В памет на жертвите от Възродителния процес

преди 18 години 3 месеца #27434

emir_kj писа: Мещера,може ли да твърдим,че един човек,колкото и да е добър-ако е турчин или циганин,помак...,не може да бъде полезен на България.Нали всички сме български граждани,равни пред закона,имаме еднакви права,еднакви задължения...Какъв е проблема?
Или ти смяташ,че за да си полезен на България,задължително трябва да си ''етнически българин''?Според теб аз колкото и да съм даречем-''умен,компетентен,добър с професионални качества...'' немога ли да бъда полезен повечко на България,от ''етнически българин'',който гледа да удари келепира...

Виж какво,емире,измъкваш се по много елегантен начин от моята констатация за ТАНРЪ,ТАНГРА,за теб и народът ти.Не мислиш ли,че това е единственият възможен начи за сближение и разбирателство или предпочиташ дивият азиатски фанатизъм вилнеещ и в самата турция?

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 18 години 3 месеца #27435
emir_kj...ако искаш да почетеш още малко за
Ролята на евреите във Видинската област
Епохата на Освободителната война 1877 -- 87 г.
Задкулисната политика на евреите
през Балканската война, 1912 -- 1913 г.

Диктата на Лондонския договор

Злато и валута
и т.н.....ето тук:http://imadrugpat.org/jews-bg.html
...Войните са чели тези неща и много повече...и всяка тяхна реакция от подобно естество е напълно обяснима...но не винаги овладяват войнската си сдържаност ,търпеливо и обстойно да разясняват кое,как и защо...

Бъди здрав!
Ден грее!
:aura:

преди 18 години 3 месеца #27436
Аз се учудвам,удивявам се,как е възможно и какъв трябва да бъде "човек" и с до каква степен промито съзнание,за да противопоставя един кирлив възродителен процес /с много въпросителни/,който едва на по-късен етап и с решаващата помощ на медиите, с антибългарска цел доби такива уродливи мащаби, на 500 години тирания,реки от мъки,кръв и сълзи,издевателства,кланета,в крайна сметка геноцид!Колко ли едностранчиво трябва да са ти преподавали историята и колко ли ограничен трябва да бъдеш,за да не познаваш истината за собствената си история и свързаните с нея актове на нечовешки действия и насилия спрямо съседни народи,чиято територия заемаш в момента!Какво "непознаване" на съвременния политически театър,за да оправдаваш едно или друго,но което ти изнася на теб!Колко егоизъм,за да натрапваш собствения си личен опит ,като мерило!Каква липса на благородство,чието наличие би позволило дори и на ненавиждащия да признае жертвите на врага,ДА ПРИЗНАЕ ИСТИНАТА И ФАКТИТЕ,да покаже макар и малка нотка на самокритичност! Това е изумително и нагло,но не е непознато!

преди 18 години 3 месеца #27437
Аз лично противпоставяне на 500 годишно робство на Възродителен процес не видях.
Но в емоционален план е ясно, че нещо, което е станало преди 20-25 години, и на което са живи повечето участници и свидетели, ще им бъде по-остра и злободневен спомен, отколкото нещо, свършило преди 130 години, въперки пълната несъизмеримост в мащабите.
Ние българите не знаем много неща и подробности не само за Възродителния процес, но и за много аналогични процеси през 20 век.
Те, съответно: турци, потурнаци и помаци, не знаят много от нещата, които знаем ние. И ако се гоним и хокаме един друг по форумите, няма как да попълним тези парзни места в пъзела на познанията си.
От което ще спечелят само ДПС и Атака, които искат да са единственните навигатори и играчи на темата етнически въпрос. То ест, комисионери-посредници.
Най-страшното за тях е българи и турци да почнат да сядат на масите, да си ги обсъждат нещата помежду си, като хора, без посредничеството и контрола на политическите сили. Тогава много маски и идеологеми ще паднат, или ще станат беззъби, и хората ще могат да си намерят пътя по-добре и по-правилно, отколкото с посредничеството на политическите комисионери.
Като казва, че не харесва и не одобрява ДПС, емира не ни се подмазва, защото същото е заявявал и в чисто турски форум, който на всичкото отгоре е подконтролен на ДПС. И един турски фоурм вече го затвори самото ДПС, именно защото и българи, и турци учавстваха в разобличаването на ДПС и даже формираха отношения не само на разбирателство, но и на дружба - политическите търкания и наслоения изтъняват при такова общуване

преди 18 години 3 месеца #27444
Пламен, съгласен съм с теб!

преди 18 години 3 месеца #27449

emir_kj писа: Много интересно ще ми е в този форум,имено защото вашият национализъм не опира на религиозната конфронтация...За себе си мога да кажа,че съм много ''ограничен'' в тази насока на мислене.Даже немога да си представя,че един турчин(ннемюсюлманин) и българин(нехристиянин)),могат да бъдат патриоти или националисти.Явно преди да почна да пиша,първо трябва да науча нещо за тангрианството...

Какво стана, научи ли нещо за тенгрианството?
Щото гледам започна да пишеш, пък каза, че първо ще четеш.

п.п. То и с четене само не става. Както казва една българка, "Можеш да мислиш и усещаш, каквото пожелаеш, но да действаш - тук вече е отговорността".

преди 18 години 3 месеца #27450
Поразгледах някои материали за тангрианството,но само с информативна цел,иначе не ги възприемам дори и принципно,а за приложението им в реалния живот да не говорим...Тук не съм за да уча и да ме учат,а да разменим идеи и мисли.Не,че ще се промени нещо във вашите и моите възгледи,но поне може да научим да се изслушваме засега,което е голям успех според мен.Все пак предразсъдъци не се рушат лесно.
Принцино одобрявам национализма Ви-няма по-нормално и морално нещо от това да обичаш родината си и да я защитаваш,но съм против методите с които имате намерение да го проявите-(Имайте предвид-нови изселвания,модерни възродителни процеси,избиване на турци и т.н).
Както видяхте ''етническата чистка'' ,освен че не създаде от сърбите по-силна нация,беше причина и за разпадане на държавата им.
В това отношение,нашият преход(като изключим '' Възроддителния процес,Голямата екскурзия и единичните жертви) мина безкръвно и имено това спаси България да последва аналогична съдба с бивша Югославия.
Както казват днес бошнаците ''Не може да гледаме хилядите гробове в Сараево и да не изпитваме нищо към сърбите''.
Лично аз съм радостен,че за спомен от ''Възродителни процес" в България има само няколко чешми и възпоменателни плочи....,а не гробища,както е в Босна...

преди 18 години 3 месеца #27453

emir_kj писа: Поразгледах някои материали за тангрианството,но само с информативна цел,иначе не ги възприемам дори и принципно,а за приложението им в реалния живот да не говорим...Тук не съм за да уча и да ме учат,а да разменим идеи и мисли.Не,че ще се промени нещо във вашите и моите възгледи,но поне може да научим да се изслушваме засега,което е голям успех според мен.Все пак предразсъдъци не се рушат лесно.
Принцино одобрявам национализма Ви-няма по-нормално и морално нещо от това да обичаш родината си и да я защитаваш,но съм против методите с които имате намерение да го проявите-(Имайте предвид-нови изселвания,модерни възродителни процеси,избиване на турци и т.н).
Както видяхте ''етническата чистка'' ,освен че не създаде от сърбите по-силна нация,беше причина и за разпадане на държавата им.
В това отношение,нашият преход(като изключим '' Възроддителния процес,Голямата екскурзия и единичните жертви) мина безкръвно и имено това спаси България да последва аналогична съдба с бивша Югославия.
Както казват днес бошнаците ''Не може да гледаме хилядите гробове в Сараево и да не изпитваме нищо към сърбите''.
Лично аз съм радостен,че за спомен от ''Възродителни процес" в България има само няколко чешми и възпоменателни плочи....,а не гробища,както е в Босна...

Ти освен собственните си мисли асимилираш ли това което другите казват?Май целта е само ти да се изкажеш,а другите да си губят времето и "толерантноста" за да им пробутваш пак Възродителния процес...не зная за другите ,но на мен това ми звучи като много елегантен намек и заплаха:
това спаси България да последва аналогична съдба с бивша Югославия.

Алооооооооооооо....Тая БЪЛГАРИЯ...дето стъпваш по нея да не е мегдан?Докога ще хленчите като кадъни на дернек и ще сипите претенции и лигавщини?До кога наивно ще ви манипулират?Не е ли родната ти земя тая БЪЛГАРИЯ?
Да,бошнаците гледат хилядите гробове в Сараево,но тук в БЪЛГАРИЯ,Народа БЪЛГАРСКИ не иска ДАН за хилядите черни забрадки...затова се разминахте сняколко чешми и възпоменателни плочи....,а не гробища,както е в Босна......и тъй като явно не си проумял че този възродителен процес не е дело на БЪЛГАРИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ,в контекст на това което казваш ,ще ти намекна и аз че ако беше решил БЪЛГАРСКИЯ НАРОД да прави Възродителен пшроцес-днес ти нямаше така спокойно и самоуверено да пишиш тук....
Нали ти напомних какъв грях е пред ТВОЯ аллах прекъсването на родовите връзки...това се отнася и за земята където си закърмен...И ако нещо заплашва НАШАТА БЪЛГАРЯ да последва аналогична съдба с бивша Югославия,то знай,че алаах е обещал на ТАНГРА скъпо да си платите за това...заедно с лихвите за минали времена....

преди 18 години 3 месеца #27454
Ти освен собственните си мисли асимилираш ли това което другите казват?Май целта е само ти да се изкажеш,а другите да си губят времето и "толерантноста" за да им пробутваш пак Възродителния процес...

-Ще започна наистина да ви отговарям,когато престанете с демонстрацията на сила и с тези опити да ''победите противника'' макар и във виртуланото пространство...Засега все още се опознаваме...
Живот и здраве ще водим и по-конструктивни диалози в бъдеще време,ако пък ме баннете дотогава,Здраве да е!!!
Освен това,ще ви помоля за малко повечко възпитание,поне когато ми пишете намен... ;-)
С обиди и псувни не се води диалог,нито пък ще успеете да докажете своето.
Нека говорят фактите и прагматизма,а емоциите не са за форуми.

преди 18 години 3 месеца #27455
Бях решил да не пиша повече по тази тема, но горещо препоръчвам на Емира да прочете горното мнение. Колкото и импулсивно да го е написала iss, тя засяга нещо много важно.
Разбираш ли, тук като Косово няма да стане. Просто си го избийте от главата. Наскоро и аз го проумях това, по-скоро почувствах. И то не защото сме в НАТО или ЕС. Не защото българският народ е прекалено търпелив. Просто ние сме в края на Проклятието. Турция изпусна момента да го направи преди 10-на години. Сега вече е късно. Всеки изминал ден работи в наша полза. Дори няма да е лошо да се опитате. Всъщност - така и би трябвало да бъде според предсказанията, за да се събуди Българския дух. Тогава и Йордан ти каза, че ще разберете какво наистина значи Възродителен процес. Ние, българите просто трябва да имаме някакво шоково изживяване, за да излезем от комата. Какво по-добро от опита да откъснат парче от плътта на Бълг-ария. Има и още нещо, което и аз загатнах напреди. Iss написа;
"И ако нещо заплашва НАШАТА БЪЛГАРЯ да последва аналогична съдба с бивша Югославия,то знай,че алаах е обещал на ТАНГРА скъпо да си платите за това...заедно с лихвите за минали времена...."
Помисли си върху това. Помисли си и върху това което ти казах в началото - можеш ли ти с парите си да спреш едно земетресение например? Може ли дори една държава да го спре. Особено ако е предизвикано от сили, далеч от възможностите разни бедствени министърки да си ги представят, камо ли да ги спрат. Помисли си че Турция е една от най-проклеваната страна в света. Не само от българи, но и от гърци, сърби, арменци, араби, кюрди. Никога вече турската империя няма да се върне. Мислиш ли, че след като има кръвна клетва, няма и клетва над цял народ? Ние, българите вече пием 1200 години горчивата чаша на подобно нещо и то от Българи, неотказали се от Вярата си. Така че стискай си българския паспорт и дано да се събуди в теб родовата ти кръв да си спомниш кога са помачвали дедите ти.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.