КОИ СМЕ НИЕ..?!!!

преди 19 години 3 месеца #17097
Разединението което наистина се забелязва, според мен се дължи на "размиването" на крайната ни цел...!!! А тя се размива, защото всеки от нас има собствено мнение по-въпроса как трябва се постигне...!!! Аз съм за просвещаването, защото знам, че това е единствения начин да успеем...!!! Против съм разхищаването на енергия и време (нямаме в изобилие нито едно от двете), за предварително загубени каузи (каквито са някои посетители на този сайт)...!!! Представете си една запалена свещ... Тя дава светлина на този който има нужда от нея, но и привлича комари, които пият кръвта му, докато го заразяват с Малария...!!! Същото е и с ИСТИНАТА...!!! Тя е като тази свещ... Не всички които се събират около нея са с чисти намерения и помисли... Този свят се крепи на РЕДА...!!! На това са учили предците ни всички останали народи... На нас ни куца точно това... ЛИПСВА НИ РЕД... Иван го каза много точно в поста си в поредната заключена тема...!!! Ние даваме алтернатива и толкоз... Всичко останало е въпрос на персонален избор... Ако по време на един щурм всеки войн тръгне да превързва ранения си другар, кой ще превземе укреплението..?!!! Това е един вид особен естествен подбор...!! За тези които паднат в боя има санитари..!!! За останалите ще се погрижат гробарите...!!! НИЕ ВОЙНИТЕ НА ТАНГРА ЛИ СМЕ, ИЛИ МИЛОСЪРДНИ СЕСТРИ..?!!! Подсетете ме КОИ СМЕ НИЕ, че нещо се обърках...?!!!!

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 3 месеца #17098
Има известна нюансирана разлика между "милосърдие" и "благородство". Аз говоря за второто, но явно е нещо, което много малко хора могат да разберат!

преди 19 години 3 месеца #17100
В "за нас" много ясно пишеше какво е "Движение Воини на Тангра".Защо не намирам този раздел?

П.П.Моля за отговор,нека не виси така поуста ми.Тук има и админ и модератор.

преди 19 години 3 месеца #17101
Ние сме Ние,но сме и различни..........!!! :tooth:

преди 19 години 3 месеца #17102

Спорт-Здраве писа: В "за нас" много ясно пишеше какво е "Движение Воини на Тангра".Защо не намирам този раздел?

П.П.Моля за отговор,нека не виси така поуста ми.Тук има и админ и модератор.

Това ли имаш предвид?
www.voininatangra.org/modules/xfsection/...le.php?articleid=207

преди 19 години 3 месеца #17103
Да.От къде го изкара Дари?

Смятам,че това трябва да стои на най-обособеното мясно в началния прозорец.

преди 19 години 3 месеца #17104

Спорт-Здраве писа: Да.От къде го изкара Дари?

Смятам,че това трябва да стои на най-обособеното мясно в началния прозорец.

Той си е на видно място.В самото начало на раздел "Материали".. :thumbsup:

преди 19 години 3 месеца #17113

Bell писа: Има известна нюансирана разлика между "милосърдие" и "благородство". Аз говоря за второто, но явно е нещо, което много малко хора могат да разберат!

Съгласен съм с теб, но благородството е само малка част от нещо по-голямо и то се нарича ДЪЛГ....!!! Което ни води до една друга морална дилема:
-Колко души си струва да бъдат жертвани в името на спасението на един единствен човек, и обратното....?!!!!

Дошъл съм тук по своя собствена воля, за да бъда част от цялото...!!!
Цялото зависи от благоденствието на всеки един, който е част от това цяло...!!!
За да благоденства всеки един от цялото, той трябва да прави същото и за тези до него, както за себе си...!!!

Ето колко проста е формулата на единението....!!!

Спазваме ли я всички и в двете посоки (от цялото към индивида и обратно)...?!!
Аз не мисля, защото често губим баланса....!!!
Защо губим баланса..?!!!
Защото ни липсва РЕД...!!!
Когато ни липсва РЕДА, ставаме част от заобикалящия ни ХАОС (не в космическия му смисъл)...!!!
Трябва ли ежедневно да "преоткриваме топлата вода", или конницата трябва да язди със скороста на водача си...?!!!
И нещо за финал....
КУЦИТЕ КОНЕ ГИ УБИВАТ...!!!
Ден-Грее

преди 19 години 3 месеца #17115

PARADOX писа: Цялото зависи от благоденствието на всеки един, който е част от това цяло...!!!
За да благоденства всеки един от цялото, той трябва да прави същото и за тези до него, както за себе си...!!!
Ето колко проста е формулата на единението....!!!

Парадокс, от няколко дена се опитвам да го формулирам това, а ти го каза съвсем просто! Браво!

преди 19 години 3 месеца #17116
Ето и няколко цитата от "Основания на Движението"...:

Воините на Тангра вярваме в силата на Българския меч и ПРЕЗИРАМЕ ОТЧАЯНИЕТО И ЖАЛКИТЕ МОЛБИ. Всеки от нас ЗНАЕ, ЧЕ Е РОДЕН ДА БЪДЕ ВОЙН. Дори когато по едни или други съображения, един или друг воин на Тангра е принуден да участва в дейността на някоя небългарска организация или партия, той съзнава, че над всичко стоят интересите на Движението и нацията. Дори когато воинът пристъпва прага на църква, джамия или синагога, той се осланя единствено на Тангра, защото земята, върху която тези сгради са построени, е подвластна на Неговата воля.

Воините на Тангра сме ИСТИНСКА ГРАЖДАНСКА ВОЙСКА, С ЖЕЛЯЗНА ДИСЦИПЛИНА И БЕЗУСЛОВНА ВЯРНОСТ. Нашето Движение е изградено върху ПРИНЦИПИТЕ НА ЕДИНОНАЧАЛИЕТО, макар че не се подчинява на единно и строго определено ръководство. Ние служим не на определени личности, а на изградената в продължение на хилядолетия Българска държавна идея. Основните начала на Движението "Воини на Тангра" са неизменни и неотменими, те са такива, каквито са ни завещани от прадедите, още от времето на българската Зора, от времето, когато повечето днешни народи живееха в пещери или по дърветата.

Воините на Тангра сме СВЪРЗАНИ С КРЪВНОТО БРАТСТВО НА ВЕЛИКОТО ДЕЛО, на което ние се обрекохме да служим. Ние сме ДЛЪЖНИ ДА СИ ПОМАГАМЕ ЕДИН НА ДРУГ, КАТО ВОЙНИЦИ ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНА. Движението е войска, за него войната се води всеки ден и изобщо никога не е преставала. Движението БРАНИ СВОИТЕ ВОЙНИ ВИНАГИ, КОГАТО ЗАСЛУЖАВАТ, НО Е БЕЗПОЩАДНО КЪМ НЕДОСТОЙНИТЕ.

ОСТАВЯМ НА ВАС САМИ ДА ПРЕЦЕНИТЕ...!!!

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.