В памет на жертвите от Възродителния процес
Виж какво,емире,измъкваш се по много елегантен начин от моята констатация за ТАНРЪ,ТАНГРА,за теб и народът ти.Не мислиш ли,че това е единственият възможен начи за сближение и разбирателство или предпочиташ дивият азиатски фанатизъм вилнеещ и в самата турция?emir_kj писа: Мещера,може ли да твърдим,че един човек,колкото и да е добър-ако е турчин или циганин,помак...,не може да бъде полезен на България.Нали всички сме български граждани,равни пред закона,имаме еднакви права,еднакви задължения...Какъв е проблема?
Или ти смяташ,че за да си полезен на България,задължително трябва да си ''етнически българин''?Според теб аз колкото и да съм даречем-''умен,компетентен,добър с професионални качества...'' немога ли да бъда полезен повечко на България,от ''етнически българин'',който гледа да удари келепира...
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Ролята на евреите във Видинската област
Епохата на Освободителната война 1877 -- 87 г.
Задкулисната политика на евреите
през Балканската война, 1912 -- 1913 г.
Диктата на Лондонския договор
Злато и валута
и т.н.....ето тук:http://imadrugpat.org/jews-bg.html
...Войните са чели тези неща и много повече...и всяка тяхна реакция от подобно естество е напълно обяснима...но не винаги овладяват войнската си сдържаност ,търпеливо и обстойно да разясняват кое,как и защо...
Бъди здрав!
Ден грее!
Но в емоционален план е ясно, че нещо, което е станало преди 20-25 години, и на което са живи повечето участници и свидетели, ще им бъде по-остра и злободневен спомен, отколкото нещо, свършило преди 130 години, въперки пълната несъизмеримост в мащабите.
Ние българите не знаем много неща и подробности не само за Възродителния процес, но и за много аналогични процеси през 20 век.
Те, съответно: турци, потурнаци и помаци, не знаят много от нещата, които знаем ние. И ако се гоним и хокаме един друг по форумите, няма как да попълним тези парзни места в пъзела на познанията си.
От което ще спечелят само ДПС и Атака, които искат да са единственните навигатори и играчи на темата етнически въпрос. То ест, комисионери-посредници.
Най-страшното за тях е българи и турци да почнат да сядат на масите, да си ги обсъждат нещата помежду си, като хора, без посредничеството и контрола на политическите сили. Тогава много маски и идеологеми ще паднат, или ще станат беззъби, и хората ще могат да си намерят пътя по-добре и по-правилно, отколкото с посредничеството на политическите комисионери.
Като казва, че не харесва и не одобрява ДПС, емира не ни се подмазва, защото същото е заявявал и в чисто турски форум, който на всичкото отгоре е подконтролен на ДПС. И един турски фоурм вече го затвори самото ДПС, именно защото и българи, и турци учавстваха в разобличаването на ДПС и даже формираха отношения не само на разбирателство, но и на дружба - политическите търкания и наслоения изтъняват при такова общуване
Какво стана, научи ли нещо за тенгрианството?emir_kj писа: Много интересно ще ми е в този форум,имено защото вашият национализъм не опира на религиозната конфронтация...За себе си мога да кажа,че съм много ''ограничен'' в тази насока на мислене.Даже немога да си представя,че един турчин(ннемюсюлманин) и българин(нехристиянин)),могат да бъдат патриоти или националисти.Явно преди да почна да пиша,първо трябва да науча нещо за тангрианството...
Щото гледам започна да пишеш, пък каза, че първо ще четеш.
п.п. То и с четене само не става. Както казва една българка, "Можеш да мислиш и усещаш, каквото пожелаеш, но да действаш - тук вече е отговорността".
Принцино одобрявам национализма Ви-няма по-нормално и морално нещо от това да обичаш родината си и да я защитаваш,но съм против методите с които имате намерение да го проявите-(Имайте предвид-нови изселвания,модерни възродителни процеси,избиване на турци и т.н).
Както видяхте ''етническата чистка'' ,освен че не създаде от сърбите по-силна нация,беше причина и за разпадане на държавата им.
В това отношение,нашият преход(като изключим '' Възроддителния процес,Голямата екскурзия и единичните жертви) мина безкръвно и имено това спаси България да последва аналогична съдба с бивша Югославия.
Както казват днес бошнаците ''Не може да гледаме хилядите гробове в Сараево и да не изпитваме нищо към сърбите''.
Лично аз съм радостен,че за спомен от ''Възродителни процес" в България има само няколко чешми и възпоменателни плочи....,а не гробища,както е в Босна...
Ти освен собственните си мисли асимилираш ли това което другите казват?Май целта е само ти да се изкажеш,а другите да си губят времето и "толерантноста" за да им пробутваш пак Възродителния процес...не зная за другите ,но на мен това ми звучи като много елегантен намек и заплаха:emir_kj писа: Поразгледах някои материали за тангрианството,но само с информативна цел,иначе не ги възприемам дори и принципно,а за приложението им в реалния живот да не говорим...Тук не съм за да уча и да ме учат,а да разменим идеи и мисли.Не,че ще се промени нещо във вашите и моите възгледи,но поне може да научим да се изслушваме засега,което е голям успех според мен.Все пак предразсъдъци не се рушат лесно.
Принцино одобрявам национализма Ви-няма по-нормално и морално нещо от това да обичаш родината си и да я защитаваш,но съм против методите с които имате намерение да го проявите-(Имайте предвид-нови изселвания,модерни възродителни процеси,избиване на турци и т.н).
Както видяхте ''етническата чистка'' ,освен че не създаде от сърбите по-силна нация,беше причина и за разпадане на държавата им.
В това отношение,нашият преход(като изключим '' Възроддителния процес,Голямата екскурзия и единичните жертви) мина безкръвно и имено това спаси България да последва аналогична съдба с бивша Югославия.
Както казват днес бошнаците ''Не може да гледаме хилядите гробове в Сараево и да не изпитваме нищо към сърбите''.
Лично аз съм радостен,че за спомен от ''Възродителни процес" в България има само няколко чешми и възпоменателни плочи....,а не гробища,както е в Босна...
това спаси България да последва аналогична съдба с бивша Югославия.
Алооооооооооооо....Тая БЪЛГАРИЯ...дето стъпваш по нея да не е мегдан?Докога ще хленчите като кадъни на дернек и ще сипите претенции и лигавщини?До кога наивно ще ви манипулират?Не е ли родната ти земя тая БЪЛГАРИЯ?
Да,бошнаците гледат хилядите гробове в Сараево,но тук в БЪЛГАРИЯ,Народа БЪЛГАРСКИ не иска ДАН за хилядите черни забрадки...затова се разминахте сняколко чешми и възпоменателни плочи....,а не гробища,както е в Босна......и тъй като явно не си проумял че този възродителен процес не е дело на БЪЛГАРИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ,в контекст на това което казваш ,ще ти намекна и аз че ако беше решил БЪЛГАРСКИЯ НАРОД да прави Възродителен пшроцес-днес ти нямаше така спокойно и самоуверено да пишиш тук....
Нали ти напомних какъв грях е пред ТВОЯ аллах прекъсването на родовите връзки...това се отнася и за земята където си закърмен...И ако нещо заплашва НАШАТА БЪЛГАРЯ да последва аналогична съдба с бивша Югославия,то знай,че алаах е обещал на ТАНГРА скъпо да си платите за това...заедно с лихвите за минали времена....
-Ще започна наистина да ви отговарям,когато престанете с демонстрацията на сила и с тези опити да ''победите противника'' макар и във виртуланото пространство...Засега все още се опознаваме...
Живот и здраве ще водим и по-конструктивни диалози в бъдеще време,ако пък ме баннете дотогава,Здраве да е!!!
Освен това,ще ви помоля за малко повечко възпитание,поне когато ми пишете намен...
С обиди и псувни не се води диалог,нито пък ще успеете да докажете своето.
Нека говорят фактите и прагматизма,а емоциите не са за форуми.
Разбираш ли, тук като Косово няма да стане. Просто си го избийте от главата. Наскоро и аз го проумях това, по-скоро почувствах. И то не защото сме в НАТО или ЕС. Не защото българският народ е прекалено търпелив. Просто ние сме в края на Проклятието. Турция изпусна момента да го направи преди 10-на години. Сега вече е късно. Всеки изминал ден работи в наша полза. Дори няма да е лошо да се опитате. Всъщност - така и би трябвало да бъде според предсказанията, за да се събуди Българския дух. Тогава и Йордан ти каза, че ще разберете какво наистина значи Възродителен процес. Ние, българите просто трябва да имаме някакво шоково изживяване, за да излезем от комата. Какво по-добро от опита да откъснат парче от плътта на Бълг-ария. Има и още нещо, което и аз загатнах напреди. Iss написа;
"И ако нещо заплашва НАШАТА БЪЛГАРЯ да последва аналогична съдба с бивша Югославия,то знай,че алаах е обещал на ТАНГРА скъпо да си платите за това...заедно с лихвите за минали времена...."
Помисли си върху това. Помисли си и върху това което ти казах в началото - можеш ли ти с парите си да спреш едно земетресение например? Може ли дори една държава да го спре. Особено ако е предизвикано от сили, далеч от възможностите разни бедствени министърки да си ги представят, камо ли да ги спрат. Помисли си че Турция е една от най-проклеваната страна в света. Не само от българи, но и от гърци, сърби, арменци, араби, кюрди. Никога вече турската империя няма да се върне. Мислиш ли, че след като има кръвна клетва, няма и клетва над цял народ? Ние, българите вече пием 1200 години горчивата чаша на подобно нещо и то от Българи, неотказали се от Вярата си. Така че стискай си българския паспорт и дано да се събуди в теб родовата ти кръв да си спомниш кога са помачвали дедите ти.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.