БИГ БРАДЪР КОНТРОЛИРА НАЦИЯТА С ПСИХООРЪЖИЕ Дългото гледане на предаването ви прави

преди 18 години 3 седмици #31211
Е, аз давам добър пример с Manowar.Превод ще направя, но не сега, защото ми се спи, а утре.Ако утре нямам време в понеделник ще е ;) Това за Шекспир не го разбрах. Кво му е на пиесите?(Не, че някога съм гледал/чел У.Ш.
А, ето какво всъщност представлява сатанизмът(Диму Боргир са антихристи/дяволопоклонници): satana.biz/index-1.html Прекалено е дълго, за да го копирвам тук.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 18 години 2 седмици #31213
Bogatir, благодаря за текста. 2DHades, няма нужда според мен да го превеждаш целия. Достатъчно е да си преведем само една думичка и тя е: "Kill". И какво значи в превод тази думичка? Значи "УБИЙ"! Колко пъти се повтаря тя в текста? Повече от 20 пъти!
Та искам да попитам вас кого призовават да убием? Може би мама или татко, или брат, а може би сестра? Не! Сигурно имат предвид леля, а може би чичо? Чудя се...! Няма значение, все някой "ще опере пишкира..."след време! Целта тогава ще е изпълнена...
За мен метал рока си е психооръжие на "елита", насочено към младото поколение.
Не отричам, че в младежките си години и аз съм бил запален по тази музика. Поради каква причина, незнам. Сигурно съм подражавал на някого. Да не забравяме, че все пак сме във Фермата... Даже и сега имам доста музика в този стил, но не я слушам вече. Всичко е явно с времето си...
Незнам защо 2DHades се чуди, че метала може да е причина са самоубийствата на младежите в Уелс. Нима примерите с цитата от книгата които дадох по-горе не са достатъчни за съмнения в тази насока?
По-късно днес, ще препиша и ще пусна тук още от тази книга, за да се дооформи още картинката...

преди 18 години 2 седмици #31214
В песента не се говори да убиваш роднините си, себе си или кучето си, а враговете си. За армия готова да умре за каузата и да накаже враговете си със смърт.
А ето как се зарибих по метъла. Разглеждах си клипове във вбокс.ком и видях тази песен: www.vbox7.com/play:41c23936 И си викам "тва е мн яко, я да потърся още"... В песента се повтаря няколко пъти словосъчетанието "Blood bound"- кървава връзка. И когато видиш текста ще видиш, че се има предвид връзката м/у приятели, другарството и т.н.

преди 18 години 2 седмици #31216
Какви врагове има за убиване един младеж на 12-14, че и по-малко години?! И приятелството е нещо естествено, не са нужни ритуали. Кръвта тече във вените, тя няма работа извън тях. Кръвната връзка е налице - в рода. Там тя е неотменима, за какво са тия ножове и клетви? Келешът още не е прекопал една градинка с цветя, не е донесъл една кофа вода от кладенеца, тръгнал врагове да трепе! Детето трябва да играе, да се труди, да изпитва възхищение от познанието на "големите".

Тъй, че нека големите да имат знания за възхита, а не тонколони за дънене.

преди 18 години 2 седмици #31217

2DHades писа: В песента не се говори да убиваш роднините си, себе си или кучето си, а враговете си. За армия готова да умре за каузата и да накаже враговете си със смърт.

Добре така да бъде.
Сега ще ти пресъздам една измислена от мен случка, която не е невъзможно да се случи.
Момче на 15 год от град Троян на име Драган е запалено по метъл рока. Любимата му песен е на Manowar - Hail And Kill. Той се събужда и заспива с нея. Тя е неговия химн. Слуша я през по-голяма част от деня. Момчето си има братче, по-малко от него. Един ден малкото братче се прибира в къщи разплакано със спукана глава и казва на батко си, че извършителя на деянието е съученикът на брат му Атанас от съседния клас. Ядосан, Драган грабва ножа от кухнята и го запасва. Обажда се на двама-трима приятели и тръгва да отмъщава на Атанас. Намират го в двора на училището им да рита топка с негови приятели. Драган отначало почва да търси обяснение от Атанас защо е бил брат му. Атанас му отвръща пренебрежително да си гледа работата. Драган откача! Главата му започва да бучи. Глас го призовава: "УБИЙ, УБИЙ, УБИЙ...!". Вади ножа и нанася 74 удъра в тялото на Атанас. Атанас се превръща в кървава пихтия. Атанас го няма вече... Драган УБИ своя враг Атанас! Драган се превърна в УБИЕЦ. Той изпълни повелята на идолите си от Manowar.

преди 18 години 2 седмици #31218
Добрее :) Хареса ми как го каза. И все пак, приемате нещата много прямо. Каква музика да слуша 1 младеж? Не всеки харесва българската народна музика(в смисъл харесвам я, но не мога да я слушам по цял ден). Да слушам чалга или рап ли? Техните тестове по-добри ли са? Или електронна музика, от която ме боли глава? Трябва да се запознаете с творчеството на Manowar , за да видите, че те пеят, за чест, битки и т.н. Също така пеят и за старите викингски богове. Музиката им не е право-социална, че да бъде приета директно. Ако наистина ги приемам като идоли във вашия смисъл, щях да се разкождам с кожен шлем и меч по улиците яхнал кон или мотор.Също така 2 поредни години Manowar идват в Каварна и пеят българския химн на български! Колко други групи/изпълнители биха направили това.

преди 18 години 2 седмици #31220
2DHades, 90% от музиката е под контрола на "елита"-кукловодите. Вземи рап, хаус, електро, метъл, диджеи и др., всички са в кюпа.
Какво ти пречи да не слушаш никаква музика, но както казах по-горе явно е, че всичко е с времето си. Дано минеш без ексцесии през етапите...
Гледам сега на мода е всяко зомби да е с наврени слушалки в ушите, и да се зомбирва целодневно с мр-3-ка в джоба. Кой с каквото иска... Изброих горе малка част от стиловете деградиращи съзнанието им!
А колкото до това, че Manowar са изпяли химна ни, нали все пак е нужно да ви влязат още повече "под кожата". Това е част от тактиката им.

Избързвам и пускам само малка част от обещания материал с част от текст на песен на Manowar, които хвалите:
"" Меноуор" в "Мостът на смъртта": " Господарю на мрака, призовавам те, изисквай свещеното право да горя в ада... Вземи моята ... душа, пий кръвта ми, както аз пия твоята... Луцифер е цар, хвалете Сатаната.""

Коментар?

преди 18 години 2 седмици #31222
Antijew, взе ми думите от устата - кой казва, че ТРЯБВА да се слуша въобще някаква музика. Щом няма подходяща, значи няма да се слуша.
Нека младежът ЧУЕ по нещо от коя да е музика. Но да чуеш, да се запознаеш е едно, а тук става дума за съвсем друго.

Какво да слуша едно дете (младеж)?! Аз заспивах с вездесъщите щурци, в по-тихите и ясни вечери се включваше кукумявката, кацнала на любимия си комин на съседната къща. Нощем, чак до 4-5 часа сутрин от отворения ми прозорец се лее гласа на славейчето. Кацаше на ореха пред дома и все едно беше до възглавницата ми - толкова ясен и силен звук. Не ми даваше да заспя. Но не силата му, а желанието да го слушам. Въпреки това се наспивах през горещите и къси летни нощи. Денем към неспирните щурци се присъединяваха семейство авлиги, които живееха из плодните дървета в нашата и съседна градини. Често преминаваха и папуняци, засядаха в живия плет и почваха "пу-пу-пу", "пу-пу-пу"...

Звучи ли ти като приказка, метълисте?
Но не е. Казвам самата истина.

А музиката не е само навън. Защо ли не се постои в тишина, така че да се чуе какво има вътре? Да, народна музика има у всеки - това е музиката вътре.

преди 18 години 2 седмици #31223
Слушам музика, защото като седна да правя нещо пред компютъра, ми е по-приятно да го правя докато слушам някоя от любимите ми групи :) Иване, много добре ми звучи това, само дето наоколо няма нито славеи, нито щурци още по-малко кукумявки. Не мисля, че 90% от музиката се контролира от 'елита'. Все пак това не са някакви навързани политици, а отделни групи от по 4-5 човека. Пък и така да е, не мисля, че точно Manowar ми се отразяват зле. Вярно, те събуждат агресия у човек, но не такава за самоубийства или убийства на деца. Събуждат у човек гордостта, честта; Чуйте тази песен на Ахат: zazz.bg/play:a3c3ac59

преди 18 години 2 седмици #31225
Виждам, че много ви е влязъл под кожата Manowar. Поздрав с клипчета към тези песни:
Manowar - Master of the Wind
Manowar - The Crown and Ring
Manowar - Mountains
И виждам, че очевидно е безполезно да споря с вас след, като дори не оспорихте нещо от казаното от мен в предишния ми пост. Вместо това ме игнорирахте напълно и продължихте да спорите с Хадес. Нека бъде вашето тогава, метъла е причината за всички масови самоубийства сред младите.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.