Само не разбрах,Вие отричате Христос или се бъркам..!?
Нормално е да има остри реакции към теб, защото от известно време тук идват разни "пришълци" и се опитват да четат религиозен морал на останалите потребители без дори да са запознати с позициите на всеки един от нас...и някак си се обезсмисля цялото "тръбене", което вече е предостатъчно! Няма база дори за реален спор след като, както казах, позициите, доводите и аргументите ни се подминават с лека ръка от тея дето ни критикуват без да има реално за какво дори! Първо се запознайте с мненията във форума и различните теми, както и с материалите на сайта - после размахвайте пръст, но поне на някаква база...
Тъй като реши, че трябва да адресираш първия си постинг във форума на този сайт към мен. Редно е аз да ти отговоря. Въпреки, че с втория се обърна към Елтимир.nik писа: на вниманието на лето!не знам българин ли си,но щом си тук значи си грамотен.за мен като българин е непонятен въпроса за религията на народа ни- православието-най атакуваната религия. и има защо.създадена от христос и директно води началото си от него.признато е и от западните богослови.според нашата религия само бог е непогрешим докато.за католиците непогрешим е и папата и дори има право да опрощава грехове.според православието това право има само бог.освен това католицизма е до голяма степен комерсиализиран и отдавна е под юдейско влияние-последните двама папи са евреи.исляма е създаден доста по-късно и е ползван от юдеите за свои цели/напр.война срещу християните/.те имат и пръст в създаването му.така,че ПРАВОСЛАВИЕТО е ИСТИНСКАТА РЕЛИГИЯ, ОЩЕ ПОВЕЧЕ НАША.някой богослов вероятно ще ти разкаже доста повече неща. а сектите са създадени,като средство за борба срещу християнството и особено срещу православието. у нас в момента върви точно този процес. в този сайт има една изключително интелигентно написана статия за"произхода и същността на християнството."авторът е евреин.при внимателен прочит обаче-това е най-лукавото и антихристиянско нещо ,при това въздействащо,което съм чел. трябва да се борим за религията си,това е сърцевината на нашата духовност,спасявала ни е от изчезване и претопяване 500г. евреите пръснати и без държава оцеляха благодарение на тяхната религия 3000г.отвърнем ли се от православието ще изчезнем!
Няма отново да ти напомням, че Господ се пише с голяма Г (както и Бог)! В тази връзка и Христос се пише с голямо Х.
На тема Християнство можем да поспорим винаги, но бъди сигурен, че ще е в моя полза!
Много бих искал, сега регистрирани, като теб в тоя сайт да имат някаква представа за истинското Християнство и за отношението на Тенгриянството към тази религия.
..Но за съжаление, пишещи много... четящи малко!
Както и да е, драги ми nik, остава въпросът, ти прочете ли ми постинга добре? Или се задоволи само с първите няколко изречения, зада си направиш окончателното заключение, че не съм българин.
Или трябваше да ти цитирам слова от евангелията на Марко, Лука, Матей и Йоан, за да те уверявам в това?
Или може би Стария завет, където се подвизава вездесъщия Йехова?
Или може би е нужно да ти обясня как египетския свещенослужител Моисей е решил да си направи собствена държава?
Ако искаш знания... добре си дошъл!
Ако търсиш отговори ... добре си дошъл!
Ако си пратен за друго ... по-добре си тръгни!
Тенгриани! А не Тенгрианци (Марсианци), Тангристи (Щангисти)
Християни! А не Християнци!
Делфинариум! А не Делфинарник (Свинарник)!
При мен правилото е "Първо-Човек, после-Българин и след това -християнин, мюсюлманин и т.н."
Основата е България. Нашата България. Родината на Българите.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.