Бъдещето на Движението след Елтимир
По делата му ще го познаете. (не по приказките- бих добавил аз) Народа е уморен от хора, дето го лъжат красиво и витиевато. Когато тръгне мълвата за човек, който помага на хората, без да вика журналисти да го отразяват, когато властите се опитат да му попречат да върши добрите си дела, когато той им каже "Стига толкова", тогава народа ще го последва. Всичко е предречено, защото вече е било. Въпросът не е как или дали, а кога!trak писа: Kаква трябва да е личността на водача в Саракта и какви качества трябва да притежава тя? Как ще го познае народа?
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Богатир, сега има много такива, хора, които вършат добри дела, и други, които им пречат да ги вършат. И медиите не ги отразяват. Но и народа не ги следва.Bogatir писа:
По делата му ще го познаете. (не по приказките- бих добавил аз) Народа е уморен от хора, дето го лъжат красиво и витиевато. Когато тръгне мълвата за човек, който помага на хората, без да вика журналисти да го отразяват, когато властите се опитат да му попречат да върши добрите си дела, когато той им каже "Стига толкова", тогава народа ще го последва. Всичко е предречено, защото вече е било. Въпросът не е как или дали, а кога!trak писа: Kаква трябва да е личността на водача в Саракта и какви качества трябва да притежава тя? Как ще го познае народа?
Човека, за когото говори Трак, няма да бъде в тази категория. Доброто дело, не е достатъчно.
Все още чакам някой от вас да ме потърси.....не знам дали въпросното обсъждане е минало......разбира се предполагам това не е на някой от вас приоритетна работа и задача и все пак аз съм насреща с моите умения и познания18j писа: Може да се обсъди да ти се изпращат текстове, които да опростиш, снимки, насоки, а ти да правиш тези клипове или статии и после да търсим начин да ги разпространяваме
Пиши на ЛС на 18j по въпроса... да се види къде може да бъдеш полезен.РонинА писа:
Все още чакам някой от вас да ме потърси.....не знам дали въпросното обсъждане е минало......разбира се предполагам това не е на някой от вас приоритетна работа и задача и все пак аз съм насреща с моите умения и познания18j писа: Може да се обсъди да ти се изпращат текстове, които да опростиш, снимки, насоки, а ти да правиш тези клипове или статии и после да търсим начин да ги разпространяваме
Който иска да помага е много лесно - нашата дейност не е покрита, а най-острата нужда е при трансформирането на обсъжданията във форума - във вид готов за публикуване. Идеята е: когато гледаш дадена страница от форума - отворил си дадена тема и четеш.. най-отгоре има 'свали в Уърд формат'. Е да обаче то слиза като таблица. За да се публикува е нужно да се извади текста от таблицата чрез копиране и поставяне в друг документ. Може би с времето и опита да се отстраняват някои ненужни реплики, само ако не носят нови данни по темата (репликите извън темата не се трият, защото може да са косвено свързани). Накрая, текстовете се изпращат на един адрес на ел. поща и следите кога излизат в съответния брой. Също така, при заявка може да се правят като диплянки - подготвените статии с картинките - да ви се връщат оформени в ПДФ-документи така че да можете да си ги отпечатате на принтер и да ги разпространявате като дипляни.РонинА писа:
Дори не е нужно да се представяте. Просто ще публикуваме тия дни списък с теми, които се готвят за обработка и публикуване, както и дарес на ел. поща и който иска се пуска - вади таблиците от форума и праща чистия текст на мейла. Хонорари не се изплащат
Лично творчество, засега, не се насърчава и е малко вероятно да бъде придвижено, ако не е минало през стената на форума, защото целта на тази дейност от развитието на Движението е да се оформи за публикация, публикува и разпространи съдържанието на форума, което е толкова значимо, като обем, че има материал за 2 или 3 години напред.
Благодарности за интереса. На лични съобщения мога, евентуално, да дам някои разяснения.
Насърчават се текстове - извадки от темите, обсъждани във форума.
Най-належащите за обработка теми можете да откриете в следния списък:
- От секция Българска духовност и култура -> Български празници и обичаи -> темите:
Гергьовден
Огнена Марина
Денят на Писмеността - във форума има две дискусии във връзка с 24-ти май.
- От секция Тенгрианство и Саракт:
Тенгрианство от Казахстан + превод от руски
Ще приеме ли българина пак Старата Вяра?
Трискелеста се завръща
Практическо Тенгрианство
По-горе е обяснено подробно какво следва да се прави, ако някой реши да подготвя някоя от темите. За по-рационално, ако искате, изпращайте хабер на пощата, че еди кой си текст се прави, за да мога да сигнализирам във форума, да не си дублират доброволците работата. Това е ако искате да си запазите анонимността. Иначе просто пишете във форума - кой коя тема си избира и после - очакваме готовите текстове.
Поклон, поклон наистина пред Живите, които и след гроба могат да сочат Пътя и будят душите.
Нашият метод е точно противоположен. “Тангра е с нас, но Той не допуска да се основаваме на празни неща и фалшиви стойности. Затова често видимо другите са в по-изгодно положение. Минават за успели в живота, разполагат със средства…”
Ето кое ни помага да устояваме на деградацията, а когато все пак се наложи някой от нас да загине, той знае да легне в земята като житно зрънце, от което израстват нови кълнове. Ние, обречените на смърт даваме своите последни наставления:
...
Основният закон на РъБъ /Република България/ гласи: "Който не плати, ще умре". А пари не идват отникъде, следователно основният закон на РъБъ ни обрича на смърт. Защото натрупаните запаси, колкото и големи да са, все един ден ще свършат. А после? За да дочакаме по-доброто "после", налага се да променим основния закон. Мислете за всичко, което ви отнемат с хитрост и сила! Мислете как да си върнете отнетото. Съобразявайте се с техните закони дотолкова, доколкото да осигурите своята безопасност, но не ги почитайте, както те не почитаха вашите закони. Помнете: на доброто с добро, на злото със справедливост и да бъде както Тангра е решил! Структура, която е неуязвима за ударите на която и да е военна сила - липсват цели за атакуване. Непревзимаема територия - тя не никъде и навсякъде едновременно. Анклави - да, но с невидими граници. Между тях, сред тях, но отделени, обособени. Обособяване, отделяне, сегрегация - да, но без видими и доказуеми външни проявления. От това те най-много ги е страх
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.