БИГ БРАДЪР КОНТРОЛИРА НАЦИЯТА С ПСИХООРЪЖИЕ Дългото гледане на предаването ви прави
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Айвън Зайнфелф от Биохазард.
"Доводите" за и против са с еднаква стойност за този, който не е изчерпил ситуацията. Пример: някой каза, че не вижда връзка между въздействието на метъла и разни изродщини и самоубийства. Той не я вижда, защото не я вижда. Значи ли това, че тя не съществува? Много добре, че тя не съществува лично при него и познатите му. От друга страна прочетох твърдението, че метъла учел да се бием с враговете, да имаме достойнство, там приятелството и пр. И какви са пък доказателствата за това? Нима след като си изклати главата и си свие пръстчетата като рогца, рокаджията ще стане националист, ще стане честен човек, ще цени човечността и зачита достойнството. Дайте някакво доказателство за такава фантастична трансформация.
Айде да не действаме на тази плоскост.
Нямах намерение повече да споря с теб, но предвид, че започна да лъжеш и да ми преиначаваш думите ще го направя. И на повече твои запитвания към мен в тази тема няма да отговарям.Bogatir писа: Надявам се да отговориш и на тези запитвания.
Antijew и georgi_nz не можаха да ми отговорят, дали са запознати със зловредното влияние на метъла от личен опит извън книгите и вестниците.
Лъжа! Аз ти отговорих макар и с въпрос, с което показах, че въпроса ти е смешен, но ти се опита да се измъкнеш разтягайки локуми. Това е отговора, който ти дадох: < Според теб за да е достоверна една информация придобита от дадено лице, то лицето придобило тази информация трябва да е преживяло непременно лично или да е било пряк свидетел на нещо за да е информацията достоверна. Всичко друго е лъжа. Така ли? >
Така че това, че antijew не визира целия метъл и рок в изказванията си е лъжа. Той визира всички групи и изпълнители без изключения. Нещо което аз му обърнах внимание да поправи, но той не направи.
Пак Лъжа! Даже два пъти съм казвал, че не визирам всички. Първи път на 16-ти авг.: < Bogatir, в нито едно от мненията ми по темата досега на съм бил краен и не съм казвал, че всички метъл групи във всичките си песни проповядват сатанизъм. И никога не съм казвал, че всички слушащи тази музика са сатанисти.>
Втори път на 18-ти авг.: < И аз не казвам, че всички са такива, но повечето са! >
Antijew и Иван ни съветват да слушаме само щурците и жабите нощно време и да зарязваме всякаква музика.
Още една от Лъжите!
Ето какво съм казал пак два пъти по въпроса и доказва, че си Лъжец. Вече мога да го кажа с чиста съвест и не смятам, че обиждам!
Първи път на 16-ти авг.: < Започнах 81 год. с метъл и италианска естрада, после техно, хаус, електо, а сега вече много рядко слушам музика, а когато слушам то това е Българска народна музика и такива песни като примера който даде Исс с Ения, или произведенията на Оливер Шанти и Диип Форест. А най ми е хубава музиката на Природата, когато съм на село- реката ромоли, кон пръхти и цвили в съседния двор, птички ми пеят на ухо, орел писка в небето...! >
Втори път на 20-ти авг.: < Аз не налагам на никого какво да слуша, а само излагам фактите какви са и какво вредно въздействие има тази музика. >
Някъде да виждаш някой да те съветва или да ти налага да зарязваш това което слушаш? Дай точен цитат където съм направил това, иначе си е чисто манипулиране на мнението ми в желана от теб посока.
Много от източниците му са "мъгляви" и да не говорим, че никъде не видях да даде конкретни факти за самоубийствените актове на младежите от английското градче и връзката им с метъл музиката. Даде ни насочване на мислите към тази посока и това е всичко.
Да, разбрах вече, че трябва да съм присъствал лично на самото самоубийство, на аутопсията и на погребението на жертвата за да повярваш, че това се е случило. Но ти пак няма да повярваш мисля, защото нито ме познаваш, нито знаеш кой съм...Пак "мъгляв" източник според критериите ти...
А колкото до "младежите от английското градче" съм казал : < Добре е според мен разследващите да проверят дали младежите не са били любители на рок музиката...> и < Мисълта, че рок музиката е причина за самоубийствата на тези младежи ми дойде след като прочетох книгата на д-р Атанас Гълъбов "Окована свобода-технология на глобалния контрол".>
Конкретни факти по самите самоубийства в Бридженд, съм нямал и намерение да давам. Изказъл съм мнение, че причина може да е рок музиката предвид "мъглявите" факти според теб, но не и според други учасници тук.
Първо ти ни казваш, че метъл музиката е вредна за нас и трябва да слушаме всичко друго само не метъл.
Пак една Лъжа от многото ти в този поуст.
Както показах и доказах по-горе с мои предишни мнения не налагам на никой какво трябва да слуша.
Antijew какво имаш на предвид под деградиране на младежта. И отново с какво го свързваш с метъла? Чак на мен ми писна да повтарям едни и същи въпроси, ама ще продължавам докато не получа задоволителен отговор.
Убедих се вече, че за теб няма задоволитен отговор предвид трите видео материала, които предоставих, гледал си ги и не си усетил каква е целта им. Но Manowar нали са ти любимци, ти сигурно им подражаваш и не ти прави впечатление държанието им. И затова съм сигурен, че ако се обърна с цитат от материала към теб, няма да се обидиш.
Ей Богатир,"ти си гей, това е окей"!
Плюс това не видях сатанистки призиви в това шоу, защото antijew твърди че са сатанисти.
Сатанистките им призиви ти ги показах в текст от тяхна песен. Няма ли да ти приседнат и в "шоуто" да ги има?
За педерастията не видях някой от тях да се възползва от някой друг.
Нали не се обиди от цитата-обръщение към теб взет от там?
На концерта в Каварна също не ги чух да проповядват да сме педераси. Вместо това ги чух да казват, че имаме едни от най-хубавите жени и трябва да ги ч....е колкото се може по-често. С изключение на вулгарната думичка, която използва съм напълно единодушен с него.
"Велики думи"! Точно така, мисли с не тази глава с, която трябва...
Джоуи Демайо казва, че най-добрият начин за изразяване на поклонение към прадедите си е да правиш секс с приятелката си всеки ден.
Този Джоуи явно е най-големия Простак от всичките! Продължавай да им се възхищаваш!
Казваш, че би му било по-лесно да направи признание в едно списание с "ограничен" тираж, вместо очи в очи с феновете си?
Лъжльо! Преиначаваш!
Това е важно, че признаваш: "Прав си тука съм действал неадекватно.","Случва се и аз да се объркам,.. ", "...провокира да направя това грешно изказване.", "Извинявам се за неточността." !
Няма повече да ти се обяснявам!
Като малък слушах диското на баща ми(барман през комунизма), след това се запалих от сърце по Депеш Мод. След това за кратко - Металика и Amorphis. Градираме към истинските класици на 'Свободата' като Rainbow, Whitesnake, Deep Purple, Uriah Heep (избрани произведения). Минах и през Юго Рок-а, който има много добри образци като Bijelo Dugme... от 3-4 години съм любител на руските 'Любе'. Обожавам да слушам руски шансони, романси, емигрантски, офицерски и блатние... до старовремската класика тип Моцарт и Вивалди не мога да стигна, въпреки че се препоръчват като положително влияние във много литература, например филмите "Вода" и "Вода 2", където Истината е, че мислите, преобладаващи в човека, го променят! Така и водата се зарежда в синхрон с нашите мисли.
vbox7.com/play:e48b1c20
Това е което харесва богатир...което взривява сърцето му...и е много по добре от хиляди други блудкави изпълнения,които ни "приспиват" в тези критични времена...в които сме готови да скочим от високо не под влияние на метъла,а поради невъзможноста да изровим в съзнанието си ХЪС за живот....
...уж нямаше да пиша много...
Искам да завърша с нещо от Тангризма:
...Йоан Кукузел отработва православните вибрации на епохата на Иисус Христос.От тук зазвучават първите вибрации на "Полиелеят на Българката",който е най съвършената система на отношенията на Седемте Сина на Словото.Те са в пряка връзка с дейноста на Орфей в планината Родопа.Сега сме в епохата,когато техните два жилона на песнопението (7 и 12) се претворяват във междинната вибрация на гласа на Валя Балканска....
vbox7.com/play:90df54e1
antijew писа:
Bogatir,Aug 20 2008, 08:51 PM писа:
Antijew и georgi_nz не можаха да ми отговорят, дали са запознати със зловредното влияние на метъла от личен опит извън книгите и вестниците.
Лъжа! Аз ти отговорих макар и с въпрос, с което показах, че въпроса ти е смешен, но ти се опита да се измъкнеш разтягайки локуми. Това е отговора, който ти дадох: < Според теб за да е достоверна една информация придобита от дадено лице, то лицето придобило тази информация трябва да е преживяло непременно лично или да е било пряк свидетел на нещо за да е информацията достоверна. Всичко друго е лъжа. Така ли? >Ами ако съм сатанист не мисля, че ще ми приседнат. Ако река да проповядвам сатанизъм или антихризъм, подобно на групи като Dimmu Borgir или Marilin Manson, които не се срамуват от тази си насоченост и говорят открито за тези неща на интервюта и концерти и пред всякаква публика. Според мен един сатанист, няма никакви задръжки. Защо да се устискват в това шоу. Препоръчвам ти да гледаш интервю, шоу или концерт с някои от горедпоменатите за да усетиш разликата. Те не се свенят пред нищо. За тях няма нищо свято. И ни най-малко няма да ти спестят нещо. А ти отново ми говориш наизуст.Сатанистките им призиви ти ги показах в текст от тяхна песен. Няма ли да ти приседнат и в "шоуто" да ги има?
Ще опитам да уточня конкретното ми запитване. Не, не държа да си лично присъствал на самоубийството или убийството. Двамата с georgi_nz се представяте, като стари метъли. Движили сте се в някакви компании от симпатизанти и лични приятели. Някой от тези ваши приятели или техен приятел метал да се е самоубивал. Да сте чували тези ваши приятели да си споделят, как някой си прерязал вените или е скочил от балкона на фона на метъл и рок музика? Защо ти не си се самоубил, след като си слушал такава музика? Не съм търсил начин да ви поставям в неудобни за отговаряне на въпроси. Повтарям си въпроса:"Искам да попитам вие двамата с antijew видели ли сте или да сте чули от първо лице, което да се явява притеснително относно феновете на тази музика?" Защото ти черпише информация за някакви самоубийства, в някакво провинциално градче в не много близка страна, докато аз те контрирах с доводи директно от рок-столицата на България, при това преживявайки нещата през собствените си очи и уши.
Но също така два пъти казваш, че:Пак Лъжа! Даже два пъти съм казвал, че не визирам всички. Първи път на 16-ти авг.: < Bogatir, в нито едно от мненията ми по темата досега на съм бил краен и не съм казвал, че всички метъл групи във всичките си песни проповядват сатанизъм. И никога не съм казвал, че всички слушащи тази музика са сатанисти.>
Втори път на 18-ти авг.: < И аз не казвам, че всички са такива, но повечето са! >
Antijew каза:Antijew каза:Не спамя темата, а предоставям факти, че в основата си матъл рока е психооръжие на "елита", насочено срещу младите.
Не виждам някъде да разграничаваш групите. Ти говориш в общ род. Метъла и рока като цяло. Измяташ се, като пепелянка от собствените си думи. И като настъпана такава повтаряш как аз съм " Лъжец, лъжец". Да вярно е че после се отричаш от думите си. Важното е че имаш изказвания, които ме провокираха в началото да споря с теб. Поне си признай, че и ти си направил грешка, вместо само да се подхилваш ехидно на моите извинения.Мисълта, че рок музиката е причина за самоубийствата на тези младежи ми дойде след като прочетох книгата на д-р Атанас Гълъбов "Окована свобода-технология на глобалния контрол". Преписах част от глава 9.Музиката като инструмент за въздействие.:
Крадеца вика дръжте крадецаОще една от Лъжите!
Ето какво съм казал пак два пъти по въпроса и доказва, че си Лъжец. Вече мога да го кажа с чиста съвест и не смятам, че обиждам!
Първи път на 16-ти авг.: < Започнах 81 год. с метъл и италианска естрада, после техно, хаус, електо, а сега вече много рядко слушам музика, а когато слушам то това е Българска народна музика и такива песни като примера който даде Исс с Ения, или произведенията на Оливер Шанти и Диип Форест. А най ми е хубава музиката на Природата, когато съм на село- реката ромоли, кон пръхти и цвили в съседния двор, птички ми пеят на ухо, орел писка в небето...! >
Втори път на 20-ти авг.: < Аз не налагам на никого какво да слуша, а само излагам фактите какви са и какво вредно въздействие има тази музика. >
Някъде да виждаш някой да те съветва или да ти налага да зарязваш това което слушаш? Дай точен цитат където съм направил това, иначе си е чисто манипулиране на мнението ми в желана от теб посока.
Antijew казва:Иван казва:Какво ти пречи да не слушаш никаква музика, но както казах по-горе явно е, че всичко е с времето си. Дано минеш без ексцесии през етапите...
Гледам сега на мода е всяко зомби да е с наврени слушалки в ушите, и да се зомбирва целодневно с мр-3-ка в джоба. Кой с каквото иска... Изброих горе малка част от стиловете деградиращи съзнанието им!Това какво е бе? Внимавай кого наричаш лъжец, щото вместо да отговаряш на важните въпроси само ми се гърчиш като змия и се чудиш накъде да се обърнеш с нещо да ми намериш слабост.Antijew, взе ми думите от устата - кой казва, че ТРЯБВА да се слуша въобще някаква музика. Щом няма подходяща, значи няма да се слуша.
Нека младежът ЧУЕ по нещо от коя да е музика. Но да чуеш, да се запознаеш е едно, а тук става дума за съвсем друго.
Какво да слуша едно дете (младеж)?! Аз заспивах с вездесъщите щурци, в по-тихите и ясни вечери се включваше кукумявката, кацнала на любимия си комин на съседната къща. Нощем, чак до 4-5 часа сутрин от отворения ми прозорец се лее гласа на славейчето. Кацаше на ореха пред дома и все едно беше до възглавницата ми - толкова ясен и силен звук. Не ми даваше да заспя. Но не силата му, а желанието да го слушам. Въпреки това се наспивах през горещите и къси летни нощи. Денем към неспирните щурци се присъединяваха семейство авлиги, които живееха из плодните дървета в нашата и съседна градини. Често преминаваха и папуняци, засядаха в живия плет и почваха "пу-пу-пу", "пу-пу-пу"...Коментирах вече твоите клипчета. Прочети ми коментарите пак. Ако ли не да ги дам на телевизора да ги прочете отново. Ако не си разбрал за какво иде реч, мъжете се опитваха да се насладят на ласките между две жени. В случая по-правилното е лесбийка, но понеже не се римува с окей използва гей. Не знаех, че когато един мъж реши да прави тройка с две жени е гей. Повтарям за теб специално. Не са моралисти, но не са нито педали, нито сатанисти. Поне още аз не съм се добрал до такава информация.Убедих се вече, че за теб няма задоволитен отговор предвид трите видео материала, които предоставих, гледал си ги и не си усетил каква е целта им. Но Manowar нали са ти любимци, ти сигурно им подражаваш и не ти прави впечатление държанието им. И затова съм сигурен, че ако се обърна с цитат от материала към теб, няма да се обидиш.
Ей Богатир,"ти си гей, това е окей"!Разбира се че не. Все едно да се обидя на телевизора ми.Нали не се обиди от цитата-обръщение към теб взет от там?
Да тогава освен с музиката явно трябва да се замислим и дали да се прави секс въобще. Какво предлагаш? Да зарежем и двете ли? Айде ти си готов за манастира."Велики думи"! Точно така, мисли с не тази глава с, която трябва...
Това личното ти мнение ли е или поредния "факт"?Този Джоуи явно е най-големия Простак от всичките! Продължавай да им се възхищаваш!
С какво преувеличавам?Лъжльо! Преиначаваш!
Общо взето тактиката ти antijew ми е ясна. Протакаш отговори, измяташ темата използваш ми някакви примери, интерпретации, за да защитиш тезата си. Когато аз в отговор също започна да използвам контра примери и интерпретации изведнъж моите стават смешни, глупави и т.н. И така докато темата съвсем се разводни и се загуби нишката на първоначалния спор.
2DHades писа: Добрее
Хареса ми как го каза. И все пак, приемате нещата много прямо. Каква музика да слуша 1 младеж? Не всеки харесва българската народна музика(в смисъл харесвам я, но не мога да я слушам по цял ден). Да слушам чалга или рап ли?
...
На горния прост въпрос - какво да слуша един младеж, съм дал просто и добронамерено предложение - или нищо или звуците на природата. Прост въпрос, прост отговор, без подтекст, внушение, забрана или задължение. Ето го предложението ми:
Иван писа: Antijew, взе ми думите от устата - кой казва, че ТРЯБВА да се слуша въобще някаква музика. Щом няма подходяща, значи няма да се слуша.
Нека младежът ЧУЕ по нещо от коя да е музика. Но да чуеш, да се запознаеш е едно, а тук става дума за съвсем друго.
Какво да слуша едно дете (младеж)?! Аз заспивах с вездесъщите щурци, в по-тихите и ясни вечери се включваше кукумявката, кацнала на любимия си комин на съседната къща. Нощем, чак до 4-5 часа сутрин от отворения ми прозорец се лее гласа на славейчето. Кацаше на ореха пред дома и все едно беше до възглавницата ми - толкова ясен и силен звук. Не ми даваше да заспя. Но не силата му, а желанието да го слушам. Въпреки това се наспивах през горещите и къси летни нощи. Денем към неспирните щурци се присъединяваха семейство авлиги, които живееха из плодните дървета в нашата и съседна градини. Често преминаваха и папуняци, засядаха в живия плет и почваха "пу-пу-пу", "пу-пу-пу"...
Но за Bogatir думите ми звучат така:
Досега не бях забелязвал подобна неадекватност по други въпроси. Щом темата за метъла ти действа така, Bogatire, мисля, че имаме доказателството, което търсиш за влиянието на метъла - ти самият.Bogatir писа: Antijew и Иван ни съветват да слушаме само щурците и жабите нощно време и да зарязваме всякаква музика.
Ще добавя още нещо. В темата стана дума, че чрез песните на някои метъл групи се учим на мъжество, воинско поведение, приятелство и др. Отминавам това твърдение с мълчание - възможно е при някого точно метъла да е отключил описаните ценни човешки качества. Споделям, че гледайки себе си и познатите си не съм забелязал подобно нещо, а обратното. (Обръщам внимание, че последното ми изречение представлява доказателство според Bogatir, защото говоря за личния си опит и това на близкото ми обкръжение). За да поясня, ще кажа на какво НЕ ни учат творците от тежките жанрове. Те НЕ ни учат как да помирим крайностите! Врагове и приятели, черно и бяло, зло и добро, фенове на групата и противници на групата. Тази тема се пропи от полярното мислене. Аз се опитах в поста за Лемурия и Атлантида да посоча именно поляризацията, която лъха от тежките стилове и как помирението на крайностите е предизвикателството на нашата цивилизация, но надцених възможностите си с един-единствен пост да съобщя толкова важно нещо.
Между "да" и "не" има безкрайно много възможности, които не сме изчерпили. Какъв е смисълът да се чепка кое е по-ценно - да слушаш или да не слушаш метъл (примерно)? Какъв е смисълът да се сравни своето с чуждото мнение и да се избере едното, след като можем да имаме и двете. Защо да се задоволяваме само с две полярности, нека да поискаме ВСИЧКО!
п.п.
Ей, да не вземе някой да помисли, че му казвам какво да прави или какво да не прави! Аз само ПРЕДЛАГАМ и споделям как стоят нещата при мен.
Ден-Грее
П.П. Спомних си една мисъл или призив, ако щете: - Господи, спаси ме от религията...!
В този смисъл на нещата, лошо нещо ли е сатанизма и кой е истинския сатана в действителност...?! Изкривената представа за Бог и насаденото чуство за вина у хората , натрапени от световно наложените религии начело с Християнството, или прозрелите манипулативната същност на тези учения и обявили се против тях..?!! В крайна сметка всичко е въпрос на гледна точка...
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.