БИГ БРАДЪР КОНТРОЛИРА НАЦИЯТА С ПСИХООРЪЖИЕ Дългото гледане на предаването ви прави
Тоест не съм писал: забраняват. Вие просто ни съветвате и дефакто говориш за същото, което и аз казвам. Не можах да си открия неточност в думите си. Пробвай се пак да ми разясниш неточността, защото ти казваш:Antijew и Иван ни съветват да слушаме само щурците и жабите нощно време и да зарязваме всякаква музика.
Ти просто заменяш съвет с "просто и добронамерено предложение". За мен и двете са едно и също нещо, просто аз го казвам с една дума.На горния прост въпрос - какво да слуша един младеж, съм дал просто и добронамерено предложение - или нищо или звуците на природата. Прост въпрос, прост отговор, без подтекст, внушение, забрана или задължение. Ето го предложението ми:
По втората ти част с полярностите. Да си ме видял някъде да пледирам само метъл и нищо друго. Вече съм казвал и то не веднъж, че освен метъл слушам и много електронни стилове, класическа и симфонична музика, етно музика от цял свят, както и някои доста уникални стилове. Имам дори и записи от космически сонди които преобразуват космически радиошумове в звуци и дори там се улавят музикални мотиви, имам записи и на морски вълни, записи от тропически гори и т.н. Това по въпроса с "щурците и жабите", нямам възможност да пътувам в спокойните кътчета на страната и си ги пренасям вкъщи. Цялата дъндания, която стана тук беше обвинението на antijew към рок музиката и мен ме предизвика с коментара от снимки на фенове на една група слагайки им епитет сатанисти. Мен ако питаш и в двама ни с antijew е причината за цялата поляризация и целия този спор. Аз просто си настоях на своето. Той на неговото. За мен беше важно да защитя името на метъла, за него да го очерни и така се получи цялата поляризация.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Боже, каква тема сте захванали, прилича ми на следобедна седянка на бира след морски плаж.georgi_nz писа:
Богатир или Багатур - с метъла съм отблизо някъде от 1984-1985-та. Тогава когато беше отворена "желязната завеса" поне за музиката от запада.Bogatir писа: Antijew и georgi_nz не можаха да ми отговорят, дали са запознати със зловредното влияние на метъла от личен опит извън книгите и вестниците.
Та бил съм достатъчно време в метъл среди за да имам собствено мнение и отношение.
Мисля, че там на където отиваш - аз вече съм се върнал.
Преклонението към западната "култура", към чалгата, към Азис, към педерасите, към хитлеризма( визирам Антонрачевци и СО.) са все неща отдалечаващи младия българин от българския корен и захвърляйки го по тръните на чуждото и враждебното.
То самия метъл сам по себе си не е нещо лошо, както и комунистическите идеи са сладки и привлекателни, но как иначе някой би им се вързал.
А относно рока и метъла , сравни ги с една например жатварска песен или с бавна свирня на гадулка или родопска гайда - и прецени кое е по-близко до същноста ти и кое ти дава повече духовност и заряд.
Въпреки че имам слух относно метъла - мнението ми за последния е че внася смут , напрежение и дисхармония у слушателя.
Някога наред с другите групи от 80-те слушах и "Джудас". Дори още някъде си пазя касти. Сега като си дам сметка какво точно означава името на тази група ( Юдейски свещенник или равин, както и инфото, че Роб Халфорд бил педал) - почва да ми се повръща на често повтарящи се контракции.
Та относно метъла и посланията в парчетата - може и други неща да ти кажа, ама виждам, че си пристрастен и по-добре да говорим за нещо конструктивно. Нямам намерение да убеждавам никого в моята теза. Тя си е моя.
Навремето точно комунистите ни казваха, че "хеви метъла" е лоша музика, извращаваща и т.н. Но в същото време, какво ни предлагаха те? Така наречения "мелъди рок" и "естрада" до умопобъркване! Те много рядко правеха предавания, където да звучи автентичен български фолклор, освен от време на време на Нова година. Не говорим за руските шансони, романси и песнювки, с които дори днес бившия министър Румен Петков е снабдил служебно всеки полицай и той ги надува от касетофона на колата си по улиците, та и днес сме задължени да слушаме за "чебурашка". "Бла", пълно "бла"!
Вие не знаете ли, че днес в България пак се пропагандира руска музика, а българския автентичен фолклор и "хеви метъла", кучета ги яли.
Дори Никола Николов говори, че "роковата музика" е вредна, че е дело на елита. Той визира цялата рокова музика, не отделно нейно течение.
Аз мисля, че част от идеологията, с която е поднесена роковата музика е вредна, не самата музика.
В крайна сметка с акустична китара, не можеш да създадеш стиловете хард рок или хеви метъл, но с електрическа китара и създаването на ефекти като "дисторшън", "Уа-уа" и т.н., както и техниките на свирене с този инструмент, неминуемо, щеше да доведе до създаването на твърдите и тежките стилове, рано или късно.
Въпросът е контролът, който им бе наложен и идеологията, с която бяха облечени.
Типичен за началото на хеви метъла е "Джудас Прийст" - "юдейски равин". Абе, защо трябва непременно да е равин и то юдейски? Що пък, да не е колобър Български?
Ами Холи Мозес? Германска траш група с име "свещен Мойсей". Как пък един Христос не изнамерихте бе, поне за кумова срама?
В крайна сметка, според мене трябва да се четат текстовете и да внимава конкретно всяка личност, ако е психически податлива и тая музика, не и понася, просто да не я слуша. На мене пък не ми понася чебурашка.
На мене "хеви метъла" ми действа точно обратното. Като го слушам, разбирам, че требе да прекратим съществуването на така наречения "елит", комунагите и всякаква друга сган, т.е. първоначалния замисъл на елита, не се е изпълнил. Те не са могли да поставят творчеството под тотален контрол, и колкото да са го идеологизирали, една част от него е напълно свободна и там е бунта, там е въстанието, там е епиката, свободата, там е мощта на силата.
Още повече, ми е интересно, защо в случая темата засяга стила "хеви метъл", а не електронно-дрогирашките стилове като транс, хип-хоп, рап, диско, аренби и друга бла-бла помия, която пък и прави паради по улиците на тълпи?
Или супер вредната чалга култура в България, чиято главна цел е да измести автентичния български фолклор, съчетавайки циганията на сърбите, гърците, турците и румънците, на едни долни народи?
"И ловец съм, и рибар съм, на закона мамата ебал съм". А, какво ще кажете за това?
Този дето я пее е просто един пикльо, един путьо, на който са дали микрофон и са го поощрили да си излее най-долните страсти и тъмни страни на душата си. И това става "култура", в чиято основа е пропагандата на "чужди булки ебал съм".
Е, къде е бунта и протеста на хеви метъла, къде е дрогерията на пихтиестата маса на транса и турско-сръбско-гръцко-циганските страсти на ловеца и рибаря.
Ами черните негри с големите паламарки, поклащащи се като павиани пред пълен хладилник, какво са?
Над всичко си остава, обаче българския автентичен фолклор, особено, когато се излее в душата ви и почнете да го пеете!
Позаинтересувах се относно това име. Нещо ме глождеше да проверя малко по-задълбочено откъде произлиза. Judas Priest няма конкретен превод. Не е еврейски свещенник, тъй като това е Judaic/Jewish Priest. Не е равин, тъй като това е rabbi. Повече изглежда, като Свещенник на Юда/Юдов Свещенник, но тогава би трябвало да бъде Juda's Priest. Някой би казал, че грешката е незначителна, но определено не е. В уикипедия намерих нешо по въпроса, ама не знам доколко е вярно(все пак уикипедията всеки може да я редактира). Та там се казва, че при сформирането на групата през 1968 година в Бърмингам/Англия и впоследствие доокомплектоването през 1970г. се кръщават Judas Priest(по песента на Боб Дилън "The Ballad of Frankie Lee and Judas Priest"от албума John Wesley Harding(1967)).Jordan_13 писа: ...
Типичен за началото на хеви метъла е "Джудас Прийст" - "юдейски равин". Абе, защо трябва непременно да е равин и то юдейски? Що пък, да не е колобър Български? ....
Повече инфо за тази песен (на английски)
"Прийст" според мене може и да се разглежда и като "проповедник". Мисля, че е по-точно, тъй като става въпрос за формирането на нов музикален стил.
Грешката наистина, според мене, ще е незначителна. Дали ще е юдейски равин или свещеник на Юда Искариот, и в двата случая става въпрос за ултраортодоксално еврейство. Юда Искариот е зилот, по днешному - ционист.
Антиджу, там в първия пример. Ами ако някое цигане счупи главата на малкия ми брат, няма ли да е добре да ида да го прибия(поне, а може и да хвана кухненския нож...) от колкото нещо друго. Трябва да се запознаеш с творчеството на System Of A Down както и отделилият се от тях вокал - Serj Tankian(арменци). Ето това е клипа от песента му Empty Walls zazz.bg/play:41168bad в памет на жертвите от 11 септември. Забележи, че не арабче хвърля самолетчето към кулите.
Още нещо, както каза Богатир повечето метълисти са патриоти и националисти. Също така цигани-метълисти няма(поне аз не съм виждал и чувал). Когато бях на 1 концерт точно в разгара му някой си загуби нещо(гривна/пръстен нещо от сорта) и въпреки това, че беше тъпкано с хора, веднага всички се дръпнахме, направихме кръг с поне 1.50м диаметър и светнаха GSMи, за да помогнат с търсенето. Отидете на някой рок концерт, ей така, за да видите атмосферата и хората какви са.
Това съобщение е редактирано от hegemony на 26.8.2008, 22:30
(защо, приятели, обсъждащи хардрок и метъл групите, не възродите темата за музиката, останала на 16-та (към 6.9.08) страница на форума - бих се включил и аз, разбираш ли!)
Та за биг брадър, на който по- му отива името big brothel:
Според мен главното, преди всичко подсъзнателно послание на предаването гласи: Свиквай с мисълта, че ще те съберат с непознати хора, ще те карат да правиш разни наща и през това време ще бъдеш наблюдаван!
Казвам това във връзка с масовите строежи на концентрационни лагери на територията на сащ. На който му е интересно нека потърси из нета "FEMA camps"; нищо чудно и другаде да подготвят такива съоръжения.
За щатските концлагери: те са стотици, по цялата територия, още миришат на боя, засега абсолютно празни. Корпуси, бодлива тел, поставена така, че да предотвратят ИЗЛИЗАНЕ, камери, жп-релси.
Нищо чудно за пръв път в историята на човечеството да имат действащи газови камери...
Накратко казано - властите на най-свободната нация (оставям време да се посмеем) планират военно положение и оруеловска игрица.
Защо ли популярното риалитишоу плъзна из цял свят?
Те искат да ни програмират. Нашата задача е или да не го позволим, или ако сме го позволили, да се разпрограмираме. Възможно е и не е толкова трудно. Те го разбраха, и към такива непрограмирани и разпрограмиращи се почнаха репресивни физически действия. Това е и отговор на въпроса защо толкова много активни участници се отдръпнаха от форума. Ами не всеки може да устои на натиска. Тогава си казва "Невежеството е блаженство" и се отдръпва.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.