство истинската вяра на българите.
Темата беше заключена.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.