Значи над София също пръскат в последните седмици. Много интензивно. Съвсем не се крият, правят такива следи, че ако някой пак каже че това е просто въздушен трафик от редовните линии е просто смешник. Кръстосват се, успоредни са следите, много е пръскането.
Смятам че последните дни от изминлата седмица беше супер интензивно и може би заради това небето беше като в мъгла. Слънцето пробива след пладне, но се вижда и усеща едно нетипично белезникаво пространство.
Въпроса е че може би с аерозолите и антените в големия град комбинацията е достатъчно силна и хората просто не искат да видят този проблем.
Отчасти може би нямат желание или просто са понадрусани и пооблъчени.
Не знам. Знам че започват да се виждат наяве доста неща писани от Елтимир преди време. Като например че нацията се самоуби. Или почти успя. Хората не ги интересува какво става около тях. Смятат че ще се спасят поединично. Значи нека не отричаме и малкото свестни, които се замислят и търсят решения или поне причини. Масово хората искат да карат по лесният начин - това е приоритет и е силно внушено. По-глупавото е че много хора вярват, че може така. А това с телефоните си прав - ела да видиш в метрото как е - като в Европа, всеки се навел и рови екрана... Аз все пак смятам че си струва, дори и заради малцината, които мислят и откриват варианти за друг подход да се продължи да се пише и коментира.
Дали трябва да е в най-важни тази тема. Сигурно да, въпроса е че другите теми също са важни. Общественото мнените е силно поляризирано относно аерозолните хим-следи. Някои все още яростно го отричат.
Докато за темите, които се коментират повече напоследък, ще си позволя коментар. Важно е да се подчертае до каква степен е изпростяло положението. Който и да чете тук, ще забележи тези теми и коментари, което е добре. Иначе всички дъвчат това което се спусне по ТВ-то, "Уикенд" и "Капитал"/"Дневник". Може би е банално и досадно, но това е политческото положение у нас и то определя битието в голяма степен... А народа нещо е позаспал, особено в големия град...